Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Masakra. A ja naprawdę pytałam i prosiłam i w błąd mnie wprowadziła.. kiedyś tak samo poleciła mi miovelie pro twierdząc, że ma samą aktywną formę. Wykupiłam i okazało sie, że nie ..Helenka22 wrote:Masakra, ja to już ani nie wierze w to co mi lekarz mówi, ani to co farmaceuta. Tyle razy się nacięłam, ostatnio prosilam w aptece o sól fizjologiczną- używam wieczorem do oczu jak mam suche i nie sprawdziłam co mi Pani dała, skoro prosiłam o sól to myślałam, ze własnie to kupilam, a kuzwa dała mi roztwór o dużo większym stężeniu do inhalacji- zorientowałam się jak zakropliłam oczy i zaczęły mnie szczypać i palić
-
Tylko ja mam dość wysoki poziom w badaniu, więc nie jest mi zalecane brać więcej..Karos31 wrote:Ja biorę aktualnie actifolin 0,8 bardzo szybko podnosi kwas foliowy w organizmie tylko ,że ja brałam po dwie tabletki. Więc może też bierz dwie ,żeby było te 0,8mg folianow co jest rekomendowane.
-
Kochana. Chyba 20 marca. Ale mąż miał ta grypę i to co powiedziała lekarka o pogorszeniu nasienia nie było pocieszające. Więc będę testować na chłodno jeśli tak się da 🫣🫣Czarna.Basia wrote:Basiax super się wstrzeliliście w owulację
kiedy zamierzasz testować? 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 19:02
-
Broniąc swojego zawodu to wiele soli ma identyczne opakowania 🫣Helenka22 wrote:Masakra, ja to już ani nie wierze w to co mi lekarz mówi, ani to co farmaceuta. Tyle razy się nacięłam, ostatnio prosilam w aptece o sól fizjologiczną- używam wieczorem do oczu jak mam suche i nie sprawdziłam co mi Pani dała, skoro prosiłam o sól to myślałam, ze własnie to kupilam, a kuzwa dała mi roztwór o dużo większym stężeniu do inhalacji- zorientowałam się jak zakropliłam oczy i zaczęły mnie szczypać i palić
Ale jednak trzeba sprawdzać, funkcjonuje u nas zasada trzykrotnego sprawdzania 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 19:19
Cerva lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Basiax wrote:Tylko ja mam dość wysoki poziom w badaniu, więc nie jest mi zalecane brać więcej..
A jaki masz poziom ?
Ogólnie foliany są bardzo ważne w ciąży i przed, ja w poprzedniej nie zwracałam na to uwagi,lekarz mi nie zlecał badań i dziecko miało wadę cewy nerwowej -rozszczep kręgosłupa. Teraz mam foliany wynik 26 ,gdzie norma do 26,80. To gin kazał mi brać dziennie 4mg folianow 🙈 więc teraz zamówiłam 1mg actifolin. Mam rozłożyć sobie na cały dzień tabletki. Gin to już drugi ,który mi polecił ten preparat. Zuzyj opakowanie bo szkoda wyrzucić kasę w błoto i poszukaj może czegoś innego w internecie jak te Ci się skończą.
Basiax lubi tę wiadomość
-
Nie no u Ciebie to tak plemniczkami obstawione ,że nie może się nie udać ✊✊✊✊✊ ♥️♥️♥️Basiax wrote:Wyszłam z monitoringu. Podobno jest piękne ciałko żółte I owulacja była jakoś niedawno. Ginekolog przepisała mi pierwszy raz Actifolin - który mam brać jesli zobaczę 2 kreski. Mam też włączyć progesteron ale zaleciła mi zamiast besins - UTROGESTAN. Mówiła, że jeśli współżycie było to wygląda to bardzo obiecująco. A było wczoraj
aczkolwiek jak wspomniałam o grypie męża to jej entuzjazm trochę spadł i powiedziała, że plemniki po grypach regenerują się zazwyczaj do 3 miesięcy i że to jakiś ślad na jakości nasienia pozostawia.
no zobaczymy
Potem biegnę do apteki.
mam też za wysoką wit b12 więc osobno mam zażywać folian, jod I wit. D3. 
Basiax lubi tę wiadomość
-
U mnie biel na teście (10dpo), no nic ☹️👩🏼28👨🏽27
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
🔹3 cs ❤️
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹Wznowienie starań

-
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny ❤ wygląda na to, że może boleć jak jest szczyt progesteronu, jak dochodzi do implantacji, jak jest spadek progesteronu i jak jest małpa też boli 😒 świetnie to natura urządziła. Bałam się, że coś jest nie tak skoro już tydzień przed małpa zaczyna mnie boleć, ale widzę że to częste...
