Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Żebyś się nie zdziwiła 🥰 widziałam tu ciąże z seksu 5 dni przed owu 😅
    Dziękuję za dobre słowo wsparcia ♥️♥️♥️ ale jakoś się nie nastawiam ...
    Rosalinda , AniaHop - dziewczyny serio ? Niby chyba jest tak ,że max 5 dni plemniki mogą przeżyć ... Czyli, że mam nie tracić nadziei ?

Anett9300 jak u Ciebie sytuacja ? Ja miałam co prawa koloru kawa z mlekiem plamienia na początku ciąży, ale wiem że jest to stresujące. A z drugiej strony chyba sporo dziewczyn ma plamienia na początku ciąży i wszystko jest ok 🤞👍 Jutro lecisz na betę ?

Iza. Trzymam kciuki aby nic poważnego, wiem że chorowanie dziecka to najgorsza rzecz na świecie . Dużo sił 🤍

Lady.A ja mam wrażenie, że zwątpienie mam po każdym cyklu ostatnio.... Tylko pierwsze dwa cykle miałam takie nastawienie że się uda, że nawet czułam jakbym już w ciąży była.. no i nic. 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 19:26

Basiax lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaraz mnie popier.... myślałam, że pik był wczoraj. Wczoraj i dzisiaj do popołudnia mocno mnie bolał jajnik. Teraz ustąpiły te objawy, a owulak po 2 minutach wygląda tak:
    https://zapodaj.net/plik-jaTphcDy8i
    To pik czy nie?

• Basiax Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet. Mam nadzieję, że to nic takiego. Trzymam mocno kciuki. Skonsultuj sie z jakimś lekarzem koniecznie i daj znać, ale jestem dobrej myśli. ❤️

• Anett9300 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wygląda to niestety dobrze u mnie dziewczyny. Cały czas mam. Teraz nawet pojawiło się trochę na podpasce. Chyba nie ma co się łudzić. Wiem jedno. Już chyba nie chce być w ciąży jeśli tą stracę. Za dużo nerwow mnie to kosztuje i stresu. Długo nie trwało moje szczęście. 1 dzień 🥲

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 8 marca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Nie wygląda to niestety dobrze u mnie dziewczyny. Cały czas mam. Teraz nawet pojawiło się trochę na podpasce. Chyba nie ma co się łudzić. Wiem jedno. Już chyba nie chce być w ciąży jeśli tą stracę. Za dużo nerwow mnie to kosztuje i stresu. Długo nie trwało moje szczęście. 1 dzień 🥲
    Kochana a jak wyglądała u Ciebie kwestia z betą? Jejku, wiem co musisz teraz przeżywać. Mam ogromną nadzieję, że jeszcze się to poukłada i będzie w porządku. Moja koleżanka trafiła w 3 miesiącu z mocnym krwawieniem do szpitala. Była pewna, że to koniec... okazało się, że ma jakąś torbiel i urodziła zdrowego synka jakiś czas temu.

• Angel93 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Dziewczyny, zaraz mnie popier.... myślałam, że pik był wczoraj. Wczoraj i dzisiaj do popołudnia mocno mnie bolał jajnik. Teraz ustąpiły te objawy, a owulak po 2 minutach wygląda tak:
    https://zapodaj.net/plik-jaTphcDy8i
    To pik czy nie?

Kochana to jest już bardzo blisko piku. Kreseczki sa intensywnie wybarwione ale na tych owulakach facelle pik bardzo wyraźnie sie pokazuje. Jest aż bordowy. Tu ci wklejam mój z poprzedniego cyklu.

https://ibb.co/gM2CzmKJ

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - guz
  • Iskierka ✨ Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:

Wiem jakie to trudne, ale nie trać nadziei ♥️🫂 plamienia na początku się zdarzają choć na pewno nie jest to w tej chwili dla Ciebie pocieszeniem. Spróbuj odprężyć się, a jutro z samego rana idź na betę. Jesteśmy z Tobą ♥️♥️

28 👩🏼 32 👱🏻‍♂️ 7 (2018) 👧 z ZD

Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)

12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
    01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)

👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
    👱🏻‍♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:

Wiem, że to trudne, ale staraj się odgonić te czarne myśli. Jutro spotkasz się z lekarzem. Na razie skup się na tym, żeby nie myśleć negatywnie. Trzymam kciuki za jutro!

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - guz
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:

Kochana może uda się umówić jutro do jakiegoś gina prywatnie żeby zobaczył co i jak. Zrób może betę jednak. Nie trać nadziei , Ty musisz wierzyć w tego kropeczka ♥️ Cioteczki tutaj nie puszczają kciuków 💪✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 20:16

Kompotlinka lubi tę wiadomość

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
  • Esbe Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietesty, 1 na 4 ciaze kończy sie poronieniem :( ja tez straciłam wyczekaną, po kilku latach staran. Zaraz przed świętami. Z tym, ze w UK nie robią ani bety ani nie dają progesteronu. Jeśli ma sie utrzymać to sie utrzyma, a jeśli nie, to nawet progesteron nie pomoże. Na tym etapie najprawdopodobniejszą przyczyną sa wady chromosomalne. Czasami gdybyśmy nie testowały kilka dni przed okresem, to nawet byśmy nie wiedziały o ciąży. Przynajmniej oszczędziłoby nam to cierpienia 😔

I chociaż wiem, ze szczęśliwe historie dają nadzieję, czasami lepiej być przygotowanym na najgorsze i miło sie zaskoczyć. Nadzieja w końcu umiera ostatnia.

Blond27 lubi tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:

Nie wyobrażam sobie nawet co przeżywasz, ale masz do tego pełne prawo przez niewiedzę co się dzieje. Ja nigdy w ciąży nie byłam więc nic nie podpowiem, ale kilka dziewczyn napisało tu, że również miały plamienia/krwawienia i dobrze się skończyło. Moja przyjaciółka również na samym początku ciąży krótko po pozytywnym teście dostała w sobotę krwawień i poszła w poniedziałek wieczorem do lekarza, dostała odpowiednie leki i wszystko się uspokoiło, później już nie było żadnych komplikacji i urodziła zdrowe dziecko ☺️
    Zdaje sobie sprawę że bardzo Ci ciężko, ale musisz wierzyć, że będzie dobrze, jeszcze nic nie jest skreślone, super, że udało Ci się umówić tak szybko na wizytę. Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze ✊🏼

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    7 cs o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett, nie puszczamy kciuków za kropeczka. Tak jak mówią dziewczyny postaraj się jakoś odprężyć, chociaż podejrzewam, że noc będzie nieprzespana. Niestety ciąża to jedna wielka niewiadoma ale trzeba wierzyć. Idź jutro na betę, może to tylko zwykłe plamienie 😔

Blond27, Kompotlinka lubią tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Rosalinda Koleżanka

Wysłany: 8 marca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Dziękuję za dobre słowo wsparcia ♥️♥️♥️ ale jakoś się nie nastawiam ...
    Rosalinda , AniaHop - dziewczyny serio ? Niby chyba jest tak ,że max 5 dni plemniki mogą przeżyć ... Czyli, że mam nie tracić nadziei ?
    Serio serio 🙂 Seks był 5 dni przed owulacją, potem złapała nas mega grypa i nie było siły, ale owulaki robiłam 😄 Spisałam ten cykl na straty, test zrobiłam tylko dla zasady - żeby okres się nie spóźniał, a tu pozytyw 😅 Także nie trać nadziei, szansa jest 😊

Mama dwóch chłopców 🥰
    💙 10.2019 (3cs)
    💙 02.2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Kochana to jest już bardzo blisko piku. Kreseczki sa intensywnie wybarwione ale na tych owulakach facelle pik bardzo wyraźnie sie pokazuje. Jest aż bordowy. Tu ci wklejam mój z poprzedniego cyklu.

https://ibb.co/gM2CzmKJ
    Kochana, dziękuję. Przytulaliśmy się dzisiaj rano i przedwczoraj i przedprzedwczoraj. Mój małż ma tyle na głowie i chęci coraz mniej I nie wiem kiedy byłoby najlepiej jeszcze, żeby nie przegapić. Jak jest pik to owulka po ilu?
    Edit. Mój mąż mnie pyta czy lepiej podziałać dzisiaj czy jutro..ale chyba jutro, skoro rano dzialiśmy? W dodatku myślałam, że już po owulacji bo jajnik bolał mnie do popołudnia mocno, teraz prawie wcale..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 21:00

• Kathrine32 Koleżanka

Wysłany: 8 marca, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 trzymaj się.. Trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze 🤞🤞❤️😔

• Agi96 Ekspertka

Wysłany: 8 marca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax owulka w ciągu 24-36h od pozytywnego testu zazwyczaj, ale liczysz od pierwszego pozytywnego testu, ten z dziś wieczora wg mnie jest pozytywny pytanie czy wczorajszy też miał testową ciemniejszą od kontrolnej? Jeśli dziś udało się podziałać i miałabym wybierać na Twoim miejscu zostawiłabym męża na jutro 😜 pytanie tylko kiedy był pierwszy pozytywny test i w jakich godzinach ew jutro macie możliwość 😊

Blond27, Basiax lubią tę wiadomość

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    7 cs o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Serio serio 🙂 Seks był 5 dni przed owulacją, potem złapała nas mega grypa i nie było siły, ale owulaki robiłam 😄 Spisałam ten cykl na straty, test zrobiłam tylko dla zasady - żeby okres się nie spóźniał, a tu pozytyw 😅 Także nie trać nadziei, szansa jest 😊
    Czat gpt pokazał że największe szanse są dwa dni przed owulacja 25-30 % .... Także 😎 Dziękuję za Twoją historię, daje nadzieję 🩷

Basiax - może jutro ? Pamiętaj, że pleminiczki też potrzebują czasu na regeracje . Wydaje się, że jestescie super obstawienie. Gdyby mój się tak przejmował i pytał kiedy trzeba 😂♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 21:28

Basiax lubi tę wiadomość

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:
    Basiax owulka w ciągu 24-36h od pozytywnego testu zazwyczaj, ale liczysz od pierwszego pozytywnego testu, ten z dziś wieczora wg mnie jest pozytywny pytanie czy wczorajszy też miał testową ciemniejszą od kontrolnej? Jeśli dziś udało się podziałać i miałabym wybierać na Twoim miejscu zostawiłabym męża na jutro 😜 pytanie tylko kiedy był pierwszy pozytywny test i w jakich godzinach ew jutro macie możliwość 😊
    Minimalnie może była była ciemniejsza od kontrolnej albo taka sama. A jutro mamy możliwość popołudniu 😁 albo rano ..

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Minimalnie może była była ciemniejsza od kontrolnej albo taka sama. A jutro mamy możliwość popołudniu 😁 albo rano ..
    Może rano ? 🤞🤞🤞🤞

Basiax lubi tę wiadomość

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 8 marca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Czat gpt pokazał że największe szanse są dwa dni przed owulacja 25-30 % .... Także 😎 Dziękuję za Twoją historię, daje nadzieję 🩷

Basiax - może jutro ? Pamiętaj, że pleminiczki też potrzebują czasu na regeracje . Wydaje się, że jestescie super obstawienie. Gdyby mój się tak przejmował i pytał kiedy trzeba 😂♥️
    Haha.. zostawimy chyba temat na jutro. Bo też 2x dziennie to Plemniki pewnie słabsze. Dzięki! 😁🫢

Agi96, Blond27 lubią tę wiadomość

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