Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona wrote:Anusla guajazyl pilam po lyku i w sumie pół butelkli do owulacji wypilam i sluz marzenie. Poelcam. Tani i dobry,
Nona lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualny
-
Przykro mi nimsi. Macie jakiś dalszy plan?
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Nimsi przykro...ale do 3 razy sztuka !
Ja byłam dziś u dr Zmaczynskiego. Stwierdził że fsh nie jest złe bo spadło od ostatniego badania ale poleca umówić się do dr Anny knafel bo ona podobno w takich sprawach się specjalizuje i możemy spróbować inseminacje... zrobił mi usg, już po owu jestem, sladowy płyn w zatoce Douglas, Endo powyżej 8mm- nie powala. Nic nie napisal ani nie mowil o cialku żółtym- ale jesli jest plyn to musi byc chyba ciałko żółte? powiedział że teraz to widać w końcu na usg szyjke A wcześniej nie było nic widac przez zrosty więc "wszystko ładnie wygląda". Mam od niego skierowanie na koleją histeroskopie i to się nie zmienia ale powiedział że program zakanczamy bo znaleziona jest przyczyna i kroki i leczenie poczynione. Trochę mnie to zmartwilo. Powiedział że teraz możemy sobie załatwić skierowanie od lekarza rodzinnego na oddział ginekologii endokrynologicznej i niepłodności żeby dalej korzystać z leczenia na NFZ i można wtedy inseminacje w szpitalu robić.
Kojarzycie tą dr ?
Jeśli jest płyn w zatoce Douglas to znaczy że owu była niedawno ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 20:05
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
kłot wrote:Nimsi przykro...ale do 3 razy sztuka !
Ja byłam dziś u dr Zmaczynskiego. Stwierdził że fsh nie jest złe bo spadło od ostatniego badania ale poleca umówić się do dr Anny knafel bo ona podobno w takich sprawach się specjalizuje i możemy spróbować inseminacje... zrobił mi usg, już po owu jestem, sladowy płyn w zatoce Douglas, Endo powyżej 8mm- nie powala. Nic nie napisal ani nie mowil o cialku żółtym- ale jesli jest plyn to musi byc chyba ciałko żółte? powiedział że teraz to widać w końcu na usg szyjke A wcześniej nie było nic widac przez zrosty więc "wszystko ładnie wygląda". Mam od niego skierowanie na koleją histeroskopie i to się nie zmienia ale powiedział że program zakanczamy bo znaleziona jest przyczyna i kroki i leczenie poczynione. Trochę mnie to zmartwilo. Powiedział że teraz możemy sobie załatwić skierowanie od lekarza rodzinnego na oddział ginekologii endokrynologicznej i niepłodności żeby dalej korzystać z leczenia na NFZ i można wtedy inseminacje w szpitalu robić.
Kojarzycie tą dr ?
Jeśli jest płyn w zatoce Douglas to znaczy że owu była niedawno ?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anuśla wrote:Przykro mi nimsi. Macie jakiś dalszy plan?
Co do planów Anuśla to dr zaproponował mam 3 inseminacje a potem in vitro, chyba, że nie chcemy jeszcze in vitro to kolejne inseminacje na gonadotropinach. Ale ja mam wrażenie, że nie do końca jestem zdiagnozowana. Męczą mnie te plamienia. No nic, czas na przerwe bo w listopadzie nie podchodzimy do inseminacji ze względu na wyjazd, ale na początku listopada jestem umówiona z dr. Ch to zobaczę czy coś poradzi jednak na te plamienia. A może jakiś lek zmieniłby do 3 insemki... -
nick nieaktualnyHej, co do plamienia to się wtrące z taką ciekawostką, którą u siebie zaobserwowałam. Tylko ja mówie o takich plamieniach po okresie. To był mój pierwszy okres na acardzie (dziś 5dc) i lało się ze mnie nieziemsko ( apogeum było jak największy tampon starczał na 15-20 min), ale trzy dni i jakby ktoś kranik zakręcił. Zwykle miałam trzy dni krwawienia i 3-5 dni brudzenia.
