X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś rano miałam tyle śluzu płodnego jakby jajko kurze rozbić i całe białko z tego jajka dzisiaj ze mnie wyleciało 🤣

askowe, Blond27, Esbe, Atomówka lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - seminoma
  • yoreva Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspieram każdą z Was na tej drodze, życzę Wam jak najlepiej, bo skoro tu jesteście - to znaczy, że staracie się, pragniecie dziecka z własnej, nieprzymuszonej woli, i będzie ono przemyślaną decyzją - i to was stawia już w roli dobrych przyszłych matek.

Co do czasu starania, że niektóre są tu na chwilę, że wszystkim się udaje, a w głowie pytanie "dlaczego nie mi?"...
    Jestem w staraniach od lipca 2024, bo wtedy już dbałam o suplementację, wyniki krwi, próbowałam walczyć z hiperprolaktynemią, wyższym TSH, choć tak naprawdę pełną parą zaczęliśmy w styczniu 2025 – i od razu w pierwszym cyklu przyszło pierwsze trudne doświadczenie. Może to nie jest 10 lat starań, ale każda z nas przeżywa to inaczej, każda ma swoją historię, swoje ograniczenia i „deadline’y” – u mnie np. leczenie neurologiczne i świadomość, że po ciąży będę musiała wrócić do leków, które wstrzymają kolejne starania, bo muszę dbać też o swoje zdrowie. Dla jednej rok to „tylko rok”, dla innej to emocjonalnie jak kilka lat.
    Konkludując - moja rada: nie odpuszczać. U mnie odpuszczanie nie zadziałało. Zadziałało dociekanje co poprawić, co podleczyć 😇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 15:50

dzydzy, askowe, Kompotlinka, Iskierka ✨, Mika1992, Takatam, Czarna.Basia, Reja13, ferrytynka25, Kleo10, Angel93 lubią tę wiadomość

⏸️ 24/3 (14dpo)
    bHCG - 438 mlU/ml (14dpo)➡️ 1216 mlU/ml (16dpo)
    progesteron - 22,50 ng/ml (14dpo)
    🩺➡️ 1/4 🤞
    ⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
    💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
    progesteron 7dpo - 16,30 ng/ml (3/26), 18,70 ng/ml (1/26) ✔️
    prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
    TSH - 2,090 μlU/ml (3/26) ✔️
    FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
    AMH - 8,47 ng/ml❕PCO
    👱‍♂️astenozoospermia, morfologia 4%
  • askowe Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna.Basia , yoreva gratulacje 🥰

Co do aktywności na wątku, też mam trochę z tym problem, z drugiej strony boję się bardziej zmiany wątku niż wizyty w klinice 😅 jakby ta zmiana miała oznaczać, że się nie uda, że będę kolejne lata staraczką... Najtrudniej mi czytać o tylu ciążach 😅 ale staram się myśleć, że te ciąże dają większą nadzieję dla mnie 🤷

Murena strasznie słaba ta Wasza wizyta 😔 my byliśmy tydzień temu, i trwało to ok godziny, sporo pytań, szczegółów, też miałam USG na jakimś najnowszym sprzęcie, że była wizualizacja macicy taka jak z podręcznika 🙈 okazało się, że nie mam macicy dwurożnej tylko malutką przegrodę, która jest praktycznie nieistotna. Poczułam się tam dobrze, chociaż i tak niewiele wynikło, bo lekarz zalecił drożność i jeszcze kilka cykli starań a potem inseminację.

Ja jestem teraz 3dpo i jakoś bardzo ładnie zachowuje się mi temperatura w tym cyklu, że aż odpaliło mi się nakręcanie. Nie szukam objawów ciąży, ale jak rozrasta się nadzieja, że się uda, to też się źle kończy.

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • dzydzy Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Czarna.Basia i yoreva gratulacje 🩷 nudnych ciąż dziewczyny

U mnie dziś 14dc. Owulaki ratio 0.16

Nie odzywam się często ale czytam na bieżąco

Wczoraj wizyta u onkologa. Markery były ciut podwyższone w sensie nie spadło nic po operacji było tak jak przed. No i dalej jestem w zawieszeniu bo nie możemy sie jeszcze starać. Ani nie dostaliśmy skierowania na bankowanie nasienia bo nie jest najgorzej. Kolejna wizyta 20 kwietnia. W międzyczasie musi ponowić usg, zrobic tk I powtórzyć markery tuż przed wizytą.