Jeśli znajdzie się ktoś z poleceniem laba do badania AMH w Krakowie bez przewożenia próbki to byłoby super 🙏32👩🏼
⏳Starania od 03.2025
12.2025 CB 💔
Cytologia HPV ✅
Hormony ✅
Tarczyca ✅
Owulacje ✅
Badanie nasienia ✅
USG endometriozy 🔜
Drożność jajowodów🔜 -
Monia• wrote:U mnie biel na teście (10dpo), no nic ☹️
🫂🫂 Jeszcze warto sprawdzić w dniu @ o ile nie przyjdzie. Przytulam👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
5cs -
Ja sobie zamówiłam 5 testów ciążowych i znając życie od jutra zacznę robić codziennie 😂😂 dlaczego to sobie zrobiłam? Nie wiem 🤭🙈🙈👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
5cs -
Insulinka, mi zostało 19 🤣 to miał być zapas na parę cykli a kończy się jak zawsze 🫣 dobrze, jak robię tylko raz dziennie to do 🙉 pójdzie mi tylko 6 🤣Insulinka wrote:Ja sobie zamówiłam 5 testów ciążowych i znając życie od jutra zacznę robić codziennie 😂😂 dlaczego to sobie zrobiłam? Nie wiem 🤭🙈🙈🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Lady A. wrote:Insulinka, mi zostało 19 🤣 to miał być zapas na parę cykli a kończy się jak zawsze 🫣 dobrze, jak robię tylko raz dziennie to do 🙉 pójdzie mi tylko 6 🤣
Przebiłaś mnie 😂 ale cieszę się, że nie jestem sama 🤭
Lady A. lubi tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
5cs -
Ja 2 cykle temu kupiłam ponad 120 owulacyjnych i ponad 30 ciążowych 🤣 jeszcze dużo mi zostało 😂Insulinka wrote:Ja sobie zamówiłam 5 testów ciążowych i znając życie od jutra zacznę robić codziennie 😂😂 dlaczego to sobie zrobiłam? Nie wiem 🤭🙈🙈
Blond27 lubi tę wiadomość
👩🏼28👨🏽27
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
🔹3 cs ❤️
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹Wznowienie starań

-
Mój mąż ma tyle spraw związanych ze swoją firmą ostatnio na głowie, że owulacja myślę była z niedzieli na wczoraj w nocy albo jakoś rano wczoraj, a on do mnie dziś mówi „to kiedy teraz masz tą owulację?” 😂 a ja nie chciałam go stresować i zresztą mieliśmy fajny weekend i ♥️ były z przyjemności a nie przymusu 😂 więc mamy obstawione dzień owulacji i kilka dni przed też regularnie i dziś pewnie też coś będzie a on niczego nie świadomy 😄 pytam go po co pyta skoro sam mówił, że go to stresuje i chyba lepiej jakby nie wiedział, a on „bo nie wiem czy możemy tak codziennie czy nie lepiej coś odłożyć w jajkach”🤭 myślę że powiem mu jutro że już po 😄
Także mój termin testowania 21.03 dobrze strzeliłam 😁 teraz czas oczekiwań, dobrze, że pogoda piękna jakoś tak lepiej te dni mijają ☺️ brajan jestem gotowa 😂
Blond27, Angel93, KAaareii, sirengirl92, Czarna.Basia, Kompotlinka, askowe, Seabird lubią tę wiadomość
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Lady A. wrote:Ja wciąż czekam na wyniki... Obiecywałam sobie, że więcej nie pójdę tam robić, ale jak pracuję to nie mam możliwości jechać 35 km na badania...
Kurczę bardzo długo czekasz 😕 myślisz że jest szanse że jeszcze dziś będą?29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
🦋Lady A naprawdę testują twoja cierpliwość 🙈
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi odnośnie owulaków. Niestety w tym cyklu robię je pierwszy raz (wcześniej robiłam, ale nie miałam swoich owulacji, więc się nie wybarwiały i przestałam robić, a w ostatnim cyklu po poronieniu zrobiłam tak przypadkowo i od razu złapałam pik - ratio ponad 1,2). Nie mam więc porównania. Zrobiłam kolejny test po 18 i ratio spadło i aplikacja określiła ten poranny jako szczyt. Czy tak rzeczywiście jest? W piątek idę na monitoring, więc będę wiedziała czy owulacja była, ale chciałabym na przyszłość po prostu wiedzieć jak mniej więcej interpretować te testy, bo nie zawsze uda się na monitoring pójść. Jutro będę jeszcze dalej testować.
Tu zdjęcie z apki:
28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie