Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
OvuFriendTo ostatni moment, aby otrzymać darmowy abonament Premium lub voucher na badania!!
Masz PCOS lub zaburzenia tarczycy (niedoczynność, nadczynność lub Hashimoto) potwierdzone diagnozą w ciągu ostatnich 2 lat? Podziel się z nami anonimowo swoimi wynikami w celach naukowych i otrzymaj prezent!
Jak to działa?
❣️Napisz do nas na [email protected] w temacie maila wpisując PCOS / tarczyca i załącz zdjęcie lub skan swoich wyników badań potwierdzających diagnozę.
❣️Otrzymaj darmowy voucher na wybrane badania hormonalne z krwi w pobliżu Twojego zamieszkania LUB bezpłatny dostęp Premium do aplikacji OvuFriend do śledzenia cykli i ciąży ❤
Czekamy na Twoją wiadomość - [email protected] 🙂
Pula voucherów jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Jeśli już wysłałaś nam swoje wyniki, zignoruj ogłoszenie. Dziękujemy za Twoje dotychczasowe wsparcie 🍀 -
nick nieaktualnyPfry wrote:Hej Selina, widzę, że jesteś świeżo po transferze - zatem powodzenia! 🤞
Widzę w stopce, że miałaś dwukrotnie leczone zapalenie endometrium. Czy to miało związek z endometriozą i adenomiozą, którą wykryli Ci w tym roku? Może jesteś w stanie mi coś doradzić w kwestii zapalenia, jako że też przez to przeszłaś i obydwie jesteśmy z Krakowa?
Jestem dzisiaj na ostatnim dniu antybiotykoterapii, też wykryli mi przewlekły stan zapalny endometrium 😬 po miesiączce będę miała kolejną biopsję aby potwierdzić czy kuracja przyniosła efekty.
Mogę jak najbardziej na priv napisać więcej. Dodam Cię do przyjaciółek.
U mnie póki co testy są pozytywne, więc transfer udany 🥹🥰....i lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySelina wrote:Hej hej 😊
U mnie póki co testy są pozytywne, więc transfer udany 🥹🥰
Widzę, że piątek 13go był dla Ciebie szczęśliwy 🥹❤️
Nieśmiało gratuluję i powodzenia 🥰🍀Selina, ....i lubią tę wiadomość
-
Selina wrote:Hej hej 😊
U mnie póki co testy są pozytywne, więc transfer udany 🥹🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 16:56
Selina, ....i lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Selina wrote:Hej hej 😊
U mnie póki co testy są pozytywne, więc transfer udany 🥹🥰
Oh, gratulacje! 🥰🍀
Ja również oryginalnie z Krakowa, choć obecnie na stałe za granicą.
Powiedzcie mi dziewczyny jak to zwykle działa - wasz ginekolog do którego chodziłyście kieruje Was dalej? My sie staramy już prawie rok, i w grudniu będziemy w Krakowie i chciałabym już nas poumawiać na wizyty bo terminy bywają również.
Macie do polecenia klinikę w Krakowie? Taką by lekarz nas dobrze pokierował?
Wszystko prywatnie niestety bo ubezpieczenia w PL i tak nie mamy.10sc 🙏
12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
02.23 - rozpoczęcie starań
12.23 - planowa wizyta w klinice
Leki i suplementacja:
♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki
♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki -
nick nieaktualnystokrotka00 wrote:Oh, gratulacje! 🥰🍀
Powiedzcie mi dziewczyny jak to zwykle działa - wasz ginekolog do którego chodziłyście kieruje Was dalej? My sie staramy już prawie rok, i w grudniu będziemy w Krakowie i chciałabym już nas poumawiać na wizyty bo terminy bywają również.
Wszystko prywatnie niestety bo ubezpieczenia w PL i tak nie mamy.
Byłam w kilku klinikach w Krk i jedna w Katowicach, więc jakieś porównanie mam
Myślę, że każdy będzie polecał miejsce gdzie mu się udało, tak samo ja 😉 Klinika Krakovi a tam albo dr Knafel albo dr Wyroba (jest jeszcze super dr Przybycien akwenie wiem jak z terminami u niego i dostępnością, bo dr K i W są praktycznie codziennie na miejscu).
Dr W jest raczej małomówny (ja u niego jestem) i trzeba raczej zadawać pytania jak się chce wiedzieć coś więcej, ale na każde odpowie. Dobry kontakt jest też z nim telefoniczny w razie wu, szybko odpisuje.
Ogólnie jestem zadowolona 😊 -
stokrotka00 wrote:Oh, gratulacje! 🥰🍀
Wszystko prywatnie niestety bo ubezpieczenia w PL i tak nie mamy.
Nam polecali PARENS Centrum Leczenia Niepłodności ale nie mieliśmy okazji się umówić.Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, gratulacje Selina 🥹🥹
A ja trochę z innym pytaniem 😔 przy corocznej cytologii wyszła mi zmiana lsil/cin1, gdzie zawsze do tej pory było wszystko ok. Czy polecicie kogoś do leczenia tego? Pewnie hpv mam, będę robić badanie hpv hr. Mój lekarz nie chce mnie wysłać na kolposkopie a wydaje mi się że to konieczne. Gdzie uderzyć? Polecicie kogoś? Jestem przerażona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 14:10
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
nick nieaktualnyboo123 wrote:Hej dziewczyny, gratulacje Selina 🥹🥹
A ja trochę z innym pytaniem 😔 przy corocznej cytologii wyszła mi zmiana lsil/cin1, gdzie zawsze do tej pory było wszystko ok. Czy polecicie kogoś do leczenia tego? Pewnie hpv mam, będę robić badanie hpv hr. Mój lekarz nie chce mnie wysłać na kolposkopie a wydaje mi się że to konieczne. Gdzie uderzyć? Polecicie kogoś? Jestem przerażona. -
Selina akurat byłam ostatnio u dr Miki na usg piersi, spoko się wydawał.
Rudzik dzięki, poszperałam w necie i umówiłam się właśnie do niego. Ale dopiero na 17.11. Oszaleje do tego czasu.
A wyniki kolposkopii są od razu czy się na to czeka?2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
05.2020 9tc 💔 -
nick nieaktualnyboo123 wrote:Selina akurat byłam ostatnio u dr Miki na usg piersi, spoko się wydawał.
Rudzik dzięki, poszperałam w necie i umówiłam się właśnie do niego. Ale dopiero na 17.11. Oszaleje do tego czasu.
A wyniki kolposkopii są od razu czy się na to czeka? -
boo123 wrote:Selina akurat byłam ostatnio u dr Miki na usg piersi, spoko się wydawał.
A wyniki kolposkopii są od razu czy się na to czeka?
Selina dobrze mówi, terminy się zwalniają, może coś się uda wcześniej. -
boo123 wrote:Selina akurat byłam ostatnio u dr Miki na usg piersi, spoko się wydawał.
A wyniki kolposkopii są od razu czy się na to czeka?boo123 lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Hej, udało mi się umówić na wcześniejszą wizytę ale dostałam miesiączkę i jednak muszę wrócić do tego pierwszego terminu, więc jeszcze tydzień czekania. Złośliwość losu 🙂
Anusla dzięki za pamięć 😘 a co u Ciebie?
Selina łącze się w bólu, trzymaj się. 💔 Też przez to przechodziłam 3 lata temu.Selina lubi tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
05.2020 9tc 💔 -
boo123 wrote:Hej, udało mi się umówić na wcześniejszą wizytę ale dostałam miesiączkę i jednak muszę wrócić do tego pierwszego terminu, więc jeszcze tydzień czekania. Złośliwość losu 🙂
Anusla dzięki za pamięć 😘 a co u Ciebie?
Selina łącze się w bólu, trzymaj się. 💔 Też przez to przechodziłam 3 lata temu.
U mnie jakoś leci. Córcia jest bardzo wymagającym dzieckiem 😁 powoli myślimy o rodzeństwie, właściwie to ze względu na nią, żeby nam na głowę nie weszła 😂 ja sama nie czuje się gotowa a i na ciążę ani na poród - miałam ciężka ciążę i ciężki poród, a raczej powikłania po. No ale młódką już nie jestem i nie ma co czekać...
Będziesz do IUI podchodzić? Wiesz co, ostatnio koleżanka na forum polecała książkę It starts from egg. Pisała że jeśli się zastosuje do zaleceń to są duże szanse na ciążę w pierwszym IUI/ivf.boo123 lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
No pewnie, nie ma co czekać. Ja tak czekałam 2 lata ze staraniami o rodzeństwo, minęło 5 lat starań z przerwami bez efektow i teraz się boję ze juz za późno.
Chcemy podejść do iui najpierw. Mąż musi zrobić badania i zobaczymy czy jest sens. Czekamy az minie 3 miesiące od nowych supli męża i zobaczymy czy cokolwiek się zmieniło w parametrach nasienia. Jak coś będzie lepiej to iui a jak nie to ivf.
Dzięki za polecajke. Zerknę.2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
05.2020 9tc 💔