Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Ja ostatnio zastanawiałam się co by było jakbym naprawdę te dwie kreski zobaczyła... bardzo chcę mieć dziecko i każdy nieudany cykl mnie dobija, ale nie wyobrażam sobie, że w końcu mogłoby się udać...

Ja mam to samo 😂 zakładam, że będzie ciężko w ogóle zajść ale jak już zajdę to nie wiem, chyba zemdleje z tego szoku. W ogóle nie biorę pod uwagę, że to się może udać. I naprawdę jak się uda to będę w ciężkim szoku🙈 Na razie podchodzę do tego, że wiele miesięcy starań i walki przed nami. Ale jakby się udało ...na pewno bardzo bym się bała 🤭 bo jestem strachliwa i w ogóle. Jeszcze pierwsza ciąża w życiu ..aj pomarzyć można 🤪

maranta, Lady A. lubią tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    4cs
  • maranta Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Ja ostatnio zastanawiałam się co by było jakbym naprawdę te dwie kreski zobaczyła... bardzo chcę mieć dziecko i każdy nieudany cykl mnie dobija, ale nie wyobrażam sobie, że w końcu mogłoby się udać...

Też tak mam. Dodatkowo mam skłonności to tworzenia czarnych scenariuszy. Walczę z tym, ale w przypadku ciąży jakoś ciężko mi uwierzyć, że to może się udać. Myślałam, że wystarczy uprawiać seks w okolicach owulacji i to wystarczy. Bardzo się myliłam... Juz nawet nie robię testów przed dniem spodziewanej miesiączki. Zrobiłam może ze dwa razy, a potem stwierdziłam, że po co sprawdzać, skoro znowu będzie biało, a okres przyjdzie jak w zegarku. No i zawsze jest na czas.

Dawdler34, Remedios, Lady A., _Dysia_ lubią tę wiadomość

⌛Starania od wiosny 2025
  • Glorietka Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja im bliżej do wyniku (może nawet 2h) tym bardziej się poddaję.. boję się, że wkręciłam sobie ten cień cienia, że to jakaś wadliwa partia z pinka...
    tak, tak wiem - więcej entuzjazmu, ale boję się zawieść..

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
    Czekamy na Ciebie cudzie...
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 2 marca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    Też tak mam. Dodatkowo mam skłonności to tworzenia czarnych scenariuszy. Walczę z tym, ale w przypadku ciąży jakoś ciężko mi uwierzyć, że to może się udać. Myślałam, że wystarczy uprawiać seks w okolicach owulacji i to wystarczy. Bardzo się myliłam... Juz nawet nie robię testów przed dniem spodziewanej miesiączki. Zrobiłam może ze dwa razy, a potem stwierdziłam, że po co sprawdzać, skoro znowu będzie biało, a okres przyjdzie jak w zegarku. No i zawsze jest na czas.
    Ja to w ogóle myślałam, że pierwszy cykl i od razu wyjdzie, może dlatego, że mam takie doświadczenia w otoczeniu...
    A tu pierwszy, drugi, piąty i nic. Bardzo stresowo podchodzę do pracy i życia i mam nadzieję, że niedługo mi się uda, bo jak zmienię stanowisko to mnie stres zeżre 🙈

maranta, Remedios lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    W sumie to od sierpnia, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam co i jak jeśli chodzi o monitorowanie cyklu i najprawdopodobniej było już po owulacji...

No to tak jak ja i całkowicie rozumiem to uczucie porażki po każdym cyklu. Ja dodatkowo mam OCD i w mojej głowie zawsze wszystko jest negatywne, nie potrafię sobie wyobrazić, że cokolwiek się uda. Nawet jak zaszłam w ciążę to były od razu myśli, że poronię. No i wtedy też od pierwszego cyklu w którym się nie udawało to wmawiałam sobie, że na pewno nigdy się nie uda, bo jakoś wszyscy wokół zachodzą "od strzału"😒 Nawet nie chce mi się myśleć ile ja przepłakałam w tych cyklach 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 13:46

