Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Drożność robią najczęściej do 10dc bo patrzą na cykl statystycznie czyli większość dziewczyn ma owu około 14dc. Ale skoro Ty masz późniejsze to 14dc jest bezpiecznym terminem. I tak zrobią usg przed
-
Oliwka z tymi dniami chodzi tylko o to, żeby mieli pewność, że nie jesteś w ciąży. Używają rentgena. Jak chcesz mieć pewność to nie starajcie się o maleństwo przed tym badaniem. A co do wcześniejszego pójścia to ja miałam delikatne plamienie. W ankiecie uzupełniłam, że nie mam, bo tak myślałam, po czym poszłam do toalety i zauważyłam, że bielizna nie jest czysta. Powiedziałam o tym już w gabinecie i powiedzieli, że okWiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
. A. To zależy na jaką drożność się idzie. Sono-hsg jest nie pod rentgenem a pod usg. Mi lekarka tłumaczyła, że dlatego przed owu (przynajmniej powinien być widoczny pęcherzyk) żeby była pewność, że nie wypłuczą zapłodnionego jajeczka. U mnie było świeżo po owu, a i tak zrobili bo nie było seksow.
-
Oleńka tak tak, sono bez rentgena ale generalnie zasada jest taka, że i tu i tu chcą mieć pewność, że nie doszło do zapłodnienia. Chociaż w sumie nie pamietam jakie dokładnie wytyczne dawali mi na sono.Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Otter wrote:Oliwka, to kiedy trzymać kciuki za drożność?? 😊
Limonka, aktualnie jestem w Gamecie 😄
5 kwietnia poproszę 🙏☺️Otter lubi tę wiadomość
-
Oliwka to rezerwujemy wszystkie kciuki dla Ciebie na ten dzień! ✊🏼 A czy Ty jakiś niedługo nie testujesz? 🙂
Otter sporo dobrych opinii słyszałam właśnie o Gamecie, więc oby to był dobry trop ☺️Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
Limonka26 wrote:Oliwka to rezerwujemy wszystkie kciuki dla Ciebie na ten dzień! ✊🏼 A czy Ty jakiś niedługo nie testujesz? 🙂
Otter sporo dobrych opinii słyszałam właśnie o Gamecie, więc oby to był dobry trop ☺️
Planuję w niedzielę zatestować 🙈 żeby odstawić duphaston.
Limonka a ty jak się czujesz? ☺️ Trochę lepiej psychicznie? Będziesz miała znów stymulację? -
Cześć dziewczyny❤️
Ja tak z doskoku.. Za dużo spraw na głowie 😐
No ale chciałam się pochwalić, że wyjeżdżam do Danii po świętach 🙂 mamy mieszkanie🙂 nie wiem czy dobrze robię w obecnych czasach czy nie.. Ale klamka już zapadła jak się to mówi ☺️ córka do szkoły, młody jeszcze ze mną zostanie a potem do żłobka ☺️ ja oczywiście szkoła 🙄
Tylko wiecie, mam taki problem z mamą w sumie.. Jak ja jej powiem, że się przeprowadzam do Danii to się załamie.. I nie wiem jak to ograć 😞
Juliet podczytuje Cię co piszesz i trzymam mocno za Was kciuki! 🤞🍀 Może jednak się to wszystko jakoś ułoży... Uzależnienie to ciężka choroba.. Sama Ty musisz iść na jakąś terapię, żeby Ci się trochę głowa rozluźniła 💚 -
Oliwka91 wrote:Planuję w niedzielę zatestować 🙈 żeby odstawić duphaston.
Limonka a ty jak się czujesz? ☺️ Trochę lepiej psychicznie? Będziesz miała znów stymulację?
