Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
abrakadabra wrote:Tak właśnie myślę. Nie wiem do konca ile to moze być, nie wiem czy wgl byla 🙄 Jak bylam u gin to widziala ze trochę płynu bylo i mówiła ze juz po owu, a dzisiaj by wychodzilo 15 dpo. Nie mam wgl żadnych pewności co do tego. A jak 15 dpo to raczej juz cos tam by było widać myślę
No skoro był płyn to mogło być świeżo po owu. Trochę blady jak na 15dpo ale to drugi mocz, wiec jutro trzymam kciuki25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Powiedzcie mi czy te clear blue wprowadzają w błąd? Jakieś fałszywe cienie czy cos. Nie wiem po co go zrobiłam, teraz bije sie sama w głowę.. tym bardziej, że nie z pierwszego siku. Od razu pokazał mi ten plusik jak sie wybarwial, jest dosyć jasny ale widzę go. Nie wiem czy na zdjęciach cos widać, robilam go pierwszy raz w życiu i nie wiem co myśleć, ale raczej nie bede brać tego pod uwagę
Mam nadzieję że to nie fałszywy alarm✊✊ -
Tez mi się zdaje, że za blady. Robiłam z drugiego siku i było dosyć mało, moze miec to jakiś wpływ? Raczej nie powinno, prawda?
Juz mojemu powiedziałam, że jak bedzie z pracy wracał to kupi ze dwa dla pewności jakieś inneWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 11:58
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
abrakadabra wrote:Tez mi się zdaje, że za blady. Robiłam z drugiego siku i było dosyć mało, moze miec to jakiś wpływ? Raczej nie powinno, prawda?
Juz mojemu powiedziałam, że jak bedzie z pracy wracał to kupi ze dwa dla pewności jakieś inne
To Że drugi ma znaczenie, to Że mało- moim zdaniem nie25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:To Że drugi ma znaczenie, to Że mało- moim zdaniem nie
Jutro powtórzę z pierwszego od razu. Jakby nie mógł wyjść po prostu bialy, albo normlana kreska. Zawsze musi być pod górkęMagda_Lena lubi tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Mam możliwość ale nie wiem sama, moze zrobię jutro test jeszcze jeden i jak znowu coś się tam zacieni to dopiero pojde bo szkoda mi na darmo kasy 🙃 U nas beta prawie 40 zl kosztuje..
-
Ladinola wrote:Ojej u mnie 20zl! Więc tyle ile ten test praktycznie.
U nas kiedyś 24 zl wiec spoko bylo, potem podnieśli dosyć duzo.. Ten test kupilam chyba w styczniu albo grudniu i tak sobie leżał, nawet mnie nie kusilo. A dzisiaj mi coś do łba strzeliło 🤦🏻♀️🤦🏻♀️19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Abrakadabra ciężko stwierdzić, jak mocz był rozwodniony to wszystko jest możliwe, clearblue to dobry test nie powinien pokazywać fałszywych cieni 🤔 trzymam kciuki, żeby się okazało, że po prostu jesteś w ciąży 💚🤞
abrakadabra lubi tę wiadomość
-
Abrakadabra, no ciekawa jestem co tam się u Ciebie dzieje. Trzymam kciuki 😉
abrakadabra lubi tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Juliet wrote:Abrakadabra, no ciekawa jestem co tam się u Ciebie dzieje. Trzymam kciuki 😉
Sama jestem ciekawa co jest grane 🙄 Pozostaje czekać do rana, chyba sie boje 😛
Dziekuje dziewczyny za kciuki!Magda_Lena lubi tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
nick nieaktualny
-
Otter wrote:Ja już po wymazie na test PCT. Nieźle logistycznie rozpracowałam poranek by zaliczyć i seks i zdarzyć do pracy 😂
U mnie jeszcze tempka nie podskoczyła z rana i albo pękł później pęcherzyk albo rośnie dalej i ma już 27mm 😳 i zapomniałam wziąć testy owu do pracy 😱
Kiedy wynik?