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Dawdler34 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co najbardziej mnie denerwuje?
    Jak ktoś komu się szybko udało mówi: "odpuść to zawsze pomaga" albo "za bardzo chcesz to nie wychodzi"

niby wiem, ze nerwy i nakręcanie się nie jest wskazane...ale osoba, która postarała się dwa cykle i już, i tak mi gada, to jest jeszcze bardzie dołujące niż się wydaje..i tak mi jest przykro, bo te osoby totalnie nie rozumieją, jak jest widzieć raz albo dwa razy w miesiącu tą dołującą biel..

maranta, Mika1992, Kompotlinka, Rosalinda, Maalwii, Blond27, Helenka22, Esbe, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

• maranta Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Ja to w ogóle myślałam, że pierwszy cykl i od razu wyjdzie, może dlatego, że mam takie doświadczenia w otoczeniu...
    A tu pierwszy, drugi, piąty i nic. Bardzo stresowo podchodzę do pracy i życia i mam nadzieję, że niedługo mi się uda, bo jak zmienię stanowisko to mnie stres zeżre 🙈

Ja mam całkiem dobrą pracę i obiektywnie mogłabym się nie przejmować, ale ja bardzo lubię wszystko mieć pod kontrolą, więc ten stres sama sobie tworzę. Gdybym nie miała w planach ciąży, to pewnie rozglądałabym się za czymś, bo mogłabym zarabiać więcej. No ale same wiecie, jak to jest. Najpierw szukanie pracy, potem pajacowanie w rekrutacjach, które zawsze mnie stresowało i szczerze tego nie lubię. No i umowa na okres próbny, a potem możliwe, że jakaś kolejna czasowa, zanim dostanie się tę na czas nieokreślony. Z tego względu nie biorę pod uwagę zmiany pracy teraz. Pozostaje mi praca nad sobą w zakresie odpuszczania.

⌛Starania od wiosny 2025
  • maranta Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    wiecie co najbardziej mnie denerwuje?
    Jak ktoś komu się szybko udało mówi: "odpuść to zawsze pomaga" albo "za bardzo chcesz to nie wychodzi"

niby wiem, ze nerwy i nakręcanie się nie jest wskazane...ale osoba, która postarała się dwa cykle i już, i tak mi gada, to jest jeszcze bardzie dołujące niż się wydaje..i tak mi jest przykro, bo te osoby totalnie nie rozumieją, jak jest widzieć raz albo dwa razy w miesiącu tą dołującą biel..
    Może dlatego tak wiele z nas tutaj nie dzieli się informacją o staraniach nawet z najbliższymi? :/ Często tylko partner jest wtajemniczony. My nikomu nie mówiliśmy. Ja nie wyobrażam sobie "zdawać relacji z postępów" (a raczej ich braków). Wiem, że te pytania byłyby głównie w dobrej wierze, ale nie dałabym rady na nie odpowiadać, a tym bardziej przyjmować rad w stylu - za bardzo ci zależy i dlatego nie wychodzi. Musisz odpuścić 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 14:02

Dawdler34, Kompotlinka, Seabird lubią tę wiadomość

⌛Starania od wiosny 2025
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    Może dlatego tak wiele z nas tutaj nie dzieli się informacją o staraniach nawet z najbliższymi? :/ Często tylko partner jest wtajemniczony. My nikomu nie mówiliśmy. Ja nie wyobrażam sobie "zdawać relacji z postępów" (a raczej ich braków). Wiem, że te pytania byłyby głównie w dobrej wierze, ale nie dałabym rady na nie odpowiadać, a tym bardziej przyjmować rad w stylu - za bardzo ci zależy i dlatego nie wychodzi. Musisz odpuścić 😒

My też nie mówiliśmy nikomu w rodzinie, jedynie moja koleżanka wie bo sama dopiero co się starała więc miałyśmy hot temat. Teraz ona jest w ciąży, ja nie i tak oo. Dla mnie chyba to zbyt osobiste żeby z rodziną o tym rozmawiać 🤷🏻‍♀️. Coś teściowa ostatnio machnęła że moglibyśmy sobie zrobić dziecko yhh. I mówi to ta która wpadła w nastoletnich latach, za rok kolejne i żadnych problemów w tym zakresie nie miała. Czasem żałuję, że nie wpadłam mając 20-21 lat, byłoby na pewno ciężko ale już by to dziecko było. Nie trzebaby się starać ani nic, podejmować tej decyzji, że teraz chcę dziecko. Już bym miała odchowane, zaraz by wchodziło w nastoletnie lata aj ...czasem właśnie żałuję.

