Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Limonka, cytrusowa kumpelo! A sio z tymi myślami 😁 uda się, może właśnie maj będzie nasz, co? I Otter oczywiście 😊 trudno jest się rozluźnić, chyba trzeba jakoś tak nastawić się że będzie to będzie nie będzie to będzie później 😅 też mi bardzo zależy, zwłaszcza że nastawiłam się że po ciąży szybko powinno zaskoczyć, a wiem że bywa różnie i że do roku czasu jest normalne, że się nie udaje. Ty masz już sporo badań, może warto rozważyć kolejne. A robiłaś test śluzu? Nie pamiętam jak to się nazywa, ale że po stosunku idzie się do kliniki i patrzą czy nie masz wrogiego śluzu. Są różne opinie na ten temat, ale jeśli jest coś nie tak to jest to wskazanie do inseminacji. Wiosna, dużo bzykow i się uda, prędzej czy później 😘 i trzeba pamiętać, że kiedyś 2 lata starań to było uznawane za normę, zanim zaczęło się cokolwiek badać 😉
Limonka26 lubi tę wiadomość
-
To jest chyba test PCR Otter go robiła. Sztywno określone zasady, że do iluś godzin po seksie musisz przyjść na badanie, i musi to być przed owu. O ile dobrze pamiętam
.A. Ja zylam słodyczami, a test obciążenia glukozą wyszedł mi idealny. I to dzień po świętach. 🙈 A glukoza do wypicia-pyszna! Nikt nie wierzył że może to smakować. I nie było mi niedobrze, na Małej nie zrobiło to wrażenia, spała w najlepsze, a spodziewałam się szaleństwa.
Dziewczyny, ja się nadal czuje staraczką nie jestem na żadnym wątku ciezarowkowym nawet. Tu jest swojsko i dobrze nigdzie się nie wybieram! -
Limonka, chyba potrzebujesz pociągnięcia do góry za warkocze 😉 Musisz przyciągać do siebie dobre myśli! Przecież Wam też się uda! Nie gwarantuję, że jak u koleżanki Oleńki na podłodze u teściów 😉 ale się w końcu uda. Głowa do góry! 😘
Niebieska Gwiazda, Limonka26 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Mogę was poprosić o lajka/obserwację na fb i instagramie? 😁
https://www.facebook.com/JulkaSzpulkaHandmade/
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=pwyhkw36on8f&utm_content=o6p0q5v
❤❤❤Olenkaqx, Limonka26, Monika7, midzia lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Otter wrote:Limonka, będziemy robić ICSI, będzie długi protokół i będziemy badać zarodki.
Robimy aktualnie badania wirusowe, czekamy na okres i zaczynamy procedurę. Przed nami długa i trudna droga dlatego też podjęła decyzję, że muszę odpocząć chwilowo od forum. Nie jest to dla mnie łatwe, bo bardzo się z Wami zżyłam, ale muszę złapać oddech przed wszystkim co nas czeka.