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kłot, o tej dr słyszałam dobre opinie, sama chciałam się zapisać, ale terminy mnie skutecznie zniechęciły wtedy i poszłam do kogoś innego jak wiadomo
Co do płynu w zatoce to znaczy ona tyle, że pękł pęcherzyk na przestrzeni max. Ostatnich 2 dni, ale nie wiadomo czy była w nim komórka jajowa.kłot lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Ja dostałam nr prywatny do tej dr to spróbuje się z nią skontaktować w poniedziałek. Kurde to jeśli jest tak jak mówisz to wychodzi na to że owu była w 19 dc ... A ostatni sex był w 16 dc więc plemniki musiałyby być harpagany żeby przeżyły te 3 dni chyba to dziwne bo śluz płodny był właśnie do 16dc
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny dawno mnie nie bylo. I nic się nie zmieniło byłam ostatnio u lekarza i zrobił mi badania na drożność jajowodow i sprawdził macice wszystko ok. I powiedział że mam przyjść w drogi dzień cyklu na usg. Ale da mi leki na podudzienie Jajeczek.
-
Nimsi przykro mi 🙁 a ja będę musiała przelozyc hsg bo przesunął mi się okres i wypada mi badanie w 6dc a wtedy zazwyczaj jeszcze plamie.
Nie dane mi jest skończyć te badania.
nimsi lubi tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
boo123 wrote:Nimsi przykro mi 🙁 a ja będę musiała przelozyc hsg bo przesunął mi się okres i wypada mi badanie w 6dc a wtedy zazwyczaj jeszcze plamie.
Nie dane mi jest skończyć te badania.boo123 lubi tę wiadomość
Wszystko ma swój czas... -
Kłot, no z tego co wiem, to plyn w zatoce trzyma sie po owulacji 2 dni, w przypadku pękniętych torbieli lub wiekszej liczby pecherzykow moze to trwac dluzej, bo jest wiecej plynu do wchloniecia. Ale trzeba pamietac, ze te 2 dni to norma, a zawsze w przypadku medycyny sa jakies odchylenia od norm i tak niektore dziewczyny np. W ogole plynu nie maja pomimo owulacji, wiec moze u ciebie plynu jest na przyklad wiecej i dlatego trzyma sie dluzej?
A co do plemnikow, to sa one w stanie przetrwac standardowo 4-5 dni, a niektore badania wskazuja, ze nawet do 7 dni. No chyba, ze sa problemy z zywotnoscia plemników u partnera to krocej, wiadomo.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Klot, jaka miałaś @ po histero? Ja pół nocy nie przespalam, jeszcze tak bolesnej nie mialam w życiu. Nie wiem czy to ma jakiś zwiazek, mam bolesne okresy, tzn pierwszy dzień, ale bez hardcoru. A wczoraj to już z miska przy łóżku lezalam bo myslalam że bede wymiotować z bólu...
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
O Kurde no co Ty 😳 ja miałam nawet trochę mniej bolesny, dłużej mnie bolał brzuch ale chyba tylko raz apap wzięłam w 1dc. Był na pewno bardziej obfity i bez plamien przed (może tylko przez 1 dzień różowy śluz) i dłużej trwał ale to akurat dobry objaw bo zawsze trwał 2dni i z plamieniami na długo przed i po... może skontaktuj się ze zmaczynskim albo zadzwoń do szpitala i powiedz jaka jest sytuacja, powinni Cię przyjąć. Nie pamiętam- miałaś u zmaczynskiego histero ?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Tak, u Zmaczynskiego. Już jest ok. Nie boli. Ale ta noc to byl hardcore. Wspolczuje dziewczynom z endometrioza, pewnie sie tak mecza co miesiąc...
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
"Nie bój się, tylko wierz."