X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alw skoro beta 2 to moze wzrośnie? Chyba ze po lekach jest taka a ja sie nie znam.
    Ja testowałem dzis znow negatyw.

Okropnie dlugie teraz terminy do dr ch. Ja zapisywalam sie we wrzesniu chyba na luty :D. Więc tez trochę musiałam czekac. Ale jak wyczekasz, to juz ma dla ciebie czas. Spokojnie.

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny z powodu negatywów. Kuzmoni, nie myślałaś o histeroskopii? Ja bez histero do IUI bym już nie podeszła, ale czasu nie cofne, mogę tylko radzić. Ja temat dziecka odpuszczam, skupiam się na znalezieniu pracy w zawodzie, za 2 mce kończę podyplomowke. Jak sobie pomyśle że miałabym zajść w ciążę i potem do końca życia w korpo pracować to mi niedobrze. To moja ostatnia szansa żeby coś zadziałać w temacie. I jak sobie to uświadomiłam to mi lekko na duszy. Histero jeszcze zrobię i na lipiec się umówiłam z dr Rubiszem z Wrocławia żeby sprawdził czy nie mam endomendy i na tym koniec. Ale oczywiście z Wami tutaj będę bo jednak forum mnie trochę uzaleznilo hehe.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie badalam drożności. Po następnym cyklu pójdę do mojego lekarza i zapytam.

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zla dziewczyny. Mam wrazenie ze wszystko jest przeciwko nam...

Okres przyszedł w sobote. Zatem praktycznie jedyna szansa na ten cykl jest sobota 4 maja- moj 15 dc (wczesniej nas nie ma od 29 kwietnia do 3 maja).
    Dzwonię dzisiaj sie umowic, a oni nie pracuja wtedy w ogole. Cała kinika w weekend majowy jest zamknieta. Od 1 maja do 5. Nikt wtedy owulowac nie powinien.
    Mozliwy termin wizyty to 6 maja ale pewnie bede po owulacji bo to juz 17dc :/

Zla jestem bo w kolejnym miesiacu lecimy na malte od 8 do 12 czerwca wiec tez jest ryzyko ze sie nie wstrzelimy. No nic. Zobaczymy.

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 00:25

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do histerokopii to na razie nie planuje. U nas poki co wskazaniem jest tylko problem meski, wiec nie ma podstaw ku temu. Wierzę ze nie bedzie to potrzebne.
    I oczywiście kciuki za twoje plany :)

Rudzik, tak wakacje sa mila odmiana tego wszystkiego. Ty niedlugo z malenstwem bedziesz jezdzic ;)

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj się Kuzmoni, IUI na pewno lepiej robić na wyluzowaniu powakacyjnym. Dorwaliscie jakiegoś lasta czy tanie bilety? Laski byłam dzis na akupresurze. Ciekawe doświadczenie, lezalam z tymi iglami w całym ciele i ogarnął mnie błogi spokój. Podoba mi się. Jutro kolejna. Łącznie mam mieć 15 wizyt, najlepiej codziennie.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla jaka cena takich przyjemności??

Ja zaczynam dietę od dziewczyn z akademii płodności, a nóż się coś poprawi. Myślałam, że raczej zdrowo się odżywiam, ale nie dostarczałam wielki mikroelementów i witamin .

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Nie stresuj się Kuzmoni, IUI na pewno lepiej robić na wyluzowaniu powakacyjnym. Dorwaliscie jakiegoś lasta czy tanie bilety? Laski byłam dzis na akupresurze. Ciekawe doświadczenie, lezalam z tymi iglami w całym ciele i ogarnął mnie błogi spokój. Podoba mi się. Jutro kolejna. Łącznie mam mieć 15 wizyt, najlepiej codziennie.
    Z jednej strony tak, ale powakacyjny spokoj skończy sie powrotem do pracy :D
    My jedziemy do Misni, w Niemczech. Wiec zaden last i zadne tanie bilety , tylko samochodem a nocleg przez booking. Będziemy zwiedzać okolice , w tyn drezno i wiele zamkow. Jest szlak winny wiec moze pozyczyny rowery i pojedziemy. Oby tylko pogoda dopisala. Poki co średnio ma byc.