Oczywiście będę tutaj zaglądała do Was w oczekiwaniu na kolejne pozytywne testy, dobre wieści z wizyt i postępy w leczeniu. Mocno trzymam kciuki za Was ✊✊ i życzę Wam wszystkiego co najlepsze ❤️❤️
Do zobaczenia 🤗🤗
Będziemy na Ciebie czekać i wyczekiwać wieści. -
Otter, najmocniej jak tylko umiem trzymam kciuki! Będzie Cie tu brakować 😘 ale liczę na to, że oddech od forum przed tym maratonem będzie tym ostatnim oddechem spokoju na długi czas procedury i ciąży. Powodzenia! 🤞 🤞
-
Otter trzymam mocno kciuki ✊ i czekam aż wrócisz z dobrą nowiną 💚
Limonka zgadzam się z dziewczynami, że uda się! Mam dobre przeczucia, że ten rok będzie dla nas wszystkich przełomowy 🤗 ja też przestałam już brać pod uwagę, że to się może stać a jednak... Wiem, że u Ciebie też tak będzie 😘
A staraczkami pewnie będziemy już zawsze 😁Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Kochane jesteście 😊 Wiecie tu już nawet nie chodzi o doła, rezygnację czy zmęczenie staraniami tylko ja kompletnie nie mam w to wiary. Wy wierzycie, że w końcu się uda, a ja zupełnie w swoim przypadku tego nie czuje. To jest dla mnie taka abstrakcja pewnie dlatego, że nigdy nawet cienia na teście nie zobaczyłam. I zauważyłam tu na forum taką zależność, że u większości par jednak cokolwiek zaskakuje w ciągu 1-1,5 roku, nawet biochem. I wtedy za jakiś czas znowu się udaje. A u par, u których przez taki czas się nie udaje, potrzeba znacznie więcej czasu i wychodzi jakiś grubszy problem. Chyba w swojej głowie już nawet nie mam myśli, że kiedyś się uda tylko odhaczam kolejne cykle 😕
Co do testu pct to średnio mam możliwość pojechać na takie badanie, bo mamy daleko do wszelkich klinik, ale zastanawiałam się nad badaniem z krwi na przeciwciała asa 🤔 Tylko zastanawiam się jakie to ma odzwierciedlenie do testu pct i czy takie badanie z krwi ma sens.
Otter, rozumiem i odpoczywaj! 😊 My tu będziemy za Ciebie trzymać kciuki i czekać na dobre wieści✊🏼🍀🍀
Juliet, przepiękne rzeczy tworzysz! 😍
Juliet lubi tę wiadomość
-
Limonka26 wrote:Kochane jesteście 😊 Wiecie tu już nawet nie chodzi o doła, rezygnację czy zmęczenie staraniami tylko ja kompletnie nie mam w to wiary. Wy wierzycie, że w końcu się uda, a ja zupełnie w swoim przypadku tego nie czuje. To jest dla mnie taka abstrakcja pewnie dlatego, że nigdy nawet cienia na teście nie zobaczyłam. I zauważyłam tu na forum taką zależność, że u większości par jednak cokolwiek zaskakuje w ciągu 1-1,5 roku, nawet biochem. I wtedy za jakiś czas znowu się udaje. A u par, u których przez taki czas się nie udaje, potrzeba znacznie więcej czasu i wychodzi jakiś grubszy problem. Chyba w swojej głowie już nawet nie mam myśli, że kiedyś się uda tylko odhaczam kolejne cykle 😕
Co do testu pct to średnio mam możliwość pojechać na takie badanie, bo mamy daleko do wszelkich klinik, ale zastanawiałam się nad badaniem z krwi na przeciwciała asa 🤔 Tylko zastanawiam się jakie to ma odzwierciedlenie do testu pct i czy takie badanie z krwi ma sens.
Otter, rozumiem i odpoczywaj! 😊 My tu będziemy za Ciebie trzymać kciuki i czekać na dobre wieści✊🏼🍀🍀
Juliet, przepiękne rzeczy tworzysz! 😍
Co prawda staram się o drugie dziecko, ale starając się o pierwsze już w 3 cyklu była ciąża biochemiczna, a w drugim cyklu zaszłam w ciaze prawidłowa i urodziłam coreczke. Obecnie 13 cykl staran i nawet pół cienia nie było na tym teście. Jakoś nie wierze by jedynym problemem była morfologia, nie wierze by nawet jeden raz jedyny żaden plemniczka nie zdołał zapłodnić nawet jeśli to żeby była cb … No po prostu jakoś fakty zaczynaja do mnie przemawiać 😔😔😔 -
Oj dziewczyny...Zastanawiałam się czy wejść w tą dyskusje.Każda z was doczeka się dzidziusia,ja może nie,ale w wasze brzuchy wierzę.Mam dwóch synków i są to dwa cuda.Kocham ich ponad życie.Po krótce moja historia od początku:w 14cs zaszłam w ciążę i była to cb,pięć miesięcy później ciąża zakończona cc i urodził się starszy sym.Badania przed ciążą z 3dc ok,tylko amh 0.56.
