Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Zielone uściskaj wirtualnie Ankę od nas 😔🤗
Oliwka & Olenka, wiadomo jak to z facetami, oni nie wiedzą połowy tego co my, więc ta nadzieja gdzieś tam jest większa. Czasami sama żałuję, że znam tyle wersji potencjalnych przyczyn niepowodzeń 😉
Co do IUI to mi siedzi w głowie pomysł aby dać sobie jeszcze z 2 cykle, potem z 2x podejść do IUI. Jeśli nie wyjdzie to dać sobie kilka cykli naturalnych do końca roku i później już ivf… To już byłyby dwa pełne lata starań i pewnie 25+ cykli. A do IUI wolałabym podejść jeszcze w tych „chłodniejszych” miesiącach (czyli czas nagli), ze względu na to, że latem na bank pogorszy się nam nasienie (upały, jakieś wypady na plażę i słońce 🙈). -
Przepraszam ze tak tu wbijam (chociaż z częścią z Was się znam ✋), ale szukałam ostatnio na forum wieści od Anki i kojarzyłam ze się tu udziela i teraz widze co Zielone napisałaś… Anka jeśli to czytasz kochana, tak mi przykro, tak bardzo przytulam 🥺❤️ wiem ze żadne słowa tu nie pomogą ale jeśli tylko będziesz kiedyś chciała i potrzebowała to pisz śmiało 😔❤️
Oliwka91 lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Limonka26 wrote:Zielone uściskaj wirtualnie Ankę od nas 😔🤗
Oliwka & Olenka, wiadomo jak to z facetami, oni nie wiedzą połowy tego co my, więc ta nadzieja gdzieś tam jest większa. Czasami sama żałuję, że znam tyle wersji potencjalnych przyczyn niepowodzeń 😉
Co do IUI to mi siedzi w głowie pomysł aby dać sobie jeszcze z 2 cykle, potem z 2x podejść do IUI. Jeśli nie wyjdzie to dać sobie kilka cykli naturalnych do końca roku i później już ivf… To już byłyby dwa pełne lata starań i pewnie 25+ cykli. A do IUI wolałabym podejść jeszcze w tych „chłodniejszych” miesiącach (czyli czas nagli), ze względu na to, że latem na bank pogorszy się nam nasienie (upały, jakieś wypady na plażę i słońce 🙈).
Tez ostatnio rozmawiałam z moim o ivf i póki co dajemy sobie jeszcze rok. Po drodze może IUI 😉 bardzo bym chciała żeby się udało w tym roku ale już trochę zaakceptowałam, że być może trzeba będzie pomóc naturze 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 15:50
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Chyba cały sekret starań tkwi w tym, żeby znaleźć równowagę między walką a zaakceptowaniem stanu rzeczy i tego że nie na wszystko mamy wpływ
My na przykład nie braliśmy w ogóle pod uwagę IUI, jak coś to tylko IVF. Ale my jesteśmy obydwoje z tych, którzy muszą mieć jasno sprecyzowane terminy, więc jeżeli u nas by się nie udało do końca 2021 to wchodzimy w immuno, tu mieliśmy zobaczyć jak się układają terminy do lekarzy, ewentualnego leczenia itd, ale jeżeli by się okazało że immuno ok, to połowa 2022 mieliśmy zacząć invitro. Ale wyszło na szczęście jak wyszło -
Oliwka, oby takie dalekie plany nie były potrzebne 🙂
Olenka, właściwie u Was nie dziwie się, że nie chcieliście iść w IUI, jeśli nie było takiego konkretnego problemu, w którym IUI pomaga 🙂 A co do konkretnych dat i planów, ja mam tak samo! Dużo lepiej się czuję jeśli mam plan określony jakimiś terminami. Natomiast mój mąż totalnie nie 🙈 I tu jest czasami problem 😛 -
Dziewczyny a co się dzieje z Moniką? Udało im się po iui, Wiem, ale dzieciątko zatrzymało się
U mnie prenatalne ok, płci nie znamNiebieska Gwiazda, Olenkaqx lubią tę wiadomość
[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
CestLaVie wrote:Dziewczyny a co się dzieje z Moniką? Udało im się po iui, Wiem, ale dzieciątko zatrzymało się
U mnie prenatalne ok, płci nie znam
Cieszę się, że wszystko ok 🥰
U Moniki tak, IUI się udało ale beta zwolniła 🙁 też się zastanawiam co u niejStarania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Cześć dziewczyny! Miałam ultra ciężki tydzień w pracy i chyba dojrzewam do decyzji, żeby wyznaczyć sobie czas na starania, a jak się nie uda zmienić pracę. Mam dość, bo sentyment i atmosfera nie jest już wystarczająca. Jestem mega zmęczona fizycznie i psychicznie, nie mam siły na nic. Od dłuższego czasu planuje zmianę, ale chciałabym podszkolić angielski (typowe w Polsce obawy przed gadaniem) i trochę przekwalifikować się a właściwie doszkolić (i tu już nawet coś ruszyłam w tym kierunku) ale cały czas w głowie miałam umowę na czas nieokreślony w razie ciąży. A i tak wiem, że po ciąży nie wrócę do swojej pracy, chyba że żadnej pracy nie znajdę.
