Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli był pozytywny już robiony wczoraj wieczorem to też bym rano celowała, żeby już nie ryzykować, że popołudniu będzie po 😁
Basiax, Blond27 lubią tę wiadomość
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
7 cs o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
maranta wrote:Dwa tygodnie zwolnienia? To ja nadal żyję w przekonaniu, że pójdę do pracy dzień po histero...
Dziękuję, że opisałaś swoje doświadczenia. U mnie też podejrzenie polipa i ma być łyżeczkowanie.
Liczyłam że będę mieć dwa dni zwolnienia ale faktycznie tydzień to czułam ból i duży dyskomfort + krwawienie. Zaopiekuj się sobą 🧡
maranta lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️31
starania nad pierwszym Bobosiem, póki co na pokładzie dwa kotki 🐈⬛🐈
25/02/2025 histeroskopia
04/03/2025 włączony DOSTINEX na obniżenie prolaktyny
♀️
Cytologa ✔️
USG piersi, trans ✔️
▫️tsh: 2,31
▫️ferrytyna: 48,8
▫️B12: 425
▫️kwas foliowy: 40
▫️D3: 55,5
▫️Prolaktyna 34,9 -
Jeśli chodzi o częstotliwość to z medycznego punktu widzenia najlepiej robić to co dwa dni, albo regularnie około 3/4 razy w tygodniu. I chyba coś w tym jest bo dwa tygodnie przed zajściem w ciążę byłam u ginekologa i powiedziałam że mi się spieszy to rozpisał mi na kartce harmonogram kiedy się starać i się udało 😅 4,2 dni przed owulacją, dzień owulacji i dwa dni po. Jakoś tak. Pamiętam że miałam też wtedy super śluz, to też na pewno bardzo pomogło. Nie wiem czy sobie to wymyśliłam ale chyba gdzieś czytałam że w jakimś plemieniu stosują codzienny seks jako metodę antykoncepcji bo to sprawia że nasienie jest mało wartościowe. A rzadki seks to stare plemniki i również mniejsza szansa na ciążę. Najbardziej optymalnie jest co około 2/3 dni, plemniki są świeże i zdążą się odbudować w wystarczającej ilości. Codzienny seks jest lepszy dla par gdzie mężczyzna ma bardzo dobre parametry nasienia. My od tego cyklu wrócilismy do tej metody co dwa dni, ale śluz był taki se, do tego używaliśmy lubrykantu co też raczej nie jest wskazane. Ale bez niego dzień owulacji byłby stracony bo z śluzem kiepsko a mąż też musiał się nagimnastykować żeby się cokolwiek udało. Wrzucam wam kilka ciekawostek:
https://zapodaj.net/plik-RImewLqzyE
https://zapodaj.net/plik-UJeh0LhBVc
https://zapodaj.net/plik-4PTl6CidZP
https://zapodaj.net/plik-VHSaaOyRkd
Blond27, Agi96, Kathrine32, Angel93, Mona_Mona lubią tę wiadomość
31&36
💔 05.25
🧬 Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym -
maranta wrote:O nie... To ja chyba przygotuje w pracy grunt na ewentualną nieobecność. Planowałam pracować potem z domu, ale jak mam zle się czuć i miec trudności z zebraniem myśli, to dam sobie spokój.
A czy ten Twój cykl z histeroskopią różnił się długością od normalnych?
Długość cyklu miałam bez zmian.
Widziałam, że chyba pytałaś też wcześniej czy zabieg wpływa na starania. U mnie było tak, że miałam mieć po miesiącu kontrolne USG czy wszystko jest dobrze i dopiero od jeszcze kolejnego cyklu dostaliśmy zielone światło.
maranta lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Ja wczoraj wieczorem też wyłapałam pik na teście +dużo pięknego śluzu płodnego i ból jajnika 🤩 no i faktycznie wychodzi, że przez tą nową suplementację owulka 2 dni szybciej będzie, także fajnie, bo 32 dniowe cykle niby w normie, ale przydługie jednak, bo lutealną mam stałą 14 dni 😄 jeszcze dziś po pracy zrobię owulaka, ale czuję, że dziś do końca dnia będzie po, no i wtedy lecimy z oczekiwaniem 😄
Angel93, _Dysia_, Mona_Mona lubią tę wiadomość
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
7 cs o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Dzień dobry. Mój mąż wczoraj pojechał na dwa tygodnie, przez niewyspanie wczoraj cały dzień czułam się jak na kacu 🤣
Przyjechałam do mamy i jestem do jutra, dzisiaj jadę do pracy do biura, od wakacji tam nie byłam ale czuję że potrzebuje wyjść z domu trochę.
Dzisiaj też jest dzień spodziewanej @. Jestem w pełnej gotowości na jej przyjęcie 🤣 ale nie czuje jakoś żeby miała nadejść. Pewnie przyjdzie wieczorem -
A u mnie dzisiaj jakiś potężny spadek temperatury, a to dopiero 26 dzień cyklu i 12 lub 13 dpo. Nie wiem co tak się rozhuśtał ten cykl, ale jak dostanę okres wcześniej niż w środę to czasowo mi się komplikuje kilka rzeczy, np umówiony podgląd u doktor w klinice… i w ogóle co nie ogarniam skąd nagle taka różnica. Mój normalny cykl to 30, a nawet częściej 32 dni.🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Cześć dziewczyny, ja jak co weekend odpoczywam od internetu, więc miło czytało się tyle dobrych informacji od Was ❤️
Piękne bety i dwie kreseczki 💐 a za wredne małpy mocno przytulam 😘
Ja przeszłam przez najdziwniejszy, najbardziej obfity i najkrótszy okres życia 😂
Mam nadzieję, że testowanie przypadnie końcem marca ❤️
Basiax, Kathrine32, Blond27, Dawdler34, _Dysia_ lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Remedios wrote:A u mnie dzisiaj jakiś potężny spadek temperatury, a to dopiero 26 dzień cyklu i 12 lub 13 dpo. Nie wiem co tak się rozhuśtał ten cykl, ale jak dostanę okres wcześniej niż w środę to czasowo mi się komplikuje kilka rzeczy, np umówiony podgląd u doktor w klinice… i w ogóle co nie ogarniam skąd nagle taka różnica. Mój normalny cykl to 30, a nawet częściej 32 dni.
A jak długą masz faze lutealna? Bo jesli 14 dni to jutro lub po jutrze będzie okres.Starania od 06.25
28🤵♀️
29🤵♂️
HBA 47 % ❗️
Fragmentacja DNA 15%
Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
Morfologia 0% ➡️1%
Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️ -
Remedios, może @ przyjdzie o czasie a po prostu w tym cyklu gwałtowanie Ci spadła temperatura kilka dni wcześniej. Chociaż mam nadzieję, że @ nie przyjdzie 🍀✊🏻🤞🏻 A jak bardzo temp Ci zleciala? Z jakiej wartości na jaką? U mnie na razie wczoraj 0.1 mniej, dzisiaj powrót do wyższej. Takie napięcie ciągle 🙄 wielka niewiadoma co i jak.
Esbe, przytulam za wredną 🐒🫂🫂.
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
4cs -
Mam 14 dniową fazę lutealna, więc wychodzi mi miesiączka w środę lub w czwartek w zależności od tego czy jestem 12 czy 13 dpo.
Temperatura zleciała mi z 36,93 na 36,64, czyli takie przedowulacyjne wartości. Plamień na razie nie mam więc chociaż to nie zwiastuje miesiączki.🤷🏽♀️30 lat
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
Clostilbegyt + suple
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Ja dzisiaj spuściłam krew na proga, 7 dpo. Temperatura spadła z 36.92 z wczoraj na 36.77 dzisiaj, ale tak jak dziś w nocy to się dawno nie męczyłam. Non stop mi się coś śniło, wybudził mnie sen, w którym wybiegłam z plaży do budynku widząc burzę, potem okazało się, że to huragan i dokładnie obudziłam się jak uderzył w budynek i wybił szyby. Drugi sen, który pamiętam, ten już przyjemniejszy to urodziłam córkę, patrzyłam na nią jak leżała, potem ktoś mi ją położył na klatce piersiowej i pamiętam swoje słowa, że poród wcale nie był taki zły, a ona jest doskonała 🥹
KAaareii, Blond27, Angel93, Kathrine32, Mika1992, _Dysia_ lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Kompotlinka wrote:Długość cyklu miałam bez zmian.
Widziałam, że chyba pytałaś też wcześniej czy zabieg wpływa na starania. U mnie było tak, że miałam mieć po miesiącu kontrolne USG czy wszystko jest dobrze i dopiero od jeszcze kolejnego cyklu dostaliśmy zielone światło.
Dzięki. Stresuje mnie to. Poza tym, jak już któraś z was wspomniała, mam wrażenie, że tylko ja cokolwiek robię i mnie zależy. Latam po lekarzach, układam dietę, kupuję suple, pogłębiam diagnostykę. Mój facet twierdzi, że chce tego dziecka, ale szczerze mówiąc, ja nie widzę jakiegoś zaangażowania z jego strony. Nie pyta mnie o nic, sam się nie dowiaduje. Wczoraj był w ciężkim szoku, jak mu powiedziałam, że muszę być na czczo przed histero do narkozy. Chyba wydawało mu się, że to jak badanie ucha u laryngologa. On myśli, że wystarczy się nie zabezpieczać 🤣 tak po prostu. Nawet nie patrząc na to, kiedy jest okno płodne. Mam wrażenie, że według niego seks na dzień przed planowaną miesiączką jest staraniem się, bo przecież wytrysk był w pochwie. Zazdroszczę wam partnerów, którzy działają z wami ramię w ramię i sami pytają i proponują seks przed owulacją. Ja mogę się czuć bardzo źle, ale dni płodnych nie odpuszczę i robię, co mogę. U niego wystarczy, że jest zmęczony, boli go głowa, albo nastrój nie jest odpowiedni i koniec.
Musze sobie to wszystko przemyśleć i poukładać. Na tę chwilę czuję po prostu rozczarowanie ostatnimi miesiącami i dużą niesprawiedliwość. Nie chcę też zrobić dziecka na siłę.
Blond27 lubi tę wiadomość
⌛Starania od wiosny 2025 -
Remedios wrote:Mam 14 dniową fazę lutealna, więc wychodzi mi miesiączka w środę lub w czwartek w zależności od tego czy jestem 12 czy 13 dpo.
Temperatura zleciała mi z 36,93 na 36,64, czyli takie przedowulacyjne wartości. Plamień na razie nie mam więc chociaż to nie zwiastuje miesiączki.
Myślałam o srodzie i czwartku, a napisałam jutro lub pojutrze 😅 zdecydowanie jestem przemęczona weekendem xd
Mi zazwyczaj temp spada tak z dwa dni przed, ale nie miałam nigdy takiego nagłego spadku, raczej stopniowoStarania od 06.25
28🤵♀️
29🤵♂️
HBA 47 % ❗️
Fragmentacja DNA 15%
Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
Morfologia 0% ➡️1%
Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️ -
Helenka22 wrote:Myślałam o srodzie i czwartku, a napisałam jutro lub pojutrze 😅 zdecydowanie jestem przemęczona weekendem xd
Mi zazwyczaj temp spada tak z dwa dni przed, ale nie miałam nigdy takiego nagłego spadku, raczej stopniowo
Mi zazwyczaj spada troszeczkę dzień przed a potem już mocniej w dzień miesiączki, dlatego się zmartwiłam 🙃 no ale poczekam zobaczymy co mi ten cykl przyniesie.🤷🏽♀️30 lat
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
Clostilbegyt + suple
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Basiax wrote:My próbowaliśmy rano podziałać. Nastawiliśmy budziki na wcześniej (przed pracą) I niestety sie nie udało
jest mi troche przykro I jestem zła (nie na męża, ale na sytuacje) I ech. Będziemy próbować popoludniu/wieczorem... a jutro ide na monitoring
Sprawdź dzisiaj owulaka bo moim zdaniem dziś będziesz miała pik. I spokojnie wieczorem bądź jutro możecie jeszcze sprobować
Basiax, Blond27 lubią tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - guz