Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! U mnie piękny dzień, szkoda że do pracy trzeba 😅
Mi temperatura poszybowała 😯 ale pierwszy cykl badam w pochwie temp, zawsze w ustach. Chociaż tak w ogóle czuje się ciepła 😅 mam nadzieję tylko że nie żadna infekcja, bo ostatnio i covid i później zatoki, dosyć tego 🙄 jutro badam proga, zobaczymy jak owulka.
życzę Wam miłego dnia 🙂Magdalena 94, Pum lubią tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Cześć dziewczyny! U mnie piękny dzień, szkoda że do pracy trzeba 😅
Mi temperatura poszybowała 😯 ale pierwszy cykl badam w pochwie temp, zawsze w ustach. Chociaż tak w ogóle czuje się ciepła 😅 mam nadzieję tylko że nie żadna infekcja, bo ostatnio i covid i później zatoki, dosyć tego 🙄 jutro badam proga, zobaczymy jak owulka.
życzę Wam miłego dnia 🙂
Hej 🌞🌞🌞
Trzymam kciuki ✊☺️ -
Pomarańcza, ładnie tempka poszybowała 🤞
Oliwka baaardzo nie lubię tej bieli na teście. Ale mocno trzymam kciuki, żeby drożność była bezbolesna i żeby okazało się że jajowody są jak autostrada
Limonka daj znać jak po monitoringuOliwka91, Limonka26 lubią tę wiadomość
-
Pomarańcza, no no, dobrze to wygląda 🤩🤩
Oliwka, najpierw od jednego lekarza dostałam 1x500, a ten obecnie stwierdził, że to za mało. Początkowo chyba chciał mi przepisać 1x850, ale jak się dowiedział, że mam już wykupioną 500 to kazał mi brać po prostu po jednej rano i wieczorem i tak już mi zostałoOliwka91 lubi tę wiadomość
-
Limonka26 wrote:Pomarańcza, no no, dobrze to wygląda 🤩🤩
Oliwka, najpierw od jednego lekarza dostałam 1x500, a ten obecnie stwierdził, że to za mało. Początkowo chyba chciał mi przepisać 1x850, ale jak się dowiedział, że mam już wykupioną 500 to kazał mi brać po prostu po jednej rano i wieczorem i tak już mi zostało
Dziękuję 😘 -
Pomarańcza kciukasy!!🤞🍀
W ogóle dziewczyny przyszła mi dzisiaj chusta😁 że ja się wcześniej na to nie zdecydowałam 🙄 Filip nie znosi jeździć w gondoli, więc jak gdzieś wychodzę to moja mama pcha wózek, a ja z nim na rękach dopóki nie uśnie 😑 w końcu zdecydowałam się kupić chustę i jakież moje zaskoczenie jak młody siedział w niej spokojnie i szybciutko usnął 😁😁 ahhh.. Teraz matka może chodzić na zakupy 😂😁Olenkaqx, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Pomarańcza trzymam kciuki!!!Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Ja po monicie - jak na 10dc tragedii nie ma, ale szału też nie. Endo 5,5, na lewym jajniku pęcherzyk 11mm, na prawym 9. Dostanę dodatkowy progesteron w tym cyklu a w następnym zobaczymy, ale lekarz mówił coś, że zastanowimy się czy nie podkręcić tych owulek. No, ale na razie to może wyjść wszystko i nic Teraz będę koksować endo naturalnymi wspomagaczami 😉
-
Herbatka z liści malin do owulacji, ładnie pompuje endo ale ładnie jak na 10dc
Niebieska Gwiazda, Limonka26 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pisze tu u was bo jest więcej brzuchatek 🥰 Szukam diostinexu lub Bromegronu czy jak to się tam pisze ☺️ Większość z was używała i już pewnie nie potrzebuje, może któraś ma zalegające w szafce? Oczywiście do odkupienia.
Tym razem nie dla siebie a dla szwagierki ,bo ma wizytę na koniec kwietnia i nie ma recepty 😑
Jak coś to odezwijcie się , będę wdzięczna 🥰
A Otter tutaj na forum pięknie dziękuję za paczuszkę z Lametta ☺️🥰🥰Otter lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Cześć Dziewczyny!!
