Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBelia wrote:Dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam ale teraz jestem w szoku bo spodziewałam się jednoznacznej bieli w 11dpo a tu widzę cień i to z sikania popołudniowego.
https://zapodaj.net/plik-bmURUgVVDf
Na zdjęciu niewiele widać ale ja widzę. Teraz pytanie czy to nie błąd testu.
Pewnie, że jest cień ❤️ -
Ja od zawsze mam TSH 2, teraz badane 2,09 i aktualnie zaszłam w ciążę.
Missi, czad
Laura, zdecydowałam się na napój migdałowy z białkiem, więc musi być dobrze 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2024, 17:03
-
nick nieaktualnyLexia wrote:Belia, toż to prawilny cień! Mój bledszy facellak z 10dpo właśnie terroryzuje mnie kolejnym darciem papy o dokładkę lodów 🙈🤞🏼 biegusiem na betę jutro, cudnie
Missi, poka tego testa, a nie każesz wróżyć z fusów 😂
Też lubię dopatrywać się cieni 🤣 - Missi czekamy na test! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2024, 17:05
Modra, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Belia wrote:Dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam ale teraz jestem w szoku bo spodziewałam się jednoznacznej bieli w 11dpo a tu widzę cień i to z sikania popołudniowego.
https://zapodaj.net/plik-bmURUgVVDf
Na zdjęciu niewiele widać ale ja widzę. Teraz pytanie czy to nie błąd testu.
Widzę! 🍀🤞🏼Starania od 04/24
11 cs ✨
01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle + Duphaston -
Marcycha wrote:Ja od zawsze mam TSH 2, teraz badane 2,09 i aktualnie zaszłam w ciążę.
Missi, czad
Laura, zdecydowałam się na napój migdałowy z białkiem, więc musi być dobrze 😆
No zobaczymy czy czad. Na razie chłodna głowa bez nastawiania się
Ale musiałam wam napisać bo póki co M nie pokazuje ani nie mówięMarcycha, Kasiekkk lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Cześć Dziewczyny🙂Mysle i mysle i qurcze wydaje mi sie,ze testowanie przed @ niepotrzebnie nakręca i robi złudne nadzieje…miałam wbite do głowy,że dopiero po terminie @ ma jakiś sens.Przy okazji napiszcie proszę skąd wiecie,że dokładnie który jest dzień po dpo skoro bez monitoringu 24h nie da się oszacować dokładnego momentu?
Po temperaturze? -
Kasiekkk wrote:Też lubię dopatrywać się cieni 🤣 - Missi czekamy na test! ❤️
https://zapodaj.net/plik-GrxKAfeeEb
Ciężko póki co na zdjęciu wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2024, 17:12
Lexia, Kasiekkk, Modra, ellevv, Jadzia19, AnitaK lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Lexia wrote:Frutellko, czemu każesz zbijać TSH na poziomie 1.7 przy ładnych wolnych? To bardzo ładne TSH. Nie przesadzajmy w żadną stronę. Tak samo ferrytyna i szał na jej podbijanie, które mija się z celem.
Nie wrzucałam w kalkulator FT3 i FT4, nie napisałam, że jest złe i nie napisałam że ma zbić tylko, że ja osobiście bym zbiła też mam ładne FT3 i FT4 jednak moja Pani Doktor chce abym utrzymywała je na poziomie 1,5 i poniżej z uwagi na to, że gdybym zaszła w ciążę to mogą podziać się cuda.
Jeśli chodzi o ferrytyne to wiem, że Kasia o Hormonach nie widzi sensu jej podnoszenia - jednak słuchając jej wypowiedzi mnie osobiście odrzuca, nie mniej jednak ja zaufam mojej Pani Doktor i mojej dietetyczne które jednak od lat specjalizują się zaburzeniach płodności, fak jest taki, że każdy robi co uważa za stosowne;)Speranza :), pp2018 lubią tę wiadomość
-
Missi wrote:https://zapodaj.net/plik-GrxKAfeeEb
Ciężko póki co na zdjęciu wychodzi
Widzę👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Dziewczyny niestety beta spadła na 16,1, takze czekam na okres 😢 i będę walczyła dalej we wrześniu.
