Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Liliowa dla mnie ta kreska jest szara... Zresztą 6dpo to za wcześnie na testy.“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - 143 g Dziewczynki 🩷🩷
13.01 - USG II trymestru
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Wojcinka wrote:Jeśli jest to faktucznie pozytywny test ciążowy a nie oszukaniec to nie ma innej opcji tylko owu musiała być wcześniej. Błagam nie dajmy się zwariować - nie testuje się 6dpo... juz 9dpo jest mocno na limicie
No tak, dlatego zapytałam Zawsze jest opcja testu oszukańca.
Ja tam uważam, że jak ktoś chce obsikać 10 testów, to niech sobie obsikuje 6dpo to wiadomo, że nic nie wyjdzie, w 9dpo jest szansa, że coś się pojawi ale zawsze trzeba mieć z tyłu głowy, że może też i do 13-14dpo nic nie wyjść.
Mnie nie dobijały tak mocno białe testy jak to czekanie. A jak wyłapałam ciążę w 9/10dpo to prawie latałam nad ziemią i testowałam sobie o po 2x dziennie, żeby nacieszyć oczy. Wspominam cudownie te kilka dni i robienie testów, które coraz fajniej wychodziły👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Ach no 6dpo to kosmicznie wcześnie, nie ma bata żeby coś się pokazało, jeżeli już to wcześniejszą owulka. Ja też lubię testować, zwłaszcza jak coś wychodzi, to tak cieszy oko, jeszcze jak krecha ciemnieje 🤭
Mi się powoli tobie śluzowo, na razie jeszcze kremowy ale momentami już przejrzysty śluz, także eod dzisiaj zaczniemy co 2 dni myślę przytulanki. Ja też korzystam w wolnego męża i po pracy śmigam na siłkę, ależ mi się spodobało tam, planuje iść w środę i w piątek jeszcze lub sobotę z rana, zobaczymy. Bo w piątek mloda jedzie do babci na noc, także możemy szaleć, a akurat mi owulka w okolicach soboty wypada 🤞Kasiekkk, Lauraa, Deyansu, Dahlia, pp2018, okejka lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Lexia wrote:No tak, dlatego zapytałam Zawsze jest opcja testu oszukańca.
Ja tam uważam, że jak ktoś chce obsikać 10 testów, to niech sobie obsikuje 6dpo to wiadomo, że nic nie wyjdzie, w 9dpo jest szansa, że coś się pojawi ale zawsze trzeba mieć z tyłu głowy, że może też i do 13-14dpo nic nie wyjść.
Mnie nie dobijały tak mocno białe testy jak to czekanie. A jak wyłapałam ciążę w 9/10dpo to prawie latałam nad ziemią i testowałam sobie o po 2x dziennie, żeby nacieszyć oczy. Wspominam cudownie te kilka dni i robienie testów, które coraz fajniej wychodziłyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2024, 18:54
-
Jeśli chodzi o ciążę biochemiczna. Czy obecne krwawienie mogę traktować jako to że po prostu przyszedł okres i to wszystko nie będzie miało dużego wpływu na długość cyklu czy to krwawienie to oczyszczanie się po ciąży a okres przyjdzie swoją drogą?
Dodam że wczoraj miałam 29dc i termin spodziewanej miesiączki i również wczoraj rozkręciło się krwawienie.
Pytam bo 28 będę u Pani doktor i wtedy wypada mi 11dc czyli już może być powoli widać coś jeśli chodzi o owulacje.
Drugie pytanie , jak zajdę teraz w tym cyklu to ewentualny termin porodu będzie na maj czy na czerwiec? Pytam bo pod koniec czerwca biorę ślub i niemowlaka sobie wyobrażam ale 9 miesiąc ciąży już średnio. Oczywiście pytam hipotetycznieWalka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Missi wrote:Jeśli chodzi o ciążę biochemiczna. Czy obecne krwawienie mogę traktować jako to że po prostu przyszedł okres i to wszystko nie będzie miało dużego wpływu na długość cyklu czy to krwawienie to oczyszczanie się po ciąży a okres przyjdzie swoją drogą?
