Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
A i ja muszę powiedzieć, że po pierwsze, wyniki hispatu będą gotowe w środę, więc będę mogła zbadać płeć i otrzymać skrócony macierzyński, dzisiaj co prawda wracam już do pracy, ale zawsze to 4 tygodnie zaliczone w poczet urlopu, nie L4. Po drugie, nie wiem czy pamiętacie, ale przed ciążą dostałam skierowanie na wiele badań, mutacje, białko s, białko c itd. dzisiaj dowiedziałam się, że mimo iż zlecenie było wystawione w październiku nic nie stoi na przeszkodzie żebym je teraz wykonała, także super się cieszę, czekam na okres i lecę się badać 🙂 no i ostatnia drobna rzecz a cieszy- skończyłam izolacje, covida już nie mam bo sprawdzałam testem, od razu z grubej rury do pracy, mam nadzieję tylko że nie mam zakrzepicy, biorę heparynę do środy, w poniedziałek idę badać ddimery i inne badania.
Edit: Monika, kciuki zaciskam 🍀🤞 zaraz wszystkie będziemy w szczęśliwej ciąży ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 09:43
Monika7, Domistr lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, trochę jestem przerażona, ale i dobrej myśli 🥰
Otter, świetne wieści! Może z tym ivf tak miało właśnie być, bo uda się Wam naturalnie. Trzymam mocno kciuki❤️
Monika, za Ciebie też zaciskam kciuki, w końcu nadszedł ten wyczekiwany dzień 😍
Limonka, może akurat u Ciebie też meta jest brakującym ogniwem😊 Ty właśnie miałaś covida, a ja miałam szczepienie w dniu owu 😂 Dlatego myślałam, że nic z tego nie będzie w tym cyklu, a tu proszę. I przynajmniej trzy dawki zaliczyłam przed ciążą 🙃
Tylko_czytam, miło mi że o mnie myślałaś 🥰
Pomarańcza, dzięki, mój lekarz nie każe odstawiać mety od razu, tylko chyba później, stopniowo 🤔 Jeszcze z nim tego nie obgadalam dokładnie, wiem że przy ⏸️ mam absolutnie nie odstawiać.
W ogóle to udało mi się wyrobić z ciążą przed trzydziestką, ale w ostatniej chwili, w piątek mam urodziny 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 10:14
Oliwka91, Monika7, futuremama, Limonka26, midzia, maciejka lubią tę wiadomość
-
Sparky 🥰 cudowna wiadomość! Teraz musi być dobrze z takimi krechami!!! 🥺 Zgadzam się z Pomarańczą, mi też tak lekarka powiedziała, że w Polsce jeszcze się mówi, że nie można w ciąży ale to dlatego, że jesteśmy do tyłu z rejestracją leków a badania mówią, że lepiej nie odstawiać i za granicą normalnie jest dopuszczona w ciąży. Pogadaj z lekarzem o tym 😘
*Edit już widzę, że Twój lekarz nie kazał odstawiać ❤️
Monika jeszcze jeden się pojawił 🙈 super, trzymam kciuki ✊✊ 💚 coraz bardziej się stresuje, że u mnie też jeszcze więcej się pojawi 😱 bo mocno czuję rozpychanie jajników od wczoraj
Otter trzymam mocno kciuki ✊ czyli narazie próbujecie naturalnie z accofilem tak?
Pomarańcza dobrze, że już pożegnałaś covid i wracasz z nową energią 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 10:25
Monika7, Sparky lubią tę wiadomość
-
Oliwka, oby to rozpychanie to jednak było dojrzewanie jednego czy dwóch pęcherzyków z tej czwórki z soboty ✊🏻😉 Kiedy idziesz na monitoring?
