Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś śniło mi się że podcieram się krwią .. test zrobiony negatywny .. odstawiam leki i czekam na okres chyba na trochę znikam bo to dla mnie mega za dużo czuję się jak bym się rozsypała na milion kawałków .. ile można ..Przebadani - zdrowi

starania od 08.2024
plany - 03.2026 inseminacja
W końcu się uda
2026 będzie nasz... -
Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:Dziś śniło mi się że podcieram się krwią .. test zrobiony negatywny .. odstawiam leki i czekam na okres chyba na trochę znikam bo to dla mnie mega za dużo czuję się jak bym się rozsypała na milion kawałków .. ile można ..
🫂🫂 Czasem bywa i tak, że trzeba odpocząć od forum. Od tego ciągłego życia od @ do owulacji, od owulacji do @. Trzymaj się kochana, będziemy tu czekać na Ciebie, jeśli zechcesz wrócić. Też mam dość ..ale co począć 🤷🏻♀️ muszę się dalej starać żeby mieć chociaż jedno dziecko. Jak już zaczęłam to to dokończę, chyba już wpadam w to koło badań itp i szukania przyczyn ..
Remedios, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
5cs -
Ja miałam wczoraj też doła jak weszłam na forum i zobaczyłam mnóstwo kresek, że sporo osób które zaczynały podobnie to są już na fioletowej stronie.
Popłakałam, nie powiem że pomogło, ale dziś się lepiej czuję, w sensie włączyłam jakiś plan działań.
Przytulam każdą, która ma podobne uczucie ❤️🙏💐
Remedios, Iskierka ✨, Seabird, Blond27, dzydzy, Kompotlinka, askowe, Basiax, KamilaAnt2026, Kathrine32, _Dysia_, Esbe, Rosalinda, Reja13, Angel93, KAaareii lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Mika1992 wrote:Ja miałam wczoraj też doła jak weszłam na forum i zobaczyłam mnóstwo kresek, że sporo osób które zaczynały podobnie to są już na fioletowej stronie.
Popłakałam, nie powiem że pomogło, ale dziś się lepiej czuję, w sensie włączyłam jakiś plan działań.
Polajkowałam bo mam podobnie ☺️
Mika1992 lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
12 cs o pierwszą 🤰 -
💗💓💓💓💓Mika1992 wrote:Ja miałam wczoraj też doła jak weszłam na forum i zobaczyłam mnóstwo kresek, że sporo osób które zaczynały podobnie to są już na fioletowej stronie.
Mika1992 lubi tę wiadomość
-
Ja w tym cyklu dużo więcej czytam niż piszę, jakoś ta apka nie jest wygodna do odpowiadania sprawnie 🙈
Mi po okropnym kryzysie na przełomie stycznia i lutego na razie utrzymuje się stan połowicznego zaangażowania: staram się mierzyć temperaturę, teraz wchodzę w owulaki, owulacja najpewniej w czwartek, ale nie myślę o tych staraniach, gdzieś skupiam się na innych rzeczach. Mam nadzieję, że uda mi się przetrwać kilka msc bez kryzysów, ale tulę mocno te z Was, którym teraz ciężko... Byłam tam i wiem, że jest w tym mega źle, by nie użyć bardziej dosadnych słów. Wierzę, że mi się jeszcze uda, i trzymam kciuki za Was 🫂🫂🫂
Moja bratowa urodziła tydzień temu, na razie dobrze to znoszę, jeszcze nie widziałam dziecka, na Wielkanoc mam się widzieć z przyjaciółką, która urodziła w styczniu, trudny czas przede mną 😅
Też brałam NAC w tym miesiącu 3-7dc ale po 2x600, nie wiem czy nie za mało...