Dodam że wczoraj miałam 29dc i termin spodziewanej miesiączki i również wczoraj rozkręciło się krwawienie.
Pytam bo 28 będę u Pani doktor i wtedy wypada mi 11dc czyli już może być powoli widać coś jeśli chodzi o owulacje.
Drugie pytanie , jak zajdę teraz w tym cyklu to ewentualny termin porodu będzie na maj czy na czerwiec? Pytam bo pod koniec czerwca biorę ślub i niemowlaka sobie wyobrażam ale 9 miesiąc ciąży już średnio. Oczywiście pytam hipotetyczniej:)Wojcinka lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
nick nieaktualnyMissi wrote:Jeśli chodzi o ciążę biochemiczna. Czy obecne krwawienie mogę traktować jako to że po prostu przyszedł okres i to wszystko nie będzie miało dużego wpływu na długość cyklu czy to krwawienie to oczyszczanie się po ciąży a okres przyjdzie swoją drogą?
Drugie pytanie , jak zajdę teraz w tym cyklu to ewentualny termin porodu będzie na maj czy na czerwiec? Pytam bo pod koniec czerwca biorę ślub i niemowlaka sobie wyobrażam ale 9 miesiąc ciąży już średnio. Oczywiście pytam hipotetycznieMissi lubi tę wiadomość
-
Lexia wrote:Hej, dziewczyny
Mam dziś jakiś zjazd humoru. 6dpo dopiero, człowiek niby zna fakty itp., ale jakoś tak przybija mnie, że pewnie nie wyszło. Nie czuję się tak, jak w szczęśliwym cyklu z córką, ogólnie to czuję się nijak- nie dzieje się nic. Żadnych fantomowych objawów, żadnych kłuć/napięć/wzdęć/bólu sutków. Normalnie jest 🤷🏼♀️ i to oczywiście też mnie wkurza 😅
Czekanie to nigdy nie była moja mocna strona i pierwsza ciąża nic w temacie nie zmieniła 🤷🏼♀️ chyba to dlatego, że jestem typowym zadaniowcem i w sumie póki trwa pierwsza faza to wychodzę z założenia, że coś mogę zrobić, starać się, suplementować itp. A teraz to już nic nie zależy ode mnie i ta bezczynność jest do d.
Ponarzekałam sobie 😜
Witam w klubie zadaniowców! Znam to uczucie, najgorsza jest ta bezczynność 🙈 ja z kolei czuję sporo dziwnych objawów i mam z tyłu głowy, że może je sobie po prostu wkręcam…
Ale trzymam się nadal tego, żeby nie testować jeszcze (dzisiaj 10dpo), ćwiczę swoją cierpliwość.
Lexia, głowa do góry, brak objawów to też objaw, trzymam kciuki, żeby się udało 🫶🏻Deyansu, Lexia lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
6cs o pierwsze 👶🏻
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy ✅
Ferrytyna ❌ (Laktoferyna, Sanprobi IBS)
TSH❓
Badanie nasienia 🗓️ 13.01.2025
Wizyta u gin-endo 🗓️ 15.01.2025
Wyniki 7dpo:
progesteron 16,7 ng/ml
estradiol 209 pg/ml -
nick nieaktualnyLexia wrote:No tak, dlatego zapytałam Zawsze jest opcja testu oszukańca.
Mnie nie dobijały tak mocno białe testy jak to czekanie. A jak wyłapałam ciążę w 9/10dpo to prawie latałam nad ziemią i testowałam sobie o po 2x dziennie, żeby nacieszyć oczy. Wspominam cudownie te kilka dni i robienie testów, które coraz fajniej wychodziłyLexia lubi tę wiadomość
-
Missi wrote:Jeśli chodzi o ciążę biochemiczna. Czy obecne krwawienie mogę traktować jako to że po prostu przyszedł okres i to wszystko nie będzie miało dużego wpływu na długość cyklu czy to krwawienie to oczyszczanie się po ciąży a okres przyjdzie swoją drogą?
