Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Murena96 wrote:Mąż całą noc ma ból brzucha i wymiotuje. Nic nie pomaga. Nie wiem czy to nerwy czy jakaś jelitowka. A mamy na 10:30 badanie nasienia. Nie wiem czy nawet jeśli poczuje się lepiej to jest sens jechać na to badanie czy lepiej przełożyć.
Chyba jednak trzeba przełożyć 🤷🏻♀️ ja sama jakbym miała bóle brzucha i wymioty, nie mogłabym się skupić. Więc coś czuję, że może się okazać, że materiału do badania nie pobierzecie.👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
4cs -
Murena96 wrote:Mąż całą noc ma ból brzucha i wymiotuje. Nic nie pomaga. Nie wiem czy to nerwy czy jakaś jelitowka. A mamy na 10:30 badanie nasienia. Nie wiem czy nawet jeśli poczuje się lepiej to jest sens jechać na to badanie czy lepiej przełożyć.
Też myślę, że trzeba będzie przełożyć
Zdrówka dla męża!
Edit: Widzę, ze już badania umówione
Czy chorobę przechodzi z gorączką?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 07:54
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
starania o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀 -
Łoooo ja mam trzy testy ciążowe, wczoraj jeszcze jeden kliknęłam robiąc zamówienie w aptece i zastanawiałam się czy to nie za dużo, ale czuję się rozgrzeszona 😂Lady A. wrote:Ja mam 20 testów ciążowych easy@home 😅 aż strach myśleć co to będzie 😅 obiecałam sobie za szybko nie testować i to miał być zapas, ale wiadomo 🤣
Blond27 lubi tę wiadomość
Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
A ja dzisiaj zapomniałam zmierzyć rano temperaturę, nawet owulaka nie zrobiłam 😔 ale pik był wczoraj... Chciałam sprawdzić skokiem temperatury jeszcze, ale pewnie dziś za wcześnie, jutro mam nadzieję, że nie zapomnę 🫣
Blond27 lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Murena, ja na Waszym miejscu przełożyłabym badania jeszcze o tydzień. Być może to jakiś wirus, a każda przebyta infekcja ma zdecydowany wpływ na wyniki. Gdy mój mąż był chory, to zarówno lekarz jak i lab zalecili przełożyć badanie o minimum 2 tygodnie.👩 28 👨 30 🐶8
Starania od 2024✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem
(ostatnia 01.2026)✅
Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
HBA 55,9%⚠️
DFI 6%✅
TenFertil ON💊 -
Ja miałam nic nie robić, a oczywiście czas owulki (wg apki dzisiaj) ale siknęłam na owulaka i daleko od piku. Chociaż jajnik lekko czuje. Przełożyła gina na jutro ... Nie wiem czy pójdę sama , najwyżej odwołam ... Ale może warto nie rezygnować , może podpytam o jakieś badania. Ostatnio mam jakieś długie plamienia po okresie 2/3 dni ....Lady A. wrote:A ja dzisiaj zapomniałam zmierzyć rano temperaturę, nawet owulaka nie zrobiłam 😔 ale pik był wczoraj... Chciałam sprawdzić skokiem temperatury jeszcze, ale pewnie dziś za wcześnie, jutro mam nadzieję, że nie zapomnę 🫣Ona&On: 1993 r.
Starania o drugie dziecko: 10.2025
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC. -
Witam się z Wami z poprzedniego postu
w weekend odpuściłam już testy, więc od dzisiaj wracam do oczekiwań
, rano cień cienia, więc poszłam na betę, proga, tsh i czekam.. wyniki zwykle są popołudniu
dzisiejszy dzień zweryfikuje wszystko, bo do wrednej małpy zostały 3 dni !
KAaareii, Kathrine32, Kompotlinka, _Dysia_, Maalwii, Agi96, Iskierka ✨, Blond27, dzydzy, Angel93 lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie... -
ferrytynka25 wrote:Murena, ja na Waszym miejscu przełożyłabym badania jeszcze o tydzień. Być może to jakiś wirus, a każda przebyta infekcja ma zdecydowany wpływ na wyniki. Gdy mój mąż był chory, to zarówno lekarz jak i lab zalecili przełożyć badanie o minimum 2 tygodnie.
