X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Izi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Dziewczyny, gdzie polecacie zrobić w Krakowie badanie nasienia?

Parens Kraków. Nie wiem czy nadal ale przyjmował tam też dr Wiatr więc jakby była potrzebna wizyta u androloga to też tam można:)

snieżka, Cel95 lubią tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08
  • Lolitka Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szczerze polecam dr Strusa. Zareagowal odrazu lekami jak tylko zaszlam w 3cia ciaze - dzieki temu jestem juz za polowa ;) Gosciu konkret, zawsze odpowie na pytanie, zawsze uspokoi, rozwieje watpliwosci - jest z nim zawsze kontakt. Napewno nie spoufala sie z pacjentkami - co mi osobiscie pasuje bo chodze do niego jako do specjalisty a nie pogadac o pogodzie ;) dlatego jezeli chce sie uzyskac pomoc serdecznie polecam ! ;)

snieżka, Jabłkowesny lubią tę wiadomość

💉💊euthyrox,acard,clexane
    💉 accofil (❌️ 11+4 tc)
    💊 cyclogest (❌️ 16+5 tc)
    duphaston, encorton(❌️ 18+2 tc)
    preg.png
  • basia2702 Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, czy któraś była może u immunolog Anny Pituch-Noworolskiej?? Przyjmuje w Krakowie w klinice Medistica Ginekologia+Płodność. Umówiłam się do niej, bo polecił ją mój ginekolog, ale dopiero zaczynam tą całą "przygodę" z immunologią, genetyką i tak dalej... Poroniłam w tym roku dwa razy, na własną rękę zaczęłam robić badania no i powychodziły cuda wianki, KIR AA, mutacje MTHFR, PAI, moje HLA c2 i męża c1c2 🤦‍♀️ muszę znaleźć kogoś komu będę mogła zaufać, bo bez leczenia immunologicznego chyba nic z tego nie będzie...

• Jabłkowesny Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2024, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kilku Waszych poleceniach umówiłam się na wizytę w lutym do dr Strusa. Zmotywowała mnie ciążą biochemiczna, którą teraz na dniach zaliczyłam. Mam szczerą nadzieję, że będę mogła za niedługo dołączyć do grona polecających go pacjentek 🤞

05.2024 - ciąża bez starań, poronienie

10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️
  • Jeanette27 Nowa

Wysłany: 28 grudnia 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie polecacie zbadać nasienie w Krakowie?
    Czy macie do polecenia jakiegoś ginekologa w Krakowie specjalizującego się w problemach z niepłodnością?

28👩‍❤️‍👨30
    Starania od 09.24
  • Lovi25 Debiutantka

Wysłany: 28 grudnia 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Wlaśnie mam okres po pierwszym poronieniu (przyszedł po 5 tygodniach). I straaasznie mi się wszystko dłuży, chciałabym żeby już był styczeń i żebyśmy mogli już działać. Oby tym razem się udało :)

Tak tylko piszę, bo nie mam się komu wygadać. Nikt o ciąży nie wiedział oprócz męża, a wiecie jak to z nimi jest - on myśli, że ja już dawno zapomnialam o tym temacie i o poronieniu a ja myślę o tym co dzień...

Jak skończy mi się okres mam iść na badanie kontrolne. Ogólnie chodziłam do dwóch lekarzy - jeden na NZF a drugi z Medicover/prywatnie. Wszystko w rejonach północnej częsci Krakowa. Zastanawiam się czy isc do tych samych czy poszukać kogoś kto moze zleci więcej badan.. Bo zarówno ten prywatny jak i nfz to niechętnie dawali skierowania na badania juz po samym poronieniu, no bo to "przeciez pierwsze poronienie". Więc mam tylko skierowanie na badania z krwi, tsh i betę (czy zmalala do zera).

Starania od wrzesien 2024

20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔
  • onalola Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi25 wrote:
    Hej dziewczyny,

Wlaśnie mam okres po pierwszym poronieniu (przyszedł po 5 tygodniach). I straaasznie mi się wszystko dłuży, chciałabym żeby już był styczeń i żebyśmy mogli już działać. Oby tym razem się udało :)

Tak tylko piszę, bo nie mam się komu wygadać. Nikt o ciąży nie wiedział oprócz męża, a wiecie jak to z nimi jest - on myśli, że ja już dawno zapomnialam o tym temacie i o poronieniu a ja myślę o tym co dzień...

Jak skończy mi się okres mam iść na badanie kontrolne. Ogólnie chodziłam do dwóch lekarzy - jeden na NZF a drugi z Medicover/prywatnie. Wszystko w rejonach północnej częsci Krakowa. Zastanawiam się czy isc do tych samych czy poszukać kogoś kto moze zleci więcej badan.. Bo zarówno ten prywatny jak i nfz to niechętnie dawali skierowania na badania juz po samym poronieniu, no bo to "przeciez pierwsze poronienie". Więc mam tylko skierowanie na badania z krwi, tsh i betę (czy zmalala do zera).

Ja właśnie czekam na ten okres po poronieniu, i mocno zaciskam kciuki żeby pojawił się nie wcześniej niż w czwartek piątek , bo mąż jedzie w delegację i wraca dopiero 18... Ale że coś mnie już dziś zaćmiło w macicy, owulacja chyba była w nie ten a zeszły czwartek to chyba moje plany mogę sobie wsadzić w D***. Po okresie mam iść na kolejną kontrolę do lekarza

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez, b complex

Wysłany: 29 grudnia 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi25 wrote:
    Hej dziewczyny,

Hej, nie znam Ciebie ani Twojego męża, ale chyba nie warto zakładać, że on myśli, że już zapomniałaś. Mężczyźni czasem przeżywają inaczej od większości kobiet, ale bardzo często jest im dość ciężko. U nas dopiero całkiem niedawno, 7 msc po stracie udalo się porozmawiać o emocjach jakie w sobie mielismy i mamy w związku z tym.

Mi lekarz z luxmedu zalecił po poronieniu zrobić wymazy z kanału szyjki macicy na mycoplasmę, ureaplasmę i chalmydię, bo te bakterie mogę byc przyczyną poronień. Ale poza tym też nikt nie mówił o wielkiej diagnostyce. Trochę ich rozumiem i warto pamiętac o tym, dlaczego - bo badanie przyczyn poronień często, jak nie prawie zawsze, jest strzelaniem na oślep.

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Parens Kraków. Nie wiem czy nadal ale przyjmował tam też dr Wiatr więc jakby była potrzebna wizyta u androloga to też tam można:)

Również polecam :) u nas akurat zaskoczyło w cyklu z badaniami u męża jednak zdążył być u niego 2x i fajny ten lekarz jest

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolitka wrote:
    Ja tez szczerze polecam dr Strusa. Zareagowal odrazu lekami jak tylko zaszlam w 3cia ciaze - dzieki temu jestem juz za polowa ;) Gosciu konkret, zawsze odpowie na pytanie, zawsze uspokoi, rozwieje watpliwosci - jest z nim zawsze kontakt. Napewno nie spoufala sie z pacjentkami - co mi osobiscie pasuje bo chodze do niego jako do specjalisty a nie pogadac o pogodzie ;) dlatego jezeli chce sie uzyskac pomoc serdecznie polecam ! ;)

Ja też jestem pod jego opieka i podpisuje się pod Twoja opinia. Często chodziłam do takich osób super słodziaśnych, on jest bardziej konkretny, ale właśnie pytanie czy idziemy do lekarza żeby nas pokiział po głowie czy w celu leczenia :P

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłkowesny wrote:
    Po kilku Waszych poleceniach umówiłam się na wizytę w lutym do dr Strusa. Zmotywowała mnie ciążą biochemiczna, którą teraz na dniach zaliczyłam. Mam szczerą nadzieję, że będę mogła za niedługo dołączyć do grona polecających go pacjentek 🤞

Ja do niego udałam się właśnie po historii z 1cb już tak zawczasu żeby po prostu porozmawiać i mieć kontakt do niego. Po drugiej cb dostałam skierowanie na histeroskopię więc jest to lekarz który cb traktuje poważnie, u nas po drugim razie już bardzo wyraźnie sugerował, że ważne żebyśmy też Mężowi zrobili dość szczegółowe badania. Po ich doniesieniu też miał pomysł który nieświadomie zrealizowaliśmy w udanym cyklu bo te same leki mąż dostał na stawy więc nieźle się złożyło xD dalej rozkminiamy czy to było kluczem do sukcesu, bo ja swoje zalecenia spełniłam świadomie, a mąż wcześniej przez przypadek poniekąd.