Rana ładnie sie zagoiła, dostaliśmy zielone światło na ❤️ no i myślałam, że po operacji bedzie wieksze libido bo sam z siebie wychodził z inicjatywą, że jak już będzie mógł to ho ho taki ogier bedzie a jak przyszło co do czego to znowu jest to samo.. że może dzisiaj to nie, a to zmęczony a to go tam kuje jeszcze i codzień jakas inna wymówka. Ja pierdziele no 🙄

Czy to normalne że te markery się nie zmieniły? Nie powoduje to żadnych dodatkowych podejrzeń? No ale skoro nie ma skierowania na bankowanie to chyba nie jest źle.

Co to ❤️ - może czuję presję że mimo zielonego światła na serduszkowanie, a nie dla starań to coś jest nie tak. Pogadaj z nim że to ważne dla ciebie, żeby budować waszą intymność dalej :)

Angel93 lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 24 marca, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ferrytynka25 wrote:
    Dziewczyny, w zasadzie to jest wątek: Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅, więc ewentualnie możemy spotkać się jeszcze tam. ☺️ Jeśli natomiast zdecydujecie się założyć nowy, to też chętnie dołączę. Insulinko, u mnie starania dłuższe, ale unikam słowa weteranka, trochę mnie ono przytłacza po prostu...😅
    W sumie to jest, ale dziewczyny są tam w wątku rozmowy i czasami ciężko się wbić, osobiście nie lubię tak 😉 mam już dokładniejsze plany co do wątku myślę, że wieczorem się pojawi 😊

To chyba też dla mnie taki przełom, że już nie do końca tylko normalne miesięczne, może to mi pozwoli się tak nie podłamywać po każdym nieudanym miesiącu... Zobaczymy jak nam to wyjdzie, spróbować możemy, jak się nie sprawdzi to sobie podarujemy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 16:07

askowe, maranta, Kompotlinka, Remedios, Iskierka ✨, Mika1992, Takatam, _Dysia_, KarolinaJ0702, KAaareii, ferrytynka25, Angel93 lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Iskierka ✨ Autorytet

Wysłany: 24 marca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromnie gratuluję ⏸️ i takiej pięknej bety 🥰 niech Kropki rosną zdrowo ♥️♥️♥️

Co do założenia wątku jestem bardzo za. Staramy się już ponad 1,5 roku, każda wizyta w klinice niepłodności bardzo mnie dołuje. Gdy rozmawiam z kobietami w poczekalni i słyszę jak starają się 3 lata, 5.. zaraz dopadają mnie myśli czy mnie też to czeka? Tyle lat walki? :( ja jedno dziecko już mam, więc na wspomniany wcześniej wątek się nie łapie, także jak założycie inny to z chęcią dołączę ☺️

yoreva, Takatam lubią tę wiadomość

28 👩🏼 32 👱🏻‍♂️ 7 (2018) 👧 z ZD

Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)

12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
    01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)

👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
    👱🏻‍♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie
  • askowe Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    A dziś rano miałam tyle śluzu płodnego jakby jajko kurze rozbić i całe białko z tego jajka dzisiaj ze mnie wyleciało 🤣
    Właśnie ostatnie dwie owulacje miałam tak samo 🤣🤣 raz wyleciał ten śluz po stosunku, to się zastanawiałam, czy wszystkie plemniki z nim wypłynęły 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 16:11

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • maranta Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi trudno na wątkach miesięcznych :( i chętnie dołączyłabym do czegoś dla starajacych się dłużej. Któraś z was wspomniała, że nie robi testów. Ja też nie. Wolę te pieniądze wydać na coś, co sprawi mi choć odrobinę radości. Potwierdziłam kilka razy owulację: testy+monitoring+temp+prog. Wiem, że jest i kiedy jest. Jeśli spóźniłaby mi się miesiączka, to zrobiłabym test ciążowy. Tylko że ona zawsze przychodzi w terminie, a w tym miesiącu po raz pierwszy w życiu dostałam okres po 24 dniach, 4 dni wcześniej niż zwykle. Niby wiedziałam, że po histeroskopii może tak być, ale zaskoczyło mnie to. Źle się czuję, nie chce mi się pracować, mam ciągle mnóstwo spraw do pozałatwiania, wiecznie coś do zrobienia - remont, meble wybrać, kupić, przywieźć, złożyć, ogródek, porządki, spotkania z przyjaciółmi, których widzę za rzadko, a przecież o relacje trzeba dbać, wypadałoby jechać też do rodziny, do tego badania, lekarze, gotowanie, pranie. Wstaję codziennie o 6 rano, uczciwie mówię, że nie obijam się, a brakuje mi czasu. Marzę o zwykłym odpoczynku :/ ostatnio miałam okazję na odpoczynek w styczniu, jak rozłożyła mnie choroba i nie miałam siły wstać z łóżka... Mam wrażenie, że wiecznie gonię i nic z tego nie mam. A to, co dla mnie najważniejsze, nadal pozostaje w sferze marzeń i od wielu miesięcy nie chce się zrealizować. Czuję się wybrakowana i mam serdecznie dość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 16:30

Seabird lubi tę wiadomość

⌛Starania od wiosny 2025
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lady A. tak, ja wiem, że nas sporo, niektóre osoby pewnie czytają i się nie ujawniają. może z tym wątkiem to dobry pomysł.. ale nie mam jeszcze na niego koncepcji, może jakiś bezterminowy. widziałam, że te wątki innych długoletnich staraczek trwają dalej mimo że np część już jest w ciąży ale dalej się wspierają.

@Murena96 rzeczywiście widzę, że mamy ten sam etap.
    ja chyba zaczynam być obojętna wobec tych starań, mam nawet takie myśli w tym miesiącu, że jestem zmęczona i najchętniej bym zrobiła jakąś dłuższą przerwę, zmieniła w tym czasie pracę. zobaczę, co powiedzą nam w klinice.

czytam o Twojej wizycie, bardzo krótko trwała ;/ w Novum ma trwać godzinę wraz z USG. czujesz się zadowolona? zostaniesz tam czy szukasz innego miejsca?

@Seabird aż się popłakałam jak przeczytałam Twoją wiadomość, dosłownie wszystko co czuję opisałaś. boję się właśnie tej poczekalni - bo już w niej jestem czekając na ciążę, a teraz przyjdzie taka kolejna, z miejsca gdzie każdy czeka i ma nadzieję.

i dziękuję, taki klub z Wami nie jest zły, mam nadzieję, że się zamieni na jakiś inny klub jeszcze <3

@ferrytynka25 dziękuję za te słowa, też się zastanawiam co mi jest pisane. może jakaś inna droga, a ja może niepotrzebnie walczę. ale tak, wspierajmy się w tej trudnej drodze.

@Paula. dziękuję, znowu płaczę. <3 nadrabiam wątek, idę po kolei i cały czas płaczę. jesteście wszystkie takie dobre i serdeczne, a się nie znamy.

@yoreva nie obędzie się bez chusteczek u mnie dzisiaj. ja co jakiś czas w jednym dokumencie piszę sobie refleksje ze starań do przyszłego dziecka. w sumie mi to pomaga w takich chwilach.

Seabird, Paula. lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 24 marca, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o tym żeby zrobić jakieś takie kalendarium między wątkiem dla starających się z pomocą medyczną a tym naszym miesięcznym, żeby było miejsce na wpisanie dwóch kresek albo jakiegoś przełomowego momentu, wszystko możemy dograć w trakcie 😉 bardziej na zasadzie co się zadziało w danym miesiącu niż oczekiwanie na konkretną datę. Myślę, że będzie nam tam łatwiej poruszać niektóre problemy jako bardziej doświadczonym 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 16:35

Angel93 lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 24 marca, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel, ci faceci to jednak sa niemozliwi, jakie to znane co to oni nie zrobia a przychodzi co do czego i guzik z petelka 😅
    A to jest normalne, ze te markery nie spadaja pomimo operacji?

askowe, Angel93 lubią tę wiadomość

👦🏼 2018

32 & 35
    6cs
    🩸 28-35
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 24 marca, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowy wątek gotowy
    "Czekamy dłużej... ale wciąż nie przestajemy wierzyć♥️"

tulips, Iskierka ✨, Aga_92, Mika1992, Takatam, Esbe, Kompotlinka, askowe, KAaareii, ferrytynka25, Angel93 lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Aga_92 Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez mysle ze i taki watek sie przyda i to dobry pomysl :)

40cs
    Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
    glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 14x ❌️
    Letrozole Bluefish 7x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Takatam Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super z tym wątkiem, tez już nie wiem ile tych wątków miesięcznych zaliczyłam... w maju mijają 2 lata starań, do wątku starań za pomocą medyczną nie pasuje, bo polki co wciąż naturalnie próbujemy, nie mamy przyczyny wiec nie leczymy sie na nic..
    Ja dołaczam! 😀

Esbe lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️32 👨33
    starania od 05.2024
    Wszystko gra a ciąży dwa lata nie ma

