X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • 3erin Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Jak mi się już dłuży ten czas. Staram się skupić na pracy, po pracy organizuję czas, żeby jakoś zająć czymś głowę i żeby czas szybciej zaczął lecieć. Niestety z marnym skutkiem.
    Co gorsza zamówiłam zapas testów na allegro i dzisiaj już do mnie dotarły. Ach teraz się zacznie 'walka'.

Dziewczyny myślałam, że tylko ja tak mam. Ja też staram się unikać kontaktu z ciężarnymi. Na szczęście w moim najbliższym otoczeniu bliskie osoby nie są w ciąży , a z dalszymi koleżankami nie mam obowiązku się spotykać i dopytywać o ich samopoczucie. One nie wiedzą, że ja się staram to i ja nie czuję obowiązku słuchania o urokach ciąży.

Mam dzisiaj słaby dzień i kiepskie samopoczucie...
    Jedynie tutaj na forum cieszę się, że Wam się udaje. Jakoś w wirtualnym świecie jest łatwiej. Znając też Wasze historie i drogę jaką przeszłyście. Czuję, że nie jestem sama.

Cieszę się na jutrzejsze badania estradiolu i progesteronu. Bo to bezczynne czekanie mnie mocno dobija. Zwłaszcza, że jestem osobą, która raczej nie ma szczęścia i farta w życiu. Wszystko ciężką, długą i mozolną pracą.
    Przestaję wierzyć, że w tym miesiącu się uda.

Tulam Was wszystkie mocno.
    Wrócę na forum jak przejdzie mi chandra, bo na razie nie mam zbyt optymistycznego spojrzenia na świat.

Ani mi nie mów, ja robię dziś HomeOffice i cały dzień mnie kusi aby zrobić test - dziś dopiero 8dpo więc bez sensu, ale jak w domu siedzę to głupie myśli przychodzą 😅

Co do ciężarnych, to wśród moich przyjaciółek wszystkie już porodziły, więc temat dzieci ciągle się przewija 🙅🏻‍♀️

Trzymaj się tak i wracaj jak będzie lepiej, w grupie zawsze raźniej!

🙋🏻‍♀️‘87
    🙇🏻‘83

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
    👩🏻‍⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
    🩸 07.01 krew PAPPa + NIPT (11+3)
    🧬 15.01 USG

preg.png

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • Missi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Elena, daj znać, jeśli będziesz chciała, jak wyniki i czekamy tu na Ciebie, wróć, jak poczujesz się lepiej ❤️

Dziewczyny, mam pytanie co do NAC, bierzecie przez cały cykl, czy od 3 do 7 DC tylko?

Ja wcześniej brałam od 2 do 6dc po 3 tabletki dziennie Miovelia NAC i nie działał praktycznie w ogóle.
    Teraz biorę codziennie 1 tabletke 600mg z Biowen i na ostatnią owulkę podziałał super.
    Pewnie nie tylko to się przyczyniło ale też inne witaminy no ale mówię jak brałam od 2 do 6 dc to nic zupełnie pęcherzyki takie o i po jednym na owulacje.

Kasiekkk lubi tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko
    ♀️ 31l. ♂️ 42l.
    ✅️Parametry nasienia

☑️08.2024 Cb💔
    ✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
    ☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
    ☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
    ✅️20.03.2023 ⏸️
    (zajście w ciąże naturalne po 6cs.)

U mnie:
    ☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
    ☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
    ✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
    ☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
    ↪️7 🥳

🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
    🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
    🔜 badania na pasożyty u obojga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi, Nineq, dzięki za informacje :) Też się skłaniam ku temu, żeby brać przez cały cykl

Nineq lubi tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czas się zawsze dłuży a to na owu, a to na testowanie, potem na @ i tak w kółko 😅 kurde coś mnie prawy jajnik pobolewa, wkurzę się jak trzeci raz z rzędu będzie owu z prawego 😬

Naspontanie lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Do tej pory kwas foliowy przyjmowałam tylko w fertistim i tam było 200ųg ale odkąd zrobiłam badania homocysteiny i kwas foliowy to zaczęłam brać metylowany folian 800ųg.
    Kwas foliowy mam ponad normę a słyszałam że jak jest nadmiar to może też oznaczać mutacje. Do tego ta podwyższona homocysteiny a w tym wszystkim dość niska b12 bo waha się około 400.

Teraz słucham wykładu dr Cubały na YT pt Problemy z metylacją, a zaburzenia hormonalne i metaboliczne
    https://www.youtube.com/watch?v=PL_j6JTqAE8&list=WL&index=1

I ona właśnie powiedziała coś takiego w 40:45 minucie - "suplementacja kwasu foliowego może nasilić niedobór witaminy B12". W ogóle bardzo ciekawy wywiad, choć najeżony nazwami chemicznymi i medycznymi. Na wątku dotyczącym MTHFR widziałam, że Dziewczyny coś pisały o jakichś regulatorach homocysteiny - trimetyloglicynie (TMG), ta dr z wywiadu mówi coś o betainie. Nie dotarłam jeszcze do końca :P - piszę na świeżo, jak tylko usłyszałam o tej zależności B12 od kwasu foliowego.

Missi, pp2018 lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9
    07.01 beta 485,6, ,prog 37,90
    09.01 beta 976,3 prog 34,00 🤔
    17.01 USG 🤞🏻🤞🏻
  • pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od jutra wersja 3-7dc i zobaczymy jakie będą efekty.

Kasiekkk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Jak mi się już dłuży ten czas. Staram się skupić na pracy, po pracy organizuję czas, żeby jakoś zająć czymś głowę i żeby czas szybciej zaczął lecieć. Niestety z marnym skutkiem.
    Co gorsza zamówiłam zapas testów na allegro i dzisiaj już do mnie dotarły. Ach teraz się zacznie 'walka'.

Dziewczyny myślałam, że tylko ja tak mam. Ja też staram się unikać kontaktu z ciężarnymi. Na szczęście w moim najbliższym otoczeniu bliskie osoby nie są w ciąży , a z dalszymi koleżankami nie mam obowiązku się spotykać i dopytywać o ich samopoczucie. One nie wiedzą, że ja się staram to i ja nie czuję obowiązku słuchania o urokach ciąży.

Mam dzisiaj słaby dzień i kiepskie samopoczucie...
    Jedynie tutaj na forum cieszę się, że Wam się udaje. Jakoś w wirtualnym świecie jest łatwiej. Znając też Wasze historie i drogę jaką przeszłyście. Czuję, że nie jestem sama.

Cieszę się na jutrzejsze badania estradiolu i progesteronu. Bo to bezczynne czekanie mnie mocno dobija. Zwłaszcza, że jestem osobą, która raczej nie ma szczęścia i farta w życiu. Wszystko ciężką, długą i mozolną pracą.
    Przestaję wierzyć, że w tym miesiącu się uda.

Tulam Was wszystkie mocno.
    Wrócę na forum jak przejdzie mi chandra, bo na razie nie mam zbyt optymistycznego spojrzenia na świat.

Mnie oglądanie kobiet w ciąży nie boli (chociaż zawsze z tyłu głowy mam taka myśl że to był dla mnie piękny czas błogiej nieświadomości tego co mnie później czeka), za to jak widzę takie dzieciaki co są w wieku mojego bąbla to mi się po prostu ryczeć chce że nam nie było dane doczekać tej chwili…

Też dobija mnie mała sprawczość w tych ciążowych działaniach, tak wiele rzeczy jest niezależnych od nas 🥲

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś też trochę dołował mnie widok kobiet w ciąży a potem sobie pomyślałam że w sumie nie mam pojęcia jaka drogę do tej ciąży one przeszły. Może tak jak ja starały się długo, może też miały kilka poronien, może starały się z pomocą medyczna itd.. Ostatecznie doszłam do wniosku że no jest jak jest i pogodziłam się wewnętrznie z pewnymi sprawami.

Ciężarnych koleżanek nigdy nie unikałam. Ciąża sama w sobie może bywać samotna bo przez stan ciężarne czesto dużo omija a potem jak się dziecko pojawia to jest jeszcze gorzej tak że nigdy nie unikałam z nikim kontaktu niezależnie jak mogło to być ciężkie czasmi.

Dodam że jak zaszłam w pierwsza ciążę to w tym samym czasie w ciążę zaszła moja jedna bratowa i miałyśmy terminy 2 tyg od siebie (moja bratanica ma teraz 8 lat) a w drugą ciążę jak zaszłam to moja druga bratowa oznajmiła że jest w ciąży chwilę przed tym jak ja poronilam i mój bratanek zaraz kończy 7 lat 🤷‍♀️ to dopiero były trudne chwile ale dałyśmy radę

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • CelinaJan Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    podczytuję forum już od prawie roku...🤭 Tak prawie od roku i stwierdziłam, że czas się ujawnić i być z Wami na bieżąco. Bo nie jestem sama 🫡
    Mogłabym powiedzieć że znam historię nie jednej z Was...
    Więc tulę za wszystkie biele...gratuluję wszystkich II kreseczek.
    W skrócie o sobie...
    1. Zdiagnozowana endometrioza głębokonaciekająca...endomenda🤬
    2. Niedoczynność tarczycy- zaczynam dzień od letroxu 😁
    2. Po dordze trzy laparoskopie za mną w celu usunięcia torbieli i nacieków- od 2013r...
    3. II kreseczki w sierpniu z.r. i niestety 💔 w 10 tyg.

Ale było minęło, walczymy dalej. 💞 Nie poddajemy się z moim.
    P.S Dziewczyny bardzo dziękuję za to że jesteście, że się dzielicie swoimi historiami.
    Pomogły mi nie raz w trudnym okresie... Więc, może moja historia, która liczę, że skończy się równiez happy endem, pomoże innej duszyczce podczytującej forum.