To oby wyszło, że ta drożność wcale nie jest potrzeba 😊✊🏼
U mnie raczej bez większych zmian. Mój lekarz raczej nie pójdzie w stymulację, zresztą mi ostatnio już jakoś wszystko jedno 🤷🏼♀️ Na pewno dostane dodatkowego proga od tego cyklu jeśli będzie owulka. Obecnie siedzi mi w głowie tak na poważnie IUI, ale waham się co do kliniki i tego jak to ogarnąć logistycznie. Tylko mąż jakoś średnio przekonany, on wierzy cały czas, że przecież zaraz się uda. -
Magdalena 94 wrote:Cześć dziewczyny❤️
Ja tak z doskoku.. Za dużo spraw na głowie 😐
No ale chciałam się pochwalić, że wyjeżdżam do Danii po świętach 🙂 mamy mieszkanie🙂 nie wiem czy dobrze robię w obecnych czasach czy nie.. Ale klamka już zapadła jak się to mówi ☺️ córka do szkoły, młody jeszcze ze mną zostanie a potem do żłobka ☺️ ja oczywiście szkoła 🙄
Tylko wiecie, mam taki problem z mamą w sumie.. Jak ja jej powiem, że się przeprowadzam do Danii to się załamie.. I nie wiem jak to ograć 😞
Juliet podczytuje Cię co piszesz i trzymam mocno za Was kciuki! 🤞🍀 Może jednak się to wszystko jakoś ułoży... Uzależnienie to ciężka choroba.. Sama Ty musisz iść na jakąś terapię, żeby Ci się trochę głowa rozluźniła 💚
Wiem, że to zabrzmi banalnie, ale po prostu powiedz. To są jej emocje, a nie Twoje. My nie jesteśmy odpowiedzialni za szczęście naszych rodziców. Ty masz prawo wybrać swoją życiową drogę i być na niej szczęśliwa. Rozumiem Twoje obawy, ale uwierz, nic jej się złego nie stanie z tego powodu, że wyjedziesz. Żyjemy w takich czasach, że można codziennie do siebie dzwonić, można się codziennie widzieć itp. Nie musisz być fizycznie przy niej, żeby mieć z nią dobry kontakt. A tak btw to gratuluję decyzji! Czeka Cię ciekawa, choć pewnie tez trudna, przygoda!Magdalena 94 lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
nick nieaktualnyCześć!
Nie udzielam się od dawna ale czasami podczytuje i akurat niedawno trafiłam na posty w których martwiłyście się o Ankę.... No więc za porozumieniem z Nią napiszę Wam, że niestety trochę świat jej się zawalił...
Jej wieloletni partner poprostu od niej odszedł. Ciężko jest się jej pozbierać dlatego nie ma siły na forum.... 😔 -
Zielone przekażesz jej od nas wielkie przytulasy i słowa wsparcia? 🤗🤗🤗😘😘
Manioka to w zasadzie za miesiąc czeka Was przeprowadzka najważniejsze że będziecie razem, rodzina w komplecie Mama będzie musiała sobie niestety jakoś poradzic, nie ukrywaj tego za długo przed nią
Limonka to w zasadzie cudnie, że mąż tak wierzy w Wasze naturalne powodzenie może dajcie sobie jakąś konkretną datę do kiedy starać się naturalnie, żeby też nie odwlekać decyzji i IUI za długo?Magdalena 94 lubi tę wiadomość
-
Zielone dzięki za info 😔 przekaż jej od nas dużo ciepła 🤗 ❤️
Limonka mój też ma większą wiarę niż ja 🙄 może faktycznie jakaś data zdjełaby Ci ciężar z głowy np do sierpnia naturalnie a od września IUI? Chociaż ja sama tak próbuje robić i ciągle się gubię co najlepiej, czy IUI, czy nowa klinika czy immunolog 🤦 i decyzja nie podjęta -
Aniu, jeśli to czytasz… jeśli będziesz potrzebowała wsparcia pisz śmiało, spróbujemy Cię wesprzeć najlepiej jak potrafimy 💕25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
.A. Wiem... Chyba dlatego tak mam, bo jestem najmłodsza z rodzeństwa i chyba najbardziej związana z nimi😞 jakoś będą musieli to przegryźć...
Olenka oj wiem, że będzie ciężko.. Już to czuję 😐 trzeba wszystko ogarnąć, kupić do mieszkania... Bo mieszkanie jest, ale nic w nim nie ma prócz kuchnii i łazienki 😅 resztę w swoim zakresie 😅 strasznie się boję tego wszystkiego, ale czasem chyba trzeba się rzucić na głęboką wodę 🤷♀️
Dziewczyny o co chodzi z Anką bo ja nie w temacie... 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2022, 12:33