Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś śniło mi się że podcieram się krwią .. test zrobiony negatywny .. odstawiam leki i czekam na okres chyba na trochę znikam bo to dla mnie mega za dużo czuję się jak bym się rozsypała na milion kawałków .. ile można ..

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 17 marca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Dziś śniło mi się że podcieram się krwią .. test zrobiony negatywny .. odstawiam leki i czekam na okres chyba na trochę znikam bo to dla mnie mega za dużo czuję się jak bym się rozsypała na milion kawałków .. ile można ..

🫂🫂 Czasem bywa i tak, że trzeba odpocząć od forum. Od tego ciągłego życia od @ do owulacji, od owulacji do @. Trzymaj się kochana, będziemy tu czekać na Ciebie, jeśli zechcesz wrócić. Też mam dość ..ale co począć 🤷🏻‍♀️ muszę się dalej starać żeby mieć chociaż jedno dziecko. Jak już zaczęłam to to dokończę, chyba już wpadam w to koło badań itp i szukania przyczyn ..

Remedios, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️
    5 cs (2 odpuszczone)
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj też doła jak weszłam na forum i zobaczyłam mnóstwo kresek, że sporo osób które zaczynały podobnie to są już na fioletowej stronie.

Popłakałam, nie powiem że pomogło, ale dziś się lepiej czuję, w sensie włączyłam jakiś plan działań.

Przytulam każdą, która ma podobne uczucie ❤️🙏💐

Remedios, Iskierka ✨, Seabird, Blond27, dzydzy, Kompotlinka, askowe, Basiax, KamilaAnt2026, Kathrine32, _Dysia_, Esbe, Rosalinda, Reja13, Angel93, KAaareii lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 17 marca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Ja miałam wczoraj też doła jak weszłam na forum i zobaczyłam mnóstwo kresek, że sporo osób które zaczynały podobnie to są już na fioletowej stronie.

Popłakałam, nie powiem że pomogło, ale dziś się lepiej czuję, w sensie włączyłam jakiś plan działań.

Polajkowałam bo mam podobnie ☺️

Mika1992 lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:

💗💓💓💓💓

Mika1992 lubi tę wiadomość

• Basiax Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś machnę sobie chyba facelle. A się deklarowałam że nigdy bo mnie oszukały..ale też w 2cs wykryły bardzo wczesną ciążę.. zobaczymy 🤭

Blond27 lubi tę wiadomość

• askowe Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu dużo więcej czytam niż piszę, jakoś ta apka nie jest wygodna do odpowiadania sprawnie 🙈

Mi po okropnym kryzysie na przełomie stycznia i lutego na razie utrzymuje się stan połowicznego zaangażowania: staram się mierzyć temperaturę, teraz wchodzę w owulaki, owulacja najpewniej w czwartek, ale nie myślę o tych staraniach, gdzieś skupiam się na innych rzeczach. Mam nadzieję, że uda mi się przetrwać kilka msc bez kryzysów, ale tulę mocno te z Was, którym teraz ciężko... Byłam tam i wiem, że jest w tym mega źle, by nie użyć bardziej dosadnych słów. Wierzę, że mi się jeszcze uda, i trzymam kciuki za Was 🫂🫂🫂

Moja bratowa urodziła tydzień temu, na razie dobrze to znoszę, jeszcze nie widziałam dziecka, na Wielkanoc mam się widzieć z przyjaciółką, która urodziła w styczniu, trudny czas przede mną 😅

Też brałam NAC w tym miesiącu 3-7dc ale po 2x600, nie wiem czy nie za mało...

Basiax, Mika1992, Kompotlinka, Blond27 lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A ja dziś machnę sobie chyba facelle. A się deklarowałam że nigdy bo mnie oszukały..ale też w 2cs wykryły bardzo wczesną ciążę.. zobaczymy 🤭
    Mi też przeszło to przez myśl, ale nie mam w domu testów 🤣🤣🤣 Basiax a ile jesteś dpo ? Ja dopiero 10/11 więc odpuszczam żeby się nie podłamać za wcześnie... Może zrób z porannego moczu jutro ? Chociaż szczerze ? Dwa testy z pierwszymi kreskami robiłam po pracy po godzinie 16 nie przestrzegając nie picia itp...

