Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ♥️ dobrego dnia dzisiaj!
U mnie 6dpo i już zaczynam dopatrywać się krwawienia implementacyjnego przy każdych odwiedzinach w toalecie 😂😂
Pracowałam wczoraj do późna (około 24:00), a dzisiaj wstałam o 6:00 żeby jeszcze coś dokończyć. I powiedziałam sobie STOP. 🛑 Na maksa irytuje mnie już moja praca i najchętniej bym ją zmieniła:
- brak możliwości na awans i podwyżkę mnie dobija, bo „firma nie ma na to funduszy”, a ja ostatnio flaki wypruwam, bo są „ważne” projekty. To chyba moje ostatnie nadgodziny tu, bo czuję że bardzo źle wpływa to na moje zdrowie i chyba muszę się nauczyć jak to jest mieć wywalone…😪 jedyne co mnie trzyma to.. umowa na czas nieokreślony 🥹12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Lexia wrote:Ja się witam po tragicznej nocy, ktoś tu ostatnio pisał, że liczy na to, że dwulatek to już fajnie będzie spać- tiaaaa 🙃🫠😂
Ostatni tydzień to jest jakiś hardkor. W dzień bunt dwulatka i drama o wszystko, w nocy minimum jedna pobudka z rykiem- nie reagujesz to źle, jak reagujesz i pytasz, co się dzieje- jeszcze gorzej. Spałam dziś jakieś przerywane 4h 🥱
Kasiekkk, dziś dotestowujesz? -
Kasiekkk wrote:Lexia, nie testuję - przyszła 🙈 2 dni wcześniej. Zdarzają mi się ostatnio takie cykle krótsze (obiektywnie w normie, ale moja "norma" po ciążach się wydłużyła o prawie tydzień). Ale faza lutealna byłaby 11 dni tylko. Chyba w tym cyklu będę mierzyć temp, żeby sprawdzić, czy ta owulacja w ogóle jest i proga też zbadam..
A może ogólnie wybierz się na przegląd do lekarza/gina? Ja w ramach zadbania o siebie przed staraniami poszłam do internisty i poprosiłam o komplet badań i w tym zrobili mi też hormony itd -
Darrika wrote:Wojcinka jak już masz test a wytrzymasz to szacun, ja musze nie mieć testów żadnych w domu, inaczej nie wytrzymam 😅
Kasiekkk, Darrika lubią tę wiadomość
-
A moja owulacja leci w kulki 🤪 dopiero wczoraj rozciągliwy śluz, zazwyczaj pojawia się na dwa dni przed, testy też dopiero wczoraj zaczęły ciemnieć. Oby przyszła jutro, bo już się zaczęłam obawiać bezowulacyjnego 🫣
Muszę, bo się uduszę 😁 krwawienie implantacyjne, a nie implementacyjne. 😁 Chyba że to jakiś ovufriendowy twór, którego nie kojarzę 😁Wojcinka lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Chochlik12 wrote:Hej dziewczyny ♥️ dobrego dnia dzisiaj!
U mnie 6dpo i już zaczynam dopatrywać się krwawienia implementacyjnego przy każdych odwiedzinach w toalecie 😂😂
Witaj w klubie 🤣😅🤣
Chochlik12 wrote:Pracowałam wczoraj do późna (około 24:00), a dzisiaj wstałam o 6:00 żeby jeszcze coś dokończyć. I powiedziałam sobie STOP. 🛑 Na maksa irytuje mnie już moja praca i najchętniej bym ją zmieniła:
- brak możliwości na awans i podwyżkę mnie dobija, bo „firma nie ma na to funduszy”, a ja ostatnio flaki wypruwam, bo są „ważne” projekty. To chyba moje ostatnie nadgodziny tu, bo czuję że bardzo źle wpływa to na moje zdrowie i chyba muszę się nauczyć jak to jest mieć wywalone…😪 jedyne co mnie trzyma to.. umowa na czas nieokreślony 🥹
Doradzę Ci coś jako starsza koleżanka.
Ja też kiedyś długo siedziałam i wypruwałam sobie flaki, mój poprzedni związek się (nie tylko przez to, ale „pomogło”) rozpadł.
Prawda jest taka, że jeśli wiesz, że tam Cię nic dobrego nie spotka - szukaj czegoś nowego. Masz umowę na stałe, więc nie musisz szukać na gwałt. Ale rozglądaj się i chodź na rozmowy, nawet by tylko poćwiczyć i zobaczyć czego się teraz w Twojej branży wymaga. U mnie zadziałało.