Ja też bym o ten tydzień jeszcze przełożyła, a jakby była gorączka, to nawet na jeszcze późniejszy termin. Najlepiej pewnie byłoby spytać lekarza lub może w labie cos podpowiedzą?
Mnie od paru dni męczy straszny brajan. Nie wiem już czy rzeczywiście inaczej się czuję niż zazwyczaj, czy sobie wkręcam. W weekend byłam strasznie zmęczona, zdarzyło mi się przysnąć w dzień na kanapie, a wieczorem chodziłam spać o 21 (a nie jak zwykle o 23), bo już nie mogłam wysiedzieć. Zauważyłam też, że mam pełniejsze piersi. Nawet mąż powiedział, że chyba w ciąży jestem, a on to jest mocnym realistą i zwykle mnie sprowadza na ziemię. No ale z drugiej strony, dziś w nocy obudziły mnie mocne skurcze w podbrzuszu i utrzymywały się jeszcze rano. Jak na okres tylko nawet mocniej niż zwykle, więc już sama nie wiem, ale założyłam wkładkę w razie w i jestem gotowa na wszystko 😅 dziś 11 dpo, lutealną mam zwykle 13-14 dni
Aa! I ja ogólnie nie mierze temperatury, ale teraz coś mnie naszło, bo czułam dreszcze i takie zimno i cały weekend 37,1-37,2. No ale też ten progesteron miałam wysoki, to on może dawać takie objawy... nie cierpię tego oczekiwania 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 10:16
Glorietka, Seabird, Agi96, Cerva, Kociara_96, Angel93 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
starania o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀 -
Kleo10 wrote:Ja też bym o ten tydzień jeszcze przełożyła, a jakby była gorączka, to nawet na jeszcze późniejszy termin. Najlepiej pewnie byłoby spytać lekarza lub może w labie cos podpowiedzą?
Mnie od paru dni męczy straszny brajan. Nie wiem już czy rzeczywiście inaczej się czuję niż zazwyczaj, czy sobie wkręcam. W weekend byłam strasznie zmęczona, zdarzyło mi się przysnąć w dzień na kanapie, a wieczorem chodziłam spać o 21 (a nie jak zwykle o 23), bo już nie mogłam wysiedzieć. Zauważyłam też, że mam pełniejsze piersi. Nawet mąż powiedział, że chyba w ciąży jestem, a on to jest mocnym realistą i zwykle mnie sprowadza na ziemię. No ale z drugiej strony, dziś w nocy obudziły mnie mocne skurcze w podbrzuszu i utrzymywały się jeszcze rano. Jak na okres tylko nawet mocniej niż zwykle, więc już sama nie wiem, ale założyłam wkładkę w razie w i jestem gotowa na wszystko 😅 dziś 11 dpo, lutealną mam zwykle 13-14 dni
Aa! I ja ogólnie nie mierze temperatury, ale teraz coś mnie naszło, bo czułam dreszcze i takie zimno i cały weekend 37,1-37,2. No ale też ten progesteron miałam wysoki, to on może dawać takie objawy... nie cierpię tego oczekiwania 😅
Uuu, no to ja trzymam kciuki. W pierwszej ciąży moimi jedynymi początkowymi objawami była właśnie temperatura 37,1 i bardzo duzy ból podbrzusza. Także może faktycznie u ciebie coś się dzieje 😁
Kleo10, Blond27 lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Mój mąż uważa podobnie, ale mój brajan przeszedł w "na pewno się nie udało", on ma aktualnie więcej nadziei ode mnie - oby mężczyźni mieli rację !Kleo10 wrote:Ja też bym o ten tydzień jeszcze przełożyła, a jakby była gorączka, to nawet na jeszcze późniejszy termin. Najlepiej pewnie byłoby spytać lekarza lub może w labie cos podpowiedzą?
