X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ♥️ dobrego dnia dzisiaj!
    U mnie 6dpo i już zaczynam dopatrywać się krwawienia implementacyjnego przy każdych odwiedzinach w toalecie 😂😂

Pracowałam wczoraj do późna (około 24:00), a dzisiaj wstałam o 6:00 żeby jeszcze coś dokończyć. I powiedziałam sobie STOP. 🛑 Na maksa irytuje mnie już moja praca i najchętniej bym ją zmieniła:
    - brak możliwości na awans i podwyżkę mnie dobija, bo „firma nie ma na to funduszy”, a ja ostatnio flaki wypruwam, bo są „ważne” projekty. To chyba moje ostatnie nadgodziny tu, bo czuję że bardzo źle wpływa to na moje zdrowie i chyba muszę się nauczyć jak to jest mieć wywalone…😪 jedyne co mnie trzyma to.. umowa na czas nieokreślony 🥹

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Ja się witam po tragicznej nocy, ktoś tu ostatnio pisał, że liczy na to, że dwulatek to już fajnie będzie spać- tiaaaa 🙃🫠😂
    Ostatni tydzień to jest jakiś hardkor. W dzień bunt dwulatka i drama o wszystko, w nocy minimum jedna pobudka z rykiem- nie reagujesz to źle, jak reagujesz i pytasz, co się dzieje- jeszcze gorzej. Spałam dziś jakieś przerywane 4h 🥱

Kasiekkk, dziś dotestowujesz? ;)
    Pezybijam piątkę - moja terrorystka ogólnie pięknie przesypia noce już od kilku miesięcy a tu nagle druga noc z rzędu płytki sen i płaczki jak tylko próbuje wyjść z jej pokoju. Tak że wczoraj i dzisiaj już od północy spałam z nią 🙄 w dzień też humorek w kratkę - od najlepszego nastroju na świecie po największy dramat świata. No i oczywiście od kilku tygodni mamoza level hard - już nie mam siły czasami

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Lexia, nie testuję :) - przyszła 🙈 2 dni wcześniej. Zdarzają mi się ostatnio takie cykle krótsze (obiektywnie w normie, ale moja "norma" po ciążach się wydłużyła o prawie tydzień). Ale faza lutealna byłaby 11 dni tylko. Chyba w tym cyklu będę mierzyć temp, żeby sprawdzić, czy ta owulacja w ogóle jest i proga też zbadam..
    O nie :( a to wredna @... Tak brać człowieka z zaskoczenia :/
    A może ogólnie wybierz się na przegląd do lekarza/gina? Ja w ramach zadbania o siebie przed staraniami poszłam do internisty i poprosiłam o komplet badań i w tym zrobili mi też hormony itd

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Wojcinka jak już masz test a wytrzymasz to szacun, ja musze nie mieć testów żadnych w domu, inaczej nie wytrzymam 😅
    Testu jeszczcze nie mam. Kupię w terminie @jak nie przyjdzie i zatestuje 2 dni później - tak zrobiłam w poprzedniej szczęśliwej ciąży :)

Kasiekkk, Darrika lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja owulacja leci w kulki 🤪 dopiero wczoraj rozciągliwy śluz, zazwyczaj pojawia się na dwa dni przed, testy też dopiero wczoraj zaczęły ciemnieć. Oby przyszła jutro, bo już się zaczęłam obawiać bezowulacyjnego 🫣

Muszę, bo się uduszę 😁 krwawienie implantacyjne, a nie implementacyjne. 😁 Chyba że to jakiś ovufriendowy twór, którego nie kojarzę 😁

Wojcinka lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • 3erin Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    U mnie 6dpo i już zaczynam dopatrywać się krwawienia implementacyjnego przy każdych odwiedzinach w toalecie 😂😂

Witaj w klubie 🤣😅🤣
    Chochlik12 wrote:
    Pracowałam wczoraj do późna (około 24:00), a dzisiaj wstałam o 6:00 żeby jeszcze coś dokończyć. I powiedziałam sobie STOP. 🛑 Na maksa irytuje mnie już moja praca i najchętniej bym ją zmieniła:
    - brak możliwości na awans i podwyżkę mnie dobija, bo „firma nie ma na to funduszy”, a ja ostatnio flaki wypruwam, bo są „ważne” projekty. To chyba moje ostatnie nadgodziny tu, bo czuję że bardzo źle wpływa to na moje zdrowie i chyba muszę się nauczyć jak to jest mieć wywalone…😪 jedyne co mnie trzyma to.. umowa na czas nieokreślony 🥹

Doradzę Ci coś jako starsza koleżanka.
    Ja też kiedyś długo siedziałam i wypruwałam sobie flaki, mój poprzedni związek się (nie tylko przez to, ale „pomogło”) rozpadł.

