Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jak czasem z przypadku mam miesiączkę, albo z odstawienia tabletek to dokładnie tak wygląda. Ale już dawno temu trafiłam na ogarniętego lekarza, co się nie cackał i przepisał mi na prawdę konkretne leki przeciwbólowe i było ok. Bardzo ci Anuśla współczuję tej nocy Jakby (odpukać)miało się to kiedyś powtórzyć i byś nie miała w domu nic mocniejszego, to polecam zwykłe przeciwbólowe x2, termofor na brzuch i na plecy i zaparzony imbir na uczucie mdłości i warto kombinować z pozycją, bo zazwyczaj znajdzie się jakaś, nawet czasem dość dziwna, w której boli trochę mniej.
Anuśla lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Hej dziewczyny,
muszę się z Wami podzielić tą informacją.
Zrobiłam wczoraj test bo 4 dni okres mi się spóźniał, a w weekend byłam w Warszawie ze znajomymi, więc nie chciałam przy nich testować.
I pierwszy raz ujrzałam 2 kreski, bardzo wyraźne 2 kreski.
Poryczałam się wczoraj z mężem, W ogóle się nie spodziewaliśmy. Odpuściliśmy lekarzy i wszystko, zastanawialiśmy nad in vitro.
Poleciałam dzisiaj rano na betę i progesteron ale czekam na wyniki.
Nie wiem co teraz. w ogóle jestem w totalnym szoku i boje się czy wszystko będzie w porządku.
Czy oprócz tego powinnam zbadać coś jeszcze?
Czekam na te wyniki z trzęsącymi się rękami!tym_janek, Dziwna, kłot, KAL, boo123, nimsi, Asasa, Pia88, Asia88, Rudzik1, Nona lubią tę wiadomość
-
kuzmoni, gratulacje! żadnych więcej badań na tym etapie nie potrzeba możesz powtórzyć betę za 2 dni aby sprawdzić jeszcze czy dobrze przyrasta i jak beta wyjdzie pozytywnie to umówić się do lekarza na za 2-3 tygodnie to wtedy będzie już widać serduszko na usg
kuzmoni1 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
O Jezu ale informacja !!! Ale super, trzymam kciuki Kuzmoni! 💗 coś teraz robiliście czy naturalnie ? Brałaś jakieś suple lub leki?
Ja napisałam do dr Anny knafel ale jeszcze nie odpisała. Dzwoniłam na kamienną żeby zapytać o terminy to dopiero na styczeń! Ale podali mi nr jeszcze do położnej która pracuje z dr i mam jeszcze z nią rozmawiać (Bo powiedziałam że dostałam nr prywatny do Pani dr ale nie odpisuje)kuzmoni1, tym_janek lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Dzięki dziewczyny,
wszystko naturalnie.
Ja żadnych supli nie brałam, nawet kwasu foliowego za bardzo nie, jakoś raz na tydzień sobie przypominałam żeby zażyć.
Totalnie odpuściliśmy.
Ale mąż brał suple, zażywał cały czas profertil.
Od kilku miesięcy zaczął też brać armolipid - to jest suplement diety na poprawę cholesterolu, ale jeszcze nie zmierzył żeby sprawdzić czy spadło.
Może to miało jakieś znaczenie, nie wiem.
Czekam na wyniki, jeśli się potwierdzą zapisuję się do jakiegoś lekarza (nie wiem nawet gdzie, ale pójdę chyba do Golańskiego bo mam rzut beretem z pracy).
Dzisiaj jest mój 33 dc.
I chyba umówię się do lekarza wcześniej, niż za 2 tygodnie bo zwariuję
Ja dalej nie wierzę, jestem w totalnym szoku. A wyniki w synevo mają być dopiero wieczorem, chyba zwariuję.
