X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Dziewczyny po całym dniu wróciłam napisać że cały wieczór przepłakałam po prostu .. głównie dlatego że cały dzień boli mnie podbrzusze a wieczorem zaczęło już mocniej typowo środek m podbrzusza … nawet spać nie mogę .. wiecie nie wiem jak wy ale ja jestem osobą która kocha planować sobie i tak planowałam dużą rodzinę a teraz 2 lata starań i nic .. już myślę o przyszłości na zapas , no taka jestem a to jest wyniszczające 😭
    Też tak planowałam jak Ty.. zawsze powtarzałam, że chcę minimum 5 dzieci, duży dom i mnóstwo piesków, a teraz walczymy o choć jednego bobasa. Jak byłam kilka lat młodsza to już czułam, że coś ze mną jest nie tak. Miałam okropnie bolące miesiączki i niestety jako „przepis na szczęście” stara ginekolog zaoferowała 17 letniej mi antykoncepcję. Może kiedyś się uda.. staram się żyć tu i teraz, choć ciągle o tym myślę. Dzisiaj miałam super czułego nosa, że coś z tą temperaturą mi nie pasuje (choć mierzę od soboty, bo dopiero zaopatrzyłam się w termometr). Wieczorem chciałam zrobić owulaka, ale jakiś zepsuty egzemplarz mi się trafił i nie wybarwił się wcale. Mąż przyniósł mi kolejnego i był jakiś dziwnie zadowolony, więc szybki teścik i do spanka, jednak.. zaobserwowaliśmy dość szybko dwie kreseczki, wyglądają jak pik, więc to chyba to 😂 skończyło się na ❤️, choć dzisiaj mieliśmy zrobić przerwę (jednodniową), ale jakoś tak nas natchnęło 😂
    Zerknijcie czy to faktycznie pik 😅 https://zapodaj.net/plik-Eo4RJj5Ynv

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
    Czekamy na Ciebie cudzie...
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 16 marca, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    A jak Ci wychodziły piki? Tylko raz czy przez kilka dni kreska była ciemna? Pytam bo nie wiem jak liczyć u siebie kiedy mogła być owulka. W 11dc wieczorem miałam kreskę testową ciemniejszą od kontrolnej, 12 dc rano to samo a wieczorem już były takie same. 13dc rano testowa już była bledsza. Wczoraj pierwszy raz po ♥️ pojawiła się krew i nie wiem czy dziś jeszcze cisnąć czy już odpocząć 😅
    U mnie ratio trzymało się równo, potem jeden dzień trochę ciemniej, ale jeszcze nie pik i następnego dnia już ciemno, potem jeden dzień stopniowy spadek, a potem jeszcze jaśniej niż przed owulacją 😊

Milunia lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Glorietka to jeszcze nie jest pik. Jakie miałaś wcześniejsze testy? Jaśniejsze?

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Glorietka to jeszcze nie jest pik. Jakie miałaś wcześniejsze testy? Jaśniejsze?
    Tak, wczoraj był bladziuuuutki, a dziś tak wyskoczył 😅

Blond27 lubi tę wiadomość

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
  • Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jesteś jeszcze przed pikiem. Kontroluj sytuację, bo szybko mogą ciemnieć. Pik zakładamy wtedy, gdy kreska testowa jest przynajmniej tak mocno wybarwiona jak kontrolna.

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    No to jesteś jeszcze przed pikiem. Kontroluj sytuację, bo szybko mogą ciemnieć. Pik zakładamy wtedy, gdy kreska testowa jest przynajmniej tak mocno wybarwiona jak kontrolna.
    Dopiero się tego uczę 😅 czyli najlepiej ❤️ dzisiaj i jeśli jutro będzie pik to jutro i pojutrze ? Ratujcie 🙈 za dużo źródeł czytam i trochę się gubię

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
  • Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: 16 marca, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, najlepiej w dniu piku i kolejnego.