Prawda jest taka, że jeśli wiesz, że tam Cię nic dobrego nie spotka - szukaj czegoś nowego. Masz umowę na stałe, więc nie musisz szukać na gwałt. Ale rozglądaj się i chodź na rozmowy, nawet by tylko poćwiczyć i zobaczyć czego się teraz w Twojej branży wymaga. U mnie zadziałało.

Wiem o czym teraz myślisz, że zaraz będziesz w ciąży itd, ale żadna z nas nie wie kiedy się uda. Najwyżej zmienisz po macierzyńskim. A o swoje życie i dobre samopoczucie trzeba dbać. Tylko spełniona kobieta będzie dobrą matką.

Dbaj o siebie 🍀🫶🤗

Elena20, Wojcinka, Paula6432 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️‘87
    🙇🏻‘83

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
    👩🏻‍⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
    🩸 07.01 krew PAPPa + NIPT (11+3)
    🧬 15.01 USG

preg.png

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się dziś że wysikałam dwie kreski. Niestety, nadal biało 🤣

pp2018, Kinia92 lubią tę wiadomość

• pp2018 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w ten chłodny poranek! Padało w nocy i naprawdę dało to dobry sen i wytchnienie od upałów.
    U was też chłodniej?

Ja dziś mam o 13:45 ciąg dalszy leczenia tego pękniętego zęba, więc popracuje pewnie do 12:30. Już sobie dzisiaj nic nie planowałam na ten dzień. Mam rehabilitację na nfz, ale fizjoterapeutka poradziła mi, że skoro będę miała tak leczony ząb, to żeby odpuścić i dać już ciału luz, a zabiegi odrobię w przyszłym tygodniu.

Współczuję dziewczyny bezsennych nocek.

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A moja owulacja leci w kulki 🤪 dopiero wczoraj rozciągliwy śluz, zazwyczaj pojawia się na dwa dni przed, testy też dopiero wczoraj zaczęły ciemnieć. Oby przyszła jutro, bo już się zaczęłam obawiać bezowulacyjnego 🫣

Muszę, bo się uduszę 😁 krwawienie implantacyjne, a nie implementacyjne. 😁 Chyba że to jakiś ovufriendowy twór, którego nie kojarzę 😁

Trzymam kciuki za owulację ♥️

Implantacyjne?😱😱😱 Jak to? Hahaha nie ma to jak żyć kilka miesięcy w błędzie

pp2018 lubi tę wiadomość

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:

Współczuję.. często tak się zdarza, że tyle harujesz i masz takie myśli o zmianie?

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam co napisać ale nie chcę być nieaktywna 🤣
    więc napiszę tylko, że 35dc i zazdroszczę Wam, nawet negatywnego testu i @ bo przynajmniej macie więcej szans i zaczynacie od nowa a ja nadal w doooooooooopie 🤣

Wojcinka lubi tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3erin wrote:
    Ja też kiedyś długo siedziałam i wypruwałam sobie flaki, mój poprzedni związek się (nie tylko przez to, ale „pomogło”) rozpadł.

Prawda jest taka, że jeśli wiesz, że tam Cię nic dobrego nie spotka - szukaj czegoś nowego. Masz umowę na stałe, więc nie musisz szukać na gwałt. Ale rozglądaj się i chodź na rozmowy, nawet by tylko poćwiczyć i zobaczyć czego się teraz w Twojej branży wymaga. U mnie zadziałało.

Wiem o czym teraz myślisz, że zaraz będziesz w ciąży itd, ale żadna z nas nie wie kiedy się uda. Najwyżej zmienisz po macierzyńskim. A o swoje życie i dobre samopoczucie trzeba dbać. Tylko spełniona kobieta będzie dobrą matką.

Dbaj o siebie 🍀🫶🤗

No właśnie to jest ciężkie… bo obawiam się takiego braku zaopatrzenia i to mnie paraliżuje na tyle, że nie potrafię nic z tym zrobić, bo właśnie dopatruję się ciąży na rogu. 😪
    Rozważaliśmy to ostatnio z mężem i najlepszą opcją będzie jeszcze chwilowe przebolenie tematu, a później (po urodzeniu dzidziusia, rozważamy zainwestowanie w firmę. Wierzę, że to się wydarzy w końcu… planujemy wkrótce zrobić bardziej rozbudowane badania jeśli nic się nie będzie dalej zmieniać w tej kwestii)

pp2018 ostatnie 2 miesiące takie są.. moja praca nie jest idealna, ale jest zdalna i bardzo wygodna, no i trochę stresu też mam… ostatnio kminiłam, czy jakiegoś kortyzolu nie mam przez to podniesionego 😄😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2024, 08:43

Elena20 lubi tę wiadomość

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦

__

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Ja się witam po tragicznej nocy, ktoś tu ostatnio pisał, że liczy na to, że dwulatek to już fajnie będzie spać- tiaaaa 🙃🫠😂
    Ostatni tydzień to jest jakiś hardkor. W dzień bunt dwulatka i drama o wszystko, w nocy minimum jedna pobudka z rykiem- nie reagujesz to źle, jak reagujesz i pytasz, co się dzieje- jeszcze gorzej. Spałam dziś jakieś przerywane 4h 🥱

Znam z autopsji :D tylko, ze mój dwulatek około 24 ląduje u mnie na łóżku... a wierci się jakby miał owsiki 🤣 spi raz w nogach, raz dupką na poduszce i ja w półśnie, żeby go nie trącić, ściągnąć z brzegu łóżka, zabić komara jak lata 🤣
    no i standardowo, jak weekend to pobudka o 6 a jak trzeba do żłobka iść to on by spał do 8

Elena20, Wojcinka lubią tę wiadomość

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Lexia, nie testuję :) - przyszła 🙈 2 dni wcześniej. Zdarzają mi się ostatnio takie cykle krótsze (obiektywnie w normie, ale moja "norma" po ciążach się wydłużyła o prawie tydzień). Ale faza lutealna byłaby 11 dni tylko. Chyba w tym cyklu będę mierzyć temp, żeby sprawdzić, czy ta owulacja w ogóle jest i proga też zbadam..
    W jakich dniach cyklu gadasz progesteron żeby sprawdzić ovu?

• Elena20 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3erin wrote:

Dbaj o siebie 🍀🫶🤗

I tutaj się zgadzam.
    Nie wiesz, kiedy zajdziesz w ciążę (oby jak nakszybciej), a życie płynie. Też polecam poszukać, nawet tak dla rozeznania. Pomyśl, czy po macierzyńskim chciałabyś tam wrócić? Chyba, że masz w planach drugie bobo albo urlop wychowawczy.
    Po drugie skończ pracować w nadgodzinach. Pracodawca widzi, że się 'dajesz' i to wykorzystuje. Powinni zatrudnić więcej osób, skoro nie da się skończyć pracy w normalnych godzinach.
    Beznadziejna praca może zniszczyć związek, zdrowie, może też utrudniać starania, bo podnosi poziom kortyzolu i prolaktyny.
    Z własnego doświadczenia powiem, że też kiedyś siedziałam w nadgodzinach i miałam podobną sytuację. Nigdy więcej, zmarnowane życie.

Dbaj o siebie 💚💚💚

3erin, Chochlik12 lubią tę wiadomość

👱‍♀️35🧑40

Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025 (wg USG 03.07.2025)
    23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
    25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
    11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
    12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
    17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
    19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
    preg.png

Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Mila1996 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie dość napięty grafik w ostatnich dniach 😃

Missi bardzo mi przykro, trzymam kciuki aby w przyszłym cyklu się udało 💪🏻

Darrika fotografia zajmujesz się zawodowo czy tylko pasja z fotografią ptaków ? :)

Starałam się Was nadrobić ale tyyyyle pisałyście że wszystkiego nie byłam w stanie 😅

Ja nie wytrzymałam do jutra i właśnie zrobiłam teścik, niestety totalna biel.
    A więc czekam już na @, tym bardziej że piersi przeokropnie bolą także pewnie jutro lub pojutrze już się zacznie.

QojMp2.png

|| - 21.12.2018

29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • Moniiii Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Nie mam co napisać ale nie chcę być nieaktywna 🤣
    więc napiszę tylko, że 35dc i zazdroszczę Wam, nawet negatywnego testu i @ bo przynajmniej macie więcej szans i zaczynacie od nowa a ja nadal w doooooooooopie 🤣
    U mnie dziś 36 dc testy białe A @ nadal nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii wrote:
    U mnie dziś 36 dc testy białe A @ nadal nie ma :/
    Witam w klubie koleżanko :D uwierz mi, wiem co czujesz 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie 9dpo i trochę kusi żeby wyjątkowo nie czekać do dnia miesiączki bo mam jakiś dziwny śluz, może zatestuje w czwartek.

Miłego dnia 😊

Pacynka, Elena20, Darrika, pp2018, MamaOlka2021, Lauraa, Wojcinka lubią tę wiadomość

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

To prawda implementacja totalnie nie ma nic wspólnego z terminem biologicznym, jest to termin informatyczny/prawniczy 😊

Elena20, Chochlik12, aszin, Lauraa, Deyansu lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