Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Krakowianki, piszę, mimo że tu cisza, może któraś się odezwie.
Czy jest tu ktoś po jednym poronieniu znalazł w Krakowie lub okolicach ginekologa, który dopuszczał, że kolejna ciąża też może nie pójść gładko? I nie sugerował, że skoro progesteron i endometrium dobre, to wszystko musi być ok?
Szukam ginekologa, który nie będzie się wahał wesprzeć kolejną ciążę farmakologicznie lub przyjrzy się zdrowiu i być może zleci jakieś badania, jeśli trzeba będzie. Jeśli macie takie doświadczenia z jakimś lekarzem, proszę, polećcie.Kc1234 lubi tę wiadomość
05.2024 - ciąża bez starań, poronienie
10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️ -
Jabłkowesny wrote:Cześć Krakowianki, piszę, mimo że tu cisza, może któraś się odezwie.
Czy jest tu ktoś po jednym poronieniu znalazł w Krakowie lub okolicach ginekologa, który dopuszczał, że kolejna ciąża też może nie pójść gładko? I nie sugerował, że skoro progesteron i endometrium dobre, to wszystko musi być ok?
Szukam ginekologa, który nie będzie się wahał wesprzeć kolejną ciążę farmakologicznie lub przyjrzy się zdrowiu i być może zleci jakieś badania, jeśli trzeba będzie. Jeśli macie takie doświadczenia z jakimś lekarzem, proszę, polećcie.
Akurat takiego przypadku nie mialam ale śledzę dr od daaaaawna i widzę, że ma sukcesy nawet w bardzo "beznadziejnych" przypadkach. Miałam polecajki na nią od wielu osób, sama od niedawna jestem jej pacjentką. Wejdź sobie na jej Instagram, przejrzyj różne relacje i na spokojnie podejmij decyzję o umówieniu się do niej🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Jabłkowesny wrote:Cześć Krakowianki, piszę, mimo że tu cisza, może któraś się odezwie.
Szukam ginekologa, który nie będzie się wahał wesprzeć kolejną ciążę farmakologicznie lub przyjrzy się zdrowiu i być może zleci jakieś badania, jeśli trzeba będzie. Jeśli macie takie doświadczenia z jakimś lekarzem, proszę, polećcie.
Na zabieg histeroskopia i drożności też mnie odsyłał do szpitala normalnie. Przepraszam za chaos w wypowiedzi
Teraz będziemy podchodzić do 1 Iui, lekarz mówił że nie chce bardzo ingerować więc możemy poczekać, ale jeśli chcemy to on też jest na tak. Zdecydowałam się spróbować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 22:19
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Hej, jestem po jednym poronieniu, lekarz kazał od razu wykonać mi badania tzw. Pakiet po poronieniu i dopiero wtedy zacząć próbować znowu. Mam mutacje. Byłam na wizycie ostatnio i wiem co mam brać i jak żeby utrzymać ciążę. Chodzę do Łukasza Laskowicza. Człowiek złoto, zawsze odbiera telefon i jest chętny do pomocy. Prowadził też ciążę mojej siostry po poronieniach, ta była już szczęśliwa.
Pozna tym życzę Wam wszystkim samych pozytywnych testów i spokoju ducha! 🩷
Czasem miło z kimś pogadać, staramy się krótko, ale po poronieniu mieliśmy przerwę. Wciąż wierzę, że niebawem zobaczę znów pozytywny test, choć jedyne co mi przyświeca teraz to lęk o to co będzie.
Powodzenia dla Was! 🩷 -
@Oczekujaca,
Chyba rozumiem Twoje emocje 😔 my też od maja, czyli od poronienia, mieliśmy przerwę. Dopiero jeden cykl starań za nami, niestety nieudany. Z jednej strony człowiek chce tego pozytywnego testu, a z drugiej wiem, że przyjdzie z nim znowu ogrom lęku, czy nie skończy się tak, jak poprzednio. Mnóstwo sił nam potrzeba, żeby się tegmu lękowi i niepowodzeniom nie dac.
