Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Też tak planowałam jak Ty.. zawsze powtarzałam, że chcę minimum 5 dzieci, duży dom i mnóstwo piesków, a teraz walczymy o choć jednego bobasa. Jak byłam kilka lat młodsza to już czułam, że coś ze mną jest nie tak. Miałam okropnie bolące miesiączki i niestety jako „przepis na szczęście” stara ginekolog zaoferowała 17 letniej mi antykoncepcję. Może kiedyś się uda.. staram się żyć tu i teraz, choć ciągle o tym myślę. Dzisiaj miałam super czułego nosa, że coś z tą temperaturą mi nie pasuje (choć mierzę od soboty, bo dopiero zaopatrzyłam się w termometr). Wieczorem chciałam zrobić owulaka, ale jakiś zepsuty egzemplarz mi się trafił i nie wybarwił się wcale. Mąż przyniósł mi kolejnego i był jakiś dziwnie zadowolony, więc szybki teścik i do spanka, jednak.. zaobserwowaliśmy dość szybko dwie kreseczki, wyglądają jak pik, więc to chyba to 😂 skończyło się na ❤️, choć dzisiaj mieliśmy zrobić przerwę (jednodniową), ale jakoś tak nas natchnęło 😂Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:Dziewczyny po całym dniu wróciłam napisać że cały wieczór przepłakałam po prostu .. głównie dlatego że cały dzień boli mnie podbrzusze a wieczorem zaczęło już mocniej typowo środek m podbrzusza … nawet spać nie mogę .. wiecie nie wiem jak wy ale ja jestem osobą która kocha planować sobie i tak planowałam dużą rodzinę a teraz 2 lata starań i nic .. już myślę o przyszłości na zapas , no taka jestem a to jest wyniszczające 😭
Zerknijcie czy to faktycznie pik 😅 https://zapodaj.net/plik-Eo4RJj5Ynv💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie... -
U mnie ratio trzymało się równo, potem jeden dzień trochę ciemniej, ale jeszcze nie pik i następnego dnia już ciemno, potem jeden dzień stopniowy spadek, a potem jeszcze jaśniej niż przed owulacją 😊Milunia wrote:A jak Ci wychodziły piki? Tylko raz czy przez kilka dni kreska była ciemna? Pytam bo nie wiem jak liczyć u siebie kiedy mogła być owulka. W 11dc wieczorem miałam kreskę testową ciemniejszą od kontrolnej, 12 dc rano to samo a wieczorem już były takie same. 13dc rano testowa już była bledsza. Wczoraj pierwszy raz po ♥️ pojawiła się krew i nie wiem czy dziś jeszcze cisnąć czy już odpocząć 😅
Milunia lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Tak, wczoraj był bladziuuuutki, a dziś tak wyskoczył 😅Kompotlinka wrote:🌸 Glorietka to jeszcze nie jest pik. Jakie miałaś wcześniejsze testy? Jaśniejsze?
Blond27 lubi tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Dopiero się tego uczę 😅 czyli najlepiej ❤️ dzisiaj i jeśli jutro będzie pik to jutro i pojutrze ? Ratujcie 🙈 za dużo źródeł czytam i trochę się gubięKompotlinka wrote:No to jesteś jeszcze przed pikiem. Kontroluj sytuację, bo szybko mogą ciemnieć. Pik zakładamy wtedy, gdy kreska testowa jest przynajmniej tak mocno wybarwiona jak kontrolna.💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Kompotlinka wrote:🌸 Glorietka to jeszcze nie jest pik. Jakie miałaś wcześniejsze testy? Jaśniejsze?
Zgadzam się, że jeszcze chwilka do piku.
Powodzenia 💪🏻
A ja miałam dzisiaj iść na badania w 3dc ale oczywiście w nocy spać nie mogłam, kotłowałam się w pościeli a rano wstałam z migreną więc przełożyłam badania na jutro. Bez sensu byłoby dzisiaj iść, myślę, że wyniki miałabym wywalone w kosmos po takiej nocy i przy migrenie. Migrena powoduje u mnie duży stres, wiadomo, że człowiek wtedy jojczy, jest niespokojny itp .
