Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyprzy pcos cięzko o prawdziwy wynik na testach. niestety to "schorzenie" fałszuje wyniki. Najlepiej oceniać po temperaturze i śluzie. Na pewno nie przegapisz owulkiIiiiii00 wrote:Witam, jestem nowa pytanie mam odnośnie owulacji przy PCOS czy któraś z Was miała widoczną na testach owulację przy policystycznych ? Nie wiem jak się wstrzelić w owulację dlatego serduszkujemy codziennie starając się o malucha. Pozdrawiam gorąco 😇
Iiiiii00, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Bardzo mady człowiek to byłpp2018 wrote:Hehe mój śp. ginekolog starej daty mówił, że najlepsze, co kobieta powinna zrobić po współżyciu, to siku

Kasia a może wcale nie potrzebujesz probiotykow tylko może coś innego sprawia że łapiesz łatwo infekcje? Nosisz wkładki? Śpisz w bieliźnie? Nosisz bawełniane majtki? Ja kiedyś miałam bardzo często infekcje i jak ręką odjął zniknęły jak zmieniłam kilka takich prostych rzeczyKasiekkk wrote:Dzień dobry, u mnie nadal biało - jutro lub pojutrze przyjedzie 🙈 Następny cykl jest mój, będzie owu z lewej strony, będzie dobrze 😁
I tak właśnie się zastanawiam, czy jest możliwe, że robiłam kuku plemnikom używając probiotyku dopochwowo na noc po stosunku? W poprzednich staraniach męczyły mnie infekcje po częstszych stosunkach i sobie wymyśliłam, że tak temu zapobiegnę. Czy jakby w kolejnym cyklu stosunek był wieczorem, a probiotyk wzięłabym rano, to byłoby ok, czy w ogóle zrezygnować w dniach płodnych?(...)
Ps. Nadal trzymam kocyki za ten cykl
-
conte wrote:przy pcos cięzko o prawdziwy wynik na testach. niestety to "schorzenie" fałszuje wyniki. Najlepiej oceniać po temperaturze i śluzie. Na pewno nie przegapisz owulki

Myślicie że codzienne serduszkowanie jest dobre? Dziś mam 10dc poprzednie moje cykle trwały 28-31 dni a dziś boli mnie lewy jajnik śluz kremowy już nie wiemy co robić 🙈 -
Przy PCOS najlepiej sprawdzały mi się testy owulacyjne Horien Medical, pik zawsze był pikiem.conte wrote:przy pcos cięzko o prawdziwy wynik na testach. niestety to "schorzenie" fałszuje wyniki. Najlepiej oceniać po temperaturze i śluzie. Na pewno nie przegapisz owulki

Iiiiii00, Kasiekkk lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
Kubuś 💙

-
Jak nie masz ochoty codziennie to nie ma sensu się zmuszać. ❤️ co 2-3 dni w okolicy dni płodnych jest wystarczający. Starania o dziecko mogą być przyjemnością i warto do tego dążyćIiiiii00 wrote:Myślicie że codzienne serduszkowanie jest dobre? Dziś mam 10dc poprzednie moje cykle trwały 28-31 dni a dziś boli mnie lewy jajnik śluz kremowy już nie wiemy co robić 🙈
pp2018, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Jak nie masz ochoty codziennie to nie ma sensu się zmuszać. ❤️ co 2-3 dni w okolicy dni płodnych jest wystarczający. Starania o dziecko mogą być przyjemnością i warto do tego dążyć

