Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • askowe Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allthatnats, Atomówka ode mnie też gratulacje 🥰 ciekawa jestem jak rozwinie się Twoja sytuacja Allthatnats, musi być pięknie 🥹 no I trzymam kciuki za betę Atomówka 🤞🤞

Allthatnats, Atomówka lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny którym udało się doczekać do jutra 🤞🍀 Mam nadzieję, że jak wrócę z pracy będą same ⏸️ do wpisania 😁

🌈Czarna.Basia dziękuję, klątwa wisi w powietrzu i jestem pewna, że prędzej czy później zaatakuje. Ja poczekam 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 22:07

Kompotlinka, Maalwii, KAaareii, Czarna.Basia, Angel93, Kathrine32, Atomówka lubią tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Szept_Flory Nowa

Wysłany: 3 marca, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Chciałaby do Was dołączyć bardziej aktywnie, jednak znając siebie - napiszę raz i na tym się skończy. 🙈
    Przeczytałam cały wątek lutowy, w marcu także jestem z Wami. Jak można się domyśleć- również staram się o dziecko.

Postanowiłam napisać choć ten jeden raz, by mocno każdą z Was przytulić. Czytając historie starań niektórych z Was, było mi bardzo przykro. Zdarzyło się nawet, że łza się w oku pojawiła.

Chciałabym więc życzyć Wam powodzenia. Tak zwyczajnie w świecie. Jak kobieta kobiecie. Bez zbędnego rozpisywania się. Przytulam każdą z Was. Wysyłam tyle ciepła ile umiem. Powodzenia! 🤞

Kompotlinka, Esbe, _Dysia_, Lady A., dzydzy, Glorietka, Kathrine32, KAaareii, sirengirl92, askowe, Czarna.Basia, Agi96, Remedios, Iza., Kociara_96, Angel93, Iskierka ✨, Kleo10, Anett9300, Atomówka , Monia•, Mika1992 lubią tę wiadomość

• AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu nie mogę się wbić w wątek bo całkiem sporo piszecie. 🤭
    Gratuluję dwóch kresek dziewczyny!
    Ja niestety się pochorowałam. Od soboty kaszel, katar, zapalenie gardła. Byłam dziś na USG. Owulacja była wczoraj tak jak myślałam, endo tylko 7mm pomimo ogromnej ilości leków. 😐 No ale minimum jest więc trzeba wierzyć, że drugi raz również wystarczy 🤞starania były w piątek i niedzielę- skoro owu w poniedziałek to myślę, że optymalnie trafiliśmy.
    Mam nadzieję, że choroba nam nie przeszkodzi. 🤞

Cerva, sirengirl92, Czarna.Basia, Allthatnats, Angel93, Iskierka ✨, Kathrine32, Atomówka , Kompotlinka lubią tę wiadomość

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

6cs ❌️

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Kathrine32 Koleżanka

Wysłany: 3 marca, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atomówka gratulacje ❤️ Trzymam kciuki za dobry przyrost bety 🤞
    Bardzo się cieszę dziewczyny, że Wam się udało. Mam nadzieję, że dobra passa będzie trwać i teraz posypią się same ⏸️ na testach🥺🤞🤞🍀

Atomówka lubi tę wiadomość

• ItsMomi❤️ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allthatnats-normalnie rekord 🤣♥️ jakie pięknie tłuste krechy !
    Atomówka -pięknie ! 🩷🩵 Czekam na wynik twojej bety !

11.25☹️(lam + Ovi)
    12.25☹️(lam+ovi)
    01.26☹️(naturals)

17.02.26r.⏸️🥹♥️
    10 dpo -16.8
    12 dpo-66.8(287%)🥹♥️😍
    15 dpo -235.9 (250%)🥹❤️🩵🩷
    18 dpo-708.2(200%)🥹♥️🩵🩷
    22dpo-3251🥹🩷🩵
    04.03- pęcherzyk ciążowy z 2.3 mm człowieczka 🥹♥️

preg.png
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allthatnats, Atomówka gratulacje dziewczyny! 😍 dajecie czadu 😃

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z dzisiejszego testowania - trzymam kciuki i mam nadzieję że posypie się dzisiaj test dwóch kreseczek ⏸️

Kleo jak tam? Wytrzymasz z testowaniem do jutra?

