Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeegi wrote:
    Dziewczyny, melduję 🐒. Przyszła wczoraj i mnie załamała tak bardzo, że wpadłam w niepohamowany szloch. Na dodatek taka bolesna ta 🐒, że niespodzianka, którą zaplanował mi mąż na dzień kobiet nie wypaliła.
    Chyba widział, że jest ze mną źle, bo jak robiłam zamówienie na owulaki wieczorem i zapytałam czy chce jakieś suplementy dla siebie to powiedział, że będzie brał jak zamówię (on z tych co do lekarza nie chodzą i leków nie biorą nawet jak są ku temu powody).
    Nie wiem czy dołączę do wątku kwietniowego. Może jako wolny strzelec... Trzymam za resztę Was kciuki żeby kreski i wynik bety były tłuściutkie. Wrócę jak już się wyzbieram 🥲

🫂Tulę za tą wredną, bolesną małpę.🫂 Masz prawo na smutek. Każda z nas staraczek to przeżywa co miesiąc. Najgorsze są pierwsze dni okresu, gdy dostaje się cios, że znów nie wyszło... Mam nadzieję, że w kolejnych dniach poczujesz się lepiej, a w czasie okołoowulacyjnym wróci zapał do działania. 😊

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler, Anett czekamy na pozytywne wieści. 🤞🤞

Agi96, Dawdler34 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Tak ja myślałam za wiele się nie dowiedziałam. Nic niepokojącego nie widać. Płynu w zatoce nie ma. Wydzielina różowo brązowa z szyjki. Pozamaciczna raczej to nie jest bo jajowody wyglądają ok. Wynik z bety będzie decydujący. Jeśli spadnie to mam odstawić progesteron

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Jestem po wizycie. Tak ja myślałam za wiele się nie dowiedziałam. Nic niepokojącego nie widać. Płynu w zatoce nie ma. Wydzielina różowo brązowa z szyjki. Pozamaciczna raczej to nie jest bo jajowody wyglądają ok. Wynik z bety będzie decydujący. Jeśli spadnie to mam odstawić progesteron
    Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się potoczyło ✊

Kompotlinka lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Dawdler34 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Będzie dobrze!

Anett9300 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Będzie dobrze, jeśli masz możliwość to odpoczywaj. Daj znać jak tylko będziesz mieć wyniki bety.

Anett9300 lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Bez zmian. Krwawienia jako takiego nie mam ale krew jest cały czas na papierze. Właśnie czekam na wizytę u lekarza. Może chociaż wykluczy pozamaciczna. No nic. To jest chyba początek końca niestety
    Jakby byli tak jak mówisz to bym nie miała mojego dziecka 🙈 ja miałam krwotok, krew się lała strumieniem a dziecko żyje i ma się cudownie. Jesteś na samym początku a skreslasz tą ciążę 🙈 weź wdech i wydech, nie krwawisz tylko plamisz a to jest zasadnicza różnica. Plamienia się zdarzają i to bardzo bardzo często. Wiem, że to stresuje ale skończ gadać że to początek końca bo później będziesz miała wyrzuty, że nie wierzyłaś w tą ciążę. Nie powiem Ci, że będzie dobrze bo nikt tego nie wie dopóki nie urodzi zdrowego, żywego dziecka. Ale na pewno nie powiem Ci, że ta ciąża jest spisana na straty

siesiepy, Remedios, Ounai, Iza., Ewelka23, _Dysia_, Reja13 lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Iskierka ✨ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🦋Dawdler trzymam kciuki za betę.

