Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia a od kiedy jesteś na diecie? Bo to nie jest tak, że po miesiącu będą efekty przynajmniej 3 miesiące warto być na diecie żeby zauważyć zmiany
-
Wyobrażacie sobie to, że ja właśnie dzisiaj kończę 1 trymestr ciąży? 😯😯
Omg.. tak to zlecialo, a niedawno co wstawiałam tutaj jakies majaczace cienie na testach, potem beta, serduszko 😭anka, Juliet, Oliwka91, Olenkaqx, midzia lubią tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Anka 500 XR 1 tabl ma noc. Ale insulina spadła ładnie, może problem jest gdzie indziej 🤷
Natalia 😅 ale lepiej żeby na moją nie czekała, bo nawet się jeszcze nie zbliża 😒
Abrakadabra jeszcze niedawno pisałaś, że nie możesz zajść w ciążę, do którego lekarza iść itp a teraz 🥺 mega wzrusz 🥺 dla każdej z nas jest nadzieja 💚abrakadabra lubi tę wiadomość
-
Oleńka No nie gadaj :p jescze 2
Miesiące głodu cukrowego ? 😱 teraz leci nam trzeci tydzień diety. Myśle ze ogólnie zmienimy teraz nawyki żywieniowe bo teraz to się nawet nie chce tych niezdrowych rzeczy. Ale takich restrykcji jak na diecie akademii płodności to nie wytrzymie 3 miesiące 😥 głównie mi chodziło o to właśnie żeby śluz płodny się pojawił bo u mnie to raczej taki mleczny rzadki a nie rozciągliwy jak jajko. Niby dieta ma sprawić ze śluz się pojawi👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
midzia wrote:Manioka, jakie cudne oczy ma Filipek 🤩
Juliet, a jakieś inne objawy poza kupkami? U nas od razu pojawiają się dolegliwości brzuszkowe, dziś prawdopodobnie po Innoferze. Cały dzień na rękach, auć moje plecy..
Midzia wysypki tfu, tfu nie ma, ale widać po nim, że cierpi. Te kupki są inne, nie może się wypierdzieć, a jak pryka to z bólem, nie daje sobie pomóc, mimo że wcześniej dawał. Brzusio jest twardszy niż zwykle. W suplementach nic się nie zmieniło, dostaje to samo. Według mnie może chodzić o nabiał... Zwykle go nie jem, jeśli już, to sporadycznie, a ostatnio zaczęłam jeść go więcej. Do tego częściej ulewa/zwraca.
Mi ta dieta nie przeszkadza. 10 dni, to nie wieczność, a sprawdzimy czy to o to chodziło 🤷🏻♀️ najgorzej, że jak poleciałam do sklepu po coś dla siebie na teraz, to czułam się jak dziecko we mgle 😂 poszłam bez planu i listy, szybko i kupiłam póki co jakąś vegańską pastę ze słonecznika z pomidorami (polecam), masło 100% roślinne, warzywa, mleko owsiane i mleko ryżowe, bo nie wiem które mi podpasuje 😂 2 paczki bezmlecznych kaszek dla dzieci (są mega dobre) i coś tam jeszcze 🤷🏻♀️😂 na najbliższe 2 dni wystarczy, a w tym czasie ułożę sobie jakiś jadłospis w głowie i pójdę z listą. Zacznę robić jakieś pasty kanapkowe, hummusy (nie przepadam, ale jak się dobrze doprawi, to będzie ok 😛). No i nie wiem co z pieczywem... 🙄 Wszystkie etykiety teraz muszę czytać zanim się nauczę co i jak 😂 ale może to dobrze. Nauczę się nowych smaków i rozszerzę repertuar w kuchni 🙈
Liczę, że do Świąt wszystko wróć do normy i okaże się, że to była chwilowa nadwrażliwość, a nie alergia.