Ostatnio, tak dzień przed/po owulacji śniły mi się dwie kreski. Kurde, mimo obaw, taka szczęśliwa byłam. I teraz cały czas o tym myślę 🤦🏼♀️
Kto teraz testuje?
Też myślałam o Monice, może potrzebuje czasu. Z tego co pisała, po jednym cyklu znowu ruszają z IUI, Monika, jak czytasz, jesteśmy, wracaj jak będziesz gotowa 😊
Domistr, czy Ciebie trzeba zawsze wywoływać? Opowiadaj o ciążowych dolegliwościach albo zakupach dla malucha 😁 chcemy tego, prawda?
Oliwka, będziemy trzymać kciuki w kwietniu za drożność, no chyba że już za pierwszą wizytę ciążową, kto wie 🤞😁
Limonka, faceci tak, często mają bardziej optymistyczne myślenie. Ale może tak lepiej? Też tak sobie myślę, że wolałabym więcej nie wiedzieć, kumpela, która jeszcze się nie stara, ale myśli że w przeciągu 3 lat będzie, podpytuje jakie badania itd. i powiedziałam jej,że jak będzie potrzebować to jej będę wszystko mówić, ale życzę jej żeby nie musiała żadnych badań robić 🙂
Martyna, napisałam do Ciebie, jak będziesz na siłach, odezwij się ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 10:34
-
Aaa no i Manioka, super że podjeliscie taka decyzję i że już mieszkanie macie zaklepane! Ja jak się nie odzywam to potem wszystko na raz i mimo długiego postu pewnie o połowie zapomniałam napisać 😅
-
CestLaVie, super, że na prenatalnych wszystko dobrze wyszło 😍 Ja idę w najbliższy piątek i już się stresuję oczywiście 🙈
Oliwka, podoba mi się Wasze zadaniowe podejście do tematu. Masz rację, nie warto się zamykać na żadne opcje. A może się okaże, że wcale nie będzie trzeba z nich korzystać 🤭
Pomarańcza, jak najbardziej popieram myśl o zmianie pracy. Stres i nadmiar obowiązków naprawdę mogą negatywnie wpływać na starania i nie tylko. A jeśli zajdziesz w ciążę akurat po zmianie pracy, to i tak na pewno jakoś to ogarniesz i wszystko się pięknie ułoży 🥰CestLaVie lubi tę wiadomość
-
Sparky wrote:CestLaVie, super, że na prenatalnych wszystko dobrze wyszło 😍 Ja idę w najbliższy piątek i już się stresuję oczywiście 🙈
Oliwka, podoba mi się Wasze zadaniowe podejście do tematu. Masz rację, nie warto się zamykać na żadne opcje. A może się okaże, że wcale nie będzie trzeba z nich korzystać 🤭
Pomarańcza, jak najbardziej popieram myśl o zmianie pracy. Stres i nadmiar obowiązków naprawdę mogą negatywnie wpływać na starania i nie tylko. A jeśli zajdziesz w ciążę akurat po zmianie pracy, to i tak na pewno jakoś to ogarniesz i wszystko się pięknie ułoży 🥰
Ja cała się trzęsłam przed badaniem... wreszcie powiedzieliśmy rodzinie i bliskim znajomym. Ale jak powiedziała koleżanka po chwili euforii że prenatalne ok znów jest stres ha ha[/url]
