X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, sorki ze sie nie odzywałam ale inne rzeczy były teraz w głowie.
    Uridzilam 4 lipca, czyli 1 dzien po terminie chyba :).
    Dzis dokladnie Filip ma 4 tygidnie.
    Urodzilam na kopernika, ale nie chcieli mnie przyjac . Mowili ze jest full, ze brak miejsc, ale chyba nazwisko lekarza u nich pracujacego w karcie ciazy podziałało, bo gdzieś zadzwonili i miejsce sie znalazło.
    Porod wspinam dobrze o dziwo:D
    Urodzilam sn, o 2:55. Maly wazyl 3020, 55 cm 10 pkt.
    Dostalam znieczulenie, w ostatniej chwili, chyba na 8 cm dopiero :O.
    Urodziłam dosc szybko bo o 21 mnie położyli, a o 3 syn byl z nami.
    Rodziłam z mezen, ale mogłam do niego zadzwonić dopiero przy 6 cm.
    Niesteyty Zmaczynskiego wtedy nie bylo, był na urlopie. Teraz chciakam isc do niego na kontrolę po porodzie ale znow ma urlop.
    Porod i polozna spoko, ale odzial położniczy słaby. Niestety nie karmie piersią, tylko odciagan j podaje w butli moje mleko.

Rudzik1, Pia88, Asasa, kłot lubią tę wiadomość

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 13:11

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak synek grzeczny, przez pierwsze 2,3 tygodnie to naprawdę spal po każdym karmieniu, właściwie Budził się tylko na karmienie. Teraz już nie spi aż tyle ale i tak większość dnia przesypia. Kolek nie ma, mało płacze , czasem się prezy i steka, więc nie wien czy go boli, czy tylko kupe robi :D
    U mnie dibrze, rana zagojona, chiciaz jak stoję to czuje ze jakby sciana pochwy pcha sie na zewnątrz, jak leżę tego nie ma :/.
    Ciekawe kiedy wróci mi płodność i kiedy będziemy mogli wrócić do serduszkowania z mężem :)

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    better_angie wrote:
    Cześć :) Mam pytanie czy któraś z Was ostatnio przebywała na oddziale na Kopernika? Ja mam tam niedługo laparoskopię. Wiecie może, czy mąż może mnie odwiedzić w szpitalu czy jest zakaz odwiedzin? Nie zapytam u źródła bo nie mogę się tam dodzwonić :/ A może któraś miała tam laparo?
    jest zakaz , przykro mi

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni gratulacje! Czekałam na Twój wpis😄 Cieszę się, że poród przebiegl bez wiekszych problemów. No to trafiłaś akurat z tym urlopem Z, ale dobrze, że nazwisko podzialalo😄 Też czytałam, że oddzial położniczy słaby i karmia dzieci mm, a matkom raczej nic nie tłumaczą. Szkoda, bo bardzo mi zalezy na karmieniu piersia, a biorąc pod uwage cc to może być bardzo ciężko😞

kuzmoni1 lubi tę wiadomość

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508227451.png
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wspominam Kopernika pozytywnie. Pielegniarki daja MM to fakt i najlepiej caly czas. Do naszej sali przychodziły ciagle (czasami miały nas dość) i pokazywały jak przystawiac, tylko że ze mną leżała córka pielegniarki, która tam kiedyś pracowała. Dwie dziewczyny dokarmialy MM przed i po KP a ja się uwziełam i ciągle małą dostawialam mimo bólu brodawek. Mój lekarz zadzownil na oddzial zanim dojechałam, więc przyjęli mnie bez problemu i miejsce było. Położne tez mi się super trafiły jedna z Centrum Mama i podobno najlepsza na całym oddziale, ale to fart, ze trafiłam na jej dyżur.

Anuśla lubi tę wiadomość

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    Ja wspominam Kopernika pozytywnie. Pielegniarki daja MM to fakt i najlepiej caly czas. Do naszej sali przychodziły ciagle (czasami miały nas dość) i pokazywały jak przystawiac, tylko że ze mną leżała córka pielegniarki, która tam kiedyś pracowała. Dwie dziewczyny dokarmialy MM przed i po KP a ja się uwziełam i ciągle małą dostawialam mimo bólu brodawek. Mój lekarz zadzownil na oddzial zanim dojechałam, więc przyjęli mnie bez problemu i miejsce było. Położne tez mi się super trafiły jedna z Centrum Mama i podobno najlepsza na całym oddziale, ale to fart, ze trafiłam na jej dyżur.
    Fajnie, że dobrze poszło i gratuluje😄 Kto był Twoim lekarzem prowadzacym?

Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508227451.png
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Kuzmoni gratulacje! Czekałam na Twój wpis😄 Cieszę się, że poród przebiegl bez wiekszych problemów. No to trafiłaś akurat z tym urlopem Z, ale dobrze, że nazwisko podzialalo😄 Też czytałam, że oddzial położniczy słaby i karmia dzieci mm, a matkom raczej nic nie tłumaczą. Szkoda, bo bardzo mi zalezy na karmieniu piersia, a biorąc pod uwage cc to może być bardzo ciężko😞
    No ja karmie pol na pol, ale bardziej odciągniętym skontaktowałam się ostatnii z polecana cdl, mam nadzieje ze nam pomoże, bo piers to wygoda. Laktator jest problematyczny chocisz ja i tak 5 razy dziennie odciagam.

• Karolka9 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Fajnie, że dobrze poszło i gratuluje😄 Kto był Twoim lekarzem prowadzacym?
    Dziękuję. Ł. Szczudlik :)

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Dziewczyny, Artvimed czy Gyncentrum? Bylam na wizycie startowej u dr Ch, jestem zadowolona, ale dużo też dobrego słychać o Gyncentrum. Mamy podchodzić do inseminacji. Chcislanym dobrze wybrac bo po obu klinikach bujac się nie będę.Proszę Was o feedback.

Również podłączę się pod pytanie. Niedługo moja pierwsza wizyta w Gymcentrum i jestem ciekawa opinii.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Również podłączę się pod pytanie. Niedługo moja pierwsza wizyta w Gymcentrum i jestem ciekawa opinii.
    Nie wiem czy na tym wątku są dziewczyny, które chodziły zarówno do Artvimedu jak i Gyncentrum. Ja poszłam do Artvimedu już z decyzja o ivf. O Gyncentrum nawet nie myślałam, byłaby to ostatnia klinika do której bym poszla ze względu na negatywne opinie jakie od kilku lat czytalam o nich na tym forum. Jednak opinie dotyczyly raczej innych filii, bo ta krakowska jest stosunkowo nowa. Co do diagnostyki to ja na hsg, monitoring i IUI chodziłam do Parens i polecam. Samo ivf to raczej Macierzyństwo i Artvimed sa najlepsze.

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508227451.png
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Nie wiem czy na tym wątku są dziewczyny, które chodziły zarówno do Artvimedu jak i Gyncentrum. Ja poszłam do Artvimedu już z decyzja o ivf. O Gyncentrum nawet nie myślałam, byłaby to ostatnia klinika do której bym poszla ze względu na negatywne opinie jakie od kilku lat czytalam o nich na tym forum. Jednak opinie dotyczyly raczej innych filii, bo ta krakowska jest stosunkowo nowa. Co do diagnostyki to ja na hsg, monitoring i IUI chodziłam do Parens i polecam. Samo ivf to raczej Macierzyństwo i Artvimed sa najlepsze.

Dzięki. Jeszcze przemyślę sprawę, z pierwszej wizyty już raczej nie zrezygnuję, bo niedługo, a i o niczym nie przesądza.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    I maly update, po konsultacji z maria kaleta, od chyba 4 dni karmie małego tylko z piersi , mimo że przez pierwszy miesiąc pil z butelki. Udało się i oby tak zostało.
    Jakby co to polecam kontaktować się z cdl, bo warto :)

Anuśla lubi tę wiadomość

• Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam pytanie odnośnie badania nasienia, gdzie najlepiej je wykonać w Krak ?

Magda_Z lubi tę wiadomość

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Najwspanialszy 🩵 [18.04]

age.png
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:
    Hej. Mam pytanie odnośnie badania nasienia, gdzie najlepiej je wykonać w Krak ?
    podepnę się do pytania bo też jestem ciekawa gdzie najlepiej się udać

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż poleca Parens.

Klaudia9212 lubi tę wiadomość

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508227451.png
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z koleżanka i tez polecała Parens. Chyba tez się zdecydujemy i tam wykonamy badanie ☺️ Dzięki za odp 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 21:39

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Najwspanialszy 🩵 [18.04]

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 12:20

• kłot Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie tu dawno nie było 😱 więcej czytałam i coś posalam na gorących mamuśkach. Jestem też cały czas aktywna, pracuje nadal. Już ostatni tydzień. Zazwyczaj po 10-11 godz. W końcu ten tydz będzie luźniejszy a później już tylko miesiąc do porodu.
    Kuzmoni zazdro że tak super Ci poszło! U mnie zmaczynski powiedział że nie widzi wskazan do cc, mały ułożony jest idealnie glowkowo, waży teraz nieco ponad 2 kg. Więc jestem nastawiona na SN ale na Rydygiera ze względu na polozna.
    Ja dostałam do mojej kontakt od 2 klientek, przyjęła mnie po znajomości bo nie ma już czasu na więcej pacjentek.
    Kuzmoni a jak się udało żeby mąż był? Musiał mieć test na covid?

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 17:01

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