🦋Anett daj znać jak otrzymasz wynik bety. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze ♥️ doskonale rozumiem Twoje emocje. Też staramy się o drugie dziecko. Gdy po ponad roku zobaczyłam w końcu ⏸️ to okazało się, że to CB a miesiąc później CP. Wiem jakie to niesprawiedliwe, ale nie trać wiary ♥️♥️

Ja byłam dzisiaj na monitoringu. Dzisiaj 13dc i w prawym jajniku jest pęcherzyk 16mm, endometrium ok. 8mm. To drugi cykl bez stymulacji i drugi, w którym prawdopodobnie będzie owulacja 🥰 suplementacja albo coś innego działa i w końcu mam nadzieję, że odzyskuje swoje owulacje ♥️

Zastanawiam się nad momentem współżycia. Ostatnie trzy dni z rzędu było ♥️, ale to rekreacyjnie, bo za wcześnie było na owulację 😅 i skoro dziś jest już pęcherzyk 16mm to owulacja pewnie za 2-4dni. I teraz nie wiem czy lepiej dziś i środa? Czy może jutro i czwartek skoro ostatnie trzy dni było codziennie? Czytałam, że nie polecacie codziennie. Chociaż jakiś czas temu czytałam, że codziennie nie jest zalecane gdy jest niska liczba plemników. Także sama już nie wiem 🤷🏼‍♀️ jaką Wy „taktykę” stosujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:41

Dawdler34 lubi tę wiadomość

28 👩🏼 32 👱🏻‍♂️ 7 (2018) 👧 z ZD

Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)

12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
    01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)

👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
    👱🏻‍♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett mam nadzieję, że Twoje przeczucia się nie sprawdzą i wszystko będzie dobrze, tego Ci życzę. Długo czekasz zazwyczaj na wyniki u siebie w labie?

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    7 cs o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Iza. Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Jakby byli tak jak mówisz to bym nie miała mojego dziecka 🙈 ja miałam krwotok, krew się lała strumieniem a dziecko żyje i ma się cudownie. Jesteś na samym początku a skreslasz tą ciążę 🙈 weź wdech i wydech, nie krwawisz tylko plamisz a to jest zasadnicza różnica. Plamienia się zdarzają i to bardzo bardzo często. Wiem, że to stresuje ale skończ gadać że to początek końca bo później będziesz miała wyrzuty, że nie wierzyłaś w tą ciążę. Nie powiem Ci, że będzie dobrze bo nikt tego nie wie dopóki nie urodzi zdrowego, żywego dziecka. Ale na pewno nie powiem Ci, że ta ciąża jest spisana na straty
    Popieram w 20 TC krew lala mi się po nogach owile gorsze niż podczas okresu a mam naprawdę obfite wstałam z toalety a tam się lało tak jak bym sikała krwią

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    🦋Dawdler trzymam kciuki za betę.

🦋Anett daj znać jak otrzymasz wynik bety. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze ♥️ doskonale rozumiem Twoje emocje. Też staramy się o drugie dziecko. Gdy po ponad roku zobaczyłam w końcu ⏸️ to okazało się, że to CB a miesiąc później CP. Wiem jakie to niesprawiedliwe, ale nie trać wiary ♥️♥️

Ja byłam dzisiaj na monitoringu. Dzisiaj 13dc i w prawym jajniku jest pęcherzyk 16mm, endometrium ok. 8mm. To drugi cykl bez stymulacji i drugi, w którym prawdopodobnie będzie owulacja 🥰 suplementacja albo coś innego działa i w końcu mam nadzieję, że odzyskuje swoje owulacje ♥️

Zastanawiam się nad momentem współżycia. Ostatnie trzy dni z rzędu było ♥️, ale to rekreacyjnie, bo za wcześnie było na owulację 😅 i skoro dziś jest już pęcherzyk 16mm to owulacja pewnie za 2-4dni. I teraz nie wiem czy lepiej dziś i środa? Czy może jutro i czwartek skoro ostatnie trzy dni było codziennie? Czytałam, że nie polecacie codziennie. Chociaż jakiś czas temu czytałam, że codziennie nie jest zalecane gdy jest niska liczba plemników. Także sama już nie wiem 🤷🏼‍♀️ jaką Wy „taktykę” stosujecie?
    My w seminogramie mamy dobrą koncentrację i bardzo dobrą liczebność, a mamy słaby ruch i u nas jest zalecenie żeby było w okresie okołoowulacyjnym codziennie 🙃

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeegi wrote:
    Dziewczyny, melduję 🐒. Przyszła wczoraj i mnie załamała tak bardzo, że wpadłam w niepohamowany szloch. Na dodatek taka bolesna ta 🐒, że niespodzianka, którą zaplanował mi mąż na dzień kobiet nie wypaliła.
    Chyba widział, że jest ze mną źle, bo jak robiłam zamówienie na owulaki wieczorem i zapytałam czy chce jakieś suplementy dla siebie to powiedział, że będzie brał jak zamówię (on z tych co do lekarza nie chodzą i leków nie biorą nawet jak są ku temu powody).
    Nie wiem czy dołączę do wątku kwietniowego. Może jako wolny strzelec... Trzymam za resztę Was kciuki żeby kreski i wynik bety były tłuściutkie. Wrócę jak już się wyzbieram 🥲

Wysyłam wirtualne wsparcie 🫂😘

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - guz
  • Iskierka ✨ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    My w seminogramie mamy dobrą koncentrację i bardzo dobrą liczebność, a mamy słaby ruch i u nas jest zalecenie żeby było w okresie okołoowulacyjnym codziennie 🙃

U nas koncentracja i liczebność też bardzo dobra, ruch akurat u nas jest dobry, ale morfologię mamy obniżoną (3%). Dopiero pod koniec kwietnia mamy wizytę na omówienie tych wyników także bazuję tylko na tym co wyczytam. I właśnie niby przy słabszej morfologii codziennie powinno być ok.

28 👩🏼 32 👱🏻‍♂️ 7 (2018) 👧 z ZD

Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)

12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
    01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)

👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
    👱🏻‍♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeegi wrote:

Przytulam kochana 🫂🫂 bardzo mi przykro. Ja czuję że w tym cyklu też sobie popłaczę bo jakoś zmęczona jestem tym wszystkim i emocje we mnie buzują. Czasem trzeba z siebie wszystko wyrzucić.. oczyścić się.

Blond27, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    4cs
  • Remedios Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą częstotliwością to jest dużo różnych opinii, dominująca jest taka że przy problemach z ilością lepiej co drugi dzień, ale ja też czytałam taką że lepiej codziennie albo i dwa razy dziennie 😅 także ja już nie wiem, ważne żeby się wstrzelić w okienko chyba. Jak macie się przymuszać do jednego czy drugiego to bez sensu. Nam często się udaje codziennie bo po prostu tak mamy ochotę w tym momencie cyklu

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%

11 cs o pierwszą 🤰
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Kochana z całych sił trzymam kciuki 🩷🩷🩷 Pisz od razu jak będą wyniki bety. A mówił czym może być spowodowane plamienie ?

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    U nas koncentracja i liczebność też bardzo dobra, ruch akurat u nas jest dobry, ale morfologię mamy obniżoną (3%). Dopiero pod koniec kwietnia mamy wizytę na omówienie tych wyników także bazuję tylko na tym co wyczytam. I właśnie niby przy słabszej morfologii codziennie powinno być ok.
    Kochana mój mąż też 3% ale lekarz powiedział że wyniki są ok ..

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Ewelka23 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:

Ojjj jak ja to pamiętam, obydwie byłyśmy na wątku luty 2025 ❤️ ja prawdę mówiąc mało pisałam, ale czytałam wszystko i pamiętam te Twoje krwawienia jak dzisiaj

BuBu90 lubi tę wiadomość

• Lady A. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    A morfologię też mamy 3%, ale przy takiej liczebności zupełnie się tym nie przejmuje, ilość nadrabia 😁

Swoją drogą, oczywiście bez brajanowania pierwszy raz zdarzył mi się taki śluz, który wyglądał jak takie pasma kleju w sztyfcie. Był biały, niby elastyczny, ale dużo się nie dał rady rozciągnąć. Nigdy takiego nie widziałam u siebie. Doktor GPT mówi, że to typowy progesteronowy, ale u mnie po owulacji często była susza, a w tym jest inaczej, jest delikatna wilgoć i wczoraj właśnie to się pojawiło... Jestem ciekawa jak metformina może mi jeszcze wpłynąć na cykl 😉

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Kathrine32 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Mimo wszystko trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze 🙏❤️

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