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 17 marca, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:

Zgadzam się, że jeszcze chwilka do piku.
    Powodzenia 💪🏻

A ja miałam dzisiaj iść na badania w 3dc ale oczywiście w nocy spać nie mogłam, kotłowałam się w pościeli a rano wstałam z migreną więc przełożyłam badania na jutro. Bez sensu byłoby dzisiaj iść, myślę, że wyniki miałabym wywalone w kosmos po takiej nocy i przy migrenie. Migrena powoduje u mnie duży stres, wiadomo, że człowiek wtedy jojczy, jest niespokojny itp .
    Także trzymajcie kciuki żebym jutro nie miała niespodzianki i powtórki z rozrywki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 07:31

Glorietka lubi tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    5cs
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Dopiero się tego uczę 😅 czyli najlepiej ❤️ dzisiaj i jeśli jutro będzie pik to jutro i pojutrze ? Ratujcie 🙈 za dużo źródeł czytam i trochę się gubię
    Kochana wydaje mi się ,że jeszcze chwilka do piku. Ja też nie jestem jakimiś mistrzem owulaków ale się trochę od dziewczyn nauczyłam, że jak już ciemnieje to można parę razy w ciągu dnia robić bo już może nagle wystrzelić . 😍

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

18.03.2026 r. - ⏸️✊✊HCG:43➡️164✊
    30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

preg.png
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 28 dc. @ brak. 10/11 dpo więc już minimalna długość fazy lutealnej zachowana, uff. Biorąc pod uwagę ostatnie cykle (24-26dni) to ten wypada dobrze 😂 Brzuch mnie pobolewa okresowo - brajanowo, jajniki czuje, pachwiny ale nie ciągle. Jeśli @ nie przyjdzie chyba testuje w czwartek ? Aaaa i jeszcze co ZERO KOMPLETNE ZERO PRYSZCZY które zawsze mam okresowo ! 🫢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 08:09

Basiax, Akacjowa_, KAaareii, Agi96, Kathrine32, askowe lubią tę wiadomość

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

preg.png
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 17 marca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    U mnie 28 dc. @ brak. 10/11 dpo więc już minimalna długość fazy lutealnej zachowana, uff. Biorąc pod uwagę ostatnie cykle (24-26dni) to ten wypada dobrze 😂 Brzuch mnie pobolewa okresowo - brajanowo, jajniki czuje, pachwiny ale nie ciągle. Jeśli @ nie przyjdzie chyba testuje w czwartek ? Aaaa i jeszcze co ZERO KOMPLETNE ZERO PRYSZCZY które zawsze mam okresowo ! 🫢
    Ojeej:D nieźle. 3mam kciuki🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 08:18

• Basiax Autorytet

Wysłany: 17 marca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziewczynki okresowe objawy minęły. Równy tydzień temu byłam na usg I było widoczne ciałko żółte i owulacja niby "świeża", ale nie wiadomo kiedy dokładnie była.
    Pink jednak nie wychodzi. Może za wcześnie?

• KamilaAnt2026 Koleżanka

Wysłany: 17 marca, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    To trzymamy mocno kciuki :) Kurcze tak czytam, że macie sporo objawów okresowych, mnie tylko brzuch boli jak dostaje okres a tak to nic się nie zmienia :)

🚺95 🚹98

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

Starania od 09.25 - 7cs
  • dzydzy Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:

Trzymam kciuki 🤞🤫

U mnie 9dc i drugi dzień z rzędu niska temperatura 35,95. Wczoraj wieczorem pojawił się śluz płodny. Chyba owulacja przyjdzie szybciej niż zazwyczaj.
    Brałam NAC 3-7 dc, myślicie że to może być przyczyna?
    Dodatkowo ten śluz płodny - ostatnio go prawie nie było. Do wiesiołka (w pierwszej połowie cyklu) dołożyłam siemię lniane - tak sobie wykminilam że ono dobrze mi robiło jak je piłam z innego powodu w zeszłym roku.
    Z ❤️ nie mamy problemu więc działamy codziennie od 5dc. A i tak mam tą myśl „co jeśli nie trafimy?”.
    Aaa i z dodatków doszedł żel fertilsafe plus ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 08:20