Aa! I ja ogólnie nie mierze temperatury, ale teraz coś mnie naszło, bo czułam dreszcze i takie zimno i cały weekend 37,1-37,2. No ale też ten progesteron miałam wysoki, to on może dawać takie objawy... nie cierpię tego oczekiwania 😅
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Dziewczyny mam pytanie ważne. Bo mąż na środę jest umówiony na usg moszny I jąder I słyszałam, że dobrze zrobić to usg Doppler I zadzwoniłam tam do przychodni i Pani mi powiedziała, że takiego nie wykonują. Lepiej będzie odwołać to usg zwykłe I zrobić Doppler od razu ? Jak sądzicie ?
-
Glorietka wrote:Witam się z Wami z poprzedniego postu
w weekend odpuściłam już testy, więc od dzisiaj wracam do oczekiwań
, rano cień cienia, więc poszłam na betę, proga, tsh i czekam.. wyniki zwykle są popołudniu
dzisiejszy dzień zweryfikuje wszystko, bo do wrednej małpy zostały 3 dni !
Cały czas trzymam kciuki za Ciebie Glorietko. 😊🤞
Glorietka lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Hej dziewczyny! Jeśli mogę, to chętnie do was dołączę

Kilka slow o mnie, 5 lat starań, wydane ogrom kasy, w 2024 ivf nieudane i miesiąc po transferze naturalna ciąża ❤️ nasz mały cud, który urodził się na początku 2025 ❤️ kilka miesięcy temu zaczęliśmy starania o drugie dziecko. Mielismy jeszcze jeden zarodek i w dniu transferu dowiedzieliśmy się, że niestety nie przeżył rozmrożenia 😢 także od października staramy się na nowo.
Co o mnie:
- w styczniu 2026 drożność jajowodów
- dieta niskowęglowodanowa od połowy stycznia 2026
- suplementy; koenzym q10, mama dha, fertistim i neurovit również od połowy stycznia 2026
- niepłodność idiopatyczna
Teraz owulacja 23.02. piękny 23,5 cm pęcherzyk.
Proszę o trzymanie kciuków i wpisanie mnie na testowanie na 5 marca ❤️
Kompotlinka, Glorietka, _Dysia_, Kathrine32, Remedios, Maalwii, Czarna.Basia, Agi96, Iskierka ✨, Blond27, Cerva, sirengirl92, Kociara_96, Angel93, KAaareii lubią tę wiadomość
-
Glorietka trzymam kciuki za betę 🤞🍀
Murena96 oby mąż szybko wyzdrowiał i tak jak dziewczyny piszą, że lepiej przełożyć to badanie, bo może to wpłynąć na wyniki.
Jako, że u mnie owu dziś albo była już w nocy to proszę o wpisanie mnie na testowanie 13.03 Mam nadzieję, że wytrzymam do tego czasu i wcześniej mnie nie będzie kusiło , żeby testować. Problem w tym, że mam z 20x testów easy@home i chyba już wiem jak to może się skończyć 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 10:52
_Dysia_, Glorietka lubią tę wiadomość
-
Co do Brajana, to mnie też męczy cały czas. Mam już dość tego rozpierania w podbrzuszu, bo nie da się nie myśleć o tym, że "może się tym razem udało". 😬 Dobrze, że testowanie tuż tuż. Jak zobaczę biel, to pewnie wszystko cudownie minie. 🤣
Glorietka lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Dziewczyny, trzymam kciuki za wasze testowanie, ale pamiętajcie że do terminu miesiączki objawy powoduje głównie progesteron, który może być wysoko i w cyklach ciążowych i nie ciążowych ☺️
Powtarzam sobie to też dla siebie samej, bo mam mega przymuł od wczoraj, a jestem dopiero 5 dpo 🤣 tak więc nie obrażajcie się bo brajan atakuje wszystkich, ale ja wiem jak to jest się nakręcić i potem dostać i tak małpę. Trzeba podchodzić ze spokojem ☺️
Kompotlinka, Glorietka, Blond27, Angel93, KAaareii lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Trzymam kciuki za miłe zaskoczenie 🤞🤞🍀Kleo10 wrote:Ja też bym o ten tydzień jeszcze przełożyła, a jakby była gorączka, to nawet na jeszcze późniejszy termin. Najlepiej pewnie byłoby spytać lekarza lub może w labie cos podpowiedzą?
Kleo10 lubi tę wiadomość