Basiax, Mika1992, Kompotlinka, Blond27 lubią tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Mi też przeszło to przez myśl, ale nie mam w domu testów 🤣🤣🤣 Basiax a ile jesteś dpo ? Ja dopiero 10/11 więc odpuszczam żeby się nie podłamać za wcześnie... Może zrób z porannego moczu jutro ? Chociaż szczerze ? Dwa testy z pierwszymi kreskami robiłam po pracy po godzinie 16 nie przestrzegając nie picia itp...Basiax wrote:A ja dziś machnę sobie chyba facelle. A się deklarowałam że nigdy bo mnie oszukały..ale też w 2cs wykryły bardzo wczesną ciążę.. zobaczymy 🤭
Ale termin porodu już sprawdziłam 🤣🤣🤣 25.11 idealnie 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 12:31
Basiax lubi tę wiadomość
-
Kochana nie mam pojęcia. Tydzień temu potwierdziłam owulację u ginekologa tak jak wspominałam. Była świeża cokolwiek to znaczyłoBlond27 wrote:Mi też przeszło to przez myśl, ale nie mam w domu testów 🤣🤣🤣 Basiax a ile jesteś dpo ? Ja dopiero 10/11 więc odpuszczam żeby się nie podłamać za wcześnie... Może zrób z porannego moczu jutro ? Chociaż szczerze ? Dwa testy z pierwszymi kreskami robiłam po pracy po godzinie 16 nie przestrzegając nie picia itp...
więc chyba faktycznie jest bardzo wcześnie i może powinnam odpuścić.. obstawiam 8-10 dpo.
-
Widziałam, że pisałyście o NAC. Biorę od października 3-7dc ale nie zauważyłam jakiś zmian. Może więcej śluzu? Na 5 cykli to dwa były raczej bez owulacji w tym czasie. Teraz będzie jakieś pół roku od brania tego, także wierzę w ten cykl.
Blond27 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Co ma być to będzie dziewczyny. Ja też łapię te załamki, chwilowe odpuszczanie, potem znowu zaangażowanie 100% i tak w kółko. Wczoraj miałam bardzo zły humor, straszne smuteczki mnie wzięły, a dziś rano tryskałam energią. Te huśtawki nastrojów są wykańczające. Myślę, że wszystkim nam się uda, bo jakaś sprawiedliwość musi być na świecie ☀️
Czekam na to odetchnięcie z ulgą, poranki bez termometru, brak wzroków ludzi, kiedy biorę kilka opakowań testów wszelakiej maści w rossmanie..
Basiax, Kathrine32, Kompotlinka, askowe, Remedios, Rosalinda, Blond27 lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Przytulam 🫂 Odpocznij i wróć kiedy będziesz gotowa 🫂Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:Dziś śniło mi się że podcieram się krwią .. test zrobiony negatywny .. odstawiam leki i czekam na okres chyba na trochę znikam bo to dla mnie mega za dużo czuję się jak bym się rozsypała na milion kawałków .. ile można ..Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Życzę Ci, żeby spełniło się to marzenie o dużej rodzinie ❤️Glorietka wrote:Też tak planowałam jak Ty.. zawsze powtarzałam, że chcę minimum 5 dzieci, duży dom i mnóstwo piesków, a teraz walczymy o choć jednego bobasa. Jak byłam kilka lat młodsza to już czułam, że coś ze mną jest nie tak. Miałam okropnie bolące miesiączki i niestety jako „przepis na szczęście” stara ginekolog zaoferowała 17 letniej mi antykoncepcję. Może kiedyś się uda.. staram się żyć tu i teraz, choć ciągle o tym myślę. Dzisiaj miałam super czułego nosa, że coś z tą temperaturą mi nie pasuje (choć mierzę od soboty, bo dopiero zaopatrzyłam się w termometr). Wieczorem chciałam zrobić owulaka, ale jakiś zepsuty egzemplarz mi się trafił i nie wybarwił się wcale. Mąż przyniósł mi kolejnego i był jakiś dziwnie zadowolony, więc szybki teścik i do spanka, jednak.. zaobserwowaliśmy dość szybko dwie kreseczki, wyglądają jak pik, więc to chyba to 😂 skończyło się na ❤️, choć dzisiaj mieliśmy zrobić przerwę (jednodniową), ale jakoś tak nas natchnęło 😂