Także trzymajcie kciuki żebym jutro nie miała niespodzianki i powtórki z rozrywki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 07:31
Glorietka lubi tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
5cs -
Kochana wydaje mi się ,że jeszcze chwilka do piku. Ja też nie jestem jakimiś mistrzem owulaków ale się trochę od dziewczyn nauczyłam, że jak już ciemnieje to można parę razy w ciągu dnia robić bo już może nagle wystrzelić . 😍Glorietka wrote:Dopiero się tego uczę 😅 czyli najlepiej ❤️ dzisiaj i jeśli jutro będzie pik to jutro i pojutrze ? Ratujcie 🙈 za dużo źródeł czytam i trochę się gubię
-
U mnie 28 dc. @ brak. 10/11 dpo więc już minimalna długość fazy lutealnej zachowana, uff. Biorąc pod uwagę ostatnie cykle (24-26dni) to ten wypada dobrze 😂 Brzuch mnie pobolewa okresowo - brajanowo, jajniki czuje, pachwiny ale nie ciągle. Jeśli @ nie przyjdzie chyba testuje w czwartek ? Aaaa i jeszcze co ZERO KOMPLETNE ZERO PRYSZCZY które zawsze mam okresowo ! 🫢
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 08:09
Basiax, Akacjowa_, KAaareii, Agi96, Kathrine32, askowe lubią tę wiadomość
-
Ojeej:D nieźle. 3mam kciuki🥰🥰Blond27 wrote:U mnie 28 dc. @ brak. 10/11 dpo więc już minimalna długość fazy lutealnej zachowana, uff. Biorąc pod uwagę ostatnie cykle (24-26dni) to ten wypada dobrze 😂 Brzuch mnie pobolewa okresowo - brajanowo, jajniki czuje, pachwiny ale nie ciągle. Jeśli @ nie przyjdzie chyba testuje w czwartek ? Aaaa i jeszcze co ZERO KOMPLETNE ZERO PRYSZCZY które zawsze mam okresowo ! 🫢
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 08:18
-
To trzymamy mocno kciukiBlond27 wrote:U mnie 28 dc. @ brak. 10/11 dpo więc już minimalna długość fazy lutealnej zachowana, uff. Biorąc pod uwagę ostatnie cykle (24-26dni) to ten wypada dobrze 😂 Brzuch mnie pobolewa okresowo - brajanowo, jajniki czuje, pachwiny ale nie ciągle. Jeśli @ nie przyjdzie chyba testuje w czwartek ? Aaaa i jeszcze co ZERO KOMPLETNE ZERO PRYSZCZY które zawsze mam okresowo ! 🫢
Kurcze tak czytam, że macie sporo objawów okresowych, mnie tylko brzuch boli jak dostaje okres a tak to nic się nie zmienia
🚺95 🚹98
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
Starania od 09.25 - 7cs -
Blond27 wrote:U mnie 28 dc. @ brak. 10/11 dpo więc już minimalna długość fazy lutealnej zachowana, uff. Biorąc pod uwagę ostatnie cykle (24-26dni) to ten wypada dobrze 😂 Brzuch mnie pobolewa okresowo - brajanowo, jajniki czuje, pachwiny ale nie ciągle. Jeśli @ nie przyjdzie chyba testuje w czwartek ? Aaaa i jeszcze co ZERO KOMPLETNE ZERO PRYSZCZY które zawsze mam okresowo ! 🫢
Trzymam kciuki 🤞🤫
U mnie 9dc i drugi dzień z rzędu niska temperatura 35,95. Wczoraj wieczorem pojawił się śluz płodny. Chyba owulacja przyjdzie szybciej niż zazwyczaj.
Brałam NAC 3-7 dc, myślicie że to może być przyczyna?