Blond27, Agi96 lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A mi dziewczynki okresowe objawy minęły. Równy tydzień temu byłam na usg I było widoczne ciałko żółte i owulacja niby "świeża", ale nie wiadomo kiedy dokładnie była.
    Pink jednak nie wychodzi. Może za wcześnie?
    Myślę, że wcześnie. Wgl ja bym nie robiła pinka bo one wyłapuja ciążę ale przy wyższym stężeniu. Ile możesz być dpo? Pamiętasz dziewczyny 10dpo miały biel a 13 dpo krechy🤞ile dni do @?
    Mi faciella z Rossmana wychodziła dzień po spodziewanej @ , kreczka dość widoczna jak wczesna ciążę. Może tym spróbuj albo najlepiej poczekaj jeszcze 1/2 dni.✊✊✊✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 08:22

Kompotlinka lubi tę wiadomość

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

preg.png
  • Stokrotka94 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tym miesiącu już widzę że nic z tego, melduję biel i trzymam kciuki za kolejne testujące. Oby koniec miesiąca był tak obfity w dwie kreski na testach jak początek 😊

31&36
    💔 05.25
    🧬 Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym
  • Lisia00 Znajoma

Wysłany: 17 marca, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie wiem czy zwariowałam czy co😆
    18 dc, dzis na papierze zobaczyłam różowy śluz z domieszką kilku delikatnych czerwonych nitek.
    Ogólnie cykle mam dlugie (34-44 dni) więc teoretycznie nie mialam nawet jeszcze owulki, ale brajan oczywiście już się załączył😆

Oczywiście to taka moja odklejka, pewnie to plamienie owulacyjne, którego jeszcze nigdy nie doświadczyłam ale no... ciekawe przeżycie, ciekawe 😆

👩24 🧔‍♂️26

6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025

starania od 01.2026

💊euthyrox n75, concor cor 1,25
    suple: folian, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna

ferrytyna 8 -> 53 ✅
    TSH -> 0,4
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 17 marca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Myślę, że wcześnie. Wgl ja bym nie robiła pinka bo one wyłapuja ciążę ale przy wyższym stężeniu. Ile możesz być dpo? Pamiętasz dziewczyny 10dpo miały biel a 13 dpo krechy🤞ile dni do @?
    Mi faciella z Rossmana wychodziła dzień po spodziewanej @ , kreczka dość widoczna jak wczesna ciążę. Może tym spróbuj albo najlepiej poczekaj jeszcze 1/2 dni.✊✊✊✊✊✊
    Myślę, że 8-10 dpo.. kupię facelle ale mnie kiedyś oszukały. A cykle niby miewałam 28-29 dni ale teraz się trochę owulacja przesunęła. A jestem w 26 dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 08:45

• Iskierka ✨ Autorytet

Wysłany: 17 marca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🦋Blond27 trzymam kciuki, żeby brałam miał racje i były to objawy ciążowe, a nie okresowe 🤞

🦋Basix zgadzam się, że może być jeszcze za wezwanie. Jeszcze piłka w grze 🤞

🦋dydzy trzymam kciuki za owocne ♥️ NAC brałaś w jakiej dawce? Ja biorę 600mg przez cały cykl i zastanawiam się czy właśnie zmienić na 3-7dc.

Basiax lubi tę wiadomość

28 👩🏼 32 👱🏻‍♂️ 7 (2018) 👧 z ZD

Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)

12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
    01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)

👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
    👱🏻‍♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 17 marca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oszaleję, poszłabym na betę ale nie chce sie kłuć znów bo miałam niedawno badania:( trzeba czekać. 🥰🙈 teraz czuje jakby jakieś kłucie w środku ale też fakt, że się doszukuje. Natomiast te bóle okresowe minęły a były mocne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 08:46

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