Dzięki, trzymajcie kciuki oby się udało, choć z tyłu głowy mam że sierpień to mój miesiąc 🥰😇 -
nick nieaktualnyPoszukałam w otchni mojego telefonu zdjęcia testu ciążowego, okres mi się zaczynał 05.03 a ja testowałam 05.04. Jaki człowiek był kiedyś cierpliwy 🤣
Dziś jednak się skusiłam na sikanie bo jakoś mnie dziwnie jajnik bolał , cycki wczoraj miałam ciężkie. Bialutko 🏳️ Nakupiłam testów to pewnie jeszcze ze dwa dni potestuję przed okresem.
pp2018 lubi tę wiadomość
-
pp2018 wrote:Jeśli chodzi o mthfr, to kazała brać metylowne, a co do Pai hetero, to mi ginekolog powiedziała uczciwie, że ona nie wie jak to na 100% jest i będzie w moim przypadku, bo literatura różnie podaje i zawsze to jest coś za coś i trzeba dokładnie przeanalizować jaki lek włączyć i jakie mogą być tego skutki.
Hematolog zrobiła dokładny wywiad, zleciła mi mnóstwo badań, w pierwszej kolejności na zespół antyfosfolipidowy, a potem na koniec września dostałam całą rozpiskę, co jeszcze sprawdzić. Wyjaśniła mi, że te pozostałe badania są kluczowe w tym np. białko S i białko C. Biorąc pod uwagę wszystkie wyniki i cały obraz dopiero będzie można podejmować decyzje z rozwagą biorąc pod uwagę jakie skutki może przynieść przyjmowanie leków.
Uspokoiła mnie, że hetero to "lepsza" sytuacja.
Czyli heparyny acardu nie zaleciła Ci? -
Mam wyniki, beta na poziomie 673, więc w środę robię podejście nr 2 do kłucia 🙃 nieśmiało zapisuje 26 kwiecień jako TP i zaczynam równie nieśmiało częstować 🦠🦠🦠
Wicher, Kinia92, Missi, Wojcinka, LadyDaga, oloska, Kasiekkk, Darrika, Lexia, Daga121222, Elena20, 3erin, Daisy___, Paula6432, Deyansu, ellevv, Mervee, MamaOlka2021, pp2018, Marcycha, conte, Revolutionary , MadziaIsm, Modra, Lauraa, brilka, NinaB lubią tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
Gratulacje! Mi też wypada 26.04😉okejka wrote:Mam wyniki, beta na poziomie 673, więc w środę robię podejście nr 2 do kłucia 🙃 nieśmiało zapisuje 26 kwiecień jako TP i zaczynam równie nieśmiało częstować 🦠🦠🦠
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2024, 15:16
Elena20, 3erin, Deyansu, okejka, Modra, brilka lubią tę wiadomość
Ona 35 l. On 37l.
Synek 04.2021 - 56cm 4030g
Starania o drugiego bobasa ❤️
15.08.2024 ⏸️
17.08 2024 - b-hcg 344,2
19.08.2024 - b-hcg 937,7
05.09.2024 - 0.68cm, mamy❤️
15.10.2024 -🧬zdrowa Królewna 👧
05.12.2024 -360g
19.12.2024 - 491g
02.01.2025 - 713g
30.01.2025 - 1233g
20.02.2025 - 1979g
23.04.2025 🩷👧 Ada 3600g 58cm -
nick nieaktualnyWojcinka wrote:Kasia a może wcale nie potrzebujesz probiotykow tylko może coś innego sprawia że łapiesz łatwo infekcje? Nosisz wkładki? Śpisz w bieliźnie? Nosisz bawełniane majtki? Ja kiedyś miałam bardzo często infekcje i jak ręką odjął zniknęły jak zmieniłam kilka takich prostych rzeczy
Ps. Nadal trzymam kocyki za ten cykl
Tak, zdecydowanie jest to związane z częstym współżyciem w okresie starań i zaburzeniem w tym czasie pH pochwy przez nasienie. W żadnych innych okolicznościach nie mam z tym problemu, nie jest to też kwestia że zarażam się od męża, bo przy współżyciu powiedzmy raz w tygodniu nic złego się nie działo. Śpię w luźnych spodenkach od piżamy, bieliznę noszę bawełnianą, nie używam wkładek, no po prostu tak jest. Przy staraniach i po wizycie na basenie. W tym cyklu obeszło się bez infekcji, w następnym spróbuję wziąć probiotyk raz przed dnami płodnymi i raz po owulacji dopiero.
Niestety nie w tym cyklu, trochę myślę, że probiotyk nie służył plemnikom, poza tym była owulacja z prawego jajnika, a on jest u mnie słabszy, lubią się na nim robić torbiele, zdarzają się cykle z mocno niewydolnym ciałkiem żółtym (z fazą wyższych temperatur przed krwawieniem około 8 dni).
Ale strasznie mi miło dzięki tej pozytywnej energii od Ciebie ❤️
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysiesiepy wrote:Przy PCOS najlepiej sprawdzały mi się testy owulacyjne Horien Medical, pik zawsze był pikiem.
Też słyszałam, że są dobre dla osób z pcos, bo mają mniejszą wrażliwość i dzięki temu osobom z pcos nie wychodzą pozytywne przez większość cyklu, tylko właśnie na pik
u mnie za to nie wyłapywały w ogóle piku, ale nie mam pcos.
-
pp2018 wrote:Kir i hla dla jednej osoby ma sens? Czy jeszcze mąż powinien zrobić hla?
Ma sens z racji tego że jak wyjdzie Bx to stary jest nieważny w tej układance i szkoda za niego płacić 😁
pp2018 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Hej, dziewczyny

