Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 1 sierpnia, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, sorki ze sie nie odzywałam ale inne rzeczy były teraz w głowie.
    Uridzilam 4 lipca, czyli 1 dzien po terminie chyba :).
    Dzis dokladnie Filip ma 4 tygidnie.
    Urodzilam na kopernika, ale nie chcieli mnie przyjac . Mowili ze jest full, ze brak miejsc, ale chyba nazwisko lekarza u nich pracujacego w karcie ciazy podziałało, bo gdzieś zadzwonili i miejsce sie znalazło.
    Porod wspinam dobrze o dziwo:D
    Urodzilam sn, o 2:55. Maly wazyl 3020, 55 cm 10 pkt.
    Dostalam znieczulenie, w ostatniej chwili, chyba na 8 cm dopiero :O.
    Urodziłam dosc szybko bo o 21 mnie położyli, a o 3 syn byl z nami.
    Rodziłam z mezen, ale mogłam do niego zadzwonić dopiero przy 6 cm.
    Niesteyty Zmaczynskiego wtedy nie bylo, był na urlopie. Teraz chciakam isc do niego na kontrolę po porodzie ale znow ma urlop.
    Porod i polozna spoko, ale odzial położniczy słaby. Niestety nie karmie piersią, tylko odciagan j podaje w butli moje mleko.

    Rudzik1, Pia88, Asasa, kłot lubią tę wiadomość

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Rudzik1 Autorytet
    Postów: 1827 957

    Wysłany: 1 sierpnia, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 13:11

  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 1 sierpnia, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak synek grzeczny, przez pierwsze 2,3 tygodnie to naprawdę spal po każdym karmieniu, właściwie Budził się tylko na karmienie. Teraz już nie spi aż tyle ale i tak większość dnia przesypia. Kolek nie ma, mało płacze , czasem się prezy i steka, więc nie wien czy go boli, czy tylko kupe robi :D
    U mnie dibrze, rana zagojona, chiciaz jak stoję to czuje ze jakby sciana pochwy pcha sie na zewnątrz, jak leżę tego nie ma :/.
    Ciekawe kiedy wróci mi płodność i kiedy będziemy mogli wrócić do serduszkowania z mężem :)

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 1 sierpnia, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    better_angie wrote:
    Cześć :) Mam pytanie czy któraś z Was ostatnio przebywała na oddziale na Kopernika? Ja mam tam niedługo laparoskopię. Wiecie może, czy mąż może mnie odwiedzić w szpitalu czy jest zakaz odwiedzin? Nie zapytam u źródła bo nie mogę się tam dodzwonić :/ A może któraś miała tam laparo?
    jest zakaz , przykro mi

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 3835 2029

    Wysłany: 2 sierpnia, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni gratulacje! Czekałam na Twój wpis😄 Cieszę się, że poród przebiegl bez wiekszych problemów. No to trafiłaś akurat z tym urlopem Z, ale dobrze, że nazwisko podzialalo😄 Też czytałam, że oddzial położniczy słaby i karmia dzieci mm, a matkom raczej nic nie tłumaczą. Szkoda, bo bardzo mi zalezy na karmieniu piersia, a biorąc pod uwage cc to może być bardzo ciężko😞

    kuzmoni1 lubi tę wiadomość

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
    c55f43r81cba3es9.png
  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 539 400

    Wysłany: 5 sierpnia, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wspominam Kopernika pozytywnie. Pielegniarki daja MM to fakt i najlepiej caly czas. Do naszej sali przychodziły ciagle (czasami miały nas dość) i pokazywały jak przystawiac, tylko że ze mną leżała córka pielegniarki, która tam kiedyś pracowała. Dwie dziewczyny dokarmialy MM przed i po KP a ja się uwziełam i ciągle małą dostawialam mimo bólu brodawek. Mój lekarz zadzownil na oddzial zanim dojechałam, więc przyjęli mnie bez problemu i miejsce było. Położne tez mi się super trafiły jedna z Centrum Mama i podobno najlepsza na całym oddziale, ale to fart, ze trafiłam na jej dyżur.

    Anuśla lubi tę wiadomość

    3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 3835 2029

    Wysłany: 5 sierpnia, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    Ja wspominam Kopernika pozytywnie. Pielegniarki daja MM to fakt i najlepiej caly czas. Do naszej sali przychodziły ciagle (czasami miały nas dość) i pokazywały jak przystawiac, tylko że ze mną leżała córka pielegniarki, która tam kiedyś pracowała. Dwie dziewczyny dokarmialy MM przed i po KP a ja się uwziełam i ciągle małą dostawialam mimo bólu brodawek. Mój lekarz zadzownil na oddzial zanim dojechałam, więc przyjęli mnie bez problemu i miejsce było. Położne tez mi się super trafiły jedna z Centrum Mama i podobno najlepsza na całym oddziale, ale to fart, ze trafiłam na jej dyżur.
    Fajnie, że dobrze poszło i gratuluje😄 Kto był Twoim lekarzem prowadzacym?

