Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Mąż całą noc ma ból brzucha i wymiotuje. Nic nie pomaga. Nie wiem czy to nerwy czy jakaś jelitowka. A mamy na 10:30 badanie nasienia. Nie wiem czy nawet jeśli poczuje się lepiej to jest sens jechać na to badanie czy lepiej przełożyć.

Chyba jednak trzeba przełożyć 🤷🏻‍♀️ ja sama jakbym miała bóle brzucha i wymioty, nie mogłabym się skupić. Więc coś czuję, że może się okazać, że materiału do badania nie pobierzecie.

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    4cs
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się przełożyc na piątek. Tylko pytanie czy ta jelitowka nie będzie miała wpływu na jakośc? I czy wstrzemięźliwość od przytulanek w środę i czwartek wystarczy?

• Kleo10 Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Mąż całą noc ma ból brzucha i wymiotuje. Nic nie pomaga. Nie wiem czy to nerwy czy jakaś jelitowka. A mamy na 10:30 badanie nasienia. Nie wiem czy nawet jeśli poczuje się lepiej to jest sens jechać na to badanie czy lepiej przełożyć.

Też myślę, że trzeba będzie przełożyć :( Zdrówka dla męża!

Edit: Widzę, ze już badania umówione :) Czy chorobę przechodzi z gorączką?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 07:54

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
    starania o pierwszą 🤰

Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
    02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
    Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀
  • Rosalinda Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Ja mam 20 testów ciążowych easy@home 😅 aż strach myśleć co to będzie 😅 obiecałam sobie za szybko nie testować i to miał być zapas, ale wiadomo 🤣
    Łoooo ja mam trzy testy ciążowe, wczoraj jeszcze jeden kliknęłam robiąc zamówienie w aptece i zastanawiałam się czy to nie za dużo, ale czuję się rozgrzeszona 😂

Blond27 lubi tę wiadomość

Mama dwóch chłopców 🥰
    💙 10.2019 (3cs)
    💙 02.2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    Też myślę, że trzeba będzie przełożyć :( Zdrówka dla męża!

Edit: Widzę, ze już badania umówione :) Czy chorobę przechodzi z gorączką?

Na szczęście nie.

Kleo10 lubi tę wiadomość

• Lady A. Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zapomniałam zmierzyć rano temperaturę, nawet owulaka nie zrobiłam 😔 ale pik był wczoraj... Chciałam sprawdzić skokiem temperatury jeszcze, ale pewnie dziś za wcześnie, jutro mam nadzieję, że nie zapomnę 🫣

Blond27 lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • ferrytynka25 Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena, ja na Waszym miejscu przełożyłabym badania jeszcze o tydzień. Być może to jakiś wirus, a każda przebyta infekcja ma zdecydowany wpływ na wyniki. Gdy mój mąż był chory, to zarówno lekarz jak i lab zalecili przełożyć badanie o minimum 2 tygodnie.

👩 28 👨 30 🐶8
    Starania od 2024✨👶
    Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
    Hormony w normie ✅
    Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
    Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem
    (ostatnia 01.2026)✅
    Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
    Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
    HBA 55,9%⚠️
    DFI 6%✅
    TenFertil ON💊
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    A ja dzisiaj zapomniałam zmierzyć rano temperaturę, nawet owulaka nie zrobiłam 😔 ale pik był wczoraj... Chciałam sprawdzić skokiem temperatury jeszcze, ale pewnie dziś za wcześnie, jutro mam nadzieję, że nie zapomnę 🫣
    Ja miałam nic nie robić, a oczywiście czas owulki (wg apki dzisiaj) ale siknęłam na owulaka i daleko od piku. Chociaż jajnik lekko czuje. Przełożyła gina na jutro ... Nie wiem czy pójdę sama , najwyżej odwołam ... Ale może warto nie rezygnować , może podpytam o jakieś badania. Ostatnio mam jakieś długie plamienia po okresie 2/3 dni ....

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Glorietka Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z poprzedniego postu ;) w weekend odpuściłam już testy, więc od dzisiaj wracam do oczekiwań ;3, rano cień cienia, więc poszłam na betę, proga, tsh i czekam.. wyniki zwykle są popołudniu <3 dzisiejszy dzień zweryfikuje wszystko, bo do wrednej małpy zostały 3 dni !

