X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś śniło mi się że podcieram się krwią .. test zrobiony negatywny .. odstawiam leki i czekam na okres chyba na trochę znikam bo to dla mnie mega za dużo czuję się jak bym się rozsypała na milion kawałków .. ile można ..

Przebadani - zdrowi :)

starania od 08.2024
    plany - 03.2026 inseminacja

W końcu się uda :)
    2026 będzie nasz...
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 17 marca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Dziś śniło mi się że podcieram się krwią .. test zrobiony negatywny .. odstawiam leki i czekam na okres chyba na trochę znikam bo to dla mnie mega za dużo czuję się jak bym się rozsypała na milion kawałków .. ile można ..

🫂🫂 Czasem bywa i tak, że trzeba odpocząć od forum. Od tego ciągłego życia od @ do owulacji, od owulacji do @. Trzymaj się kochana, będziemy tu czekać na Ciebie, jeśli zechcesz wrócić. Też mam dość ..ale co począć 🤷🏻‍♀️ muszę się dalej starać żeby mieć chociaż jedno dziecko. Jak już zaczęłam to to dokończę, chyba już wpadam w to koło badań itp i szukania przyczyn ..

Remedios, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    5cs
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj też doła jak weszłam na forum i zobaczyłam mnóstwo kresek, że sporo osób które zaczynały podobnie to są już na fioletowej stronie.

Popłakałam, nie powiem że pomogło, ale dziś się lepiej czuję, w sensie włączyłam jakiś plan działań.

Przytulam każdą, która ma podobne uczucie ❤️🙏💐

Remedios, Iskierka ✨, Seabird, Blond27, dzydzy, Kompotlinka, askowe, Basiax, KamilaAnt2026, Kathrine32, _Dysia_, Esbe, Rosalinda, Reja13, Angel93, KAaareii lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 17 marca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Ja miałam wczoraj też doła jak weszłam na forum i zobaczyłam mnóstwo kresek, że sporo osób które zaczynały podobnie to są już na fioletowej stronie.

Popłakałam, nie powiem że pomogło, ale dziś się lepiej czuję, w sensie włączyłam jakiś plan działań.

Polajkowałam bo mam podobnie ☺️

Mika1992 lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

12 cs o pierwszą 🤰
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:

💗💓💓💓💓

Mika1992 lubi tę wiadomość

• Basiax Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś machnę sobie chyba facelle. A się deklarowałam że nigdy bo mnie oszukały..ale też w 2cs wykryły bardzo wczesną ciążę.. zobaczymy 🤭

Blond27 lubi tę wiadomość

• askowe Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu dużo więcej czytam niż piszę, jakoś ta apka nie jest wygodna do odpowiadania sprawnie 🙈

Mi po okropnym kryzysie na przełomie stycznia i lutego na razie utrzymuje się stan połowicznego zaangażowania: staram się mierzyć temperaturę, teraz wchodzę w owulaki, owulacja najpewniej w czwartek, ale nie myślę o tych staraniach, gdzieś skupiam się na innych rzeczach. Mam nadzieję, że uda mi się przetrwać kilka msc bez kryzysów, ale tulę mocno te z Was, którym teraz ciężko... Byłam tam i wiem, że jest w tym mega źle, by nie użyć bardziej dosadnych słów. Wierzę, że mi się jeszcze uda, i trzymam kciuki za Was 🫂🫂🫂

Moja bratowa urodziła tydzień temu, na razie dobrze to znoszę, jeszcze nie widziałam dziecka, na Wielkanoc mam się widzieć z przyjaciółką, która urodziła w styczniu, trudny czas przede mną 😅

Też brałam NAC w tym miesiącu 3-7dc ale po 2x600, nie wiem czy nie za mało...

Basiax, Mika1992, Kompotlinka, Blond27 lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A ja dziś machnę sobie chyba facelle. A się deklarowałam że nigdy bo mnie oszukały..ale też w 2cs wykryły bardzo wczesną ciążę.. zobaczymy 🤭
    Mi też przeszło to przez myśl, ale nie mam w domu testów 🤣🤣🤣 Basiax a ile jesteś dpo ? Ja dopiero 10/11 więc odpuszczam żeby się nie podłamać za wcześnie... Może zrób z porannego moczu jutro ? Chociaż szczerze ? Dwa testy z pierwszymi kreskami robiłam po pracy po godzinie 16 nie przestrzegając nie picia itp...