KAL, Pia88, Nona lubią tę wiadomość
-
Kuzmoni gratulacje 😀
Dziwna dzięki za radę, idę jednak tego 31.10 bo w tym cyklu nie maja już wolnych terminow. Lekarz mnie zbada i zdecyduje czy robi czy nie. Najwyżej znowu mnie odesla, do trzech razy sztukakuzmoni1 lubi tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Wow kuzmoni co za wiadomosc! Wielkie gratulacje! Coś nareszcie ruszylo na wątku, tymjanek, Twój powrót przyniósł szczęście hehe
kuzmoni1, Pia88, tym_janek, Nona lubią tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
kuzmoni1 wrote:Hej dziewczyny,
muszę się z Wami podzielić tą informacją.
Zrobiłam wczoraj test bo 4 dni okres mi się spóźniał, a w weekend byłam w Warszawie ze znajomymi, więc nie chciałam przy nich testować.
I pierwszy raz ujrzałam 2 kreski, bardzo wyraźne 2 kreski.
Poryczałam się wczoraj z mężem, W ogóle się nie spodziewaliśmy. Odpuściliśmy lekarzy i wszystko, zastanawialiśmy nad in vitro.
Poleciałam dzisiaj rano na betę i progesteron ale czekam na wyniki.
Nie wiem co teraz. w ogóle jestem w totalnym szoku i boje się czy wszystko będzie w porządku.
Czy oprócz tego powinnam zbadać coś jeszcze?
Czekam na te wyniki z trzęsącymi się rękami!kuzmoni1, Pia88 lubią tę wiadomość
-
Kuzmoni gratuluję:*
Jak będziesz robić betę za 2 dni, a potem za 4 czy 6 to się nie stresuj. Moja słabo przyrastała, miałam z tego powodu problemy ze snem, a dzidziuś ma już 2.4cm. Pamiętaj, że każda kobieta jest inna:* jeszcze raz gratulujękuzmoni1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pia88 wrote:Wooow! To super beta. A jak progesteron?
Mi Pani Doktor po transferze kazała brać witaminę D i kwas foliowy metylowany.
Proga jeszcze nie mam, ale napisze jak tylko się pojawi, Mam nadzieję że niedługo.
Chyba 5 tydzień to już jest.Pia88, Nona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kuzmoni idealnie ! Mega się cieszę! Prawie jakbym sama ujrzała te 2 kreski 🤣 przywraca to nadzieję... To możecie na święta zrobić prezent rodzicom 🤗
Pia88, Nona lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Dziewczyny a gdzie przyjmuje jeszcze Zmaczynski oprocz superior i sublimed?
Wiecie cos?
W superiorze termin mi ustalili na 21 listopada najwcześniejszy, a nie ma opcji zebym tyle az czekala
A to jest za to blisko mojego domu tez superior i stwierdzilismy z mężem ze latwiej bedzie nam razem do superior przyjezdzac niz do centrum.
Na 1 wizyte wyjatkowo moge w inne miejsce ale zastanawiam sie czy moge uderzac jeszcze gdzies poza sublimedem.
Dzięki!
-
Bombastyczna beta. Gratuluje jeszcze raz! Przywrocilas mi nadzieje, bo w sumie staż staran i historię mamy podobna:-)
Pia88 lubi tę wiadomość
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
tym_janek wrote:Ja jak czasem z przypadku mam miesiączkę, albo z odstawienia tabletek to dokładnie tak wygląda. Ale już dawno temu trafiłam na ogarniętego lekarza, co się nie cackał i przepisał mi na prawdę konkretne leki przeciwbólowe i było ok. Bardzo ci Anuśla współczuję tej nocy Jakby (odpukać)miało się to kiedyś powtórzyć i byś nie miała w domu nic mocniejszego, to polecam zwykłe przeciwbólowe x2, termofor na brzuch i na plecy i zaparzony imbir na uczucie mdłości i warto kombinować z pozycją, bo zazwyczaj znajdzie się jakaś, nawet czasem dość dziwna, w której boli trochę mniej.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anuśla ze mnie też tak leciało, przypomniały mi się stare czasy, aż pościel zalałam 🤣 Kuzmoni z tego co wiem to tylko tam i w szpitalu na Kopernika ale jakbym zaszła w ciążę to też chyba u niego bym prowadziła, też mam blisko z pracy do superiora
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.