KAaareii, Kathrine32, Kompotlinka, _Dysia_, Maalwii, Agi96, Iskierka ✨, Blond27, dzydzy, Angel93 lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
    Czekamy na Ciebie cudzie...
  • Kleo10 Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ferrytynka25 wrote:
    Murena, ja na Waszym miejscu przełożyłabym badania jeszcze o tydzień. Być może to jakiś wirus, a każda przebyta infekcja ma zdecydowany wpływ na wyniki. Gdy mój mąż był chory, to zarówno lekarz jak i lab zalecili przełożyć badanie o minimum 2 tygodnie.

Ja też bym o ten tydzień jeszcze przełożyła, a jakby była gorączka, to nawet na jeszcze późniejszy termin. Najlepiej pewnie byłoby spytać lekarza lub może w labie cos podpowiedzą?

Mnie od paru dni męczy straszny brajan. Nie wiem już czy rzeczywiście inaczej się czuję niż zazwyczaj, czy sobie wkręcam. W weekend byłam strasznie zmęczona, zdarzyło mi się przysnąć w dzień na kanapie, a wieczorem chodziłam spać o 21 (a nie jak zwykle o 23), bo już nie mogłam wysiedzieć. Zauważyłam też, że mam pełniejsze piersi. Nawet mąż powiedział, że chyba w ciąży jestem, a on to jest mocnym realistą i zwykle mnie sprowadza na ziemię. No ale z drugiej strony, dziś w nocy obudziły mnie mocne skurcze w podbrzuszu i utrzymywały się jeszcze rano. Jak na okres tylko nawet mocniej niż zwykle, więc już sama nie wiem, ale założyłam wkładkę w razie w i jestem gotowa na wszystko 😅 dziś 11 dpo, lutealną mam zwykle 13-14 dni

Aa! I ja ogólnie nie mierze temperatury, ale teraz coś mnie naszło, bo czułam dreszcze i takie zimno i cały weekend 37,1-37,2. No ale też ten progesteron miałam wysoki, to on może dawać takie objawy... nie cierpię tego oczekiwania 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 10:16

Glorietka, Seabird, Agi96, Cerva, Kociara_96, Angel93 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
    starania o pierwszą 🤰

Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
    02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
    Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀
  • _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    Ja też bym o ten tydzień jeszcze przełożyła, a jakby była gorączka, to nawet na jeszcze późniejszy termin. Najlepiej pewnie byłoby spytać lekarza lub może w labie cos podpowiedzą?

Mnie od paru dni męczy straszny brajan. Nie wiem już czy rzeczywiście inaczej się czuję niż zazwyczaj, czy sobie wkręcam. W weekend byłam strasznie zmęczona, zdarzyło mi się przysnąć w dzień na kanapie, a wieczorem chodziłam spać o 21 (a nie jak zwykle o 23), bo już nie mogłam wysiedzieć. Zauważyłam też, że mam pełniejsze piersi. Nawet mąż powiedział, że chyba w ciąży jestem, a on to jest mocnym realistą i zwykle mnie sprowadza na ziemię. No ale z drugiej strony, dziś w nocy obudziły mnie mocne skurcze w podbrzuszu i utrzymywały się jeszcze rano. Jak na okres tylko nawet mocniej niż zwykle, więc już sama nie wiem, ale założyłam wkładkę w razie w i jestem gotowa na wszystko 😅 dziś 11 dpo, lutealną mam zwykle 13-14 dni

Aa! I ja ogólnie nie mierze temperatury, ale teraz coś mnie naszło, bo czułam dreszcze i takie zimno i cały weekend 37,1-37,2. No ale też ten progesteron miałam wysoki, to on może dawać takie objawy... nie cierpię tego oczekiwania 😅

Uuu, no to ja trzymam kciuki. W pierwszej ciąży moimi jedynymi początkowymi objawami była właśnie temperatura 37,1 i bardzo duzy ból podbrzusza. Także może faktycznie u ciebie coś się dzieje 😁

Kleo10, Blond27 lubią tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Glorietka Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:

Mój mąż uważa podobnie, ale mój brajan przeszedł w "na pewno się nie udało", on ma aktualnie więcej nadziei ode mnie - oby mężczyźni mieli rację ! <3

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie ważne. Bo mąż na środę jest umówiony na usg moszny I jąder I słyszałam, że dobrze zrobić to usg Doppler I zadzwoniłam tam do przychodni i Pani mi powiedziała, że takiego nie wykonują. Lepiej będzie odwołać to usg zwykłe I zrobić Doppler od razu ? Jak sądzicie ?