Wcześniej jadłam wszystko i w ciąży i po porodzie i było ok 🤷🏻♀️
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
A odchodząc od tematu. Czy wy też macie problem z wejściem na forum przez aplikację? Ja się właśnie musiałam zalogować przez przeglądarkę 🙄
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
26.07.21 - 1340g 🥰💙
07.10.21 - 3920g 💙
Starania od 04.2020
Nasienie:
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
nick nieaktualnyOliwka91 wrote:Anka 500 XR 1 tabl ma noc. Ale insulina spadła ładnie, może problem jest gdzie indziej 🤷
Natalia 😅 ale lepiej żeby na moją nie czekała, bo nawet się jeszcze nie zbliża 😒
Abrakadabra jeszcze niedawno pisałaś, że nie możesz zajść w ciążę, do którego lekarza iść itp a teraz 🥺 mega wzrusz 🥺 dla każdej z nas jest nadzieja 💚 -
Oliwka tak pamiętam jak beczalam, ze nigdy w ta ciaze nie zajde bo co cykl to mam jakieś cyrki dosłownie.. akurat wtedy kiedy tak narzekalam to zaszłam w ta ciaze. Chyba u mnie podziałało całkowite zrezygnowanie na to wszystko 😔
A teraz za kilka tygodni będę czuć kopniaki mojego synka 😭❤️ Za kilka miesięcy będę mogła go przytulić i ucałować mój cud, na który tyle czekałam 😭
Wybaczcie, że tak pisze i sie rozklejam. Wiem, że to nie zawsze jest miło słyszeć coś takiego jeśli komuś dalej nie wychodzi.. Ale ja dalej nie mogę uwierzyć, że to się dzieje naprawdę. Chciałabym żeby każda z was mogla przeżyć coś takiego, te wszystkie emocje, nawet ten stresik. Nawet jeśli nie teraz się każdej uda to niech Nowy Rok się tak cudownie dla was zacznie ❤️Oliwka91 lubi tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Manioka u nas też skok i wiszenie na matce. Najpierw myślałam że brzuszek, bo rzeczywiście jeden dzień się napinała strasznie ale po tym już ok ale turbodrzemki zostały. Za to już jest taka fajniejsza, bardziej ogarnia wszystko. Niby tylko miesiąc a zmiana ogromna.
https://zapodaj.net/60234c34af48e.jpg.html
Juliet mnie z przesiewowymi też wystraszyli bo wczoraj przyszedł list... a wiadomo, jak jest ok to nie piszą. Okazało się że wyszło im coś nie tak pod kątem mukowiscydozy i musieli zrobić poszerzone badania czy nie ma jakichś mutacji tego genu. Na szczęście nic nie wykryto i napisali dopiero jak to sprawdzili a nie wcześniej bo bym miała zawał czekając na wyniki.Olenkaqx lubi tę wiadomość
-
Przyszły właśnie wyniki Ana i przeciwjadrowe z miana 1:160 skoczyły mi na 1:320 i pojawiły się jeszcze dodatkowo cytoplazmatyczne w mianie 1:160 😔
-
nick nieaktualny
-
NataliaGie wrote:Oleńka No nie gadaj :p jescze 2
Miesiące głodu cukrowego ? 😱 teraz leci nam trzeci tydzień diety. Myśle ze ogólnie zmienimy teraz nawyki żywieniowe bo teraz to się nawet nie chce tych niezdrowych rzeczy. Ale takich restrykcji jak na diecie akademii płodności to nie wytrzymie 3 miesiące 😥 głównie mi chodziło o to właśnie żeby śluz płodny się pojawił bo u mnie to raczej taki mleczny rzadki a nie rozciągliwy jak jajko. Niby dieta ma sprawić ze śluz się pojawi
Ja nie przeszłam w 100% na dietę. Ale wjechały codzienne koktajle z siemieniem, płatkami owsianymi. Zawsze na napoju migdałowym lub ryżowym. Zmiana jasnego pieczywa na własnoręcznie pieczone zytnie. Więcej past z fasoli, humus, soczewica. Bardzo niewiele cukru, zero laktozy (i tu podziękowała mi moja cera )Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 11:45
futuremama, NataliaGie lubią tę wiadomość
-
Oliwka ja tu nie pomogę, na tym się akurat nie znam kompletnie ☹️
O jeżu, dieta to też moja zmora 😢 ja tak uwielbiam słodycze, nawet nie jakieś czekolady/cukierki/ciastka tylko jakieś dobre ciasta, rogaliki, pierniki itp. 😒 Tak więc Natalia - też walczę 💪🏼 Chociaż średnio mi to idzie, tzn. odstawiłam całkiem białą mąkę, ziemniaki itp., ale ze słodyczami w grudniu to mi ciężko 🙄 A w przyszłym tygodniu chcę iść zrobić krzywą… Najśmieszniejsze jest to, że z reguły jem zdrowo, w ogóle jestem bardzo szczupła i BMI mam na granicy wagi prawidłowej i niedowagi (zależy jak tam mi kg skaczą), ale zawsze tak było, zawsze byłam bardzo szczupła. Nawet lekarz mówił, że nie wyglądam na osobę z IO, a jednak ta insulina wyszła taka jakaś dziwna 🙄
Aha, i melduję się w kolejnym cyklu starań… 😞 -
anka wrote:Kirde to juz dodatnie... a moge zapytać czemu powtarzalas?