Ja niby chce testować w piątek ale w domu mam same testy 25 i myślę czy jakiegoś pinka sobie nie dokupić tego super czułego 🤣

• Esbe Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki za dzisiejsze testujące. U mnie niestety temperatura słabo a juz 5 dpo, także nie robię sobie złudnych nadziei.

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to tak wpadłam a nawet wirusów nie zostawiłam więc bierzcie ile trzeba. Wirusy są bez mdłości ale z cukrzycą. Bierzecie na własną odpowiedzialność
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    Trzymam za Was kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 07:45

Allthatnats, Kleo10, Anett9300, KAaareii, sirengirl92, Angel93, Kathrine32, Maalwii, Czarna.Basia, Atomówka , Kompotlinka, Iskierka ✨, Iza., Monia•, Smeegi, dzydzy, Lady A., askowe, _Dysia_, Reja13 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Kleo10 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Dziewczyny z dzisiejszego testowania - trzymam kciuki i mam nadzieję że posypie się dzisiaj test dwóch kreseczek ⏸️

Kleo jak tam? Wytrzymasz z testowaniem do jutra?

Ja niby chce testować w piątek ale w domu mam same testy 25 i myślę czy jakiegoś pinka sobie nie dokupić tego super czułego 🤣

Poszłam rano na betę 🙉 stwierdziłam, że nie chcę znów oglądać białego testu lub doszukiwać się cienia i łatwiej mi będzie przełknąć wynik z labu.. no zobaczymy 😅 apka mi pokazuje @ jutro. Temperatura się utrzymuje, ale dopiero od niedawna mierzę, wiec nie wiem jak to u mnie wygląda. Zwykle tętno (w pomiarach z zegarka) mi spada na 1-2 dni przed @, a teraz się utrzymuje, ale to w sumie nic nie znaczy, to tylko taka moja luźna obserwacja z ostatniego roku.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które dziś testują i przyznam, ze już od rana odświeżam forum, żeby zobaczyć wiadomości od Was! Oby same ⏸️ !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 07:52

Esbe, Iza., Kathrine32, Agi96, Iskierka ✨, _Dysia_ lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
    starania o pierwszą 🤰

Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
    02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
    Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo odświeżam i oczekuje jakbym to sama miała testować 😆
    Dziewczyny! Proszę nas tu nie trzymać w niepewności i pokazywać dwie kreseczki 😁

Kleo10, Esbe, sirengirl92, Iza. lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - guz
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    Poszłam rano na betę 🙉 stwierdziłam, że nie chcę znów oglądać białego testu lub doszukiwać się cienia i łatwiej mi będzie przełknąć wynik z labu.. no zobaczymy 😅 apka mi pokazuje @ jutro. Temperatura się utrzymuje, ale dopiero od niedawna mierzę, wiec nie wiem jak to u mnie wygląda. Zwykle tętno (w pomiarach z zegarka) mi spada na 1-2 dni przed @, a teraz się utrzymuje, ale to w sumie nic nie znaczy, to tylko taka moja luźna obserwacja z ostatniego roku.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które dziś testują i przyznam, ze już od rana odświeżam forum, żeby zobaczyć wiadomości od Was! Oby same ⏸️ !

O proszę no to trzymam kciuki. Dawaj znać jak będą wyniki 🥰

Kleo10 lubi tę wiadomość

• Kleo10 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać na pewno. Jeszcze dziś będę sama w domu, bo mąż ma wychodne z kolegami, także niezależnie od wyniku będę sama przeżywać i na pewno do Was napiszę.

Murena, też daj znać jak zdecydujesz się zatestować (choć trzymam kciuki za wytrwałość!). Ja bym pewnie nie wytrzymała i leciała po czułego pinka 😅

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

starania o pierwszą 🤰

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)

• Murena96 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    Dam znać na pewno. Jeszcze dziś będę sama w domu, bo mąż ma wychodne z kolegami, także niezależnie od wyniku będę sama przeżywać i na pewno do Was napiszę.