Zerknijcie czy to faktycznie pik 😅 https://zapodaj.net/plik-Eo4RJj5Ynv
Glorietka lubi tę wiadomość
Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Ja też dziewczyny źle przeżywam ten cykl, z jednej strony mam ochotę to wszystko rzucić i iść na żywioł, nie kontrolować owulacji, a z drugiej chcę też mieć kontrolę nad tym i sprawdzać, czy je regularnie mam, żeby móc ewentualnie działać z pomocą medyczną 🙁 Jeszcze to ciągłe oczekiwanie, najpierw na owulację, potem czy będzie okres… Robię co mogę, żeby zająć się czymś innym, ale to falami niestety wraca
A na sikańce to już nie mogę patrzeć, obrzydły mi strasznie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 14:01
Blond27, Glorietka lubią tę wiadomość
starania od 06.2025
AMH 6.49
Prolaktyna: 773.07
TSH 2.8 ➡️ 1.9 (Euthyrox)
Morfologia 2%, ilość 🆗 -
A czy któraś z was ma macice dwurożną? Ginekolog mówił że to nie problem ale tak czytałam na grupach że jednak to obniża płodność 🤔🚺95 🚹98
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
Starania od 09.25 - 7cs -
Basiax, ale jesteś uparciuchBasiax wrote:Kochana nie mam pojęcia. Tydzień temu potwierdziłam owulację u ginekologa tak jak wspominałam. Była świeża cokolwiek to znaczyło
więc chyba faktycznie jest bardzo wcześnie i może powinnam odpuścić.. obstawiam 8-10 dpo.
wszystkie mogą ci napisać, że jeszcze za wcześnie a ty i tak chcesz testować i to z popołudniowego moczu 
Znam to doskonałe, też najpierw myślę, że jeszcze poczekam i chce odkladać testowanie, aż przychodzi moment, że nagle mnie olśni "a dlaczego mam czekać, kto mi zabroni?" I gdy widzę biel to mam wymówkę, że po południu, że mocz rozwodniony i jeszcze za wcześnie
Blond27, Esbe lubią tę wiadomość
💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈 -
Basiax poczekaj ,jeśli to 8-10 dpo to naprawdę mogą być fałszywie negatywne.
Ja postanowiłam , że najwcześniej testuje w czwartek rano i wtedy gdy pozytyw to beta w czw po pracy i kolejna w sobotę 🤣🫣 serio, już sobie rozplanowałam. No a co! Dopóki @ nie ma , piłka w grze to sobie mogę 🤣🫣
Agi96, Kompotlinka, Angel93 lubią tę wiadomość
-
Ja mam tyłozgięcie😇 ale czy to problem - nie wiem. Po prostu taka budowa, choć też się naczytałam, że utrudniaKamilaAnt2026 wrote:A czy któraś z was ma macice dwurożną? Ginekolog mówił że to nie problem ale tak czytałam na grupach że jednak to obniża płodność 🤔💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie... -
No właśnie ja mam tyłozgięcie i macice dwurożną , ciekawe ile w tym prawdy że to utrudnia, oby tylko takie gadanieGlorietka wrote:Ja mam tyłozgięcie😇 ale czy to problem - nie wiem. Po prostu taka budowa, choć też się naczytałam, że utrudnia
Glorietka lubi tę wiadomość
🚺95 🚹98
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
Starania od 09.25 - 7cs -
Ja byłam u rodzinnej. Dostałam skierowanie na morfologię, żelazo, ferrytyne, B12, kwas foliowy, tsh, ft3 i ft4. Ale prywatnie machne sobie chyba jeszcze te antytpo
Byłam też u fryzjera i czuję się jak milion dolarów, zamówiłam sobie też seksowną bieliznę na powrót męża. Nie lubię takich rzecZy bo mam wrażenie że wiszą na mnie jak na wieszaki, jestem chuda i bez cycków 🤣 ale mąż coś tam ostatnio marudził że mogłabym coś wykombinować więc niech ma 🙈
Kompotlinka, Angel93, KAaareii, Esbe lubią tę wiadomość