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
    c55f43r81cba3es9.png
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 6 sierpnia, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Kuzmoni gratulacje! Czekałam na Twój wpis😄 Cieszę się, że poród przebiegl bez wiekszych problemów. No to trafiłaś akurat z tym urlopem Z, ale dobrze, że nazwisko podzialalo😄 Też czytałam, że oddzial położniczy słaby i karmia dzieci mm, a matkom raczej nic nie tłumaczą. Szkoda, bo bardzo mi zalezy na karmieniu piersia, a biorąc pod uwage cc to może być bardzo ciężko😞
    No ja karmie pol na pol, ale bardziej odciągniętym skontaktowałam się ostatnii z polecana cdl, mam nadzieje ze nam pomoże, bo piers to wygoda. Laktator jest problematyczny chocisz ja i tak 5 razy dziennie odciagam.

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 539 400

    Wysłany: 11 sierpnia, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Fajnie, że dobrze poszło i gratuluje😄 Kto był Twoim lekarzem prowadzacym?
    Dziękuję. Ł. Szczudlik :)

    3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Krakowska Ekspertka
    Postów: 128 52

    Wysłany: 12 sierpnia, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Dziewczyny, Artvimed czy Gyncentrum? Bylam na wizycie startowej u dr Ch, jestem zadowolona, ale dużo też dobrego słychać o Gyncentrum. Mamy podchodzić do inseminacji. Chcislanym dobrze wybrac bo po obu klinikach bujac się nie będę.Proszę Was o feedback.

    Również podłączę się pod pytanie. Niedługo moja pierwsza wizyta w Gymcentrum i jestem ciekawa opinii.

    AMH = 3.12
    Letrox 75 , witaminy, jod
    Hashimoto
    Decyzja o staraniach - sierpień 2020
    Wątpliwości i depresja
    Start długiego protokołu 15 września 2020
    Wyniki badań bardzo dobre
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 3835 2029

    Wysłany: 12 sierpnia, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Również podłączę się pod pytanie. Niedługo moja pierwsza wizyta w Gymcentrum i jestem ciekawa opinii.
    Nie wiem czy na tym wątku są dziewczyny, które chodziły zarówno do Artvimedu jak i Gyncentrum. Ja poszłam do Artvimedu już z decyzja o ivf. O Gyncentrum nawet nie myślałam, byłaby to ostatnia klinika do której bym poszla ze względu na negatywne opinie jakie od kilku lat czytalam o nich na tym forum. Jednak opinie dotyczyly raczej innych filii, bo ta krakowska jest stosunkowo nowa. Co do diagnostyki to ja na hsg, monitoring i IUI chodziłam do Parens i polecam. Samo ivf to raczej Macierzyństwo i Artvimed sa najlepsze.

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
    c55f43r81cba3es9.png
  • Krakowska Ekspertka
    Postów: 128 52

    Wysłany: 12 sierpnia, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Nie wiem czy na tym wątku są dziewczyny, które chodziły zarówno do Artvimedu jak i Gyncentrum. Ja poszłam do Artvimedu już z decyzja o ivf. O Gyncentrum nawet nie myślałam, byłaby to ostatnia klinika do której bym poszla ze względu na negatywne opinie jakie od kilku lat czytalam o nich na tym forum. Jednak opinie dotyczyly raczej innych filii, bo ta krakowska jest stosunkowo nowa. Co do diagnostyki to ja na hsg, monitoring i IUI chodziłam do Parens i polecam. Samo ivf to raczej Macierzyństwo i Artvimed sa najlepsze.

    Dzięki. Jeszcze przemyślę sprawę, z pierwszej wizyty już raczej nie zrezygnuję, bo niedługo, a i o niczym nie przesądza.

    AMH = 3.12
    Letrox 75 , witaminy, jod
    Hashimoto
    Decyzja o staraniach - sierpień 2020
    Wątpliwości i depresja
    Start długiego protokołu 15 września 2020
    Wyniki badań bardzo dobre
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 14 sierpnia, 02:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Kuzmoni gratulacje! Czekałam na Twój wpis😄 Cieszę się, że poród przebiegl bez wiekszych problemów. No to trafiłaś akurat z tym urlopem Z, ale dobrze, że nazwisko podzialalo😄 Też czytałam, że oddzial położniczy słaby i karmia dzieci mm, a matkom raczej nic nie tłumaczą. Szkoda, bo bardzo mi zalezy na karmieniu piersia, a biorąc pod uwage cc to może być bardzo ciężko😞
    I maly update, po konsultacji z maria kaleta, od chyba 4 dni karmie małego tylko z piersi , mimo że przez pierwszy miesiąc pil z butelki. Udało się i oby tak zostało.
    Jakby co to polecam kontaktować się z cdl, bo warto :)

    Anuśla lubi tę wiadomość

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Klaudia9212 Ekspertka
    Postów: 234 118

    Wysłany: 19 sierpnia, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam pytanie odnośnie badania nasienia, gdzie najlepiej je wykonać w Krak ?