No co ten Twój pęcherzyk😯 Właśnie myślałam Że tempka skoczy Ci dziś, a tu nic. Jakiś leniwy pęcherzyk 😂25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Dziewczyny, beta po 2 dniach 195
Przyrost 130% ❤❤❤
Teraz już chyba będzie dobrze 😊
Trzymam za Was kciuki, mam nadzieję, że i Wam się uda!abrakadabra, Sparky, Limonka26, Magda_Lena, futuremama, Otter, Olenkaqx, Stysia16, Nynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jestem przerazona co Ci popaprali "ludzie" od Pro Life wyczyniają... zbierają podpisy aby był przymus rodzenia po gwałcie, ciązy z kazirodztwa, przymus donoszenia ciązy zagrazającej zyciu kobiety, prawne zrównanie zygoty do człowieka , kara za aborcję dla wszystkich zaangazowanych w zabieg jak za zabójstwo (w tym ukaranie kobiety), i kara za umyślne spowodowanie poronienia!!!
Boję się być w ciązy w tym kraju... Albo niech się uda teraz i szczęśliwie! Juz odebrali mi poczucie bezpieczeństwa, nie będę mogła terminować ciązy gdzie płód będzie miał wady genetyczne... Co za tym pójdzie? Odbiorą nam mozliwośc badań prenatalnych, a nawet jeśli kobieta będzie chciała donosić taką ciązę z chorym płodem to odbierze się jej mozliwość poukładania sobie wszystkiego w głowie do porodu, zabierze się mozliwość leczenia płodu wewnątrzmacicznego! Lekarze będą mogli nas roniące osądzić, ze robimy to umyślnie... Siedzę ze łzami w oczach... -
Abrakadabra, robiłam kiedyś clearblue i były negatywny, żadnego cienia nie było, tylko wyraźny minus😃 Więc coś może być na rzeczy 😎
Ladinola, nie mam słów na tych oszołomów. Przeraża mnie, co się dzieje w tym kraju. -
Ladinola wrote:Dziewczyny jestem przerazona co Ci popaprali "ludzie" od Pro Life wyczyniają... zbierają podpisy aby był przymus rodzenia po gwałcie, ciązy z kazirodztwa, przymus donoszenia ciązy zagrazającej zyciu kobiety, prawne zrównanie zygoty do człowieka , kara za aborcję dla wszystkich zaangazowanych w zabieg jak za zabójstwo (w tym ukaranie kobiety), i kara za umyślne spowodowanie poronienia!!!
Boję się być w ciązy w tym kraju... Albo niech się uda teraz i szczęśliwie! Juz odebrali mi poczucie bezpieczeństwa, nie będę mogła terminować ciązy gdzie płód będzie miał wady genetyczne... Co za tym pójdzie? Odbiorą nam mozliwośc badań prenatalnych, a nawet jeśli kobieta będzie chciała donosić taką ciązę z chorym płodem to odbierze się jej mozliwość poukładania sobie wszystkiego w głowie do porodu, zabierze się mozliwość leczenia płodu wewnątrzmacicznego! Lekarze będą mogli nas roniące osądzić, ze robimy to umyślnie... Siedzę ze łzami w oczach...
To jest koszmar, jak to zobaczyłam kilka dni temu to miałam takie same odczucia jak Ty.
Co to znaczy karać kobiety które poroniły ? Jak miałoby być odroznione poronienie od umyślnego poronienia? To jest tak śliska granica...
Boli mnie to strasznie...
Ostatnio mamaginekolog u siebie mówiła ze w jakimś szpitalu w którym tygodniowo wykonywali X Badań inwazyjnych prenatalnych (nie pamietam liczby, ale spora), od wyroku TK nie zostają one wykonywane w ogóle 😱
Nie wiem co to znaczy Np dla Ciebie? Ty zawsze mowilas ze będziesz musiała mieć zrobione te inwazyjne badanie, ale czy Cię je zrobią ? To jakieś piekło...25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnySparky wrote:Abrakadabra, robiłam kiedyś clearblue i były negatywny, żadnego cienia nie było, tylko wyraźny minus😃 Więc coś może być na rzeczy 😎
Ladinola, nie mam słów na tych oszołomów. Przeraża mnie, co się dzieje w tym kraju. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:30
Julkaaa lubi tę wiadomość