Murena, też daj znać jak zdecydujesz się zatestować (choć trzymam kciuki za wytrwałość!). Ja bym pewnie nie wytrzymała i leciała po czułego pinka 😅

Może zrobię tak jak ty i polecę jutro rano na bete.
    Na razie rano zrobiłam tego co mam i jest biało ale to też może być za szybko bo @ w poniedziałek 🤣
    Fajnie by było jakby coś wyszło bo nie musielibyśmy z mężem w piątek jechać na badania 🤣 mam wrażenie że od tych nerwów się rozchorował bo mnie nic nie wzięło a normalnie spaliśmy razem itp.

• Maalwii Autorytet

Wysłany: 4 marca, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowałam, standardowo bialutko
    A tym czasem żegnam się z Wami każdej życzę powodzenia 🍀 i do zobaczenia w maju mam nadzieję..

_Dysia_ lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 1,95 ✅
    Ft3: 2,84 ✅
    Ft4: 1,09 ✅
    Ferrytyna: 24,84
    Prolaktyna: 19,13 ✅
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅ 9,70
    Estradiol 7-8dpo: 126 ✅

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allthatnats wrote:
    Ogólnie ta @ trwała dość krótko, bo 3 dni, ale nie było to dla mnie podejrzane, bo takie sytuacje miały już u mnie kilka razy miejsce. Jeśli chodzi o ból, to czułam jak dość bolesna miesiączke. Jestem zszokowana i zmartwiona sytuacja jednocześnie… wysłałam wynik do ginekologa, napisałam kiedy miałam ostatnią miesiączka i liczę na to, że przyspieszy mi termin wizyty. Jeśli nie da się to będę szukać kogoś na szybko by skontrolować sytuację. Chciałabym też przejść już na l4. Dzisiejszy powrót z pracy był trudny, całą drogę było mi niedobrze i wracałam z otwartym oknem, nie wspomnę o tym jak odrzuca mnie od zapachu płynu do spryskiwaczy. Co prawda pracuję w biurze, ale jest to firma produkcyjna, dokładniej ubojnia drobiu, więc zapachy są bardzo specyficzne i kilka razy w ciągu dnia mdliło mnie. Ciągle mam olbrzymie zmęczenie, więc powrót tyle kilometrów to istna katorga
    Witam w klubie, ja pracuję w biurze ale firma zajmująca się sortowaniem odpadów 😅 póki co nie czuje nic oprócz głodu co chwilę ale wiem że też będzie ciężko, no i dojazd 40 minut

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • sirengirl92 Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    A tym czasem żegnam się z Wami każdej życzę powodzenia 🍀 i do zobaczenia w maju mam nadzieję..
    🫂🫂trzymaj się ☀️ może jednak nas zaskoczysz pozytywną nowiną szybciej 🌸🌷

👩‍💼 33 👨‍💼 39

AMH (2026) : 4,11
    niedoczynność tarczycy, euthyrox 75, wit d3 2000, ubichinol q10, inofem 2x, ashwaganda, selen 100mg, kwasy omega 3, magnez i witamina b6

3cykl: 08.12.2025 ⏸️ 21.12.2025 💔 5w4d

09.02 -> TSH 1,180
    ft3 3,74
    ft4 18,70
    ferrytyna 38,26
    d3 59,90
    homocysteina 6,32
    glukoza 89

02.2026
    prolaktyna 30 ❗dostinex0,5 od 24.02
    ohp-17 2,29 ❗
    kortyzol 22,9 ❗
    05.2026 -> ACTH?

Od 17.02.26: 6 cykl starań 🙏🏻
  • Kleo10 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:

Bardzo mi przykro Maalwii :( Tulę Cię mocno 🫂
    Mam nadzieję, że zobaczymy Cię jak najprędzej, a w przerwie od starań życzę Ci spokojnej głowy i zadbania o siebie, też na innych polach <3 trzymam za Ciebie mocno kucki, wierzę, że zobaczysz upragnione dwie kreski!

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

starania o pierwszą 🤰

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)

• Kathrine32 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w środę. Ja po pracy byłam wczoraj padnięta. Dzisiaj znowu na popołudnie 🙈 U mnie aktualnie 2dpo i jakoś temp kiepsko rośnie, więc daruje sobie jej mierzenie🙄

Dla testujących i robiących bete dzisiaj, powodzenia i czekam na same ⏸️🤞🍀

Kleo10, Atomówka lubią tę wiadomość

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