Pomarańcza, jeżeli umiesz angielski tłumaczenia czasem wystarczy tylko i aż przemóc się by mówić. Nie przejmować się poprawnością mówienia, tylko mówić. I filmy oglądaj po angielsku z tekstem, ale zwracaj na niego uwagę tylko wtedy jak nie wyczaisz z kontekstu o co chodzi. Albo spróbuj znaleźć człowieka anglistę który będzie prowadził z tobą chociaż raz w tygodniu konwersacje po angielsku i zmieniaj tą robotę w cholerę póki jest czas, no bo przecież zaraz będziesz w ciąży! 😍
CestLaVie super, że z maluchem wszystko ok! Podrzuć ciotkom jakieś foteczki
Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
CestLaVie wrote:Ja cała się trzęsłam przed badaniem... wreszcie powiedzieliśmy rodzinie i bliskim znajomym. Ale jak powiedziała koleżanka po chwili euforii że prenatalne ok znów jest stres ha ha
Mam nadzieję, że ten poziom stresu jednak chociaż trochę się obniży haha 🙈🙈CestLaVie lubi tę wiadomość
-
Sparky to będę trzymać kciuki w piątek ✊☺️ może się dowiemy kto tam siedzi? 🤭
Pomarańcza super, że masz ambitne plany i chcesz się rozwijać. Trzymam kciuki żebyś zebrała w sobie odwagę na zmianę pracy 🙂 ja sama to rozważam i wiem, że to trudne, jestem sentymentalna, przywiązuje się do ludzi i w ogóle 😕 ale jednak takie zmiany rozwijają a jak już czujesz, że coś nie gra i że jesteś przemęczona to tym bardziej. Ja teraz miałam trochę urlopu i dopiero czuję jaki poziom stresu mi towarzyszy na codzień 🙁 teraz jak zwolniłam i wyluzowałam to czuję ogromną różnicę, jakbym wzięła nagle głęboki oddech 😍
Oleńka u nas chyba też bez sensu by było IUI, bo nasienie mamy dobre ale zastanawiam się czy od razu bym się zdecydowała na ivf czy spróbowałabym może jednak z inseminacją z 2 razy a nuż 🤔 to mój temat do zastanowienia 😉Sparky, Pomarańcza lubią tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Olenkaqx wrote:Pomarańcza, jeżeli umiesz angielski tłumaczenia czasem wystarczy tylko i aż przemóc się by mówić. Nie przejmować się poprawnością mówienia, tylko mówić. I filmy oglądaj po angielsku z tekstem, ale zwracaj na niego uwagę tylko wtedy jak nie wyczaisz z kontekstu o co chodzi. Albo spróbuj znaleźć człowieka anglistę który będzie prowadził z tobą chociaż raz w tygodniu konwersacje po angielsku i zmieniaj tą robotę w cholerę póki jest czas, no bo przecież zaraz będziesz w ciąży! 😍
CestLaVie super, że z maluchem wszystko ok! Podrzuć ciotkom jakieś foteczki
To moje dzieciątko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 13:42
Olenkaqx, Oliwka91, Sparky, Magdalena 94, Pomarańcza lubią tę wiadomość
[/url]
Piekne i absolutnie doskonałe! 😍
Oliwka nie oszukujmy sie też, ale IUI znacznie tańsze od inv.CestLaVie lubi tę wiadomość
-
Oliwka, trochę na to liczę, że maluszek pokaże kim jest, ale zdaję sobie sprawę, że szanse są niewielkie 🙈 Jestem ciekawa, czy moje przeczucia co do płci się sprawdzą 😅 Fajnie, że odpoczęłaś na urlopie, takie chwile oddechu są mega ważne☺️
-
Sparky a kogo obstawiasz? Podobno żeby mówić o jakiekolwiek większej pewności co do płci, to maluch musi mieć jakieś 7cm