Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
To u mnie śluzu nie ma jakoś szałowo dużo, to co widzę to raczej resztki lutki 🤔
Ostatnie tygodnie mam tak pokręcone, tak dziwne rzeczy mi się w życiu dzieją, że naprawdę do kompletu tych „niespotykanych i niewiarygodnych wydarzeń” brakuje mi już tylko ciąży 😂 -
No właśnie pisałam na priv do Otter bo tak coś kojarzyłam że ona coś więcej grzebała w temacie Dheas ☺️
Robiłam morfologię i w.niej jest wszystko ok, Hemoglobina 12,80
To co piszecie ten feroplex czy to jest na receptę??
Kurcze zdziwiłam się bo na ostatnim badaniu miałam żelazo 160... Nie wiem czemu tak spadło 😑
No i właśnie dlatego mam zagwozdke bo witamina B12 za wysoka a homocysteina taka...
OB mam najniższe od początku diagnozy. Już miałam ponad 100 kiedyś... Także z tego się cieszę.
Ciężko mi wszystko zgrać w całość.
Biorąc sterydy rosną mi cukry na które biorę metformine ,a która też może.miec wpływ na podnoszenie homocysteiny ... Mam brać 5tys Wit D na toczeń a jak widać dawka za duża .... Pani położna wyraziła swoją opinię że powinnam w takim razie brać Acard i heparynę od owulacji. Co o tym myślicie?👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Limonka mam nadzieję, że to dobre wydarzenia? 😁
Mama8latka aż sprawdziłam jak było u mnie i miałam:
homocysteinę 9
B12 439 przy normie 197-771
Więc też nie taka zła była ta witamina, kurcze nie wiem czemu tak ale myślę, że nie od samej B12 ta homocysteina jest zależna. A suplementujesz B12 aktualnie? Widzę, że masz mthfr więc pewnie bierzesz foliany zamiast kwasu foliowego? Ja biorę witamina b complex z aliness, on ma też TMG, która niby obniża tą homocysteinę. Ale nie badałam kontrolnie więc w sumie nie wiem czy działa 🤔 A co do heparyny i acardu... Pogadaj z lekarzem ale myślę, że sens to ma, bo zarówno podwyższona glukoza, IO jak i sterydy, podwyższone OB i sam toczeń - wszystko to zwieksza ryzyko zakrzepicy a jednak lepsze przepływy w naczyniach to większa szansa ciąży, więc może może? 😊 Ja ze względu na mthfr homo, nadciśnienie i IO dostałam acard. -
Limonka26 wrote:Swoją drogą czy któraś z Was po luteinie też miała takie mega ciągnięcia jajników? Nigdy tak nie miałam, a teraz czuje je całymi dniami, a ten z którego była owulka to już w ogóle
-
Niebieska Gwiazda, trzymamy kciuki i czekamy jutro pod Twoim kibelkiem 😁🍀🤞
Oliwka, Ty w poniedziałek masz hsg? Trzymam kciuki żeby nie bolało (albo tak jak mnie, pół minuty jak mocny okres) i żeby to był krok, który sprawi, że będziesz w ciąży 🥰
Limonka, no no, brzmi obiecująco, mam nadzieję że właśnie teraz ujrzysz dwie kreski!!Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
Gwiazda, trzymam kciuki w zasadzie Juz za dziś!
Mama8latka Feroplex na receptę jest z tego co mi się kojarzy -
Oliwka brałam "homocysteine Control" właśnie z B12 500 ale jak zobaczyłam wynik to już dzisiaj nie biorę . Zamówiłam właśnie wczoraj te TMG czyli betainę , samą bez dodatków i kwas foliowy 800 sproboje w ten sposób że zwiększę dawkę kwasu i dołożę te TMG. Zobacze w maju czy coś spadło..
Musze też odstawić Fertistim,bo tam jest 2tys witaminy D - szkoda mi trochę bo tyle dobrego piszą o wpływie mio+d-chiro inozytolu 😑 no ale trudno...
Muszę się umówić do gina na wizytę jak dostanę okres tylko no właśnie Gdzie on jest?! 🤦 Nie może się rozkrecic... Tempka zamiast spadać podeszła w górę ..👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Ta temperatura jest podejrzana... Może coś się jednak namieszało z owulacja? 🤔
-
Oliwka, te wydarzenia to tak różnie 🙈
No nie wiem, ja się obawiam, że to skutek uboczny lutki. Jak poczytałam na internetach to czasami niektóre dziewczyny tak miały 🙈
Niebieskagwiazda testowałaś? ☺️
Monika, jak tam u Ciebie? -
Limonka, może i efekt lutki, ale w końcu los się musi odwrócić, więc ja trzymam kciuki, żeby to jednak był objaw implantacji 🍀
U mnie w porządku. Nic się szczególnego nie dzieje. Jestem na tabletkach anty i czekam aż cysta sobie zniknie.
Mama8latka, ale dziwne, że tak długo u Ciebie się utrzymuje w tym cyklu taka temperatura… Widzę, że testy negatywne. Ech, współczuje. Jeśli to nie ciąża, to już by mogło się rozkręcić, żebyście mogli znów zacząć.
Nieustannie trzymam za Was kciuki 🧡 -
Pomarańcza tak w poniedziałek rano, właśnie miałam was nieśmiało poprosić o kciuki 🙏 jestem w miarę spokojna i dobrej myśli, jakoś trzeba przeżyć 😊
Mama8latka dziwne, że się tak przeciąga, współczuję tego czekania 🙁 tzn. foliany 800 tak? Bo sam kwas przy mthfr homo może podwyższać homocysteinę, bo się kumuluje
Limonka jak tam jajniki dziś? 😁Pomarańcza, Olenkaqx lubią tę wiadomość
-
Oliwka a drożność nie mialas miec przypadkiem 5.04? A to akurat wtorek. Coś mi sie kojarzy, że tego samego dnia co ja wizytę. A właśnie mam wizytę we wtorek 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 11:38
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Też mi się wydawało, że Oliwka ma drożność 5.04
Moje jajniki dziś spokojniej, ale wczoraj rano też było ok. Od popołudnia je czułam, a już tak późno wieczorem to w ogóle tak mnie kłuły, że już mnie to wkurzać zaczęło 🙈
Monika, oby cysta pięknie się wchłonęła! A kiedy sprawdzasz jak to wygląda? -
Oliwka tak foliany 👍
Nie badałam proga , nie brałam Duphastonu nic... Coś się namieszało ale co to pojęcia nie mam 🙈🤦 wczoraj delikatne plamienie przy podtarciu a dziś już tego nie widać ,dopiero przy badaniu szyjki na palcu zostaje lekko zabarwiony śluz...
Zrobiłam test dla pewności ale biel....
Więc wychodzi cyrk na kółkach z tego cyklu.juz mam go dość....
Mam nadzieję że ten delikatny przewrót w suplach pomoże 🤦👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Limonka26 wrote:Też mi się wydawało, że Oliwka ma drożność 5.04
Moje jajniki dziś spokojniej, ale wczoraj rano też było ok. Od popołudnia je czułam, a już tak późno wieczorem to w ogóle tak mnie kłuły, że już mnie to wkurzać zaczęło 🙈
Monika, oby cysta pięknie się wchłonęła! A kiedy sprawdzasz jak to wygląda?
Kiedyś powiedziałam, że chciałabym być majową mamą. Kto wie czy czasem dlatego się to wszystko tak nie przesuwa 😉😅