Wiem o czym teraz myślisz, że zaraz będziesz w ciąży itd, ale żadna z nas nie wie kiedy się uda. Najwyżej zmienisz po macierzyńskim. A o swoje życie i dobre samopoczucie trzeba dbać. Tylko spełniona kobieta będzie dobrą matką.
Dbaj o siebie 🍀🫶🤗
Elena20, Wojcinka, Paula6432 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny w ten chłodny poranek! Padało w nocy i naprawdę dało to dobry sen i wytchnienie od upałów.
U was też chłodniej?
Ja dziś mam o 13:45 ciąg dalszy leczenia tego pękniętego zęba, więc popracuje pewnie do 12:30. Już sobie dzisiaj nic nie planowałam na ten dzień. Mam rehabilitację na nfz, ale fizjoterapeutka poradziła mi, że skoro będę miała tak leczony ząb, to żeby odpuścić i dać już ciału luz, a zabiegi odrobię w przyszłym tygodniu.
Współczuję dziewczyny bezsennych nocek.38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
aszin wrote:A moja owulacja leci w kulki 🤪 dopiero wczoraj rozciągliwy śluz, zazwyczaj pojawia się na dwa dni przed, testy też dopiero wczoraj zaczęły ciemnieć. Oby przyszła jutro, bo już się zaczęłam obawiać bezowulacyjnego 🫣
Muszę, bo się uduszę 😁 krwawienie implantacyjne, a nie implementacyjne. 😁 Chyba że to jakiś ovufriendowy twór, którego nie kojarzę 😁
Trzymam kciuki za owulację ♥️
Implantacyjne?😱😱😱 Jak to? Hahaha nie ma to jak żyć kilka miesięcy w błędziepp2018 lubi tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Hej dziewczyny ♥️ dobrego dnia dzisiaj!
Pracowałam wczoraj do późna (około 24:00), a dzisiaj wstałam o 6:00 żeby jeszcze coś dokończyć. I powiedziałam sobie STOP. 🛑 Na maksa irytuje mnie już moja praca i najchętniej bym ją zmieniła:
- brak możliwości na awans i podwyżkę mnie dobija, bo „firma nie ma na to funduszy”, a ja ostatnio flaki wypruwam, bo są „ważne” projekty. To chyba moje ostatnie nadgodziny tu, bo czuję że bardzo źle wpływa to na moje zdrowie i chyba muszę się nauczyć jak to jest mieć wywalone…😪 jedyne co mnie trzyma to.. umowa na czas nieokreślony 🥹
Współczuję.. często tak się zdarza, że tyle harujesz i masz takie myśli o zmianie?38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
nick nieaktualny
-
3erin wrote:Doradzę Ci coś jako starsza koleżanka.
Ja też kiedyś długo siedziałam i wypruwałam sobie flaki, mój poprzedni związek się (nie tylko przez to, ale „pomogło”) rozpadł.
Prawda jest taka, że jeśli wiesz, że tam Cię nic dobrego nie spotka - szukaj czegoś nowego. Masz umowę na stałe, więc nie musisz szukać na gwałt. Ale rozglądaj się i chodź na rozmowy, nawet by tylko poćwiczyć i zobaczyć czego się teraz w Twojej branży wymaga. U mnie zadziałało.
Wiem o czym teraz myślisz, że zaraz będziesz w ciąży itd, ale żadna z nas nie wie kiedy się uda. Najwyżej zmienisz po macierzyńskim. A o swoje życie i dobre samopoczucie trzeba dbać. Tylko spełniona kobieta będzie dobrą matką.
Dbaj o siebie 🍀🫶🤗
No właśnie to jest ciężkie… bo obawiam się takiego braku zaopatrzenia i to mnie paraliżuje na tyle, że nie potrafię nic z tym zrobić, bo właśnie dopatruję się ciąży na rogu. 😪
Rozważaliśmy to ostatnio z mężem i najlepszą opcją będzie jeszcze chwilowe przebolenie tematu, a później (po urodzeniu dzidziusia, rozważamy zainwestowanie w firmę. Wierzę, że to się wydarzy w końcu… planujemy wkrótce zrobić bardziej rozbudowane badania jeśli nic się nie będzie dalej zmieniać w tej kwestii)
pp2018 ostatnie 2 miesiące takie są.. moja praca nie jest idealna, ale jest zdalna i bardzo wygodna, no i trochę stresu też mam… ostatnio kminiłam, czy jakiegoś kortyzolu nie mam przez to podniesionego 😄😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2024, 08:43
Elena20 lubi tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
__
nick nieaktualnyLexia wrote:Ja się witam po tragicznej nocy, ktoś tu ostatnio pisał, że liczy na to, że dwulatek to już fajnie będzie spać- tiaaaa 🙃🫠😂
Ostatni tydzień to jest jakiś hardkor. W dzień bunt dwulatka i drama o wszystko, w nocy minimum jedna pobudka z rykiem- nie reagujesz to źle, jak reagujesz i pytasz, co się dzieje- jeszcze gorzej. Spałam dziś jakieś przerywane 4h 🥱
Znam z autopsji tylko, ze mój dwulatek około 24 ląduje u mnie na łóżku... a wierci się jakby miał owsiki 🤣 spi raz w nogach, raz dupką na poduszce i ja w półśnie, żeby go nie trącić, ściągnąć z brzegu łóżka, zabić komara jak lata 🤣
no i standardowo, jak weekend to pobudka o 6 a jak trzeba do żłobka iść to on by spał do 8Elena20, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Lexia, nie testuję - przyszła 🙈 2 dni wcześniej. Zdarzają mi się ostatnio takie cykle krótsze (obiektywnie w normie, ale moja "norma" po ciążach się wydłużyła o prawie tydzień). Ale faza lutealna byłaby 11 dni tylko. Chyba w tym cyklu będę mierzyć temp, żeby sprawdzić, czy ta owulacja w ogóle jest i proga też zbadam..
-
3erin wrote:Doradzę Ci coś jako starsza koleżanka.
Dbaj o siebie 🍀🫶🤗
I tutaj się zgadzam.
Nie wiesz, kiedy zajdziesz w ciążę (oby jak nakszybciej), a życie płynie. Też polecam poszukać, nawet tak dla rozeznania. Pomyśl, czy po macierzyńskim chciałabyś tam wrócić? Chyba, że masz w planach drugie bobo albo urlop wychowawczy.
Po drugie skończ pracować w nadgodzinach. Pracodawca widzi, że się 'dajesz' i to wykorzystuje. Powinni zatrudnić więcej osób, skoro nie da się skończyć pracy w normalnych godzinach.
Beznadziejna praca może zniszczyć związek, zdrowie, może też utrudniać starania, bo podnosi poziom kortyzolu i prolaktyny.
Z własnego doświadczenia powiem, że też kiedyś siedziałam w nadgodzinach i miałam podobną sytuację. Nigdy więcej, zmarnowane życie.
Dbaj o siebie 💚💚💚3erin, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025 (wg USG 03.07.2025)
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Dzień dobry, u mnie dość napięty grafik w ostatnich dniach 😃
Missi bardzo mi przykro, trzymam kciuki aby w przyszłym cyklu się udało 💪🏻
Darrika fotografia zajmujesz się zawodowo czy tylko pasja z fotografią ptaków ?
Starałam się Was nadrobić ale tyyyyle pisałyście że wszystkiego nie byłam w stanie 😅
Ja nie wytrzymałam do jutra i właśnie zrobiłam teścik, niestety totalna biel.
A więc czekam już na @, tym bardziej że piersi przeokropnie bolą także pewnie jutro lub pojutrze już się zacznie.
|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
conte wrote:Nie mam co napisać ale nie chcę być nieaktywna 🤣
więc napiszę tylko, że 35dc i zazdroszczę Wam, nawet negatywnego testu i @ bo przynajmniej macie więcej szans i zaczynacie od nowa a ja nadal w doooooooooopie 🤣 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aszin wrote:A moja owulacja leci w kulki 🤪 dopiero wczoraj rozciągliwy śluz, zazwyczaj pojawia się na dwa dni przed, testy też dopiero wczoraj zaczęły ciemnieć. Oby przyszła jutro, bo już się zaczęłam obawiać bezowulacyjnego 🫣
Muszę, bo się uduszę 😁 krwawienie implantacyjne, a nie implementacyjne. 😁 Chyba że to jakiś ovufriendowy twór, którego nie kojarzę 😁Elena20, Chochlik12, aszin, Lauraa, Deyansu lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