Blond27 lubi tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    4cs
  • Rosalinda Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam siostrze, a niedawno też dwóm koleżankom 😉 Mąż chyba nikomu, choć nie wiem 😄

Mama dwóch chłopców 🥰
    💙 10.2019 (3cs)
    💙 02.2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 2 marca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam dwóm koleżankom ale nie czuję za bardzo wsparcia i zainteresowania.

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%

11 cs o pierwszą 🤰
  • Smeegi Znajoma

Wysłany: 2 marca, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam o staraniach dwóm parom naszych najbliższych znajomych. Ogólnie ubolewam nad tym, że nie mam za bardzo z kim wśród znajomych o tym porozmawiać. Albo są to osoby, które w życiu nie powiedziałyby, że chcę mieć dziecko i one same nie mają, albo ze względu na relacje współpracownicze jest mi nie na rękę by je informować. Ogólnie jako skrajna introwertyczka nie mam też dużej grupy znajomych, w których mogłabym wybierać 😅.
    Ja jak śledzę forum i patrzę, że część z Was jest jeszcze przed 30, część już po, ale ma już pierwsze, drugie, a nawet trzecie dziecko to zastanawiam się czy nie jestem już za stara i czy mój czas już nie minął. Oczywiście tym z Was, które jadą na tym samym wózku co ja NIGDY bym tak nie powiedziała, bo przecież 30 to nowa 20, siła wieku i np. w krajach południa Europy całkowicie normalna sprawa by w tym wieku mieć swoje pierwsze (w Polsce zresztą też) to oczywiście jestem najbardziej surowym krytykiem samej siebie. Jak miałam 20 lat to najpierw nie było sensownego partnera, później jak już miałam męża to nie mieliśmy mieszkania i teraz jak stwierdziliśmy, że startujemy ze staraniami to mam masę obaw o skuteczność powodzeń. I tak jak było wspomniane, też zastanawiam się czy nie lepiej było wpaść, ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
    Jeśli chodzi o to jak bym się zachowała gdybym zobaczyła dwie kreski? Też nie umiem sobie wyobrazić. Raz nawet zaraz po ♥️ zapytałam męża czy nas aby na pewno stać na dziecko 🤣.
    A tak już poza poruszanymi wątkami to ja bardzo boję się ciąży pozamacicznej. Miałam kilkukrotnie zapalenie przydatków i bardzo się obawiam zrostów. 😔

sirengirl92 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀33

11.2025r - start 📢

2cs🤞
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało mnie tutaj, bo w sumie u mnie mało się dzieje :D czekam na okres, dziś 32 dzień. Ostatni cykl trwał 40 dni. Liczę że się skróci po metforminie. Robiłam dziś test ale biel.

Z sukcesów to schudłam prawie 3kg od 29 stycznia, także chociaż to mi się udało 💪💪💪

Kompotlinka, Iskierka ✨, Kociara_96, _Dysia_, Lady A., Blond27, Esbe, Angel93, sirengirl92, Atomówka , Kathrine32, Reja13, KAaareii, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Glorietka Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki…
    Tsh 1,489 przy normie 0,35-4,94
    Prog 8,36
    Beta… <2,3 😭😭😭

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
  • Kompotlinka Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Mam wyniki…
    Tsh 1,489 przy normie 0,35-4,94
    Prog 8,36
    Beta… <2,3 😭😭😭

😥Bardzo mi przykro. Trzymaj się kochana.
    Czyli pink Cię oszukał? Masakra... 😥

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Glorietka Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    😥Bardzo mi przykro. Trzymaj się kochana.
    Czyli pink Cię oszukał? Masakra... 😥

Oszukał, to była jakaś dziwna partia, bo kupiłam 5 sztuk i na każdym wychodził cień.
    Mam jeszcze resztki nadziei, bo to 11 dpo…