Dzięki za polecenie lekarza, obczaje. Z ciekawości, jakiego typu to mutacja u Ciebie?05.2024 - ciąża bez starań, poronienie
10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️ -
Vergeet wrote:Koniecznie obczaj sobie dr Esterę Kłosowicz!
Akurat takiego przypadku nie mialam ale śledzę dr od daaaaawna i widzę, że ma sukcesy nawet w bardzo "beznadziejnych" przypadkach. Miałam polecajki na nią od wielu osób, sama od niedawna jestem jej pacjentką. Wejdź sobie na jej Instagram, przejrzyj różne relacje i na spokojnie podejmij decyzję o umówieniu się do niej
A ja tej Pani nie polecam, może i miła itd ale pół roku u niej straciłam.. nie zlecała żadnych badań, wręcz odradzała cokolwiek. A jak przyszłam już badaniami to pytała po co ja to robiłam. Tej Pani podziękowałam, leczenie w ciemno mnie nie interesuje…👩40 👨41
starania od II.2023
Badania ok (mucha, drożność, histero, biocenoza, wirusowe, morfo 3%, AMH 0,78->1,05)
II.2024 💔
IX.2024 start IVF
🔜 kariotypy+genetyk
🔜4.12 usg
5dni przed stymulacją do IVF niespodzianka ⏸
16.11. 10dpo beta-hcg 10,93 prog. 9,72
18.11. 12dpo beta-hcg 53,74 prog. 22,08
21.11. beta-hcg 217,59 prog. 33,22 -
Jabłkowesny wrote:@Oczekujaca,
Chyba rozumiem Twoje emocje 😔 my też od maja, czyli od poronienia, mieliśmy przerwę. Dopiero jeden cykl starań za nami, niestety nieudany. Z jednej strony człowiek chce tego pozytywnego testu, a z drugiej wiem, że przyjdzie z nim znowu ogrom lęku, czy nie skończy się tak, jak poprzednio. Mnóstwo sił nam potrzeba, żeby się tegmu lękowi i niepowodzeniom nie dac.
Dzięki za polecenie lekarza, obczaje. Z ciekawości, jakiego typu to mutacja u Ciebie?
Te emocje rozumieją tylko kobiety, które doświadczyły tego nieszczęścia. Ważne żeby się nieco pozbierać i próbować, bo to nie takie proste. Poroniłam w czerwcu i dopiero teraz wracamy do gry. Czasem się za to wstydzę, ale zazdroszczę dziewczynom, które szczęśliwie zachodzą w ciążę i mogą się tym po prostu cieszyć… mam nadzieję, że w końcu się uda, musi! 🙂
Mam mutacje mthfr, ale to nic takiego i Pai.anna_wiktoria lubi tę wiadomość
-
Anulek84 wrote:A ja tej Pani nie polecam, może i miła itd ale pół roku u niej straciłam.. nie zlecała żadnych badań, wręcz odradzała cokolwiek. A jak przyszłam już badaniami to pytała po co ja to robiłam. Tej Pani podziękowałam, leczenie w ciemno mnie nie interesuje…
Mam takie same odczucia i też nie polecam... Instagramem bym się nie sugerowała, bo to, co robi na Insta, nie ma przełożenia na rzeczywistość w gabinecie. Cieszę się, że zmieniliśmy klinikę. Więcej mogę napisać na priv.
Jeśli chodzi o początek diagnostyki niepłodności, to szczerze polecam dr. Michała Strusa (przyjmuje w Skawinie i w Niepołomicach). Do niego się zgłosiliśmy, kiedy starania naturalne się nie udawały, i to dzięki niemu udało się nam tak szybko znaleźć przyczynę. Specjalizuje się też w diagnostyce poronień.
A jeśli chodzi o in vitro to teraz zmieniliśmy klinikę na Artvimed i prowadzi nas dr Chrostowski. Bardzo polecam. Bardzo zaangażowany, dociekliwy, zleca odpowiednie badania. W samej klinice też zupełnie inna atmosfera i podejście niż w poprzedniej.Anulek84 lubi tę wiadomość
Starania od lutego 2022
• grudzień 2022 - początek diagnostyki i wyrok - azoospermia
• styczeń-maj 2023 - pogłębianie diagnostyki
- genetyka w porządku
- hormony w porządku
• lipiec 2023 - biopsja gruboigłowa, udało się znaleźć plemniki
• listopad 2023 - punkcja
• grudzień 2023 - 17.12 FET ❄️ 5AA na cyklu naturalnym; 25.12 (8 dpt) beta <1,2 💔; 28.12 pierwszy dzień nowego cyklu, wizyta w klinice; 29.12 początek drugiego podejścia - tym razem na cyklu sztucznym
• styczeń 2024 - 5.01 USG przed transferem; 12.01 FET ❄️ 4BA na cyklu sztucznym + EmbrioGlue, AH, Atosiban; 19.01 (7dpt) beta <2,3 😥💔
• luty 2024 - 8.02 histeroskopia operacyjna
• marzec 2024 - leczenie torbieli, potem leczenie Candida
• kwiecień 2024 - leczenie kolejnej torbieli
• maj 2024 - 20.05 FET ❄️ 4AB na cyklu sztucznym + EmbrioGlue, AH; 27.05 (7dpt) beta <2,3 💔
• Zmiana kliniki • -
Hej dziewczyny, czy ktoś miał może histeroskopie robiona na siemieradzkiego.? Mam taki problem ze ostatnio byłam na wizycie ustalającej termin, termin nie został ustalony dlatego że brałam Lamette…. Nie wiem co lametta ma do ustalone terminu…. Umówiłam kolejny termin i teraz nie wiem co robić, bo nie biorąc lametty tracimy cykl który jest dla nas bardzo ważny, mam niskie amh… a z tego co mówi mi moja ginekolog termin będzie ustalony dopiero na za jakiś czas, bo raczej nie są one z dnia na dzień. Wiem ze podczas stymulacji badania nie mogę zrobić, ale ja chciałam tylko ustalić termin… jeżeli teraz nie wezmę lametty, a termin dostanę Np na za miesiąc jestem dwa cykle w tył…. Był ktoś może na siemieradzkiego, wie jakie są terminy. Naprawdę już nie mam siły… każda wizyta to dzień urlopu którego już nie mam żeby chodzić i ustalać ciagle termin bo Pan doktor ma taki kaprys….Staranie od czerwiec 2023
Ona:
2.01.2024 FSH-6.14. LH-3,79
23.06.2024 AMH 0.29
15.06.2024 AMH 1.02 FSH 6.07
19.10.2024 AMH 0,85
19.06. 2024 - prawy jajowodów niedrożny
Lipiec Lamette plus Ovitrelle
Wrzesień Lamette
Październik Lametta
Listopad Lametta plus ovitrelle
On:
✅✅✅ -
lusia_11 wrote:Mam takie same odczucia i też nie polecam... Instagramem bym się nie sugerowała, bo to, co robi na Insta, nie ma przełożenia na rzeczywistość w gabinecie. Cieszę się, że zmieniliśmy klinikę. Więcej mogę napisać na priv.
Jeśli chodzi o początek diagnostyki niepłodności, to szczerze polecam dr. Michała Strusa (przyjmuje w Skawinie i w Niepołomicach). Do niego się zgłosiliśmy, kiedy starania naturalne się nie udawały, i to dzięki niemu udało się nam tak szybko znaleźć przyczynę. Specjalizuje się też w diagnostyce poronień.
A jeśli chodzi o in vitro to teraz zmieniliśmy klinikę na Artvimed i prowadzi nas dr Chrostowski. Bardzo polecam. Bardzo zaangażowany, dociekliwy, zleca odpowiednie badania. W samej klinice też zupełnie inna atmosfera i podejście niż w poprzedniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 12:01
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-