Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOtter wrote:Mam wynik testu po stosunku i wygląda na to, że znalazłam przyczynę niepłodności: wrogi śluz.
Zerknijcie proszę Dziewczyny czy dobrze czytam:
✔️Liczba plemników w polu widzenia: 20 (wartość referencyjna >10)
❌Plemniki ruchliwe 0% (wartość referencyjna > 30 %)
❌Plemniki nieruchliwe 100% (wartość referencyjna < 30 %) -
nick nieaktualnyOtter wrote:Odbywasz seksy ze swoim lubym przed owu i po 6-8 godzinach po serduszkowaniu idziesz na wymaz i sprawdzają plemniki w śluzie i to ważne- w PŁODNYM śluzie.
Ja właśnie wróciłam z kliniki i mój test PCT do wyrzucenia, bo był robiony po owu. Możliwe, że seks był w dobrym czasie, ale wymaz na śluzie kremowym. USG potwierdziło owulację.
Plan jest taki, że PCT do powtórki w następnym cyklu z monitoringiem. Plus mąż robi fragmentację nasienia. Jak któryś z tych czynnik wyjdzie źle to idziemy na inseminację. Ja bym poszła od razu na początku maja, ale mój mąż wierzy magicznie w termin starania się rok i jak minie rok to wtedy inseminacja.
Super że jest plan . On motywuje do tych starań .
My chcemy popróbować jeszcze pół roku naturalnie i potem inseminacja gdyby się nie udało -
nick nieaktualnyOtter wrote:Proszę bardzo 🤗
Ja już w siebie nie wierzę i od razu poszłam do rejestracji co mi potrzebne do inseminacji i ile to kosztuje. Moja gin to zobaczyła i chciała mnie przegonic, ale się nie dałam 😆
Wiele osób mówi, że po sono USG jest większa szansa, mój gin to samo dziś i na zabiegu lekarka to samo. Moze jest większa szansa, ale nie dla mnie. Ja już jestem strasznie zmęczona psychicznie, a wcale się długo nie staramy 😕
U nas zaraz będą 3 lata.. czy to długo? Slam IE wiecznosc...ale i tak podziwiam SB bo całkiem spoko sobie z tym radzę tymbardziej że aktualnie stoję w miejscu 😏
A u ciebie może trudno ci w to uwierzyć ale do roku jak się nie udaje to uznaje się to za normalność . Do owulacji doszło więc oby to był ten cykl zawsze trzeba wierzyć🤞🤞 -
100 to jeszcze nie tak źle. Chyba
Kolejna rzecz do zapytania w klinice -
Gyncentrum w Katowicach, nie darmowa ale z 50% zniżka, ale jeszcze do mnie nikt nie oddzwonił żeby dać mi50% znizki ale 8.04 mąż idzie do nich na badanie nasienia, a 9.04 idziemy na wizytę w klinice. Więc nawet jak zapłacimy pełna kwotę za wizytę z USG to i tak to podobna kwota jak wizyta u mojego gina, a i tak miałam do niego isc na USG, bo martwią mnie odczucia przy jajniku przy okazji 9.04 to powinien być czas przed owulką nooo chyba że nie dostanę okresu (plis plus plis ) to odmawiamy wizyte :d
Noo i w 3 dc chce zrobic hormony, żeby mieć coś w ręce na wizyte
W Katowicach pct 80zl kusi przed wizytą w klinice. Ale jak pomyślę ile kasy w kwietniu pójdzie na badania to może w kolejnym miesiącu? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 21:58
-
Otter a nie da się jakoś naprawić sluzu ?👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
Mutacja Pai 1❌
BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
W 1 ml 66 mln ✅ -
Otter, ale ostro za badania się wzięłaś! Tak najlepiej, działać, coś się dzieje, zawsze do przodu.
Właśnie, jak to jest z tym wrogim śluzem? Coś na poprawę się bierze? I rozumiem że Ciebie to póki co nie dotyczy, bo w złym momencie było pobranie próbki do badań?
Juliett, a jak Ty się czujesz? Objawy ustąpiły? -
U mnie właśnie okres próbuje się dobić. Jak w zegarku franca przychodzi... No cóż, plan na nowy ósmy cykl mamy nawet się na nowe testowe wątki nie zapisuje, bo jakoś nie mam siły
-
Melduję, że moja temperatura zaczęła spadać jak szalona, co oznacza tylko jedno 😢 No nic, plany na nowy cykl już są. Trzeba iść dalej. Chociaż ta comiesięczna nadzieja i rozczarowanie są strasznie wyczerpujące psychicznie 😞
-
Otter, możesz mi dopisać na pierwszej stronie że moim wrogiem w zajściu w ciąże jest niski progesteron. Raz byłam na duphastonie i akurat wtedy się udało. Mąż badania idealne, ja mam tarczyce wyregulowana wiec w progu jest problem 😒02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64