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
  • Iza. Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 30 DC okresu nie ma i nic nie zapowiada że się pojawi więc pewnie powtórka z tamtego miesiąca i cykl będzie 40 dniowy takze dobrze przewidziałam wspiaujac się na 12.03 Nie liczę w tym cyklu na nic konkretnego. Nie zauważyłam śluzu płodnego ani jakichkolwiek objawów owulacji. Luty minął mi bardzo szybko, nawet jakoś specjalnie nie skupiałam się na staraniach. Co najlepsze, nie doszukuję się w sobie żadnych objawów. Mój twierdzi, że mam bardziej twarde piersi, ale jakoś w ogóle się tym nie sugeruję zresztą sama tego nie odczuwam

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeegi, nie jesteś za stara, absolutnie. Jestes w świetnym wieku na dziecko. Moja mama miała mnie w wieku 35 lat i mojego brata 1,5 roku później. Moja kuzynka znalazła odpowiedniego faceta tuż przed 40 i nie miała problemów. Ja problemy mam, ale wychodzi na to, że raczej u nas jest męski czynnik niepłodności. Nie pozwól sobie wmówić że 33 lata to późny wiek, absolutnie nie.

Glorietka, przykro mi 😣

Zaczęłam czytać taką książkę o płodności dość znanej amerykańskiej ginekolog - nazywa się Lucky Egg. Co ciekawe w rozdziale o suplementach wymienia większość supli, które my tutaj rutynowo przyjmujemy i ocenia badania na podstawie których są polecane bardzo słabo. Poleca tak naprawdę tylko podstawową multiwitaminę, kwas foliowy (i to raczej zwykły a nie folian), witaminę D i koenzym Q10 (i tu bardziej ufa ubichinonowi niż ubichinolowi). Inna perspektywa, może lepiej jakbym najpierw przeczytała tą książkę zanim naczytałam się internetu, moją kieszeń by mi podziękowała 😁

Smeegi, sirengirl92 lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%

11 cs o pierwszą 🤰
  • Kompotlinka Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Oszukał, to była jakaś dziwna partia, bo kupiłam 5 sztuk i na każdym wychodził cień.
    Mam jeszcze resztki nadziei, bo to 11 dpo…

No to jeszcze nie wszystko stracone. 🤞

Glorietka lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • tulips Znajoma

Wysłany: 2 marca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Smeegi, nie jesteś za stara, absolutnie. Jestes w świetnym wieku na dziecko. Moja mama miała mnie w wieku 35 lat i mojego brata 1,5 roku później. Moja kuzynka znalazła odpowiedniego faceta tuż przed 40 i nie miała problemów. Ja problemy mam, ale wychodzi na to, że raczej u nas jest męski czynnik niepłodności. Nie pozwól sobie wmówić że 33 lata to późny wiek, absolutnie nie.

Glorietka, przykro mi 😣

Zaczęłam czytać taką książkę o płodności dość znanej amerykańskiej ginekolog - nazywa się Lucky Egg. Co ciekawe w rozdziale o suplementach wymienia większość supli, które my tutaj rutynowo przyjmujemy i ocenia badania na podstawie których są polecane bardzo słabo. Poleca tak naprawdę tylko podstawową multiwitaminę, kwas foliowy (i to raczej zwykły a nie folian), witaminę D i koenzym Q10 (i tu bardziej ufa ubichinonowi niż ubichinolowi). Inna perspektywa, może lepiej jakbym najpierw przeczytała tą książkę zanim naczytałam się internetu, moją kieszeń by mi podziękowała 😁

Kurde, to faktycznie totalnie inna perspektywa w tej książce 🤔 Jak będziesz chciała się jeszcze podzielić co tam jeszcze wyczytałaś, jakie autorka ma wnioski, to bym chętnie się dowiedziała 😁
    Na amerykańskich titkokach dużo trafiam na filmiki „co mi pomogło zajść w ciążę” i często piszą właśnie o suplementacji NAC, aspirynę w małych dawkach, seed cycling, no sporo tego 😅

Blond27 lubi tę wiadomość

starania od 06.2025

AMH 6.49
    Prolaktyna: 773.07

Starania o podwyższenie ferrytyny 💪🏼 trądzik, powracające zajady ❓

Morfologia 2%, ilość 🆗
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