Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1234 1353

    Wysłany: 22 września, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klot gratulacje 😀

    kłot lubi tę wiadomość

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • Rudzik1 Autorytet
    Postów: 1827 959

    Wysłany: 22 września, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot gratulacje! <3 Dobrze, ze jesteście już w domu. Jak się czujesz?

    kłot lubi tę wiadomość

  • kłot Autorytet
    Postów: 798 910

    Wysłany: 23 września, 01:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Kłot, ostatnio sprawdzałam Twój suwaczek i pomyślałam, że to na dniach:) Gratulacje! Jak ma synek na imię?
    I jak po cesarce, gdzie ostatecznie rodziłaś?
    Synuś to Piotr, rodziłam w szpitalu Rydygiera, tam miałam polozna swoją, która i tak spisała się na medal. Ze szpitala też jestem bardzo zadowolona, czułam się jakbym była w jakimś prywatnym szpitalu, obsługa super, wszyscy bardzo mili (no może oprócz 2 osób). Ale generalnie bardzo na plus

    Anuśla, Pia88 lubią tę wiadomość

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Klaudia9212 Ekspertka
    Postów: 238 118

    Wysłany: 23 września, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje. ☺️

    K:28lat D:30lat
    Starania od: 09.19
    15cs : 9.10.20
    Termin 🦧:

    inofem
    Duphastan 16-25 dc
  • Allende Autorytet
    Postów: 693 257

    Wysłany: 23 września, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Allende zaglądasz tutaj jeszcze? Co u Ciebie?

    Oj, jak widać dawno nie zaglądałam 😊
    Obecnie czekam czy przyjdzie @, jeśli nie to biorę antybiotyk ponieważ z biopsji endometrium wyszedł mi stan zapalny 🤔 po przeleczeniu mam już termin na histeroskopię u dr zmaczynskiego w koperniku. Także tak.
    A u Ciebie co słychać?

  • Allende Autorytet
    Postów: 693 257

    Wysłany: 23 września, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Cześć dziewczyny :) chciałam się pochwalić ze 12 września przyszedł na świat synek 💗 za wcześnie bo w 37t3d, odeszły mi dzień wcześniej wody, musiał nieźle kopnąć w pęcherz płodowy :p później czekanie 24 h na rozwój sytuacji ale nic się nie działo, po upływie tego czasu oxy, znieczulenie i po ok godzinie spadek tętna dziecka praktycznje do 0 i szybka decyzja o cc dla bezpieczeństwa maluszka. Mały jest 100% zdrowy i już od paru dni jesteśmy w domu :)

    Kłot gratulacje serdeczne!!!

    Ps. Dostałam się wreszcie do dr knafel 😊😘

    kłot lubi tę wiadomość

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 3988 2101

    Wysłany: 24 września, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Oj, jak widać dawno nie zaglądałam 😊
    Obecnie czekam czy przyjdzie @, jeśli nie to biorę antybiotyk ponieważ z biopsji endometrium wyszedł mi stan zapalny 🤔 po przeleczeniu mam już termin na histeroskopię u dr zmaczynskiego w koperniku. Także tak.
    A u Ciebie co słychać?
    A biopsje też dr Z Ci robił? Boli mega, nie?

    c55f43r81cba3es9.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Allende Autorytet
    Postów: 693 257

    Wysłany: 25 września, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    A biopsje też dr Z Ci robił? Boli mega, nie?
    Tak, dr Z 😊
    Boli jak cholera... A Tobie coś z biopsji wyszło??

  • Staraczek Znajoma
    Postów: 23 2

    Wysłany: 25 września, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam do Was pytanie.
    Czy któraś z Was miała badanie minihysteroskopii w szpitalu uniwersyteckim ?
    Czeka mnie za dwa tyg. I strasznie się stresuje ?

  • Magda_Z Ekspertka
    Postów: 189 145

    Wysłany: 25 września, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczek wrote:
    Cześć, mam do Was pytanie.
    Czy któraś z Was miała badanie minihysteroskopii w szpitalu uniwersyteckim ?
    Czeka mnie za dwa tyg. I strasznie się stresuje ?

    Ja miałam robioną histeroskopię na Kopernika - diagnostyczną i operacyjną.
    Po diagnostycznej krwawienie przez tydzień bo miałam nacinanego mięśniaka, po operacyjnej było praktycznie bez krwawienia, tylko małe plamienie dzień po. Po diagnostycznej wychodzi się po kilku godzinach do domu, sam zabieg jest bezbolesny, czujesz tylko lekki ucisk jak przy okresie, spokojnie do przeżycia. Operacyjna w pełnej narkozie, więc nie nie czujesz, później też ok, ale jest się osłabionym po znieczuleniu, wychodzi się następnego dnia.

    Ogólnie nic przyjemnego ale nie trzeba się bać, najgorsze dla mnie było zakładanie wenflonu do podania kroplówki, później już z górki. W trakcie diagnostycznej nawet gadałam z lekarzem więc nie jest źle. Głowa do góry - dasz radę!

    7 cs 🍀 o pierwsze 👶

    W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪

    ♀ 32
    Insulina: 8,89 µIU/ml [n: 2.6 - 24.9]; Glukoza: 5,29 mmol/l [n: 3.9 - 5.5]; ↓ TSH: 0,252 µIU/ml [n: 0.27 - 4.2]; FSH: 5,66 mIU/ml [n: 3,5 - 12,5]; LH: 6,52 mIU/ml [n: 2,4 - 12,6]; Estradiol: 54,80 pg/ml [n: 12,4 - 233]; Prolaktyna: 17,30 ng/ml [n: 4.79 - 23.3]; DHEA-SO4: 309,60 µg/dl [n: 98,8 - 340]; Testosteron: 46,70 ng/dl [n: 8.4 - 48.1]; SHBG: 49,08 nmol/l [n: 32.4 - 128]

    ♂ 41
    Koncentracja: 99,76 [n: >15 mln/ml]; Całkowita liczba: 299,28 [n: >39 mln/ejakulat]; Ruch postępowy: 38,7% [n: >32%], Ruch całkowity: 54,3% [n: >40%]; Żywe: 82% [n: > 58%]; ↓Morfologia: 2% [n: >4%], 5,99 [n: > 1,6 mln/ejakulat]; Czas upłynnienia: 20 [n: < 60]; Objętość: 3 [n: >1,5 ml]; pH: 8,1 [n: > 72]; ↓Agregacja: obecna

    a6a3dd634e29790e88cff05cada22cdb.png
  • Allende Autorytet
    Postów: 693 257

    Wysłany: 25 września, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak to?? Serio histeroskopia jest bez znieczulenia ogólnego?? A ktory lekarz Ci robił?

  • Staraczek Znajoma
    Postów: 23 2

    Wysłany: 25 września, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Dziękuje bardzo za odpowiedź.
    Podniosłaś mnie na duchu.
    A orientujesz się czy to badanie daje pogląd na drożność jajowodów również ?

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 3988 2101

    Wysłany: 25 września, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczek wrote:
    Cześć, mam do Was pytanie.
    Czy któraś z Was miała badanie minihysteroskopii w szpitalu uniwersyteckim ?
    Czeka mnie za dwa tyg. I strasznie się stresuje ?
    Ja miałam. Nie ma się czym stresować. Zarówno doktor jak i kadra sa super, dostajesz przed kroplowke z ketonalem, w trakcie zabiegu wdychasz gaz rozweselajacy. Bol tyko w trakcie pobierania wycinkow, chwilowy. Polecam poprosic doktora, żeby wycinek oprócz histopatologii poszedł na posiew mikrobiologiczny, wtedy można wykryc też bakterie w macicy. O tym trzeba przypomnieć, bo standardowo tylko na histopato wysylaja. Co do drożności, chyba tak, dr wylewa dużo wody, to jest chyba ta sól fizjologiczna, ale trzeba dopytac.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 16:40

    c55f43r81cba3es9.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 3988 2101

    Wysłany: 25 września, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Tak, dr Z 😊
    Boli jak cholera... A Tobie coś z biopsji wyszło??

    Tak, mnie wyszła ecola w jamie macicy i polipowate endometrium, co było wskazaniem do histeroskopii. Przed histero musiałam leczyć te ecole. Allende, histero przy tej biopsji to jest nic. Ta biopsja z posiewem to był mój największy hardcore w czasie starań, myślałam że zemdleje.

    c55f43r81cba3es9.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Magda_Z Ekspertka
    Postów: 189 145

    Wysłany: 25 września, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Ale jak to?? Serio histeroskopia jest bez znieczulenia ogólnego?? A ktory lekarz Ci robił?

    Tak, robi się bez znieczulenia, ale zabieg jest praktycznie bezbolesny więc nie ma się pod tym kątem czego bać. Dla mnie najbardziej bolesne było podłączanie kroplówki, ale ja ogólnie mam problem z igłami.
    Zabieg miałam u dr Zmaczyńskiego.
    Staraczek wrote:
    Dziękuje bardzo za odpowiedź.
    Podniosłaś mnie na duchu.
    A orientujesz się czy to badanie daje pogląd na drożność jajowodów również ?
    Wydaje mi się że nie, bo histeroskopia jest do zabiegów na macicy więc i nie jest pod USG więc nie bardzo chyba jest jak ocenić jajniki.

    7 cs 🍀 o pierwsze 👶

    W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪

    ♀ 32
    Insulina: 8,89 µIU/ml [n: 2.6 - 24.9]; Glukoza: 5,29 mmol/l [n: 3.9 - 5.5]; ↓ TSH: 0,252 µIU/ml [n: 0.27 - 4.2]; FSH: 5,66 mIU/ml [n: 3,5 - 12,5]; LH: 6,52 mIU/ml [n: 2,4 - 12,6]; Estradiol: 54,80 pg/ml [n: 12,4 - 233]; Prolaktyna: 17,30 ng/ml [n: 4.79 - 23.3]; DHEA-SO4: 309,60 µg/dl [n: 98,8 - 340]; Testosteron: 46,70 ng/dl [n: 8.4 - 48.1]; SHBG: 49,08 nmol/l [n: 32.4 - 128]

    ♂ 41
    Koncentracja: 99,76 [n: >15 mln/ml]; Całkowita liczba: 299,28 [n: >39 mln/ejakulat]; Ruch postępowy: 38,7% [n: >32%], Ruch całkowity: 54,3% [n: >40%]; Żywe: 82% [n: > 58%]; ↓Morfologia: 2% [n: >4%], 5,99 [n: > 1,6 mln/ejakulat]; Czas upłynnienia: 20 [n: < 60]; Objętość: 3 [n: >1,5 ml]; pH: 8,1 [n: > 72]; ↓Agregacja: obecna

    a6a3dd634e29790e88cff05cada22cdb.png
  • nimsi Autorytet
    Postów: 516 363

    Wysłany: 25 września, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Cześć dziewczyny :) chciałam się pochwalić ze 12 września przyszedł na świat synek 💗 za wcześnie bo w 37t3d, odeszły mi dzień wcześniej wody, musiał nieźle kopnąć w pęcherz płodowy :p później czekanie 24 h na rozwój sytuacji ale nic się nie działo, po upływie tego czasu oxy, znieczulenie i po ok godzinie spadek tętna dziecka praktycznje do 0 i szybka decyzja o cc dla bezpieczeństwa maluszka. Mały jest 100% zdrowy i już od paru dni jesteśmy w domu :)

    Kłot gratulacje ❤️

    kłot lubi tę wiadomość

    Ona: 30 lat
    On: 31 lat
    Starania od marca 2018
    2017: laparoskopia torbieli dermoidalnej
    Plamienia międzycykliczne, niedoczynność tarczycy
    Czynnik męski: żpn, słabe nasienie
    Artvimed Kraków
    08.19 IUI😔
    10.19 IUI😔
    07.20 histeroskopia - ok
    09.20 ivf...
    21.09 transfer
    Beta 7dpt : 52
    Beta 9dpt : 176🤗
    Beta 11 dpt : 428
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2225 3311

    Wysłany: 27 września, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczek wrote:
    Dziękuje bardzo za odpowiedź.
    Podniosłaś mnie na duchu.
    A orientujesz się czy to badanie daje pogląd na drożność jajowodów również ?

    Można zrobić histeroskopię połączoną z sonoHSG, ale nie wiem, czy w szpitalu jest taka opcja. Ja robiłam prywatnie w Osteomed u doktora Szlachcica.

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
  • Rudzik1 Autorytet
    Postów: 1827 959

    Wysłany: 1 października, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło Cię czytać Allende :) Super, że dostałaś się do dr Knafel! Jesteś zadowolona? Co Ci zaproponowała?
    Ja wróciłam do pracy i nie zaglądam już na forum tak często, jak na macierzyńskim :)
    Powodzenia! 🍀

    Allende lubi tę wiadomość

  • Allende Autorytet
    Postów: 693 257

    Wysłany: 4 października, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Miło Cię czytać Allende :) Super, że dostałaś się do dr Knafel! Jesteś zadowolona? Co Ci zaproponowała?
    Ja wróciłam do pracy i nie zaglądam już na forum tak często, jak na macierzyńskim :)
    Powodzenia! 🍀

    Też mi miło że mnie pamiętasz 😊
    Na razie jestem zadowolona. Oczywiście standardowo usłyszałam o in vitro, ale jakoś nie upiera się tak bardzo i nie wygania mnie z gabinetu. Tak jakby trochę wierzyła, że naturalnie się może udać. A przynajmniej że można spróbować. To już coś. Teraz mam dwa miesiące przerwy na antybiotyk i histeroskopię, a potem stymulacja i daje sobie 3 próby pod jej okiem. A później, z racji wieku, to nie wiem czy ktoś się jeszcze nawet in vitro podejmie, hihi. No ale co zrobić.
    Pozdrawiam Cię serdecznie, wpadaj tu czasami 😘

    Rudzik1 lubi tę wiadomość

  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2225 3311

    Wysłany: 8 października, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy znacie jakiegoś lekarza w Krakowie, który przepisuje heparynę na całą ciążę przy PAI homo? Doktor Knafel nie respektuje aż tak bardzo tego wyniku - heparynę zaleca do 12-16 tygodnia ciąży.

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
‹‹ 363 364 365 366 367
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego