Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Najgorzej 🥲 mój mąż zawsze mnie pyta jak wygląda kalendarz jak planujemy jakieś wakacje, gorzej jak coś się nagle przesunie 😅
    Nie przewidziałam 38-dniowego cyklu 😅 no nic, pół walizki zapychaczy i będziemy działać 😅 na plażę będzie za zimno, mój jedyny plus 🥲

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa kiedy będzie wynik mojego proga czy dziś wieczorem czy dopiero jutro wieczorem jak było ostatnio 😅

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Remedios Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Jestem ciekawa kiedy będzie wynik mojego proga czy dziś wieczorem czy dopiero jutro wieczorem jak było ostatnio 😅

Oby dzisiaj, ja ostatnio miałam około 15, ale u Ciebie jeszcze pewnie jest kwestia z przewiezieniem do większego miasta w którymi jest labo?

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%

11 cs o pierwszą 🤰
  • dzydzy Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi można powiedzieć wpisać 🐒 i to dość bolesną jak na mnie.

Wczoraj po białym teście miałam sporą załamke, ale dzisiaj już dużo lepiej. Kolejny plan i piłka w grze. Dla mnie zdecydowanie ta pierwsza części cyklu jest lepsza - czuję że mogę cos działać. Bezczynne czekanie w drugiej mnie zabijało.

Anett - czekam na wyniki bety z 🤞

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Oby dzisiaj, ja ostatnio miałam około 15, ale u Ciebie jeszcze pewnie jest kwestia z przewiezieniem do większego miasta w którymi jest labo?
    Tak, ostatnio pobrane we wtorek rano były w środę wieczorem, po 20 😕

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można mi wpisać 🐒 od rana się rozkręca, brzuch trochę boli ale nie jest źle

• Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Mi można powiedzieć wpisać 🐒 i to dość bolesną jak na mnie.

Wczoraj po białym teście miałam sporą załamke, ale dzisiaj już dużo lepiej. Kolejny plan i piłka w grze. Dla mnie zdecydowanie ta pierwsza części cyklu jest lepsza - czuję że mogę cos działać. Bezczynne czekanie w drugiej mnie zabijało.

Anett - czekam na wyniki bety z 🤞

🫂za małpę, ale 👏 za determinację

dzydzy lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Można mi wpisać 🐒 od rana się rozkręca, brzuch trochę boli ale nie jest źle
    🫂🫂

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy, Murena przytulam 🫂🫂

dzydzy lubi tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    4cs
  • _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przytulam za małpy 🫂

Ja dalej czekam na okres, właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam już żadnego testu także jutro testowanie wieczorem, bo dziś już mi się nawet nie chce do apteki wychodzić 😆 Może przyjdzie później to problem będzie rozwiązany.

dzydzy lubi tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Kleo10 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Was mocno tulę za @ i trzymam kciuki za nowy cykl 🫂

dzydzy lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs o pierwszą 🤰

Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
    02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
    Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL
    06.03.2026 - beta 402 mIU/mL
    09.03.2026 - beta 1577 mIU/mL
    🥹🍀
  • Remedios Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczęły się bóle jak na 🙈 więc chyba już po wszystkim… ciekawe czy w kolejnym cyklu będzie owulka też tak szybko czy bardziej normalna jak na mnie…

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%

11 cs o pierwszą 🤰
  • Czarna.Basia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przytyłam za wredne 🐵🫂

Anett, bardzo mocno trzymam kciuki, żeby z ciążą wszystko było dobrze, a ten stres na początku to tylko fałszywy alarm. 🙏🍀Nadal plamisz?

Ja spisuję ten cykl na straty... Dziś 14 dc, a moje testy owulacyjne są tak bardzo negatywne jak tylko mogą być :( Wczoraj czułam ciągnięcie jajników i miałam płodny śluz, no ale testy nie pozostawiają złudzeń. Jedyne co to mogła się zrobić torbiel... Męża i tak nie było w weekend więc nic się nie dało zrobić. Dzisiaj obudziłam się z obustronnym zapaleniem spojówek. Jestem okropnie spuchnięta i nie mam siły na nic... Ciężko jest mi się jednak pogodzić, że kolejny miesiąc w plecy i to nawet nie ma odrobiny nadziei :(

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna.Basia wrote:

Anett, bardzo mocno trzymam kciuki, żeby z ciążą wszystko było dobrze, a ten stres na początku to tylko fałszywy alarm. 🙏🍀Nadal plamisz?

Ja spisuję ten cykl na straty... Dziś 14 dc, a moje testy owulacyjne są tak bardzo negatywne jak tylko mogą być :( Wczoraj czułam ciągnięcie jajników i miałam płodny śluz, no ale testy nie pozostawiają złudzeń. Jedyne co to mogła się zrobić torbiel... Męża i tak nie było w weekend więc nic się nie dało zrobić. Dzisiaj obudziłam się z obustronnym zapaleniem spojówek. Jestem okropnie spuchnięta i nie mam siły na nic... Ciężko jest mi się jednak pogodzić, że kolejny miesiąc w plecy i to nawet nie ma odrobiny nadziei :(

Mniej ale dalej mam na papierze takie bardziej brązowe teraz plamienia 😔
    A może dopiero owulacja będzie? A jakbyś poszła na monitoring zobaczyć co się dzieje?

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍
  • Iskierka ✨ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna.Basia wrote:

A we wcześniejszych cyklach dobrze Ci się wybarwiały? Ja bym nie spisywała cyklu na straty na podstawie owulaków. Ja nie miałam swoich owulacji (potwierdzone na monitoringu), byłam stymulowana, ale po CP na razie nie mogę, więc liczę tylko na swoją owulację. W zeszłym cyklu od razu po CP miałam owulację. W tym cyklu owulaki bardzo blade (dziś ratio 0,26 a jestem w 13dc). Byłam już załamana, że owulacja w poprzednim cyklu była jednorazowa. A jednak dzisiaj na monitoringu okazało się, że jest pęcherzyk 16mm. Jeśli masz możliwość to może podejdź na monitoring?

28 👩🏼 32 👱🏻‍♂️ 7 (2018) 👧 z ZD

Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)

12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
    01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)

👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
    👱🏻‍♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    39dc, pierwszy na metforminie, schudłam już prawie 4kg a okres dalej nie przyszedł.. znowu drugi pod rząd taki długi.. robiłam wczoraj test to była biel, więc pewnie znowu owulacji nie miałam. Liczyłam że zmiana w diecie, schudnięcie, leki pomogą ale chyba miałam zbyt duże nadzieje po jednym miesiącu.

Gdzie jesteś @? :/

KAaareii lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Czarna.Basia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wcześniejszych cyklach czasem wyłapywałam pik czasem nie, ale widziałam kiedy testy ciemnieją a potem zaczynają jaśnieć. Tym razem druga kreska jest prawie wcale niewidoczna. Nic nie ciemnieje w 14 dc, a moje cykle mają 26 dni...
    Poszłabym na monitoring, ale z moim wyglądem teraz to chyba nie powinnam. Moje oczy są bardzo spuchnięte i ropieją. Nie chcę nikogo zarazić a tym bardziej kobiet w ciąży...

Anett dla pocieszenia powiem ci, że nawet jeżeli teraz nie do końca wierzysz i martwisz się to my wierzymy za Ciebie! A smutek jest naturalny... Pamiętam jak przy poronieniu kiedy już krwawiłam uslyszałam, że ja zawsze muszę mieć złe myśli i dlatego tak się dzieje. Potem wyrzucałam sobie, że to przeze mnie...
    Anett dlatego niezależnie czy teraz wierzysz czy nie wszystko zrobiłaś i robisz jak najlepiej dla Twojego kropka ❤️

Kathrine32, Kleo10 lubią tę wiadomość

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna.Basia wrote:
    We wcześniejszych cyklach czasem wyłapywałam pik czasem nie, ale widziałam kiedy testy ciemnieją a potem zaczynają jaśnieć. Tym razem druga kreska jest prawie wcale niewidoczna. Nic nie ciemnieje w 14 dc, a moje cykle mają 26 dni...
    Poszłabym na monitoring, ale z moim wyglądem teraz to chyba nie powinnam. Moje oczy są bardzo spuchnięte i ropieją. Nie chcę nikogo zarazić a tym bardziej kobiet w ciąży...

Anett dla pocieszenia powiem ci, że nawet jeżeli teraz nie do końca wierzysz i martwisz się to my wierzymy za Ciebie! A smutek jest naturalny... Pamiętam jak przy poronieniu kiedy już krwawiłam uslyszałam, że ja zawsze muszę mieć złe myśli i dlatego tak się dzieje. Potem wyrzucałam sobie, że to przeze mnie...
    Anett dlatego niezależnie czy teraz wierzysz czy nie wszystko zrobiłaś i robisz jak najlepiej dla Twojego kropka ❤️

Mój mąż mi powiedział poprzednio to samo. Że zawsze przyciągnę te złe myśli, że zawsze myślę negatywnie i się boję i tak się potem dzieje. Więc tym razem jak zobaczyłam dwie kreski to się popłakałam ze szczęścia. Powiedziałam że będę sie teraz cieszyć bo przecież musi być dobrze. I co? To chyba nie ma znaczenia. Jak się ma pecha to się ma i tyle 😔 dziękuję ♥️

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett, a nie rozważałaś jakiejś psychoterapii? To musi być wykańczające psychicznie, takie pisanie czarnego scenariusza za każdym razem.

siesiepy lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna.Basia wrote:

Może być i cykl bezowulacyjny jak coś się dzieje ze zdrowiem. Ja w zeszłym miesiącu miałam zawroty głowy i tak myślę, że właśnie przez to cykl bezowulacyjny. Ale oczywiście nie życzę Ci tego i mam nadzieję, że albo owulka zaraz będzie albo po prostu tego nie wyłapałaś, że już była. Trzymam kciuki ✊🏻🤞🏻🍀

Czarna.Basia lubi tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    4cs
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