Mi lekarz konkretnie powiedział, że np aps to nie jest najlepszy sprzymierzeniec i trochę mi było potem smutno, no ale takie są fakty, a ten lekarz jest bezpośredni i konkretny. Obstawił mnie maksymalnie lekami i myślę, że to dobre zagranie a nie czekanie "a bo może to wystarczy". I także mam do niego kontakt, odpisuje na maile, pracuje na Kopernika gdzie przyjmują z tego co dostrzegłam naprawdę ogarnięci, inteligentni lekarze, byłam u wielu z nich.

To też typ lekarza który nie przyjmuje pod zegarek, a ja osobiście wolę posiedzieć na kanapie chwilę ale wiedzieć, że jak już wejdę to nie będę popędzana i uzyskam odpowiedź na wszystkie pytania czy wątpliwości.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Lovi25 Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłkowesny wrote:
    Hej, nie znam Ciebie ani Twojego męża, ale chyba nie warto zakładać, że on myśli, że już zapomniałaś. Mężczyźni czasem przeżywają inaczej od większości kobiet, ale bardzo często jest im dość ciężko. U nas dopiero całkiem niedawno, 7 msc po stracie udalo się porozmawiać o emocjach jakie w sobie mielismy i mamy w związku z tym.

Mi lekarz z luxmedu zalecił po poronieniu zrobić wymazy z kanału szyjki macicy na mycoplasmę, ureaplasmę i chalmydię, bo te bakterie mogę byc przyczyną poronień. Ale poza tym też nikt nie mówił o wielkiej diagnostyce. Trochę ich rozumiem i warto pamiętac o tym, dlaczego - bo badanie przyczyn poronień często, jak nie prawie zawsze, jest strzelaniem na oślep.

Rozmawiałam z nim, my ogólnie dużo rozmawiamy i on powiedział mi, że juz to przerobił i zapomniał o temacie i idzie dalej. Trochę mu zazdroszczę.. Ja mam chyba teraz trudniejszy czas, po świętach mi wszystko "puściło", bo dusiłam w sobie te emocje (bo jak nie zdusić w sobie płaczu gdy ktoś w Wigilię zyczy Ci dziecka?) no i razem z mężem się nie rozumiemy w tym temacie obecnie..

Starania od wrzesien 2024

20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔

Wysłany: 30 grudnia 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja do niego udałam się właśnie po historii z 1cb już tak zawczasu żeby po prostu porozmawiać i mieć kontakt do niego. Po drugiej cb dostałam skierowanie na histeroskopię więc jest to lekarz który cb traktuje poważnie, u nas po drugim razie już bardzo wyraźnie sugerował, że ważne żebyśmy też Mężowi zrobili dość szczegółowe badania. Po ich doniesieniu też miał pomysł który nieświadomie zrealizowaliśmy w udanym cyklu bo te same leki mąż dostał na stawy więc nieźle się złożyło xD dalej rozkminiamy czy to było kluczem do sukcesu, bo ja swoje zalecenia spełniłam świadomie, a mąż wcześniej przez przypadek poniekąd.

Mi lekarz konkretnie powiedział, że np aps to nie jest najlepszy sprzymierzeniec i trochę mi było potem smutno, no ale takie są fakty, a ten lekarz jest bezpośredni i konkretny. Obstawił mnie maksymalnie lekami i myślę, że to dobre zagranie a nie czekanie "a bo może to wystarczy". I także mam do niego kontakt, odpisuje na maile, pracuje na Kopernika gdzie przyjmują z tego co dostrzegłam naprawdę ogarnięci, inteligentni lekarze, byłam u wielu z nich.

To też typ lekarza który nie przyjmuje pod zegarek, a ja osobiście wolę posiedzieć na kanapie chwilę ale wiedzieć, że jak już wejdę to nie będę popędzana i uzyskam odpowiedź na wszystkie pytania czy wątpliwości.

Właśnie takie opinie też o nim słyszałam i napawa mnie to optymizmem, bo chcę kogoś kto potraktuje mnie poważnie, a nie powie słynne "trzeba próbować, to się zdarza" i elo.

Wysłany: 30 grudnia 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi25 wrote:
    Rozmawiałam z nim, my ogólnie dużo rozmawiamy i on powiedział mi, że juz to przerobił i zapomniał o temacie i idzie dalej. Trochę mu zazdroszczę.. Ja mam chyba teraz trudniejszy czas, po świętach mi wszystko "puściło", bo dusiłam w sobie te emocje (bo jak nie zdusić w sobie płaczu gdy ktoś w Wigilię zyczy Ci dziecka?) no i razem z mężem się nie rozumiemy w tym temacie obecnie..

Rozumiem, wszedł chyba w taki tryb "zadaniowy". A wigilia i święta to w ogóle chyba jeden z gorszych okresów dla osób po stracie i starających się...
    Ja może nie na świętach, ale na spotkaniu rodzinnym niedługo przed świętami dostałam pytanie, kiedy zaproszenie na chrzciny. I jak tu nie odpowiedzieć, że gdyby wszystko poszło okej, już bym może na chrzciny zapraszała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 19:47

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wracam do tego postu gdyż jestem już po kilku wizytach u dr Kłosowicz i zgadzam się z tym co napisała tutaj jedna z was, że Instagram i polecenia od pacjentek u niej na story to nie wszystko. Jestem trochę rozczarowana jej podejściem.
    Czytałam tutaj dużo opinii o dr Strus z Niepołomic. Jak weszłam na stronę kliniki to do umówienia online nie ma żadnych wolnych terminów, myślicie że jak tam zadzwonię to coś będzie? Jakie macie doświadczenia z oczekiwaniem na termin do niego?

lusia_11 lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina

22.01 ⏸️
    24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
    26.01- beta 29

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000
  • Oczekujaca Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śledzę ten wątek, choć mam swojego gina, ale po postach zaobserwowałam panią Klosowicz i nie chcę nikogo urazić, ale delikatnie mówiąc te rolki i jej ton głosu jest dla mnie mega wkurw******!😜 w życiu bym nie poszła do takiego lekarza, bo bym nie zniosła, chyba, że na wizytach nie jest taka słodka, że można dostać mdłości. Nie ujmując jej wiedzy oczywiście.

• lusia_11 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Hej, wracam do tego postu gdyż jestem już po kilku wizytach u dr Kłosowicz i zgadzam się z tym co napisała tutaj jedna z was, że Instagram i polecenia od pacjentek u niej na story to nie wszystko. Jestem trochę rozczarowana jej podejściem.
    Czytałam tutaj dużo opinii o dr Strus z Niepołomic. Jak weszłam na stronę kliniki to do umówienia online nie ma żadnych wolnych terminów, myślicie że jak tam zadzwonię to coś będzie? Jakie macie doświadczenia z oczekiwaniem na termin do niego?

Hej,
    jeśli chodzi o Niepołomice, to przyjmuje tam tylko w poniedziałki 11.00–20.00, a w Skawinie jest we wtorki 15.00–22.00 i czwartki 15.00–22.00. Ja chodziłam do niego do Skawiny. I najlepiej tam zadzwonić i poprosić o termin. A jak już będziesz po pierwszej wizycie, to potem kolejne terminy bez problemu. ;)

Vergeet lubi tę wiadomość

Starania od lutego 2022
    • grudzień 2022 - początek diagnostyki i wyrok - azoospermia
    • styczeń-maj 2023 - pogłębianie diagnostyki
    - genetyka w porządku
    - hormony w porządku
    • lipiec 2023 - biopsja gruboigłowa, udało się znaleźć plemniki i zamrozić
    • październik 2023 - nieprawidłowa cytologia, kolposkopia
    • listopad 2023 - punkcja
    • grudzień 2023 - 17.12 FET ❄️ 5AA na cyklu naturalnym; 25.12 (8 dpt) beta <1,2 💔
    • styczeń 2024 - 5.01 USG przed transferem; 12.01 FET ❄️ 4BA na cyklu sztucznym + EmbrioGlue, AH, Atosiban; 19.01 (7dpt) beta <2,3 😥💔
    • luty 2024 - 8.02 histeroskopia operacyjna
    • marzec 2024 - leczenie torbieli, potem leczenie Candida
    • kwiecień 2024 - leczenie kolejnej torbieli
    • maj 2024 - 20.05 FET ❄️ 4AB na cyklu sztucznym + EmbrioGlue, AH; 27.05 (7dpt) beta <2,3 💔

• Zmiana kliniki •
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Śledzę ten wątek, choć mam swojego gina, ale po postach zaobserwowałam panią Klosowicz i nie chcę nikogo urazić, ale delikatnie mówiąc te rolki i jej ton głosu jest dla mnie mega wkurw******!😜 w życiu bym nie poszła do takiego lekarza, bo bym nie zniosła, chyba, że na wizytach nie jest taka słodka, że można dostać mdłości. Nie ujmując jej wiedzy oczywiście.
    Też mnie to drażni na instagramie ale skusiły mnie opinie znajomych „na żywo” jak i wklejek z instagrama. Na żywo jest zupełnie inna, w ogóle nie taka słodko-pierdząca. Wręcz po ostatnich wizytach wręcz przeciwnie, była niemiła i uszczypliwa.

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

22.01 ⏸️
    24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
    26.01- beta 29

Badania💉

Letrox 50, Siofor 1000
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia_11 wrote:
    Hej,
    jeśli chodzi o Niepołomice, to przyjmuje tam tylko w poniedziałki 11.00–20.00, a w Skawinie jest we wtorki 15.00–22.00 i czwartki 15.00–22.00. Ja chodziłam do niego do Skawiny. I najlepiej tam zadzwonić i poprosić o termin. A jak już będziesz po pierwszej wizycie, to potem kolejne terminy bez problemu. ;)
    Dziękuję bardzo, będę dzwonić ❤️

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

22.01 ⏸️
    24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
    26.01- beta 29

Badania💉

Letrox 50, Siofor 1000
  • lusia_11 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Dziękuję bardzo, będę dzwonić ❤️

Jeśli masz pakiet medyczny np. z Luxmedu, Enelmedu itp. to w Skawinie możesz się umówić w ramach pakietu (nie wiem, jak jest w Niepołomicach). W tej rolce pokazali, jak się umówić z pakietu: https://www.instagram.com/rcm_skawina/reel/C3peeZzIAka/

Vergeet lubi tę wiadomość

Starania od lutego 2022
    • grudzień 2022 - początek diagnostyki i wyrok - azoospermia
    • styczeń-maj 2023 - pogłębianie diagnostyki
    - genetyka w porządku
    - hormony w porządku
    • lipiec 2023 - biopsja gruboigłowa, udało się znaleźć plemniki i zamrozić
    • październik 2023 - nieprawidłowa cytologia, kolposkopia
    • listopad 2023 - punkcja
    • grudzień 2023 - 17.12 FET ❄️ 5AA na cyklu naturalnym; 25.12 (8 dpt) beta <1,2 💔
    • styczeń 2024 - 5.01 USG przed transferem; 12.01 FET ❄️ 4BA na cyklu sztucznym + EmbrioGlue, AH, Atosiban; 19.01 (7dpt) beta <2,3 😥💔
    • luty 2024 - 8.02 histeroskopia operacyjna
    • marzec 2024 - leczenie torbieli, potem leczenie Candida
    • kwiecień 2024 - leczenie kolejnej torbieli
    • maj 2024 - 20.05 FET ❄️ 4AB na cyklu sztucznym + EmbrioGlue, AH; 27.05 (7dpt) beta <2,3 💔

• Zmiana kliniki •
‹‹ 410 411 412 413 414
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