-
Kurczę, a mi lekarz powiedział, że przy pozytywnym teście mam odstawić metę.. 😒
Jeszcze w dodatku ten lekarz od monitów nie wie, że ją będę brać, bo sam mi przecież nie wypisał, bo stwierdził że IO to jest od homa 3,8 (🤦🏼♀️) A co, powiem mu, że nie uwierzyłam mu w jego diagnozę i pojechałam do innego lekarza, ale monitoringi i ewentualną stymulację to dalej chcę u niego robić? 🙈 Same problemy 🙈
Edit. Monia, pamietam jak trzymałaś kciuki za moje „trojaczki” w lipcu, miałam wtedy identycznej wielkości pecherzyki. Teraz ja mocno trzymam za Twoje 😊✊🏼✊🏼
Otter, ja wierzę, że u Was to była jedyna przeszkoda w staraniach naturalnych. W końcu wyniki mieliście idealne. Musi się udać ✊🏼
Oliwka, a kiedy masz teraz podgląd? 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 11:11
-
Monika jutro rano, zobaczymy ☺️ ciekawe skąd się u Ciebie wziął ten 3 🙈
Limonka moja ginekolog, do której chodziłam wcześniej też mówiła, żeby odstawić a to bardzo dobra lekarka. To kontrowersyjny temat, możesz z nim to jeszcze raz przegadać, oni muszą tak mówić, bo to ich odpowiedzialność a skoro nie jest zarejestrowany w ciąży w Polsce to się boją. Ciężka sprawa z tymi wizytami, a czemu do tamtego drugiego nie chcesz jeździć na stymulki? Też czuję, że starania to same problemy 🙉 żeby jeździć na te monity teraz w kółko muszę się zamieniać w pracy, kombinować jak to zrobić żeby dać radę przyjść na dyżur mojej lekarki 😕 -
Otter ja poproszę o transfer do ciężarówek. Termin na 10.08 a co ma dziecię pomiędzy nogami to kiedyś zobaczymy
-
Oliwka, bo do tamtego mam daleko, prawie 100km… 😕 W dodatku on przyjmuje teraz zazwyczaj do godziny 13, a to jest nierealne, żeby udawało mi się to pogodzić z pracą ☹️ A ten drugi jest u mnie w mieście, on w ogóle jest bardzo polecanym lekarzem np. do prowadzenia ciąży. Ma świetny sprzęt, usg na szczęście ogarnia bardzo dobrze 😅 Wydaje mi się, że stymulacje też ogarnia, bo na ostatniej wizycie sam się mnie zapytał czy próbujemy czy na razie odpuszczamy. Jedyne co to chyba zakamarki niepłodności są mu średnio znane 🙈 Zresztą ja chciałabym spróbować 2-3 stymulacji i potem raczej idziemy w inseminacje, a to już wiadomo, że w klinice.
-
Limonka26 wrote:Oliwka, bo do tamtego mam daleko, prawie 100km… 😕 W dodatku on przyjmuje teraz zazwyczaj do godziny 13, a to jest nierealne, żeby udawało mi się to pogodzić z pracą ☹️ A ten drugi jest u mnie w mieście, on w ogóle jest bardzo polecanym lekarzem np. do prowadzenia ciąży. Ma świetny sprzęt, usg na szczęście ogarnia bardzo dobrze 😅 Wydaje mi się, że stymulacje też ogarnia, bo na ostatniej wizycie sam się mnie zapytał czy próbujemy czy na razie odpuszczamy. Jedyne co to chyba zakamarki niepłodności są mu średnio znane 🙈 Zresztą ja chciałabym spróbować 2-3 stymulacji i potem raczej idziemy w inseminacje, a to już wiadomo, że w klinice.
Osz kurde to faktycznie daleko 😱 to może nie mów mu, że bierzesz tą metę a jak jest dobry to stymulke ogarnie ☺️ a skąd jesteś? Nie pamiętam, pewnie kiedyś mówiłaś 🤔 -
Sparky ogromne gratulacje 🥰 bardzo się cieszę !
Monika trzymam kciuki 🍀
Otter u mnie możesz zaktualizować info 😃 to już 2 trymestr data porodu na 21 lipca ale płci jeszcze nie znamy ☺ na szczęście od dziś jestem już na zwolnieniu i mogę w pełni cieszyć się tym stanem I w końcu skupić na sobie i dzidziusia 🥰Sparky, Monika7, Olenkaqx lubią tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Limonka26 wrote:Edit. Monia, pamietam jak trzymałaś kciuki za moje „trojaczki” w lipcu, miałam wtedy identycznej wielkości pecherzyki. Teraz ja mocno trzymam za Twoje 😊✊🏼✊🏼
-
Dzięki dziewczyny za dzisiejsze kciuki!!☺️
Przyjechałam do domu, zjadłam obiad i od razu poszłam spać, bo w nocy średnio mogłam 😉
Wszystko poszło dobrze, teraz tylko zostało czekanie dwa tygodnie czy się udało czy nie.
Generalnie to mieliśmy 6mln dobrych plemników o ruchliwości 83%. Lekarz powiedział, że to bardzo dobrze rokujący wynik. Do tego te trzy jajeczka. Także nadzieja jest ☺️☺️abrakadabra, wariancja, Olenkaqx, Domistr, anka, Otter, Ewelina26 lubią tę wiadomość
-
Trzy jajeczka, dzielne plemniki to duże prawdopodobienstwo sukcesu to będą ćwiczące cierpliwość dwa tygodnie masz ponysl czymś zająć głowę?
-
Olenka, łatwo na pewno nie będzie 😉 ale obiecałam siostrze, że jej zaprojektuję mieszkanie (zajmuję się tym hobbystycznie), więc to chociaż na trochę oderwie mnie od myślenia 🙂
Olenkaqx lubi tę wiadomość