    Magda_Z lubi tę wiadomość

    K:28lat D:30lat
    Starania od: 09.19
    14cs : 1.09.20
    Termin 🦧: 29.09.20

    inofem
    Duphastan 16-25 dc
  • Magda_Z Ekspertka
    Postów: 163 121

    Wysłany: 19 sierpnia, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:
    Hej. Mam pytanie odnośnie badania nasienia, gdzie najlepiej je wykonać w Krak ?
    podepnę się do pytania bo też jestem ciekawa gdzie najlepiej się udać

    7 cs 🍀 o pierwsze 👶

    W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪

    ♀ 32
    Insulina: 8,89 µIU/ml [n: 2.6 - 24.9]; Glukoza: 5,29 mmol/l [n: 3.9 - 5.5]; ↓ TSH: 0,252 µIU/ml [n: 0.27 - 4.2]; FSH: 5,66 mIU/ml [n: 3,5 - 12,5]; LH: 6,52 mIU/ml [n: 2,4 - 12,6]; Estradiol: 54,80 pg/ml [n: 12,4 - 233]; Prolaktyna: 17,30 ng/ml [n: 4.79 - 23.3]; DHEA-SO4: 309,60 µg/dl [n: 98,8 - 340]; Testosteron: 46,70 ng/dl [n: 8.4 - 48.1]; SHBG: 49,08 nmol/l [n: 32.4 - 128]

    ♂ 41
    Koncentracja: 99,76 [n: >15 mln/ml]; Całkowita liczba: 299,28 [n: >39 mln/ejakulat]; Ruch postępowy: 38,7% [n: >32%], Ruch całkowity: 54,3% [n: >40%]; Żywe: 82% [n: > 58%]; ↓Morfologia: 2% [n: >4%], 5,99 [n: > 1,6 mln/ejakulat]; Czas upłynnienia: 20 [n: < 60]; Objętość: 3 [n: >1,5 ml]; pH: 8,1 [n: > 72]; ↓Agregacja: obecna

    a32453e620a3ad87bf452e8e8f684917.png
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 3835 2029

    Wysłany: 19 sierpnia, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż poleca Parens.

    Klaudia9212 lubi tę wiadomość

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
    c55f43r81cba3es9.png
  • Klaudia9212 Ekspertka
    Postów: 234 118

    Wysłany: 20 sierpnia, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z koleżanka i tez polecała Parens. Chyba tez się zdecydujemy i tam wykonamy badanie ☺️ Dzięki za odp 😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 21:39

    K:28lat D:30lat
    Starania od: 09.19
    14cs : 1.09.20
    Termin 🦧: 29.09.20

    inofem
    Duphastan 16-25 dc
  • Sleepy Autorytet
    Postów: 919 535

    Wysłany: 20 sierpnia, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:
    Hej. Mam pytanie odnośnie badania nasienia, gdzie najlepiej je wykonać w Krak ?
    Mój robił w Macierzyństwie i mówił, że też ok. Komfort jest.
    Jak badania to tylko w klinikach.

    Pierwszy raz na początku badań robił w Synevo - obskurna kamienica, z obskurnym kibelkiem i budowlańcami za ścianą 🤣

    Starania od: 05.2018

    09.20 Przygoda z intralipidem.

    ...Na pewno czułeś kiedyś wielki strach
    Że oto mija twój najlepszy czas
    Bezradność zniosła cię na drugi plan
    Czekanie sprawia że gorzknieje cała słodycz w nas ...
  • kłot Autorytet
    Postów: 789 892

    Wysłany: 23 sierpnia, 23:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie tu dawno nie było 😱 więcej czytałam i coś posalam na gorących mamuśkach. Jestem też cały czas aktywna, pracuje nadal. Już ostatni tydzień. Zazwyczaj po 10-11 godz. W końcu ten tydz będzie luźniejszy a później już tylko miesiąc do porodu.
    Kuzmoni zazdro że tak super Ci poszło! U mnie zmaczynski powiedział że nie widzi wskazan do cc, mały ułożony jest idealnie glowkowo, waży teraz nieco ponad 2 kg. Więc jestem nastawiona na SN ale na Rydygiera ze względu na polozna.
    Ja dostałam do mojej kontakt od 2 klientek, przyjęła mnie po znajomości bo nie ma już czasu na więcej pacjentek.
    Kuzmoni a jak się udało żeby mąż był? Musiał mieć test na covid?

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Rudzik1 Autorytet
    Postów: 1827 957

    Wysłany: 25 sierpnia, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot cieszę się, ze u Ciebie wszystko dobrze :) Zazdroszczę pozytywnie, że masz siłę pracować. Ja się bardzo źle czułam pod koniec ciąży. Masz już wszystko gotowe dla maluszka? Torba do szpitala spakowana? ;)

‹‹ 361 362 363 364 365
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego