X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Jabłkowesny Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia_11 wrote:
    Jeśli masz pakiet medyczny np. z Luxmedu, Enelmedu itp. to w Skawinie możesz się umówić w ramach pakietu (nie wiem, jak jest w Niepołomicach). W tej rolce pokazali, jak się umówić z pakietu: https://www.instagram.com/rcm_skawina/reel/C3peeZzIAka/

Ja tylko doprecyzuje, bo sprawdzałam w komentarzach u nich na profilu zaciekawiona (bo sama mam Luxmed) że dr Strus nie przyjmuje w ramach pakietów. Inny ginekolodzy owszem. Co w sumie jest śmieszną manipulacją z ich strony, bo pokazali go w tej rolce 😅

A jeśli chodzi o terminy, to ja np zapisywałam się tuż po świętach, a najbliższy termin na stronie pokazał mi się na drugą połowę lutego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 17:13

05.2024 - ciąża bez starań, poronienie

10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️
  • Nina27 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Też mnie to drażni na instagramie ale skusiły mnie opinie znajomych „na żywo” jak i wklejek z instagrama. Na żywo jest zupełnie inna, w ogóle nie taka słodko-pierdząca. Wręcz po ostatnich wizytach wręcz przeciwnie, była niemiła i uszczypliwa.[/QUOTEh

Jestem pacjenta Pani doktor od pół roku i również mam mieszane uczucia. Pani doktor ma ogromną wiedzę i zazwyczaj wizyty przebiegają w miłej atmosferze. Natomiast sporadycznie zdarzy się wizyta gdzie jej podejście bywa uszczypliwe. Mam wrażenie, że to zależy od humoru.
    Czasem również jest problem z ustaleniem ścieżki działania. Na jednej wyście rozmawiamy o pewnym podejściu, a na drugim Pani doktor je neguje i czasem idzie się w tym pogubić.

Starania od 2023 czerwiec
    👩🏻 27|

✅ amh 4,60
    ✅ drożność jajowodów
    ⛔️ hiperprolaktynemia

🧔🏻‍♂️ 28|

⛔️ słabe parametry nasienia (niska koncentracja, morfologia na granicy)

6 cykli stymulacji owulacji
    2024 grudzień IUI - nieudana
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłkowesny wrote:
    Ja tylko doprecyzuje, bo sprawdzałam w komentarzach u nich na profilu zaciekawiona (bo sama mam Luxmed) że dr Strus nie przyjmuje w ramach pakietów. Inny ginekolodzy owszem. Co w sumie jest śmieszną manipulacją z ich strony, bo pokazali go w tej rolce 😅

A jeśli chodzi o terminy, to ja np zapisywałam się tuż po świętach, a najbliższy termin na stronie pokazał mi się na drugą połowę lutego.

No ja bym tego nie nazwała manipulacja bo ciężko oczekiwać, że najbardziej znany lekarz który I tak ma cennik jak większość ginekologów z Krakowa będzie przyjmował na x pakietów. A on nie jest tam jedynie lekarzem, to jest jego centrum Medyczne więc je w jakiś sposób reklamuje swoją osobą co osobiście rozumiem

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina27 wrote:
    Vergeet wrote:
    Też mnie to drażni na instagramie ale skusiły mnie opinie znajomych „na żywo” jak i wklejek z instagrama. Na żywo jest zupełnie inna, w ogóle nie taka słodko-pierdząca. Wręcz po ostatnich wizytach wręcz przeciwnie, była niemiła i uszczypliwa.[/QUOTEh

Jestem pacjenta Pani doktor od pół roku i również mam mieszane uczucia. Pani doktor ma ogromną wiedzę i zazwyczaj wizyty przebiegają w miłej atmosferze. Natomiast sporadycznie zdarzy się wizyta gdzie jej podejście bywa uszczypliwe. Mam wrażenie, że to zależy od humoru.
    Czasem również jest problem z ustaleniem ścieżki działania. Na jednej wyście rozmawiamy o pewnym podejściu, a na drugim Pani doktor je neguje i czasem idzie się w tym pogubić.
    Dokładnie mam podobne odczucia. Natomiast byłam na 3 wizytach i na każdej dała mi dokładnie taką samą stymulacje, takie same zalecenia więc równie dobrze mogłabym sobie to zrobić sama bo leki miałam z pierwszej wizyty. Jedynie monitoring był przydatny ale testami owulacyjnymi też bym sobie poradziła. Ostatecznie zniechęciła mnie ostatnia wizyta, gdzie przyszłam z wynikami nasienia męża i zamiast informacji o analizie ich dostałam opiernicz, że zrobiłam podstawowy seminogram, a powinnam zrobić też inne parametry. Gdy dopytywałam to dopiero powiedziała mi tylko to, co sama widziałam z tych wyników (bo było na czerwono) i zaleciła dietę i suplementy o czym też sama wiedziałam. Nie tego oczekuje od super polecanego lekarza i płacąc za wizytę tyle kasy bo zwykły monitoring mogę zrobić za połowę kwoty u każdego innego lekarza.

Nina27 lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 29.12🩸
    Owulacja-> 11.01 🥚

11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
    12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
    01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Nina27 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Dokładnie mam podobne odczucia. Natomiast byłam na 3 wizytach i na każdej dała mi dokładnie taką samą stymulacje, takie same zalecenia więc równie dobrze mogłabym sobie to zrobić sama bo leki miałam z pierwszej wizyty. Jedynie monitoring był przydatny ale testami owulacyjnymi też bym sobie poradziła. Ostatecznie zniechęciła mnie ostatnia wizyta, gdzie przyszłam z wynikami nasienia męża i zamiast informacji o analizie ich dostałam opiernicz, że zrobiłam podstawowy seminogram, a powinnam zrobić też inne parametry. Gdy dopytywałam to dopiero powiedziała mi tylko to, co sama widziałam z tych wyników (bo było na czerwono) i zaleciła dietę i suplementy o czym też sama wiedziałam. Nie tego oczekuje od super polecanego lekarza i płacąc za wizytę tyle kasy bo zwykły monitoring mogę zrobić za połowę kwoty u każdego innego lekarza.

U mnie podobnie było ze stymulacjami każda wizyta wygląda tak samo tylko monitoring i decyzja, czy dajemy zastrzyk czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 13:19

Starania od 2023 czerwiec
    👩🏻 27|

✅ amh 4,60
    ✅ drożność jajowodów
    ⛔️ hiperprolaktynemia

🧔🏻‍♂️ 28|

⛔️ słabe parametry nasienia (niska koncentracja, morfologia na granicy)

6 cykli stymulacji owulacji
    2024 grudzień IUI - nieudana
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina27 wrote:
    U mnie podobnie było ze stymulacjami każda wizyta wygląda tak samo tylko monitoring i decyzja, czy dajemy zastrzyk czy nie.
    No dokładnie. Jeszcze pierwsze dwa razy podejmowała ona decyzje żeby dać zastrzyk, na trzeciej pytała się mnie czy chce- no ale przecież ona jest lekarzem i lepiej powinna wiedzieć czy jest potrzebny...

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 29.12🩸
    Owulacja-> 11.01 🥚

11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
    12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
    01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina27 wrote:

Ja już dawno o tym pisałam.. tak samo zostałam potraktowana. A mając świetnego specjalistę od endometriozy (dr Janowiec)u niej w parens wysyłała mnie do wroclawia lub do Warszawy 🤣
    Specjaliści od 7 boleści.. i jeszcze się chwalą klinikami… żenada!

👩40 👨41
    II.2024 💔 (5t)
    XII.2024 💔 chłopiec 👼 9td5 (poronienie zatrzymane 6t1d)

start programu IVF (wrzesień '24)
    🔜 immunolog
    🔜 genetyk
    🔜 poszerzona diagnostyka gen. i immuno.
  • osiecka89 Znajoma

Wysłany: 12 stycznia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jesteście może w stanie polecić, podpowiedzieć do kogo umawiać się na badania prenatalne w Krakowie?:)

rocznik 89
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951
  • onalola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Cześć, jesteście może w stanie polecić, podpowiedzieć do kogo umawiać się na badania prenatalne w Krakowie?:)

Dr Knafel. Gabinety Kamienna

osiecka89 lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • lusia_11 Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    No dokładnie. Jeszcze pierwsze dwa razy podejmowała ona decyzje żeby dać zastrzyk, na trzeciej pytała się mnie czy chce- no ale przecież ona jest lekarzem i lepiej powinna wiedzieć czy jest potrzebny...

To samo u mnie...

Po każdym nieudanym transferze słyszałam tylko "no przykro, nie udało się, tak się czasem zdarza" i żadnego pomysłu, co dalej (tylko po drugim zaproponowała histeroskopię). To ja zawsze jej sugerowałam, co moglibyśmy zbadać (z tego, co się dowiedziałam głównie z tego forum), a ona "no w sumie można by tak zrobić". Już nawet mąż mi mówił przed kolejnymi wizytami, jak szliśmy do niej, bo dużo wcześniej irytowało go jej podejście - "Idziemy na wizytę i nie sugerujemy jej niczego, zobaczmy najpierw, czy ona nam coś zaproponuje, czy będzie miała jakiś pomysł, to ona jest lekarzem, nie my". No ale niestety za każdym razem było to samo. Tym bardziej mnie śmieszyło, jak na insta pisała, że ona dla każdej pary ma indywidualne podejście i robi wszystko, żeby znaleźć przyczynę problemów. Mąż już po drugim nieudanym transferze chciał, żebyśmy zmienili lekarza/klinikę. Ja mówiłam, że spróbujmy jeszcze raz, może za 3 razem się uda. Nie udało się. Mega mnie wtedy wkurzyło, jak wysłałam jej negatywną betę, odczytała, nie odpisała. Po czym 5 minut później wrzuciła sobie na relację, że jakieś dziewczyny jej wysłały pozytywne bety i opis, że ona to po prostu przyciąga te ciąże, same pozytywne bety ostatnio... Poszłam jeszcze do niej po tym raz z nastawieniem, że jak będzie miała jakiś pomysł, co dalej, to zostaniemy u niej, a jak nie, to zmieniamy klinikę. Na wizycie usłyszałam, że "no ja już nie wiem, co u Pani jest nie tak..." i to była moja ostatnia wizyta u niej.

Starania od lutego 2022
    • grudzień 2022 - początek diagnostyki i wyrok - azoospermia
    • styczeń-maj 2023 - pogłębianie diagnostyki
    - genetyka w porządku
    - hormony w porządku
    • lipiec 2023 - biopsja gruboigłowa, udało się znaleźć plemniki i zamrozić
    • październik 2023 - nieprawidłowa cytologia, kolposkopia
    • listopad 2023 - punkcja
    • grudzień 2023 - 17.12 FET ❄️ 5AA na cyklu naturalnym; 25.12 (8 dpt) beta <1,2 💔
    • styczeń 2024 - 5.01 USG przed transferem; 12.01 FET ❄️ 4BA na cyklu sztucznym + EmbrioGlue, AH, Atosiban; 19.01 (7dpt) beta <2,3 😥💔
    • luty 2024 - 8.02 histeroskopia operacyjna
    • marzec 2024 - leczenie torbieli, potem leczenie Candida
    • kwiecień 2024 - leczenie kolejnej torbieli
    • maj 2024 - 20.05 FET ❄️ 4AB na cyklu sztucznym + EmbrioGlue, AH; 27.05 (7dpt) beta <2,3 💔

• Zmiana kliniki •
  • zorilla94 Znajoma

Wysłany: 13 stycznia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, czy któraś z Was była u dr Ufnalewskiego?

👱🏻‍♀️30
    🧔🏼‍♂️30
    6 cs o pierwsze 👶🏼
    Przerwa w styczniu
    Badania z 10/2024:
    4dc:
    TSH 1.02
    FT4 18.2 pmol/l
    Prolaktyna 520 mu/l ❌
    Estradiol 170.7 pmol/l
    FSH 6.47 lU/l
    LH 11.80 lU/l ❌
    Testosteron wolny 2.10 pg/ml
    DHEAS 269 ug/dl
    Androstendion 1.71 ng/ml ❌
    AMH 3.08
    SHBG 42.8 nmol/l
    17-OH-Prog 0.910 ng/ml
    Witamina D 30.8 ng/ml

Progesteron 7dpo - 8.47 ng/ml
  • onalola Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zorilla94 wrote:
    Cześć Dziewczyny, czy któraś z Was była u dr Ufnalewskiego?

Chodzi o dr Rafała przy Fabrycznej ?
    Na studiach byłam u niego z przyjaciółką... no niestety bardzo nam wtedy nie podszedł pan doktor.. ale to były zwykłe badania i kontrola

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
‹‹ 410 411 412 413 414
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