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni zrozumialam ze teraz na Malte lecicie:-) Ale Miśnia to super pomysł, widzę że też macie żyłkę podróżnicza:-) My na majówkę kolejny raz w Dolny Slask, góry,zamki, klimat, kocham te tereny, już któryś raz z kolei jedziemy, ciągle mało.

Karolka ja zapłaciłam 117 zl za pierwsza wizytę. Każda następna 57 zl. Mam ich mieć 15, najlepiej dzień po dniu wiec dzisiaj i jutro też jadę. Na kliniki już nie wydajemy więc mogę sobie pozwolić. Co to za dieta?

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akademia płodności-maja swoją stronę.
    Dieta nie zastąpi jedzenia, ale poprawia jakość śluzu, może powrócić owulacja. Nie sądzę, że działa cuda, ale jest smaczna i nóż widelec się uda :) ja bez stymulacji mam długie cykle, więc bezowulacyjne .

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale długie cykle nie znaczą że bezowulacyjne. Miałaś monitoring?

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://plodnosc.pl/warsztaty-dla-nieplodnych-obudz-w-sobie-zycie-w-krakowie/?fbclid=IwAR3PuIhWC4jzDMEY1j0iiJUb_NGi_IgTddyxi_DlRGMvXHEvmQx2QPP9rAY

Może któraś ma ochotę

Wszystko ma swój czas...
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzięki, weekend mam zajęty, a też staram się nie fiksowac na temacie. Ty idziesz, Dziwna?

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jadę

Wszystko ma swój czas...
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Ale długie cykle nie znaczą że bezowulacyjne. Miałaś monitoring?
    Monitoring miałam przy Clo. Od roku w ogóle się nie zabezpieczalismy i mówiliśmy, że jak będzie to fajnie. Lekarz dał mi odrazu clo, też dlatego, że mąż pracuje w delegacji i łatwiej nam wyceloeac w owu.

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • e&k Debiutantka

Wysłany: 1 maja 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Czy któraś z was słyszała może o poradni ziołolecznictwa u Bonifratów w Krakowie ?
    Pytam nie bez powodu. Możecie się śmiać , ale moja siostra starała się z mężem o dziecko prawie 3 lata , tracili nadzieję , badali się ze wszystkich stron , chodzili do najlepszych specjalistów i cisza ... wkoncu jedna z koleżanek poleciła mojej siostrze , właśnie ta poradnie . Kiedy tam poszła nie miała pojęcia co powiedziec .. od czego zacząć .. jedyne zalecenia jakie dostała to mleczko pszczele + olej z czarnuszki + mieszankę ziołowa od nich z apteki Lekarka powiedziała, ze efekty będą po 3 msc . Dziś ten " efekt " ma prawie 2 lata ma na imię Staś :) równo 3 msc od wizyty siostra zaszła w ciąże :)
    Pytam bo moja siostra mieszka w Warszawie ale z całego serca namawiała mnie zeby odwiedzić bonifratow w Krakowie :) może któraś z was ma podobne doświadczenia / słyszała o jakimś lekarzu ? Będę wdzięczna ! Przyznam szczerze ze tenat mnie zaciekawił a patrząc na Stasia to .. serce rośnie <3

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cie temat zaciekawił to spróbuj nie masz wiele do stracenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 15:07

Wszystko ma swój czas...
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej e&k. Ale zielarz to chyba nie lekarz? Z tego co wiem bioenergoterapeuci zalecają właśnie pyłek pszczeli i pokrzywe. Piłam jedno i drugie przez kilka miesięcy i w ciaze nie zaszlam, ale wiadomo, że sa dziewczyny, którym to pomogło. Przeczytaj sobie watek tu na forum o pylku i mleczku pszczelim. No ale nie powiem, zaintrygowalas mnie, może sama sie do nich wybiore.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • e&k Debiutantka

Wysłany: 2 maja 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla - najciekawsze jest to , ze u Bonifratow w Krakowie przyjmują normalni lekarze specjaliści ! Wypisują recepty , doradzają , a wszystkie mieszanki ziołowe wykupujesz u nich w aptece . Wizyty mogą być prywatnie lub na fundusz bo sprawdzałam . Oczywiście na fundusz czeka się dłużej ( ile tego dokładnie nie wiem po majowce wrócę do Krakowa to postaram się to spr ) zakupiłam dziś mleczko pszczele i ZobaCYmy jak podziała :) ogólnie tenat ciekawy nie ma nic do stracenia zobaczymy ! :)

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