Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nimsi wrote:Nona i wiesz od czego to?
Nona lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Anuśla wrote:Ja miałam kiedyś plamienia po stosunku i okazalo sie, ze mam sporą nadzerke. Wypatrzyl ja dr Golanski przeprowadził fototerapie. Cytologia też wyszła wtedy nieprawidlowo.
-
Nimisi ja bym poszła bo to nie jest normalne.. mi też lekarze mówili że taka moja uroda że mam plamienia na parę dni przed @ A okazało się że to przez zrosty przy szyjce... dr zmaczynski takimi sprawami się zajmuje więc on coś powinien poradzić. Ja idę do niego w piątek, ciekawe co powie na moje fsh.
Byłam wczoraj u mojej ciotki która powiedziała żebym się nie obraziła ale przywiozła coś dla mnie z Cypru...I wręczyła mi buteleczkę z wodą ze źródła które podobno pomaga w zajsciu w ciążę 🙈 powiedziała że mogę się tym obmywać lub pić i pomodlić się. Głupi chwyta się wszystkiego więc stwierdziłam że spróbuję, nacieram dół brzucha. Nie jestem jednak bardzo wierzaca osobą, wierzę w Boga ale nie chodzę do kościoła, od czasu do czasu się pomodlę sama w duchu...Dziwna, Pia88, nimsi lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
kłot wrote:Nimisi ja bym poszła bo to nie jest normalne.. mi też lekarze mówili że taka moja uroda że mam plamienia na parę dni przed @ A okazało się że to przez zrosty przy szyjce... dr zmaczynski takimi sprawami się zajmuje więc on coś powinien poradzić. Ja idę do niego w piątek, ciekawe co powie na moje fsh.
Byłam wczoraj u mojej ciotki która powiedziała żebym się nie obraziła ale przywiozła coś dla mnie z Cypru...I wręczyła mi buteleczkę z wodą ze źródła które podobno pomaga w zajsciu w ciążę 🙈 powiedziała że mogę się tym obmywać lub pić i pomodlić się. Głupi chwyta się wszystkiego więc stwierdziłam że spróbuję, nacieram dół brzucha. Nie jestem jednak bardzo wierzaca osobą, wierzę w Boga ale nie chodzę do kościoła, od czasu do czasu się pomodlę sama w duchu... -
nimsi chyba średnio długie... najpierw usłyszałam o nim jak trafiłam do programu leczenia niepłodności na kopernika ( po prostu rejestrujesz się tam telefonicznie, pyta tylko czy staracie się od conajmniej roku), pozniej umówiłam się prywatnie do niego do sublimedu bo były długie terminy na histero w szpitalu, na wizyte do Sublimedu czekałam 2 tyg. A później jak trafiłam wcześniej na histero do niego w szpitalu to "brał" mnie między pacjentkami po zabiegu już prywatnie w Superior. Teraz mam u niego konsultacje w szpitalu i czekałam tez z 2 tyg.
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Nimsi, ale to krwawienie czy plamienie?
Phia, nie martw sie, Ty też jesteś w dobrych rekach, bo leczysz sie u Paligi, prawda?
Tak, aczkolwiek samą punkcję i ewentualny wykonywać będzie jej mąż dr Mańka.
Nimsi cytologia I? Wow! Ja mam II
Właśnie dziś odebrałam wynik. Mam leukocyty, będę w sobotę konsultować wynik -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Polecasz tą fototerapie? Mi Golański proponował bo też mam nadzerke.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Tak sobie teraz myślę, że od zawsze dbalam o sprawy ginekologiczne. Kase, która od mamy dostalam na rower, na 25 urodziny, wydalam na fototerapie. A i tak mnie spotkala niepłodność. Ech szkoda gadać...
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualny
-
Anuśla wrote:Hmm trudno powiedzieć czy polecam. Jak widać w ciążę po usunieciu nie zaszlam. A mam czasami takie myśli czy mi ten zabieg nie nabruzdzil. I kosztowal kupe kasy nawet jak na czasy 7 lat temu. Z drugiej strony nie wiadomo co mogloby sie z niej rozwinąć...
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona a z tego co kojarzę Ty korzystasz z tuzdrowie? Bo mam możliwość przejścia z enel-medu do tuzdrowie właśnie. Nie wiem czy są tam jacyś sensowni gine i endo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 09:49
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
nick nieaktualny
-
Nona wrote:ale nie plamisz juz?
Mój plan na listopad:
GUJAZYL
ANDROLOG
cos na ecoli, candide-pimafucin?f
ototerapia szyjki
acard 75
A guajazylu musisz hektolitry wypic żeby podzialal. Ma dużo cukru poza tym. Ponoć lepsze sa tabletki ACC czy jakoś tak, ale nie probowalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 10:25
Nona lubi tę wiadomość
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Tak, Enel med ma tylko 3 placówki w krk i daleko ode mnie. Więc myślę o tu zdrowie i pakiecie rodzinnym właśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 21:37
Nona lubi tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
Dzięki dziewczyny za info. Ja myślę, że na tyle wizyt to by ktoś zauważył nadżerkę. Więc raczej to nie ona tym bardziej że mam I grupę. Bo ja kilka lat temu miałam mała to mi wychodziła zawsze II grupa. I mi jeden lekarz chcial usuwac, a drugi kazał zostawić i dał tyle jakieś globulki i faktycznie zniknęła po jakimś czasie. Ale będę szukać przyczyny chyba zanim podeje do 3 insemki. Dziś jadę na betę i zobaczymy jaki wynik po drugiej inseminacji.
-
nick nieaktualny