1.5roku później poroniłam,a gdy starszak miał cztery lata urodziłam drugiego synka i tu znów badania ok i amh 0.26.Lekarz kazał już nigdy tego badania nie robić bo szkoda kasy.Minęły od porodu prawie trzy lata i staram się i czasem się zastanawiam czy amh mam już na minusie😁,czy jeszcze nie.Oczywiście inne wyniki ok.Dlatego nie chcę zatyrać organizmu stymulacjami i starania kończę końcem wakacji.Bez względu na to czy się uda czy nie jestem szczęściarą,bo dwa słonka co rano świecą dla mnie.I wierzę,że dla każdej z nas będą jeszcze świecić.Nutka85, Żelka1990 lubią tę wiadomość
-
Limonka rozumiem Cię i tak faktycznie jest, że cb daje nadzieję, że jest możliwe to zagnieżdżenie, spotkanie się tych komórek itp. Ja po roku gdzie nie wydarzyło się nic zaczęłam się zastanawiać czy to było naprawdę, nawet odkopałam stare bety, bo już też było to dla mnie wszystko nierealne. Ale też przy cb, poronieniach otwierają się znów drzwi do innych lęków o immunologię np. Ale też zauważyłam, że mnóstwo jest takich historii gdzie długo nic i nagle ciąża, książkowa, przyrost bety piękny, wszystko idealnie 😊 próbuj i nie poddawaj się, czasem jeden lek, jedna zmiana powoduje, że zaskakuje. Ale może u Ciebie to IUI będzie kluczowe? Może stymulacja? W końcu też masz te owu czasem trochę opóźnione? Nie poddawaj się Limonka wierzę, że jesteś już na samym końcu tej drogi 💚🤗
Ja dziś idę na betę, okropnie się stresuję 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 10:51
-
Pewnie, jest też dużo niestandardowych przypadków które dają nadzieję 🙂
Oliwka, trzymam kciuki za betę, na pewno będzie wszystko dobrze! 🍀🍀🍀
Jeśli ktoś ma wolne pół kciuka to też poproszę dziś za monit, jadę około 15 zobaczyć co z tym moim pęcherzykiem.Oliwka91, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Pomarańcza, dzisiaj idę na wymazy, bo już mi się skończyła ich ważność. 9 maja mam kolejną wizytę kwalifikacyjną. Może tym razem się uda zakwalifikować 😉
Juliet, piękne rzeczy robisz! Obserwuję na insta. Taka mała podpowiedź, żeby zwiększyć zasięg- dodawaj mnóstwo hashtagow. Możesz sobie wpisać #rodzew2022 i otworzyć jakiś post i skopiować sobie te hashtagi do Twoich postów, bo wtedy ludziom zaczną wyskakiwać Twoje posty ☺️🤗
Otter kochana, Ty wiesz że ja całym sercem jestem z Tobą ❤️
Oliwka, mocne kciuki ✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 11:22
Juliet lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, mam pęcherzyk 18mm z widocznym wzgórkiem oocytowym, także lekarz mówił, że raczej w ciągu doby pęknie 🙂 No ale owulaki znowu mi nie wychodzą, jutro idę do labu to chyba zbadam sobie LH i estradiol dodatkowo. Wynik posiewu też jest ok 🙂 Jeszcze w sobotę mam pojechać na dyżur do niego, żeby dostać receptę na luteinie, jeśli pęcherzyk pęknie.
Oliwka, jak tam, wyników jeszcze nie ma? 🙂
Edit. Doczytałam sobie jeszcze i wychodzi, że ten wzgórek jajonośny powstaje w jakiejś tam drugiej fazie, która dzieje się po szczycie LH - co byłoby kolejnym potwierdzeniem, że ja sobie testy owulacyjne mogę wsadzić… gdzieś 🙈 I pisze też, że po uwidocznieniu tego wzgórka owulacja jest zazwyczaj do 36h. Także zapowiada mi się fajne wesele 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 15:52
Oliwka91, Żelka1990 lubią tę wiadomość
-
Limonka, piękny pęcherzyk ☺️ Oby to była niezapomniana impreza 🤭❤️
Limonka26 lubi tę wiadomość