Wtedy jak wyszły mi słabo dodatnie i to konsultowałam z endokrynolog i internista to oboje powiedzieli, że raczej nie ma znaczenia, że coś mogło wpłynąć np. choroba, szczepienie, że może od hashimoto. Żeby powtórzyć to za kilka miesięcy na wszelki wypadek. Pojutrze zapytam tej lekarki na monicie co tym zrobić 🤷 -
Limonka26 wrote:Oliwka ja tu nie pomogę, na tym się akurat nie znam kompletnie ☹️
O jeżu, dieta to też moja zmora 😢 ja tak uwielbiam słodycze, nawet nie jakieś czekolady/cukierki/ciastka tylko jakieś dobre ciasta, rogaliki, pierniki itp. 😒 Tak więc Natalia - też walczę 💪🏼 Chociaż średnio mi to idzie, tzn. odstawiłam całkiem białą mąkę, ziemniaki itp., ale ze słodyczami w grudniu to mi ciężko 🙄 A w przyszłym tygodniu chcę iść zrobić krzywą… Najśmieszniejsze jest to, że z reguły jem zdrowo, w ogóle jestem bardzo szczupła i BMI mam na granicy wagi prawidłowej i niedowagi (zależy jak tam mi kg skaczą), ale zawsze tak było, zawsze byłam bardzo szczupła. Nawet lekarz mówił, że nie wyglądam na osobę z IO, a jednak ta insulina wyszła taka jakaś dziwna 🙄
Aha, i melduję się w kolejnym cyklu starań… 😞
A to dziwne w takim razie .. ale owulacje masz normalnie, tak? To może nie tutaj szukać przyczyny..
mi to się marzą teraz badania immulogiczne ale muszę jeszcze poczekać ze 2-3 miesiące. Polecimy specjalnie do Polski, jeszcze nie wiem do którego miasta, w moim mieście takich badan nie znalazłam.
Owulak dalej negatywny
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
nick nieaktualnyOliwka91 wrote:Wtedy jak wyszły mi słabo dodatnie i to konsultowałam z endokrynolog i internista to oboje powiedzieli, że raczej nie ma znaczenia, że coś mogło wpłynąć np. choroba, szczepienie, że może od hashimoto. Żeby powtórzyć to za kilka miesięcy na wszelki wypadek. Pojutrze zapytam tej lekarki na monicie co tym zrobić 🤷
-
NataliaGie wrote:A to dziwne w takim razie .. ale owulacje masz normalnie, tak? To może nie tutaj szukać przyczyny..
mi to się marzą teraz badania immulogiczne ale muszę jeszcze poczekać ze 2-3 miesiące. Polecimy specjalnie do Polski, jeszcze nie wiem do którego miasta, w moim mieście takich badan nie znalazłam.
Owulak dalej negatywny
Jak robisz te moje to u mnie jednego dnia był taki blady, a potem na drugi dzien jak zrobiłam to kreska byla taka bordowa jak nigdy dotąd. A chociaz Ci ciemnieją?19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Limonka26 wrote:Oliwka ja tu nie pomogę, na tym się akurat nie znam kompletnie ☹️
Aha, i melduję się w kolejnym cyklu starań… 😞
Limonka a Ty chodzisz na monity?
Niestety ta IO nie zalezy od wagi, grubsza osoba moze jej nie mieć wcale, ale za to szczupła osoba bedzie miala.. Takie trochę bez sensu no ale co zrobić..19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Abrakadabra ja nie mogłam jeszcze po porodzie przez kilka tygodni uwierzyć, że to się dzieje 😂 doskonale Cię rozumiem i myślę, że nasze staraczki też. Każda będzie tak to przeżywać ☺
Futuremama, to bardzo dziwne szczerze mówiąc... Jak mogli zrobić poszerzone badania nie wzywając was przedtem? Przecież to trzeba zrobić testy z potu i je dopiero do analizy wysyłać No powiem Ci, że ciekawa teoria. U nas była ta sama sytuacja. Jest jedna mutacja genu mukowiscydozy, co wskazuje na nosicielstwo (czyli Twoja też jest nosicielem), aby móc potwierdzić chorobę lub ją wykluczyć trzeba wykonać testy, by poszukać drugiej. Co więcej powinni was skierować do poradni genetycznej, by sprawdzić które z was posiada ten gen i które przekazało małej. No nie wiem w jaki sposób w takim razie u was to wykluczyli 🙈
Mam nadzieję, że to nie jest żadna pomyłka i wasza córa jest zdrowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 15:56
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
26.07.21 - 1340g 🥰💙
07.10.21 - 3920g 💙
Starania od 04.2020
Nasienie: