Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, u mnie ostatnie dwa dni w biurze. Pierwszy raz od ślubu w październiku w sumie. Było nawet fajnie. Teraz już wróciłam do siebie, byłam na zakupach, kupiłam sobie buraki, owoce, szpinak i będę sobie robiła codziennie koktajle. Zobaczymy jak mi to będzie wchodziło 🤣
Ja chyba ten nowy cykl wezmę jako wolny strzelec. Wizytę w klinice mamy w dzień kalendarzykowej owulki, mam mieć USG więc też fajnie że sobie to sprawdzę jak się pokrywa kalendarzyk z USG i z testami owulacyjnymi.
Dostaliśmy ankietę do wypełnienia, pisze że niby jej wypełnienie zajmuje godzinę. 🙈
Trochę się tym denerwuje ale cieszę się że udało się umówić na szybki termin i może ktoś nas pokieruje co dalej robić.
Angel93, Kompotlinka, askowe, Agi96, KAaareii lubią tę wiadomość
-
Lady A. wrote:Mam taką nadzieję, niby czas oczekiwania na stronie to 1 dzień roboczy...
Jak się nie pojawia to zadzwoniłabym z samego rana, bo może wynik już jest, ale zapomnieli wbić w system. Jakie to laboratorium?33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈 -
Synevo... Zadzwonię oczywiście... Niby to tylko progesteron 7 dpo, ale ostatnio w tym dziwnym cyklu okazało się że zrobiłam przed owulacją a przez to, że czekałam przegapiłam pik...Cerva wrote:Jak się nie pojawia to zadzwoniłabym z samego rana, bo może wynik już jest, ale zapomnieli wbić w system. Jakie to laboratorium?🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Lady A. wrote:Synevo... Zadzwonię oczywiście... Niby to tylko progesteron 7 dpo, ale ostatnio w tym dziwnym cyklu okazało się że zrobiłam przed owulacją a przez to, że czekałam przegapiłam pik...
Ja robiłam teraz tam bety, bo to było jedyne do, którego pasowało mi podjechać w sobotę i też późno były wyniki. No ale tego samego dnia roboczego. Więcej tam nie robie. 🤪
Oby wskoczył wynik i był ładny wysoki. 🙂
U mnie dziś pojawiło się lekkie plamienie także chyba 🐒 zbliża się wielkimi krokami. Cieszy mnie to na maksa. 😅33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈 -
U mnie mąż wyjechał w delegację, a ja myślę, co by tu zrobić, aby ❤️ w tym cyklu były przyjemniejsze, ciekawsze. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Myślałam, aby kupić świecę do masażu 🤔 jakoś do tej pory sexi bielizna się u nas nie sprawdzała, ale może...?
Basiax lubi tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Chętnie posłucham propozycji również 🙈askowe wrote:U mnie mąż wyjechał w delegację, a ja myślę, co by tu zrobić, aby ❤️ w tym cyklu były przyjemniejsze, ciekawsze. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Myślałam, aby kupić świecę do masażu 🤔 jakoś do tej pory sexi bielizna się u nas nie sprawdzała, ale może...?
-
Ja dzisiaj 9dpo i oczywiście strzeliłam teścik dla rozrywki. 😂
Biel vizira więc nawet nie było się czego doszukiwać. Od dnia przed owulacją jestem chora więc w sumie czego można było się spodziewać... Zatestuje jeszcze pewnie ze 2x do weekendu bo w następnym cyklu prawdopodobnie nie będzie starań (a raczej leczenia a bez leków nie mam owu) więc będę miała chwilę przerwy od testowania 😁
Mona_Mona lubi tę wiadomość
"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
6cs ❌️
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Basiax wrote:A mam pytanie czy któraś bierze Acard75 po zobaczeniu 2 kresek? Co ten lek wlasciwie daje? Zdziwiłam się, że jest bez recepty i za 7 zł. Ginekolog mi poleciła.
To jest lek przeciwzakrzepowy. Tego typu leki plus jakaś heparyna w zastrzykach polecane są osobom z trombofilią i mutacją mthfr. Ponieważ bez tych leków zdarzają się częste poronienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 07:12
Basiax lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - seminoma -
Hej dziewczyny życzę miłego dnia ja zaczynam 12 h pracy głównie na nogach a jutra dwa dni urlopu i mały wyjazd
potem ciężki weekend i no zaczynamy tydzień w którym wielka chwila .. 🤞🏻👊🏻
KAaareii, Dzika93, Iskierka ✨, _Dysia_, Lady A., Mona_Mona lubią tę wiadomość
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
plany - 03.2026 inseminacja
W końcu się uda
2026 będzie nasz... -
Cześć dziewczyny
Ja 13dpo - test oczywiście biel ale niczego innego się nie spodziewałam. Wizyta 30 kwietnia trzyma mnie przy nadziei, że profesor coś zaradzi na moją brzydką bliznę po cc...
Nie ma mnie na 1 stronie bo dołączyłam do Was w trakcie, będę obecna w wątku kwietniowym
Miłego dnia Wam życzę
Antoś 02/2015
Zuzia 04/2017
Marzenie o 3 ❤️
Starania od lutego 2022 - przerwane diagnozą cukrzyca typ 1
01/2026 - ponowne marzenia
Hashimoto, cukrzyca 1 i nisza w bliźnie po cc
37 lat - ostatni gwizdek ??? -
Ja zrobiłam test 10dpo i niestety biel👱🏻♀️32 👨33
starania od 05.2024
Wszystko gra a ciąży dwa lata nie ma
TSH: 2,55 ⬆️ Euthyrox50
Jajowody drożne ✅️
Estradiol (4 dc): 63,90 (30,90–90,40)✅️
FSH (3 dc) 5,75 (3,5–12,5)✅️
LH (3 dc) 10,00 (2,4–12,6)✅️
AMH 9,84 ng/ml ✅️
Prolaktyna 384,0 (102,0–496,0) ✅️
Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
CA-125 (5 dc): 14 ✅
FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
Ferrytyna: 74 ✅
Żelazo: 17,3 ✅
Wit D : 40,80 ✅️
Glukoza: 88,10 ✅
Partner – nasienie: 14% morfologia✅️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
AnaHope wrote:Ja dzisiaj 9dpo i oczywiście strzeliłam teścik dla rozrywki. 😂
Biel vizira więc nawet nie było się czego doszukiwać. Od dnia przed owulacją jestem chora więc w sumie czego można było się spodziewać... Zatestuje jeszcze pewnie ze 2x do weekendu bo w następnym cyklu prawdopodobnie nie będzie starań (a raczej leczenia a bez leków nie mam owu) więc będę miała chwilę przerwy od testowania 😁
Ja zapomniałam i poszłam do wc. Potem machnęłam z drugiego moczu, niby był żółty a nie rozwodniony ...biel vizira, ale wiadomo, to już nie jest miarodajny wynik. Także poczekam teraz do jutra i jutro machnę z porannego i myślę, że to już będzie wiążący wynik ☺️
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
5cs -
Dorota, Takatam przykro mi 🫂
AnaHope trzymam kciuki za pozytywny test w 10dpo lub dalej ✊🏻🤞🏻🍀 9dpo to dość wcześnie ale sama machnęłam ostatnio w 7dpo także o czym tu mowa...brajan szaleje hahahWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 07:53
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
5cs -
Szkoda dziewczyny, że nie macie dobrych wieści, ale jeszcze jest nadzieja póki nie ma 🐒 więc nie puszczam kciuków ✊🏼🫂
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Acard 75 raczej bierze się profilaktycznie, nie jest to dawka lecznicza.Basiax wrote:A mam pytanie czy któraś bierze Acard75 po zobaczeniu 2 kresek? Co ten lek wlasciwie daje? Zdziwiłam się, że jest bez recepty i za 7 zł. Ginekolog mi poleciła.
Miałam zalecana dawkę 150 od owulacji, ale póki co nie biorę, bo czekam na dalsze konsultację. Teraz mam zalecone neoparin 0.6 od 5dc..
Wszystko zależy w jakim celu Ci zalecili Acard
Na pewno nie zaszkodzi.
Basiax lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tulę za biele 🫂 ale jednocześnie nie puszczam kciuków by ⏸️ jednak się pojawiły ♥️28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Ja również trzymam kciuki że pojawią się dwie kreseczki, jeszcze jest wcześnie 🙏
Co do Acardu to kupiłam sobie ostatnio w aptece na własną rękę, bez konsultacji lekarskiej. Biorę od owulacji co wieczór i mam zamiar brać do momentu aż się dowiem czy jest ciąża czy nie. Lekarze często mają olewczy stosunek tak ja doktor u której byłam ostatnio, mam wrażenie że dopiero gdy jest jakiś bardzo poważny problem to się nad nim pochylą.31&36
💔 05.25
🧬 Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym -
Tule za biele dziewczyny
A ja dołączam do klubu wrednej @
Cykl trwał 34 dni, owulacja 20dc czyli idealnie lutealna 14 dni👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)