Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladinola wrote:Stresu to cięzko uniknąć. ale na 48h przed badaniem właśnie wysiłku fizycznego unikamy, seksu, nie masujemy, najlepiej nie dotykamy piersi, odrzucamy kawę alkohol, papierosy, wysoko białkowe produkty tez lepiej unikać.
na 72h odstawiamy wszelkie witaminy, zioła, leki (o ile zdrowie nam na to pozwala)
kurde musiałabym znalezć tą katrkę co dostałam od lekarza bo juz prawie dwa lata nie robiłam badań prolaktyny... ale to co zapamiętałam to napisałam.
Oj, no to jednak widzę u siebie kilka błędów 😬😬 -
Sparky wrote:Dziewczyny, mam już wyniki badań dzisiejszych - 3 dc (poza tymi, na które będę czekać do 10 dni roboczych), możecie zerknąć? 14.04. mam wizytę u gin, to pewnie dowiem się więcej, ale jestem ciekawa co o tym sądzicie. Z prolaktyna podwyższoną bujam się już dłuższy czas, ale nie mam objawów jako takich, tylko wyniki wychodzą dziwne. Może jednak powinam coś na to brać 🙄 Na tarczycę biorę letrox 50.
Ładny masz testosteron, nie sądzę żebyś miała problemy z nadnerczamiSparky lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Sparky podpytaj swojego gina o castagnus. To ziołowy lek bez recepty na bazie niepokalanka. Ja zawsze miałam prolaktynę podwyższona. W moim labo norma do 630 (jakieś inne jednostki) a miałam 790 ostatnio. Kilka miesięcy temu 690. Po miesiącu castagnusa 620 😉 szału nie ma ale coś zdziałał a to jednak wciąż ziołowy preparat
Sparky lubi tę wiadomość
-
Ja też zawsze się czymś denerwuję albo coś przeżywam więc nie wiem czy ta prolaktyna nie przez to 🤷
Sparky lubi tę wiadomość
-
Też polecam Castagnus. Ja miałam pierwszy wynik 614 przy normie do 637. Dokładnie miesiąc później miałam już 400.
Sparky lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny negatywny prawda??
https://zapodaj.net/be650d5bb2e86.jpg.html
Dodalam w aplikacji ze wyszedl mi test owulacyjny negatywny i mi się owulacja przesyunela wg wieczne na 15dc, nie wiem czy mama jej wierzyć. Oczywiście sprawdzam sluz, o najbardziej to zazwyczaj dzięki temu wiem ze ona jest -
KoszulkaUlka wrote:Dziewczyny negatywny prawda??
https://zapodaj.net/be650d5bb2e86.jpg.html
Dodalam w aplikacji ze wyszedl mi test owulacyjny negatywny i mi się owulacja przesyunela wg wieczne na 15dc, nie wiem czy mama jej wierzyć. Oczywiście sprawdzam sluz, o najbardziej to zazwyczaj dzięki temu wiem ze ona jest
Wg mnie negatyw. -
W ogóle kochane spokojnych świąt wam życzę, dużo radości z chwil spędzonych z rodziną 💚🐥🐇🐥💚 ja już w drodze do rodziców i dziś jeszcze trochę gotowania mnie czeka 🙉
Sparky, Limonka26, Julkaaa, Otter, futuremama, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:32
Oliwka91, Sparky, KoszulkaUlka, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
Oliwka91 wrote:Kurcze, sporo nas jest z tymi migrenami 😳 a zauważyłaś Juliet jakąś różnicę? Że są rzadziej w ciąży albo słabsze? Radzisz sobie jakoś na tym paracetamolu? Podobno ciąża chroni przed migrenami a szczególnie 2 i 3 trymestr więc jest to jakieś pocieszenie ❤️ a na etapie starań... Czasem po prostu trzeba, jak ktoś ma migreny to wie, że inaczej się nie da 😔
W ciąży z iskierka miałam migrenę jeden raz tylko (szok i niemozliwosc) i w dodatku wystarczył tylko paracetamol i mocna kawa.
Co zabawniejsze przez rok po porodzie nie przytrafiła mi się migrena.
Żeby nie było tak różowo to teraz mnie nie oszczędza -
Migren to ja nie mam.W ciąży brałam dużo luteiny i ona doprowadzała mnie często do bardzo silnych bólów głowy.Wiem,że to od niej bo po odstawieniu bóle ustały.Pomagał mi w najgorszych momentach paracetamol bo można brać 8tabletek na dobę i coś czego używam do dziś.Plastry Apap ice.Nie przenikają substancje do organizmu,przyjemnie chłodzą i dają ulgę.Nie twierdzę,że zupełnie przechodzi ale jest dużo łatwiej i duża ulga.W połączeniu z paracetamolem efekt super.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki Moje Kochane! Nie wpadałam tu ostatnio, bo to choróbsko trochę mnie pokonało (właściwie pokonuje cały czas), ale dziś wpadłam na chwilkę, żeby z okazji Świąt życzyć Wam samych cudowności!
Zdrowia, bo jest bezcenne. Szczęścia, aby było zawsze z Wami. Spokoju, żeby wyciszyć choć na chwilkę codzienną pogoń. Miłości - duuuużo miłości. I spełnienia marzeń - w szczególności tego jednego, jedynego, które tak mocno nas łączy. Wesołych Świąt!Oliwka91, Magda_Lena, Sparky, Otter, Limonka26, Olenkaqx lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Mąż ma mieć w czwartek badanie nasienia. Czy katar jest przeciwwskazaniem? 🤔
Wczoraj pewnie na spacerze go zawiało, raczej nie covidowe historie, bo z nikim poza domownikami się nie widzieliśmy
Jak tam po świętach? Ciąże spożywcze są?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 00:01