Ale termin porodu już sprawdziłam 🤣🤣🤣 25.11 idealnie 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 12:31

Basiax lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

18.03.2026 r. - ⏸️✊✊HCG:43➡️164✊
    30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

preg.png
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Mi też przeszło to przez myśl, ale nie mam w domu testów 🤣🤣🤣 Basiax a ile jesteś dpo ? Ja dopiero 10/11 więc odpuszczam żeby się nie podłamać za wcześnie... Może zrób z porannego moczu jutro ? Chociaż szczerze ? Dwa testy z pierwszymi kreskami robiłam po pracy po godzinie 16 nie przestrzegając nie picia itp...
    Kochana nie mam pojęcia. Tydzień temu potwierdziłam owulację u ginekologa tak jak wspominałam. Była świeża cokolwiek to znaczyło :D więc chyba faktycznie jest bardzo wcześnie i może powinnam odpuścić.. obstawiam 8-10 dpo.

• Mika1992 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że pisałyście o NAC. Biorę od października 3-7dc ale nie zauważyłam jakiś zmian. Może więcej śluzu? Na 5 cykli to dwa były raczej bez owulacji w tym czasie. Teraz będzie jakieś pół roku od brania tego, także wierzę w ten cykl.

Blond27 lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ma być to będzie dziewczyny. Ja też łapię te załamki, chwilowe odpuszczanie, potem znowu zaangażowanie 100% i tak w kółko. Wczoraj miałam bardzo zły humor, straszne smuteczki mnie wzięły, a dziś rano tryskałam energią. Te huśtawki nastrojów są wykańczające. Myślę, że wszystkim nam się uda, bo jakaś sprawiedliwość musi być na świecie ☀️
    Czekam na to odetchnięcie z ulgą, poranki bez termometru, brak wzroków ludzi, kiedy biorę kilka opakowań testów wszelakiej maści w rossmanie..

Basiax, Kathrine32, Kompotlinka, askowe, Remedios, Rosalinda, Blond27 lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
    Czekamy na Ciebie cudzie...
  • Rosalinda Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Przytulam 🫂 Odpocznij i wróć kiedy będziesz gotowa 🫂

Mama dwóch chłopców 🥰
    💙 10.2019 (3cs)
    💙 02.2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • Rosalinda Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Też tak planowałam jak Ty.. zawsze powtarzałam, że chcę minimum 5 dzieci, duży dom i mnóstwo piesków, a teraz walczymy o choć jednego bobasa. Jak byłam kilka lat młodsza to już czułam, że coś ze mną jest nie tak. Miałam okropnie bolące miesiączki i niestety jako „przepis na szczęście” stara ginekolog zaoferowała 17 letniej mi antykoncepcję. Może kiedyś się uda.. staram się żyć tu i teraz, choć ciągle o tym myślę. Dzisiaj miałam super czułego nosa, że coś z tą temperaturą mi nie pasuje (choć mierzę od soboty, bo dopiero zaopatrzyłam się w termometr). Wieczorem chciałam zrobić owulaka, ale jakiś zepsuty egzemplarz mi się trafił i nie wybarwił się wcale. Mąż przyniósł mi kolejnego i był jakiś dziwnie zadowolony, więc szybki teścik i do spanka, jednak.. zaobserwowaliśmy dość szybko dwie kreseczki, wyglądają jak pik, więc to chyba to 😂 skończyło się na ❤️, choć dzisiaj mieliśmy zrobić przerwę (jednodniową), ale jakoś tak nas natchnęło 😂
    Zerknijcie czy to faktycznie pik 😅 https://zapodaj.net/plik-Eo4RJj5Ynv
    Życzę Ci, żeby spełniło się to marzenie o dużej rodzinie ❤️

Glorietka lubi tę wiadomość

Mama dwóch chłopców 🥰
    💙 10.2019 (3cs)
    💙 02.2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • tulips Koleżanka

