Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja to w ogóle uwielbiam takie rady. A najlepiej jest przy rodzinnym stole. Młodzi to jeszcze sie stopuja z pytaniami, ale starsze osoby zwykle drążą drążą i już w sumie to nie wiadomo jak odpowiadać. Bo przecie nikt nie będzie się tłumaczył z tego jakie badania wykonywał oraz co robił dla tego aby zajść w ciążę. Poza tym nawet jeśli coś pomogło komuś zajść w ciążę, to nie znaczy że będzie skuteczne w przypadku innej pary. https://gameta.pl/diagnostyka-nieplodnosci/
O wiele lepiej o tych sprawach rozmawiać z lekarzem a nie ze znajomymi czy rodziną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 14:28
-
Ja dziewczyny żałuję, bo przed pierwszym dzieckiem nic nikomu nie mówiliśmy że się staramy i nie wychodzi. Czasami padł temat kiedy dziecko ale ucinalismy i tyle.
Teraz powiedziałam mamie, siostrze, koleżankom że się staramy, szukamy przyczyny, zaczniemy leczenie. I się zaczęło, Z każdym kolejnym okresem męczą mnie i jak tam, udało się? Każdy telefon od nich mnie denerwuje. Czuje dodatkowa presję.2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Ja nie rozmawiam w domu z nikim na ten temat
Nie umiem, od razu płakać mi się chce. Jestem niestety słaba psychicznie i mimo że próbuje to zawsze płacz jest.
Dzisiaj byłam na usg kontrolnym przed iui. Jest to 12 dc.
Stymulacja lametta.
Pęcherzyki 20mm, Endo 10 mm.
Jutro iui
Dzisiaj o18 mam zrobić zastrzyk ovitrelle.
I pytanie czy któraś to robiła? Jakieś wskazówki?
W ogóle kupiłam to za 120zl. Nie wiedziałam że to takie drogie:/ -
Drogie drogie. Igielka jest cienka. Chwytasz za fald brzucha i ustawiasz strzykawke prostopadle, pod katem 90st. Powoli wstrzykujesz i powoli wyjmujesz.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
No wiec mialam dzisian iui o 9;30.
Pęcherzyk 24 mm, Endo 11 mm. Lekarz zawiedziony że tylko jeden pęcherzyk.
Jeśli ta 3 próba będzie nieudana, lekarz sugeruje ponowne pełne badanie nasienia. Gdyby było całkiem w normie z morfo itp. (Bo po wyleczeniu urea wyniki podstawowe się mocno poprawily, więc może się okazać że niekoniecznie to nasienia wina) to niepłodność idiopatyczna. Dodatkowe badania u mnie ...
Jednak mam nadzieję że się uda. Do 3 razy sztuka:)
Od 16dc duphostan 2x1 przez 10 dni.
Czy po ovitrelle tez nie ma co za wcześnie testu robić? Bo moze wyjść zaburzony wynik? -
Jasne, że fałszuje. Bete zrób 13 dpo najlepiej.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Ja mam z kolei zagwostke czy robić IUI na encortonie czy histero prywatnie, bo 15.10 to cała wieczność. Coś mi podpowiada, że ten straszny skurcz macicy, który miałam tydZień po ostatniej IUI, to było odrzucenie zarodka przez mój organizm, dlatego chce IUI z encortonem, ale z drugiej strony ta histero za mna chodzi. Jednak 2 tys to dużo za ten zabieg... Kuzmoni myślę że 12 dnia też możesz zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 12:06
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
W Parens, u dr Maduzi. On nam proponowal wrócić jeszcze na IUI jak zbadam komórki NK, ale ja się wtedy poddalam, potem miałam ten wypadek i tak z rok zeszło. Tak, chyba jednak poczekam na ta histero, tym bardziej że czasami coś sie zwalnia. Martwi mnie to, że histero 15.10 a wizyta w Artvimed 22.10, bo wolalam poczekac jeszcze kilka mcy od histero, ale nic nie poradze. To ciekawe jaką diagnostyke Tobie zaproponuje dr.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualny
-
Dzieki, dobry pomysl, ale ja mam niestety histero też w pazdzierniku no i chciałabym jeszcze IUI zrobić przed ivf, więc mnie akurat nie przeszkadza to cZekanie. Serio aż tak może przyspieszyc?? Klot, to może ty skorzystasz?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anuśla, na razie mamy umówiona wizytę na Kopernika w piątek z tego programu leczenia niepłodności. Ma razie spróbujemy tam a później jak coś ten termin na październik mamy. Kuzmoni trzymam mocno kciuki żeby się udało!
Ja już nie mogę się doczekać piątku...może jakaś nadzieja wrócikuzmoni1 lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Ja też nie wiedziałam że przyspiesza. Wprawdzie byłam u niego raz na monitoringu i mówił że podsyla cheostowskiemu pacjentów jak jest decyzja o iui itp. I odwrotnie. Jak jest ciąża to p ponoć dr Ch zachęca do Golańskiego. Ale nic nie mówił o innych terminach
-
Właśnie wracam z Wrocławia, z wizyty u dr Rubisza - znanego specjalisty od endometriozy. Matko, ale mnie wybadal, reke mi włożył tak głęboko, że myślałam, że tylkiem wyjdzie hehe. Nie ma widocznej endometriozy, pomiedzy macica a jelitami jest płyn, co znaczy że nie są zrosniete, macica z jajnikami się ruszają, nie widzi szczepow endometriozy, więc nie mam wskazania do laparoskopii. Poleca zrobić jeszcze IUI skoro co dopiero leczylam bakterie z endometrium. No i o to właśnie mi chodziło, żeby potwierdzić czy jest jeszcze sens IUI. Endometrium 8 mm w 5dc, wow, ostatnio przy IUI miałam 5 mm w 10dc i nawet nie wiadomo było czy sie odbędzie a tu proszę, może rośnie ładnie po wybiciu bakterii. Dziewczyny, jeśli macie bolesne miesiączki lub jakiekolwiek podejrzenia to warto sie wybrać do takiego lekarza. Lucia, ja nie byłam nigdy u Ludwina, ale slyszalam że jest bardzo dobrym specjalista w histeroskopii.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 16:18
Rudzik1, kłot lubią tę wiadomość
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
"Nie bój się, tylko wierz."