Można mnie zapisać na testowanie 27 sierpnia.

P.S Dzięki też za wszelkie pomysły na obiad😁 Parę zagościło na stałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2024, 18:53

Wojcinka, Missi, Wicher, Lasia1234, Darrika, Kasiekkk, Płotka, awokado 🥑, Dahlia, Chochlik12, Lexia, Lauraa, Deyansu, DreamBee, okejka lubią tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • szarlota96 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasia1234 wrote:
    Dobra laski pokusiłam się o test 10dpo nie wiem po co bo biel wizira aż mnie oślepiła czekam do niedzieli bo wcześniej to nie ma sensu o ile znowu nie dostanę 🙈 zanim wgl zdążę siknąć.

Szczęśliwe kreseczki zobaczyłam 14dpo ostatnio i tak sobie uświadomiłam że od tego czasu minął już rok 😔😟

14 dpo od potwierdzonej owulacji? Wcześniej robiłaś testy i były negatywnej?

• aszin Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celina, witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty 🙁 trzymam kciuki, by ten miesiąc okazał sie szczęśliwym! ✊🏻🍀

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • CelinaJan Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin, dziękuję ❤️

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lubię działać nawet jeśli nie trzeba póki co:) czuję że idę do przodu 😊
    Myślę żeby zbadać sobie progesteron 7dpo i TSH FT4 i FT3 tak na początek :) bo to ważne i co myślicie że dorzucić ? :) glukozę i insulinę ?

Podpowiecie w takim razie jak się przygotować do takich badań ? I o jakiej porze wykonać najlepiej ?

• Missi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Cześć,
    podczytuję forum już od prawie roku...🤭 Tak prawie od roku i stwierdziłam, że czas się ujawnić i być z Wami na bieżąco. Bo nie jestem sama 🫡
    W skrócie o sobie...
    2. Po dordze trzy laparoskopie za mną w celu usunięcia torbieli i nacieków- od 2013r...

P.S Dziewczyny bardzo dziękuję za to że jesteście, że się dzielicie swoimi historiami.
    Pomogły mi nie raz w trudnym okresie... Więc, może moja historia, która liczę, że skończy się równiez happy endem, pomoże innej duszyczce podczytującej forum.

Witamy serdecznie 🥰

Walka o pierwsze dziecko
    ♀️ 31l. ♂️ 42l.
    ✅️Parametry nasienia

☑️08.2024 Cb💔
    ✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
    ☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
    ☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
    ✅️20.03.2023 ⏸️
    (zajście w ciąże naturalne po 6cs.)

U mnie:
    ☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
    ☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
    ✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
    ☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
    ↪️7 🥳

🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
    🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
    🔜 badania na pasożyty u obojga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarlota96 wrote:
    14 dpo od potwierdzonej owulacji? Wcześniej robiłaś testy i były negatywnej?

Robiłam test 12 dpo i był negatyw biel wizira. Owu potwierdzona tylko testami. Ten 14dpo był blady to był dzień spodziewanej miesiączki.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Celina! Rozgość się tu u nas i zostań na dłużej, albo i na krótko, żebyś jak najszybciej przeszla na fioletowa stronę mocy 😉

Jajnik prawy już się rozchulał fest, czyli 3 raz z rzędu on rządzi w cyklu, zapewne z tego znowu nic nie wyjdzie, ale i tak dzisiaj podziałamy, bo kto wie. Dobrze, że teraz dopiero zaczęło boleć, a nie na siłowni 😅
    No i z dwojga złego, jak dzisiaj owu lub jutro to przynajmniej w miare krótki cykl się szykuje, bo dzisiaj 15 dc.

Kasiekkk, Wojcinka, aszin, Lexia, Lauraa, Deyansu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Cześć,
    W skrócie o sobie...

Oby sierpień w tym roku również zakończył się dla Was dwiema kreseczkami na teście - tym razem z happy endem ❤️🤞🏻

Deyansu lubi tę wiadomość

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Czesc Celina! Rozgość się tu u nas i zostań na dłużej, albo i na krótko, żebyś jak najszybciej przeszla na fioletowa stronę mocy 😉

Jajnik prawy już się rozchulał fest, czyli 3 raz z rzędu on rządzi w cyklu, zapewne z tego znowu nic nie wyjdzie, ale i tak dzisiaj podziałamy, bo kto wie. Dobrze, że teraz dopiero zaczęło boleć, a nie na siłowni 😅
    No i z dwojga złego, jak dzisiaj owu lub jutro to przynajmniej w miare krótki cykl się szykuje, bo dzisiaj 15 dc.

Kciuki ♥️ owocnych starań!

Darrika, Deyansu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Jak to jest, że tak dużo z nas ma właśnie prawy jajnik słabszy? 😂

Trzymam kciuki za ładną owu i owocnej działania 🤞🏻❤️

Darrika, Deyansu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Cześć,
    W skrócie o sobie...

Hej Celina witamy na pokładzie 😊

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