Wysłany: 17 marca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziewczyny źle przeżywam ten cykl, z jednej strony mam ochotę to wszystko rzucić i iść na żywioł, nie kontrolować owulacji, a z drugiej chcę też mieć kontrolę nad tym i sprawdzać, czy je regularnie mam, żeby móc ewentualnie działać z pomocą medyczną 🙁 Jeszcze to ciągłe oczekiwanie, najpierw na owulację, potem czy będzie okres… Robię co mogę, żeby zająć się czymś innym, ale to falami niestety wraca
    A na sikańce to już nie mogę patrzeć, obrzydły mi strasznie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 14:01

Blond27, Glorietka lubią tę wiadomość

starania od 06.2025

AMH 6.49
    Prolaktyna: 773.07
    TSH 2.8 ➡️ 1.9 (Euthyrox)

Morfologia 2%, ilość 🆗
  • KamilaAnt2026 Koleżanka

Wysłany: 17 marca, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was ma macice dwurożną? Ginekolog mówił że to nie problem ale tak czytałam na grupach że jednak to obniża płodność 🤔

🚺95 🚹98

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

Starania od 09.25 - 7cs
  • Czarna.Basia Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Kochana nie mam pojęcia. Tydzień temu potwierdziłam owulację u ginekologa tak jak wspominałam. Była świeża cokolwiek to znaczyło :D więc chyba faktycznie jest bardzo wcześnie i może powinnam odpuścić.. obstawiam 8-10 dpo.
    Basiax, ale jesteś uparciuch :P wszystkie mogą ci napisać, że jeszcze za wcześnie a ty i tak chcesz testować i to z popołudniowego moczu :P
    Znam to doskonałe, też najpierw myślę, że jeszcze poczekam i chce odkladać testowanie, aż przychodzi moment, że nagle mnie olśni "a dlaczego mam czekać, kto mi zabroni?" I gdy widzę biel to mam wymówkę, że po południu, że mocz rozwodniony i jeszcze za wcześnie :P

Blond27, Esbe lubią tę wiadomość

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax poczekaj ,jeśli to 8-10 dpo to naprawdę mogą być fałszywie negatywne.

Ja postanowiłam , że najwcześniej testuje w czwartek rano i wtedy gdy pozytyw to beta w czw po pracy i kolejna w sobotę 🤣🫣 serio, już sobie rozplanowałam. No a co! Dopóki @ nie ma , piłka w grze to sobie mogę 🤣🫣

Agi96, Kompotlinka, Angel93 lubią tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

18.03.2026 r. - ⏸️✊✊HCG:43➡️164✊
    30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

preg.png
  • Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    A czy któraś z was ma macice dwurożną? Ginekolog mówił że to nie problem ale tak czytałam na grupach że jednak to obniża płodność 🤔
    Ja mam tyłozgięcie😇 ale czy to problem - nie wiem. Po prostu taka budowa, choć też się naczytałam, że utrudnia

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
    Czekamy na Ciebie cudzie...
  • KamilaAnt2026 Koleżanka

Wysłany: 17 marca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glorietka wrote:
    Ja mam tyłozgięcie😇 ale czy to problem - nie wiem. Po prostu taka budowa, choć też się naczytałam, że utrudnia
    No właśnie ja mam tyłozgięcie i macice dwurożną , ciekawe ile w tym prawdy że to utrudnia, oby tylko takie gadanie :)

Glorietka lubi tę wiadomość

🚺95 🚹98

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

Starania od 09.25 - 7cs
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u rodzinnej. Dostałam skierowanie na morfologię, żelazo, ferrytyne, B12, kwas foliowy, tsh, ft3 i ft4. Ale prywatnie machne sobie chyba jeszcze te antytpo

Byłam też u fryzjera i czuję się jak milion dolarów, zamówiłam sobie też seksowną bieliznę na powrót męża. Nie lubię takich rzecZy bo mam wrażenie że wiszą na mnie jak na wieszaki, jestem chuda i bez cycków 🤣 ale mąż coś tam ostatnio marudził że mogłabym coś wykombinować więc niech ma 🙈

Kompotlinka, Angel93, KAaareii, Esbe lubią tę wiadomość

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