Dodatkowo ten śluz płodny - ostatnio go prawie nie było. Do wiesiołka (w pierwszej połowie cyklu) dołożyłam siemię lniane - tak sobie wykminilam że ono dobrze mi robiło jak je piłam z innego powodu w zeszłym roku.
Z ❤️ nie mamy problemu więc działamy codziennie od 5dc. A i tak mam tą myśl „co jeśli nie trafimy?”.
Aaa i z dodatków doszedł żel fertilsafe plus ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 08:20
Blond27, Agi96 lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Myślę, że wcześnie. Wgl ja bym nie robiła pinka bo one wyłapuja ciążę ale przy wyższym stężeniu. Ile możesz być dpo? Pamiętasz dziewczyny 10dpo miały biel a 13 dpo krechy🤞ile dni do @?Basiax wrote:A mi dziewczynki okresowe objawy minęły. Równy tydzień temu byłam na usg I było widoczne ciałko żółte i owulacja niby "świeża", ale nie wiadomo kiedy dokładnie była.
Pink jednak nie wychodzi. Może za wcześnie?
Mi faciella z Rossmana wychodziła dzień po spodziewanej @ , kreczka dość widoczna jak wczesna ciążę. Może tym spróbuj albo najlepiej poczekaj jeszcze 1/2 dni.✊✊✊✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 08:22
Kompotlinka lubi tę wiadomość
-
U mnie w tym miesiącu już widzę że nic z tego, melduję biel i trzymam kciuki za kolejne testujące. Oby koniec miesiąca był tak obfity w dwie kreski na testach jak początek 😊
31&36
💔 05.25
🧬 Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym -
Dziewczyny ja nie wiem czy zwariowałam czy co😆
18 dc, dzis na papierze zobaczyłam różowy śluz z domieszką kilku delikatnych czerwonych nitek.
Ogólnie cykle mam dlugie (34-44 dni) więc teoretycznie nie mialam nawet jeszcze owulki, ale brajan oczywiście już się załączył😆
Oczywiście to taka moja odklejka, pewnie to plamienie owulacyjne, którego jeszcze nigdy nie doświadczyłam ale no... ciekawe przeżycie, ciekawe 😆
👩24 🧔♂️26
6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025
starania od 01.2026
💊euthyrox n75, concor cor 1,25
suple: folian, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna
ferrytyna 8 -> 53 ✅
TSH -> 0,4 -
Myślę, że 8-10 dpo.. kupię facelle ale mnie kiedyś oszukały. A cykle niby miewałam 28-29 dni ale teraz się trochę owulacja przesunęła. A jestem w 26 dc.Blond27 wrote:Myślę, że wcześnie. Wgl ja bym nie robiła pinka bo one wyłapuja ciążę ale przy wyższym stężeniu. Ile możesz być dpo? Pamiętasz dziewczyny 10dpo miały biel a 13 dpo krechy🤞ile dni do @?
Mi faciella z Rossmana wychodziła dzień po spodziewanej @ , kreczka dość widoczna jak wczesna ciążę. Może tym spróbuj albo najlepiej poczekaj jeszcze 1/2 dni.✊✊✊✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 08:45
-
🦋Blond27 trzymam kciuki, żeby brałam miał racje i były to objawy ciążowe, a nie okresowe 🤞
🦋Basix zgadzam się, że może być jeszcze za wezwanie. Jeszcze piłka w grze 🤞
🦋dydzy trzymam kciuki za owocne ♥️ NAC brałaś w jakiej dawce? Ja biorę 600mg przez cały cykl i zastanawiam się czy właśnie zmienić na 3-7dc.
Basiax lubi tę wiadomość
28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
No oszaleję, poszłabym na betę ale nie chce sie kłuć znów bo miałam niedawno badania:( trzeba czekać. 🥰🙈 teraz czuje jakby jakieś kłucie w środku ale też fakt, że się doszukuje. Natomiast te bóle okresowe minęły a były mocne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 08:46