• Kompotlinka Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Witam się z Wami z poprzedniego postu ;) w weekend odpuściłam już testy, więc od dzisiaj wracam do oczekiwań ;3, rano cień cienia, więc poszłam na betę, proga, tsh i czekam.. wyniki zwykle są popołudniu <3 dzisiejszy dzień zweryfikuje wszystko, bo do wrednej małpy zostały 3 dni !

Cały czas trzymam kciuki za Ciebie Glorietko. 😊🤞

Glorietka lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Ewelka23 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jeśli mogę, to chętnie do was dołączę:)

Kilka slow o mnie, 5 lat starań, wydane ogrom kasy, w 2024 ivf nieudane i miesiąc po transferze naturalna ciąża ❤️ nasz mały cud, który urodził się na początku 2025 ❤️ kilka miesięcy temu zaczęliśmy starania o drugie dziecko. Mielismy jeszcze jeden zarodek i w dniu transferu dowiedzieliśmy się, że niestety nie przeżył rozmrożenia 😢 także od października staramy się na nowo.

Co o mnie:
    - w styczniu 2026 drożność jajowodów
    - dieta niskowęglowodanowa od połowy stycznia 2026
    - suplementy; koenzym q10, mama dha, fertistim i neurovit również od połowy stycznia 2026
    - niepłodność idiopatyczna

Teraz owulacja 23.02. piękny 23,5 cm pęcherzyk.

Proszę o trzymanie kciuków i wpisanie mnie na testowanie na 5 marca ❤️

Kompotlinka, Glorietka, _Dysia_, Kathrine32, Remedios, Maalwii, Czarna.Basia, Agi96, Iskierka ✨, Blond27, Cerva, sirengirl92, Kociara_96, Angel93, KAaareii lubią tę wiadomość

• Glorietka Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Cały czas trzymam kciuki za Ciebie Glorietko. 😊🤞
    dziękuję <3 <3

Kompotlinka lubi tę wiadomość

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
  • Kathrine32 Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka trzymam kciuki za betę 🤞🍀

Murena96 oby mąż szybko wyzdrowiał i tak jak dziewczyny piszą, że lepiej przełożyć to badanie, bo może to wpłynąć na wyniki.

Jako, że u mnie owu dziś albo była już w nocy to proszę o wpisanie mnie na testowanie 13.03 Mam nadzieję, że wytrzymam do tego czasu i wcześniej mnie nie będzie kusiło , żeby testować. Problem w tym, że mam z 20x testów easy@home i chyba już wiem jak to może się skończyć 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 10:52

_Dysia_, Glorietka lubią tę wiadomość

• Kompotlinka Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Brajana, to mnie też męczy cały czas. Mam już dość tego rozpierania w podbrzuszu, bo nie da się nie myśleć o tym, że "może się tym razem udało". 😬 Dobrze, że testowanie tuż tuż. Jak zobaczę biel, to pewnie wszystko cudownie minie. 🤣

Glorietka lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 2 marca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za wasze testowanie, ale pamiętajcie że do terminu miesiączki objawy powoduje głównie progesteron, który może być wysoko i w cyklach ciążowych i nie ciążowych ☺️

Powtarzam sobie to też dla siebie samej, bo mam mega przymuł od wczoraj, a jestem dopiero 5 dpo 🤣 tak więc nie obrażajcie się bo brajan atakuje wszystkich, ale ja wiem jak to jest się nakręcić i potem dostać i tak małpę. Trzeba podchodzić ze spokojem ☺️

Kompotlinka, Glorietka, Blond27, Angel93, KAaareii lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%

11 cs o pierwszą 🤰
  • Kathrine32 Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:

Trzymam kciuki za miłe zaskoczenie 🤞🤞🍀

Kleo10 lubi tę wiadomość

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