Ale termin porodu już sprawdziłam 🤣🤣🤣 25.11 idealnie 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 12:31

Basiax lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

18.03.2026 r. - ⏸️✊✊HCG:43➡️164✊
    30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

preg.png
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Mi też przeszło to przez myśl, ale nie mam w domu testów 🤣🤣🤣 Basiax a ile jesteś dpo ? Ja dopiero 10/11 więc odpuszczam żeby się nie podłamać za wcześnie... Może zrób z porannego moczu jutro ? Chociaż szczerze ? Dwa testy z pierwszymi kreskami robiłam po pracy po godzinie 16 nie przestrzegając nie picia itp...
    Kochana nie mam pojęcia. Tydzień temu potwierdziłam owulację u ginekologa tak jak wspominałam. Była świeża cokolwiek to znaczyło :D więc chyba faktycznie jest bardzo wcześnie i może powinnam odpuścić.. obstawiam 8-10 dpo.

• Mika1992 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że pisałyście o NAC. Biorę od października 3-7dc ale nie zauważyłam jakiś zmian. Może więcej śluzu? Na 5 cykli to dwa były raczej bez owulacji w tym czasie. Teraz będzie jakieś pół roku od brania tego, także wierzę w ten cykl.

Blond27 lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ma być to będzie dziewczyny. Ja też łapię te załamki, chwilowe odpuszczanie, potem znowu zaangażowanie 100% i tak w kółko. Wczoraj miałam bardzo zły humor, straszne smuteczki mnie wzięły, a dziś rano tryskałam energią. Te huśtawki nastrojów są wykańczające. Myślę, że wszystkim nam się uda, bo jakaś sprawiedliwość musi być na świecie ☀️
    Czekam na to odetchnięcie z ulgą, poranki bez termometru, brak wzroków ludzi, kiedy biorę kilka opakowań testów wszelakiej maści w rossmanie..

Basiax, Kathrine32, Kompotlinka, askowe, Remedios, Rosalinda, Blond27 lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
    Czekamy na Ciebie cudzie...
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Przytulam 🫂 Odpocznij i wróć kiedy będziesz gotowa 🫂

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Też tak planowałam jak Ty.. zawsze powtarzałam, że chcę minimum 5 dzieci, duży dom i mnóstwo piesków, a teraz walczymy o choć jednego bobasa. Jak byłam kilka lat młodsza to już czułam, że coś ze mną jest nie tak. Miałam okropnie bolące miesiączki i niestety jako „przepis na szczęście” stara ginekolog zaoferowała 17 letniej mi antykoncepcję. Może kiedyś się uda.. staram się żyć tu i teraz, choć ciągle o tym myślę. Dzisiaj miałam super czułego nosa, że coś z tą temperaturą mi nie pasuje (choć mierzę od soboty, bo dopiero zaopatrzyłam się w termometr). Wieczorem chciałam zrobić owulaka, ale jakiś zepsuty egzemplarz mi się trafił i nie wybarwił się wcale. Mąż przyniósł mi kolejnego i był jakiś dziwnie zadowolony, więc szybki teścik i do spanka, jednak.. zaobserwowaliśmy dość szybko dwie kreseczki, wyglądają jak pik, więc to chyba to 😂 skończyło się na ❤️, choć dzisiaj mieliśmy zrobić przerwę (jednodniową), ale jakoś tak nas natchnęło 😂
    Zerknijcie czy to faktycznie pik 😅 https://zapodaj.net/plik-Eo4RJj5Ynv
    Życzę Ci, żeby spełniło się to marzenie o dużej rodzinie ❤️