TSH: 2,55 ⬆️ Euthyrox50
    Jajowody drożne ✅️
    Estradiol (4 dc): 63,90 (30,90–90,40)✅️
    FSH (3 dc) 5,75 (3,5–12,5)✅️
    LH (3 dc) 10,00 (2,4–12,6)✅️
    AMH 9,84 ng/ml ✅️
    Prolaktyna 384,0 (102,0–496,0) ✅️
    Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
    CA-125 (5 dc): 14 ✅
    FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
    Ferrytyna: 74 ✅
    Żelazo: 17,3 ✅
    Wit D : 40,80 ✅️
    Glukoza: 88,10 ✅
    Partner – nasienie: 14% morfologia✅️

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • yoreva Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Mika1996 ja też wylałam sporo litrów łez, i również pisanie mi pomagało! Wylanie na papier luźnych myśli, uczuć - oczyszcza. Dobry sposób na poradzenie sobie z negatywnym mętlikiem.

Takatam, Mika1992 lubią tę wiadomość

⏸️ 24/3 (14dpo)
    bHCG - 438 mlU/ml (14dpo)➡️ 1216 mlU/ml (16dpo)
    progesteron - 22,50 ng/ml (14dpo)
    🩺➡️ 1/4 🤞
    ⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
    💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
    progesteron 7dpo - 16,30 ng/ml (3/26), 18,70 ng/ml (1/26) ✔️
    prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
    TSH - 2,090 μlU/ml (3/26) ✔️
    FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
    AMH - 8,47 ng/ml❕PCO
    👱‍♂️astenozoospermia, morfologia 4%
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wszystkim za trzymanie kciuków, nie puszczajcie ich, jeszcze nie dopadłam męża. Ale ju, za chwilę!
    🌸Remedios mam nadzieję, ze sen proroczy! I cos w tym musi być, ponieważ czasami sie zastanawiam czy nie przeszłam ciazy biochemicznej przez niski progesteron właśnie. A ze mieszkam w Anglii to nie ma szans na receptę na niego 🥴🥴🥴

26 mam rozmowę z lekarzem rodzinnym I bede prosić o skierowanie do specjalisty od niepłodności. Walczę z niska Ferrytyna, ale nie wydaje mi sie, żeby to był powód kilku lat niepowodzeń.. chociaż kto wie. Raczej czynnik męski

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 24 marca, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe przepraszam jeśli coś ominęłam, ale badaliście już męża? Bo mówisz o czynniku męskim, to bardziej wasze domysły czy już wiadomo że coś się dzieje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 18:28

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

12 cs o pierwszą 🤰
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Esbe przepraszam jeśli coś ominęłam, ale badaliście już męża? Bo mówisz o czynniku męskim, to bardziej wasze domysły czy już wiadomo że coś się dzieje?

Maz brał kilka lat z przerwami antybiotyki i inne specyfiki na lojotokowe zapalenie mieszków włosowych. To obniza parametry nasienia. I to znacznie. Po 5 miesiacach od odstawienia zrobiliśmy badanie nasienia, morfologia 0.9%, załączam link do wyników. I rowno 6 miesięcy po odstawieniu ciąża biochemiczna. Ja jeszcze mam kilka rzeczy do sprawdzenia, ale owulacje mam jak w zegarku, temperatura rosnie i sie utrzymuje, hormony w normie, tarczyca tez. Maz suplementuje witaminy i czekamy.

ibb.co/BVnGG6pB

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 24 marca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Maz brał kilka lat z przerwami antybiotyki i inne specyfiki na lojotokowe zapalenie mieszków włosowych. To obniza parametry nasienia. I to znacznie. Po 5 miesiacach od odstawienia zrobiliśmy badanie nasienia, morfologia 0.9%, załączam link do wyników. I rowno 6 miesięcy po odstawieniu ciąża biochemiczna. Ja jeszcze mam kilka rzeczy do sprawdzenia, ale owulacje mam jak w zegarku, temperatura rosnie i sie utrzymuje, hormony w normie, tarczyca tez. Maz suplementuje witaminy i czekamy.

ibb.co/BVnGG6pB

Hmm, rzeczywiście morfologia obniżona, ale resztę parametrów macie spoko, a morfo jest mocno zmienna i bo liczą na dość małej próbce. Może uda się suplami to trochę podciągnąc ☺️

Esbe lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

12 cs o pierwszą 🤰
  • Rosalinda Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduję 🩸

Mama dwóch chłopców 🥰
    💙 10.2019 (3cs)
    💙 02.2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