Mam dziś jakiś zjazd humoru. 6dpo dopiero, człowiek niby zna fakty itp., ale jakoś tak przybija mnie, że pewnie nie wyszło. Nie czuję się tak, jak w szczęśliwym cyklu z córką, ogólnie to czuję się nijak- nie dzieje się nic. Żadnych fantomowych objawów, żadnych kłuć/napięć/wzdęć/bólu sutków. Normalnie jest 🤷🏼♀️ i to oczywiście też mnie wkurza 😅
Czekanie to nigdy nie była moja mocna strona i pierwsza ciąża nic w temacie nie zmieniła 🤷🏼♀️ chyba to dlatego, że jestem typowym zadaniowcem i w sumie póki trwa pierwsza faza to wychodzę z założenia, że coś mogę zrobić, starać się, suplementować itp. A teraz to już nic nie zależy ode mnie i ta bezczynność jest do d.
Ponarzekałam sobie 😜
Paula6432, Kasiekkk, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Ja mam mutacje V Leiden i Pai, na początku miałam acard i heparynę od pozytywnego testu ciążowego, a po poronieniu zleciła mi brać już po owulacji 😉
Missi, pp2018 lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 01.26r. → start stymulacji -
Gratulacjeokejka wrote:Mam wyniki, beta na poziomie 673, więc w środę robię podejście nr 2 do kłucia 🙃 nieśmiało zapisuje 26 kwiecień jako TP i zaczynam równie nieśmiało częstować 🦠🦠🦠
)) trzymam kciuki za przyrost!
-
Gratulacje!!!okejka wrote:Mam wyniki, beta na poziomie 673, więc w środę robię podejście nr 2 do kłucia 🙃 nieśmiało zapisuje 26 kwiecień jako TP i zaczynam równie nieśmiało częstować 🦠🦠🦠
Pani Lis, okejka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Hej dziewczyny mam pytanie dzisiaj 10 dc byłam na monitoringu i okazało się że już po owulacji 🤯 w tym cyklu pierwsza stymulacja Clo i się zastanawiam czy któraś z Was miała tak wczesną owulację? Myślę że owulacja była w sobotę wieczorem więc 8-9 dc 😒👩🏻 PCOS, IO, AMH 14,1
👦🏻 badania ✅
01.01.24 początek starań 👶🏻
19.01-28.02.24 cb
03-09.24 6 cykli stymulowanych✖️
02.10.24 wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 cb
13.02.25 histeroskopia z CD138 - stan zapalny wyleczony ✔️
05.03.25 start IVF
22/23.03.25 4 ❄️
23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG ❌
27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG ❌
7+1 zabieg łyżeczkowania - poronienie zatrzymane, zdrowa dziewczynka 😭💔
12.12.25 histeroskopia z CD138 i CD56 🔜 -
Nitka96 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie dzisiaj 10 dc byłam na monitoringu i okazało się że już po owulacji 🤯 w tym cyklu pierwsza stymulacja Clo i się zastanawiam czy któraś z Was miała tak wczesną owulację? Myślę że owulacja była w sobotę wieczorem więc 8-9 dc 😒
Ja przy Clo miałam jak w zegarku 12-14 dc.
Widocznie szybciej zareagowałaś na leki.
To w następnym cyklu jeśli będziesz znowu brała to umow się na monitoring szybko po okresie żeby sprawdzić co tam rośnie i kiedy będzie gotowe
pp2018 lubi tę wiadomość
-
Lexia wrote:Hej, dziewczyny

Mam dziś jakiś zjazd humoru. 6dpo dopiero, człowiek niby zna fakty itp., ale jakoś tak przybija mnie, że pewnie nie wyszło. Nie czuję się tak, jak w szczęśliwym cyklu z córką, ogólnie to czuję się nijak- nie dzieje się nic. Żadnych fantomowych objawów, żadnych kłuć/napięć/wzdęć/bólu sutków. Normalnie jest 🤷🏼♀️ i to oczywiście też mnie wkurza 😅
Czekanie to nigdy nie była moja mocna strona i pierwsza ciąża nic w temacie nie zmieniła 🤷🏼♀️ chyba to dlatego, że jestem typowym zadaniowcem i w sumie póki trwa pierwsza faza to wychodzę z założenia, że coś mogę zrobić, starać się, suplementować itp. A teraz to już nic nie zależy ode mnie i ta bezczynność jest do d.
Ponarzekałam sobie 😜
Jak dobrze Cię rozumiem, Jedziemy na jedynym wózku, dziś też mój 6dpo i u mnie z kolei organizm kpi sobie ze mnie. Boli mnie podbrzusze i krzyż, ale wiem, że to za wcześnie na jakiekolwiek objawy.
Chciałabym już wiedzieć na czym stoję. Chociaż muszę przyznać, że ten cykl mija błyskawicznie bo mocno odpuściłam.
Lexia lubi tę wiadomość
'98👩🔬👨🔬🐱
💒 09/2024
Starania od 6.2023
Regularne cykle 29-31 dni
Owulacja własna co cykl, ale mimo wszystko wspomagana Lametta 3-7dc
1cs ciąża biochemiczna 6/7.2023 - 5t
8 cs Lametta + Ovitrelle ❌
10 cs Lametta❌
12cs Lametta + Ovitrelle ❌
06.2024 AMH 11,6 ng/ml
MTHFR (A1298) układ heterozygotyczny