Glorietka lubi tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • tulips Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziewczyny źle przeżywam ten cykl, z jednej strony mam ochotę to wszystko rzucić i iść na żywioł, nie kontrolować owulacji, a z drugiej chcę też mieć kontrolę nad tym i sprawdzać, czy je regularnie mam, żeby móc ewentualnie działać z pomocą medyczną 🙁 Jeszcze to ciągłe oczekiwanie, najpierw na owulację, potem czy będzie okres… Robię co mogę, żeby zająć się czymś innym, ale to falami niestety wraca
    A na sikańce to już nie mogę patrzeć, obrzydły mi strasznie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 14:01

Blond27, Glorietka lubią tę wiadomość

AMH ⬆️ PCOS?
    Prolaktyna: ⬆️ Dostinex
    TSH 2.8 ➡️ 1.9 (Euthyrox)

Ferrytyna ⬇️ Ferri complex
  • KamilaAnt2026 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was ma macice dwurożną? Ginekolog mówił że to nie problem ale tak czytałam na grupach że jednak to obniża płodność 🤔

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%
    Starania od 09.25 - 8cs
  • Czarna.Basia Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Kochana nie mam pojęcia. Tydzień temu potwierdziłam owulację u ginekologa tak jak wspominałam. Była świeża cokolwiek to znaczyło :D więc chyba faktycznie jest bardzo wcześnie i może powinnam odpuścić.. obstawiam 8-10 dpo.
    Basiax, ale jesteś uparciuch :P wszystkie mogą ci napisać, że jeszcze za wcześnie a ty i tak chcesz testować i to z popołudniowego moczu :P
    Znam to doskonałe, też najpierw myślę, że jeszcze poczekam i chce odkladać testowanie, aż przychodzi moment, że nagle mnie olśni "a dlaczego mam czekać, kto mi zabroni?" I gdy widzę biel to mam wymówkę, że po południu, że mocz rozwodniony i jeszcze za wcześnie :P

Blond27, Esbe lubią tę wiadomość

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

24.03 ⏸️ 🙏🌈❤️🍀🥹

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax poczekaj ,jeśli to 8-10 dpo to naprawdę mogą być fałszywie negatywne.

Ja postanowiłam , że najwcześniej testuje w czwartek rano i wtedy gdy pozytyw to beta w czw po pracy i kolejna w sobotę 🤣🫣 serio, już sobie rozplanowałam. No a co! Dopóki @ nie ma , piłka w grze to sobie mogę 🤣🫣

Agi96, Kompotlinka, Angel93 lubią tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

18.03.2026 r. - ⏸️✊✊HCG:43➡️164✊
    30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

preg.png
  • Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    A czy któraś z was ma macice dwurożną? Ginekolog mówił że to nie problem ale tak czytałam na grupach że jednak to obniża płodność 🤔
    Ja mam tyłozgięcie😇 ale czy to problem - nie wiem. Po prostu taka budowa, choć też się naczytałam, że utrudnia

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
    Czekamy na Ciebie cudzie...
  • KamilaAnt2026 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Ja mam tyłozgięcie😇 ale czy to problem - nie wiem. Po prostu taka budowa, choć też się naczytałam, że utrudnia
    No właśnie ja mam tyłozgięcie i macice dwurożną , ciekawe ile w tym prawdy że to utrudnia, oby tylko takie gadanie :)

Glorietka lubi tę wiadomość

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%
    Starania od 09.25 - 8cs
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u rodzinnej. Dostałam skierowanie na morfologię, żelazo, ferrytyne, B12, kwas foliowy, tsh, ft3 i ft4. Ale prywatnie machne sobie chyba jeszcze te antytpo

Byłam też u fryzjera i czuję się jak milion dolarów, zamówiłam sobie też seksowną bieliznę na powrót męża. Nie lubię takich rzecZy bo mam wrażenie że wiszą na mnie jak na wieszaki, jestem chuda i bez cycków 🤣 ale mąż coś tam ostatnio marudził że mogłabym coś wykombinować więc niech ma 🙈

Kompotlinka, Angel93, KAaareii, Esbe lubią tę wiadomość

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