Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska Gwiazda wrote:Dzisiaj jestem padnięta i ledwo żyje.
My ostatnio gramy w carcassone.Starszak się wciągnął i jak młodszy pójdzie wieczorkiem spać to codziennie gramy.Czasem chińczyk.Wszystko pod kątem młodego.Carcassone bardzo,lubię.
Super, że gracie z dzieciakami ❤️ -
Oliwka91 wrote:Simon Beckett
Mike Omer
Sprawdźcie sobie te nazwiska jak ktoś lubi takie kryminały męskim okiem, mi się bardzo podoba ten styl. A z damskich lubię Tess Gerritsen. W ogóle jeszcze Bondy nie ruszyłam a stoi na półce już od 3 lat 🙈
Ja np. nie przepadam za książkami Cobena, przeczytałam kilka ale nie specjalnie mi podchodzą.
W ogóle jakiś czas temu czytałam "Siedem śmierci Evelyn Hardcastle" Stuart Turton. Taki trochę kryminał ale nie do końca, inny niż wszystkie napewno ale mnie ta książka bardzo wciągnęła 😊
Limonka ja mam podobnie z Polskimi, jak akcja się dzieje np. w Arizonie to wszystko mi mogą wcisnąć 😂
A planszówki ja też kocham ale mąż tak średnio 🙁
Oo to widzę moje klimaty. Simona Beckett czytałam chemię śmierci, chociaż taka dość mocna książka była jak dla mnie. A Mika Omer kilka, ale w ostatnim czasie „Umysł zabójcy” - fajna 🙂 Alex Kava ma też fajne kryminały/ thrillery. Cobena kiedyś przeczytałam z dwie i hmm spoko, ale też nie wróciłam po więcej.
A ostatnich miesiącach totalnie pochłonęły mnie książki B.A Paris, Rachel Abbott.
Przeczytałam właśnie opis tych siedmiu śmierci i też totalnie to co lubię 🤩 Już sobie zapisałam tytuł do mojej listy to read
Co do męża i planszówek to ja np. uwielbiam scrabble, ale ile on się nagada zanim zaczniemy w to grać… 😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2022, 13:26
-
Coben jest mega powtarzalny jak dla mnie. Ten sam schemat, ale jak czasem nie wpadnie mi nic innego do czytania to i Coben obleci
Moj mąż uwielbia grać na kompie, próbował mnie parę razy namówić ładnymi, kolorowymi grami, ale niemal bezskutecznie. Opracowaliśmy kompromis, on gra, ja oglądam seriale na netflixie -
Oliwka91 wrote:Super, że gracie z dzieciakami ❤️
Starszy ma siedem lat i tu już można w coś pograć,młodszy w lipcu trzy skończy więc jeszcze chwila.Starszy chciałby konsole,czasem zagra w jakąś gierkę w telefonie ale staramy się tłumaczyć i ograniczać takie rozrywki. -
Olenkaqx wrote:Moj mąż uwielbia grać na kompie, próbował mnie parę razy namówić ładnymi, kolorowymi grami, ale niemal bezskutecznie. Opracowaliśmy kompromis, on gra, ja oglądam seriale na netflixie
Grunt to dojść do porozumienia -
Oleńka właśnie też miałam wrażenie, że te książki są podobne Cobena ale można przeczytać 😉
Limonka spróbuj to siedem śmierci jest trochę inna i to też jest fajne a z B.A. Paris przeczytałam "za zamkniętymi drzwiami" i mocno mnie wkręciła. Ostatnio w empiku oglądałam "terapeutkę", może po ta sięgnę w takim razie 😁 Abbot też dopisze do mojej listy, bo widzę, że ciekawe tytuły, w ogóle lubię takie polecajki ☺️ z psychologicznych też mi się podobała "Pacjentka" Alex Michaelides i "Lokatorka" JP Delaney
A ja trochę się jednak zaczęłam stresować jutrem 😳 -
Oliwka będzie dobrze! O której jutro drożność? Pamiętaj, żeby oddychać, mimo wszystko postaraj się nie spinać. Dobrze mówi się z perspektywy 'miałam to za sobą, dam złote rady'. 🙈 Na szczęście to badanie trwa tylko chwilę trzymam kciuki za jutro! 😘
Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Oliwka będzie dobrze! O której jutro drożność? Pamiętaj, żeby oddychać, mimo wszystko postaraj się nie spinać. Dobrze mówi się z perspektywy 'miałam to za sobą, dam złote rady'. 🙈 Na szczęście to badanie trwa tylko chwilę trzymam kciuki za jutro! 😘
Dzięki 😘 jutro 9:20 więc dobrze, bo wstanę i nie będę miała czasu na zastanawianie 😁 -
Oliwka ✊🏼✊🏼🍀 Daj znać po 🙂
Aa i jeszcze co do tych tytułów to Pacjentka też mi się podobała, ale Terapeutka jak dla mnie sztos 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 08:13
-
Drożne oba!!! 🥳🎉 W prawym jakby na początku mało przechodziło a jak pchnęła to leciało strumieniem 😁 bolało przy zakładaniu cewnika, pianki w ogóle nie czułam
Sparky, abrakadabra, Olenkaqx, Limonka26, Pomarańcza, Juliet, Monika7 lubią tę wiadomość
-
Oliwka91 wrote:Drożne oba!!! 🥳🎉 W prawym jakby na początku mało przechodziło a jak pchnęła to leciało strumieniem 😁 bolało przy zakładaniu cewnika, pianki w ogóle nie czułam
Wspaniałe wieści! 🥳🥳🥳 -
A i na prawym są już 2 pęcherzyki 13 i 15mm 🥰
abrakadabra, Sparky, Pomarańcza, Juliet, Monika7 lubią tę wiadomość
-
Oliwka cudowne wiadomości! Mi lekarka mówiła że jajowody lubią się czasem zaśluzować (?) i przeprowadzenie drożności je udrażnia, poszerza czy coś takiego. Noo to teraz tylko działać idziesz jeszcze na monitoring w tym cyklu czy nie?
-
Olenkaqx wrote:Oliwka cudowne wiadomości! Mi lekarka mówiła że jajowody lubią się czasem zaśluzować (?) i przeprowadzenie drożności je udrażnia, poszerza czy coś takiego. Noo to teraz tylko działać idziesz jeszcze na monitoring w tym cyklu czy nie?
Mam nadzieję, że u mnie coś takiego się uczyniło 🙈🤭 chyba już nie będę szła, zobaczę jak będzie ale często po prostu czuje, że była