Czy warto już teraz zrobić jakieś badania odnośnie ciąży biochemicznej? Wiem, że to się często zdarza ale bym chciała już coś działaćMarcycha lubi tę wiadomość
-
pelnawiary wrote:Cześć Dziewczyny🙂Mysle i mysle i qurcze wydaje mi sie,ze testowanie przed @ niepotrzebnie nakręca i robi złudne nadzieje…miałam wbite do głowy,że dopiero po terminie @ ma jakiś sens.Przy okazji napiszcie proszę skąd wiecie,że dokładnie który jest dzień po dpo skoro bez monitoringu 24h nie da się oszacować dokładnego momentu?
Po temperaturze?
Testy owu, temp, u niektórych monitoring, ból owulacyjn. No i zawsze to jest trochę domniemane, bo może być ta różnica dnia.pelnawiary, Modra lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
-
Lauraa wrote:Dziewczyny niestety beta spadła na 16,1, takze czekam na okres 😢 i będę walczyła dalej we wrześniu.
Czy warto już teraz zrobić jakieś badania odnośnie ciąży biochemicznej? Wiem, że to się często zdarza ale bym chciała już coś działać
O niee tak mi przykro 🫂 😥 -
Missi wrote:No zobaczymy czy czad. Na razie chłodna głowa bez nastawiania się
Ale musiałam wam napisać bo póki co M nie pokazuje ani nie mówię
Jasne, ja też najpierw potwierdziłam betą nim powiedziałam swojemu 🙃
Pełnawiary, ja zrobiłam dzień przed @, bo już od kilku lat na 3-4 dni przed @ mam plamienia, a że mam regularne @ i teraz pierwszy raz w zyciu brak plamień to zrobiłam test na dzień przed @. Nie mierzę temp. ani w żaden inny sposób nie kontroluje cyklu, podejście: co będzie to będzie.pelnawiary lubi tę wiadomość
-
Lauraa wrote:Dziewczyny niestety beta spadła na 16,1, takze czekam na okres 😢 i będę walczyła dalej we wrześniu.
Czy warto już teraz zrobić jakieś badania odnośnie ciąży biochemicznej? Wiem, że to się często zdarza ale bym chciała już coś działać
Wiem co czujesz 😔😔😔 -
Czy warto już teraz zrobić jakieś badania odnośnie ciąży biochemicznej? Wiem, że to się często zdarza ale bym chciała już coś działaćStarania od 04/24
11 cs ✨
01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle + Duphaston -
Modra wrote:Mam! Beta 792!
Modra lubi tę wiadomość
-
Czy warto już teraz zrobić jakieś badania odnośnie ciąży biochemicznej? Wiem, że to się często zdarza ale bym chciała już coś działać👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 badania na trombofilię -
Frutellka wrote:Nie wrzucałam w kalkulator FT3 i FT4, nie napisałam, że jest złe i nie napisałam że ma zbić tylko, że ja osobiście bym zbiła też mam ładne FT3 i FT4 jednak moja Pani Doktor chce abym utrzymywała je na poziomie 1,5 i poniżej z uwagi na to, że gdybym zaszła w ciążę to mogą podziać się cuda.
Jeśli chodzi o ferrytyne to wiem, że Kasia o Hormonach nie widzi sensu jej podnoszenia - jednak słuchając jej wypowiedzi mnie osobiście odrzuca, nie mniej jednak ja zaufam mojej Pani Doktor i mojej dietetyczne które jednak od lat specjalizują się zaburzeniach płodności, fak jest taki, że każdy robi co uważa za stosowne;)
Leczę się na hashi i zaszłam w ciążę z wynikiem 1.5. Skończyło się i tak wybiciem TSH na ponad 4 te magiczne 1.5 niczego nie gwarantuje. Możesz mieć ładne TSH w ciąży nawet jak przed ono będzie 2, a może z 1 Ci skoczyć nagle na 5. Uważam, że to na tyle poważna kwestia, że dość lekką ręką jest pisać, że takie TSH jest do zbijania.
Co do ferrytyny to cóż, zdania nie zmienię, mnie telepie jak wiedzę te ciągłe zachęty do jej podnoszeniu na siłę. Czekam, aż ktoś zrobi przesiewówkę i przebada poziom ferrytyny u kobiet na początku ciąży oraz oceni, czy jej poziom jakkolwiek się na cokolwiek przełożył👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
-
nick nieaktualnyLauraa wrote:Dziewczyny niestety beta spadła na 16,1, takze czekam na okres 😢 i będę walczyła dalej we wrześniu.
Bardzo mi przykro 🥺