Drugie pytanie , jak zajdę teraz w tym cyklu to ewentualny termin porodu będzie na maj czy na czerwiec? Pytam bo pod koniec czerwca biorę ślub i niemowlaka sobie wyobrażam ale 9 miesiąc ciąży już średnio. Oczywiście pytam hipotetycznie
Wygooglaj sobie w internecie kalkulator terminu porodu. Jeśli teraz masz @ to TP powinien wypaść na początku czerwca, ale termin terminem... ja córkę urodziłam 2 tygodnie po terminie, bratowa dwa tygodnie przed.pp2018 lubi tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025 (wg USG 03.07.2025)
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
@Belia u mnie 3 dzień krwawienia i rzeczywiście te dwa pierwsze dni po biochemie bóle i skurcze dawały się bardziej we znaki, ale na szczęście już lepiej. Także jeszcze trochę i zmierzamy w stronę owulacji ❤️
@okejka gratulacje ❤️ przyjmujemy wiruski 🙈
@Lexia doskonale Cię rozumiem z tym czekaniem, ale brak objawów o niczym nie świadczy 😘 już się naczytałam że ta sama kobieta w dwóch ciążach miała zupełnie różne objawy, albo właśnie w ogóle. Dasz radę jeszcze kilka dni 🤞🏻okejka lubi tę wiadomość
-
Drugie pytanie , jak zajdę teraz w tym cyklu to ewentualny termin porodu będzie na maj czy na czerwiec? Pytam bo pod koniec czerwca biorę ślub i niemowlaka sobie wyobrażam ale 9 miesiąc ciąży już średnio. Oczywiście pytam hipotetycznie
Tak traktuj jak normalny okres, owulację też miałam w normalnym terminie;)Missi, Marcycha lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - 143 g Dziewczynki 🩷🩷
13.01 - USG II trymestru
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Missi wrote:
Missi termin wypadłby 25 maja ✊️✊️Missi lubi tę wiadomość
-
Nitka96 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie dzisiaj 10 dc byłam na monitoringu i okazało się że już po owulacji 🤯 w tym cyklu pierwsza stymulacja Clo i się zastanawiam czy któraś z Was miała tak wczesną owulację? Myślę że owulacja była w sobotę wieczorem więc 8-9 dc 😒
Hej, właśnie miałam pytać o wczesną owulację czy jest to możliwe bo kłuje mnie lewy jajnik choć śluz jest kremowy, czy to może już być owulacja. Czy odczuwałaś jakieś dolegliwości owulacyjne ? -
Powiem Wam, że ja jestem 4dpo i też bym chciała wiedzieć na czym stoję. Ale ... staram się myśleć pozytywnie I nie testować za wcześnie 😅🤭
I też jestem zadaniowcem. Więc w czwartek misja badania estradiol i progesteron.
AMH sprawdzę jak dostanę @, bo to jednak kosztowne badanie. Bez sensu robić jeśli się okaże że zobaczę dwie kreski.👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025 (wg USG 03.07.2025)
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Ale naskoczylyscie na mnie... każdy ma prawo do swoich decyzji także w którym dniu zatestuje . Trochę mnie zestresowalyscie więcej tu nie zagladne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2024, 20:13
👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Liliowa wrote:Ale naskoczylyscie na mnie... każdy ma prawo do swoich decyzji także w którym dniu zatestuje . Trochę mnie zestresowalyscie więcej tu nie zagladne
Missi, Wojcinka, okejka lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Liliowa wrote:Ale naskoczylyscie na mnie... każdy ma prawo do swoich decyzji także w którym dniu zatestuje . Trochę mnie zestresowalyscie więcej tu nie zagladne
Możesz się obrazić za szczerość, ale nie zmieni to faktów, że to po prostu głupota.Jadzia19, Wojcinka, Darrika, okejka lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
U mnie krwawienie zaczęło się 32 dnia cyklu (normalne cykle mam 26/27 dni) i następny okres po biochemie przyszedł znów jak w zegarku. Będzie dobrze 🤗
Missi lubi tę wiadomość