To przemiłe, że o mnie myślicie ❤️
Trochę Was podczytywałam, ale zbierałam siły, żeby się znów odezwać. U mnie wszystko dobrze. Owulacja po poronieniu u mnie była jak w zegarku, także liczę, że faza lutealna też będzie zwykłej długości. Jeśli tak będzie, to w piątek zaczynam nowy cykl i początkiem kwietnia może uda nam się podejść znów do IUI 🙂
Cest, cieszę się bardzo, że u Ciebie i malucha wszystko dobrze ☺️
Limonka, co do wymazów MUCHA, to ja miałam informację od kliniki, że badanie ma być zrobione między 10-25dc.
Oliwka, trzymam mocno kciuki za drożność ✊🏻
Pomarańcza, ale piękny skok temperatury!✊🏻🍀CestLaVie lubi tę wiadomość
-
Limonka, kciuki, żeby Endo troszkę jeszcze podrosło (ale myślę że spokojnie podrośnie!) I jajeczka też 🍀🤞 a jakby pfu pfu się nie udało to macie plan na podkoksowanie owulacji, z tego co pamiętam to Abrakadabra miała podkoksowane i się szybciutko udało 🍀
Dzięki dziewczyny za kciuki, byłoby cudnie, gdyby się udało 😊
Monika! Super, że się odzywasz ❤️ dawaj nam znać, dobrze ,że cykl wrócił do normy, bez komplikacji. A jak się czujesz?Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Monika! Super, że się odzywasz ❤️ dawaj nam znać, dobrze ,że cykl wrócił do normy, bez komplikacji. A jak się czujesz?
Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
Monika, dobrze Cię widzieć! 🙂 Cieszę się, że mimo wszystko masz taki spokój w głowie, to jest bardzo ważne ☺️ Oby tam wszystko szło pięknie i zgodnie z planem ✊🏼🍀
Monika7 lubi tę wiadomość
-
Monia dla mnie jesteś prawdziwą fighterką (Pomarańcza Ty też! Zresztą każda dziewczyna która przeszla stratę i wstała do kolejnej walki o marzenie) chylę czoła, za ten spokój ducha i to bardzo cieszy, że organizm też szybko wrócił na swoje dobre tory. Oby kwiecień był szczęśliwym miesiacem
-
Monika, z twarzą mam to samo, nigdy nie miałam problemów, wysypało mnie w ciąży i tak zostało 😑 może jest już trochę lepiej, ale nie jak sprzed ciąży..
Cieszę się, że cykl w porządku i psychicznie też 😊
Ja chwalę się dzisiejszym progiem - 15,2ng/ml, więc owu była 🙂 jutro wizyta u lekarki, ciekawe co powie 🤔Olenkaqx, Sparky, Limonka26, Monika7, CestLaVie lubią tę wiadomość
-
Monika, masz bardzo dobre podejście 😊 Na pewno wkrótce się uda🤞
Pomarańcza, bardzo ładny prog 🙂 Daj znać po wizycie 🤗
Abrakadabra, co u Ciebie? Dawno się nie odzywałaś🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 15:33
-
Limonka26 wrote:Ja po monicie - jak na 10dc tragedii nie ma, ale szału też nie. Endo 5,5, na lewym jajniku pęcherzyk 11mm, na prawym 9. Dostanę dodatkowy progesteron w tym cyklu a w następnym zobaczymy, ale lekarz mówił coś, że zastanowimy się czy nie podkręcić tych owulek. No, ale na razie to może wyjść wszystko i nic Teraz będę koksować endo naturalnymi wspomagaczami 😉
Limonka wg mnie jest całkiem dobrze 😉 przy pęcherzyku 11 mm endo może mieć dopiero 5,5mm. Ja zauważyłam u siebie, że mocno mi wzrasta te 3-4 dni przed owu. Więc jak bedzie owu, będziesz miała endo 9-10mm zobaczysz ❤️ a poza tym chyba się wcześniejsza owu szykuje ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 22:33