Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam tez wszystkie nowe-nie-nowe staraczki. Mam nadzieję że na długo tu nie zagościcie w tej roli i szybko przyjdziecie na fioletowa stronę mocy 🤞
pelnawiary, Darrika, Deyansu, brilka, Płotka lubią tę wiadomość
-
Pare dni temu była tu rozmowa o hormonach tarczycy i o jakiś procentowym wyliczenia ft3 i ft4 przypomni mi ktoś o co chodziło? 😅
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWojcinka wrote:Pare dni temu była tu rozmowa o hormonach tarczycy i o jakiś procentowym wyliczenia ft3 i ft4 przypomni mi ktoś o co chodziło? 😅
Jest kalkulator w Google i jak z niego wychodzi mniej niż 50% to jest coś nie tak (chociaż mój gin twierdzi że jest ok bo tsh mam poniżej 2)
Też wszędzie czytam że te konwersję ft4 FT3 mogą zaburzać niedobory więc muszę sprawdzić teraz jak biorę więcej supli czy to coś pomogło.
https://hashiona.com/pl/badanie-poziomu-hormonow/Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2024, 19:55
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Jak to jest, że tak dużo z nas ma właśnie prawy jajnik słabszy? 😂
Trzymam kciuki za ładną owu i owocnej działania 🤞🏻❤️
Dzięki, no ciekawe co z tymi prawymi, może jak się jets orwo recznhm, to jajnik słabszy, bo idzie cała moc we właśnie ręką 🤣Kasiekkk lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Hej CelinaJan dopiszę za niedługo, kciuki 🤞🏼👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Cześć dziewczyny, potrzebuję porady 🥺
Moje cykle są 31 dniowe, owulacje zwykle mam w 17 dniu. Obecnie jestem w 18 dniu i na tescie owu wylapalam pik (przynajmniej na moje oko obie kreski są tak samo ciemne) i drugi dzień mam lekkie plamienia. Ale wczoraj byłam na monitoringu i ginekolog powiedział, że nie widzi śladu owulacji ani żeby się na nią zanosiło.
Czy testy owu wyłapują pik nawet w cyklach bezowulacyjnych? Czy może ginekolog się pomylił? 😔
Zastanawiam się czy spisać już ten cykl na straty... A tak liczyłam że 3cs będzie tym szczęśliwym🥺 Myślicie, że w tym cyklu jest jeszcze Cień szansy?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPani Lis wrote:Cześć dziewczyny, potrzebuję porady 🥺
Moje cykle są 31 dniowe, owulacje zwykle mam w 17 dniu. Obecnie jestem w 18 dniu i na tescie owu wylapalam pik (przynajmniej na moje oko obie kreski są tak samo ciemne) i drugi dzień mam lekkie plamienia. Ale wczoraj byłam na monitoringu i ginekolog powiedział, że nie widzi śladu owulacji ani żeby się na nią zanosiło.
Czy testy owu wyłapują pik nawet w cyklach bezowulacyjnych? Czy może ginekolog się pomylił? 😔
Zastanawiam się czy spisać już ten cykl na straty... A tak liczyłam że 3cs będzie tym szczęśliwym🥺 Myślicie, że w tym cyklu jest jeszcze Cień szansy?
Możliwe że owulacja będzie później lub wcześniej, regularne masz cykle ? -
Naspontanie wrote:Robiła któraś z Was maraton 9 dni pod rząd? 🙈 ciekawa jestem czy się uda tak 🤣
My nigdy i nigdy takiego nie zaliczymy 😅 pierwsza córka jest ze współżycia w 12/14/15dc- któregoś z nich 😅 owu była w 14dc wtedy. Dla nas 3 dni pod rząd to max maksów.MamaOlka2021, Darrika, 3erin, Deyansu lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
-
Pani Lis wrote:Cześć dziewczyny, potrzebuję porady 🥺
Hmmm, ja bym nie odpuszczała cyklu, mierzyłabym temp i testy i robiła swoje 🤷🏼♀️ już nieraz widziałam ciążę z cykli wg gin "bezowulacyjnych" itp.👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
-
nick nieaktualnyPani Lis wrote:Cześć dziewczyny, potrzebuję porady 🥺
Mój syn jest z cyklu, który według gina miał być bezowulacyjny. Ba! Nawet żaden test owulacyjny mi nie wyszedł pozytywny, nie udało mi się złapać pikuLexia, Lasia1234, Slava, MamaOlka2021, Lauraa, pp2018 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNaspontanie wrote:Robiła któraś z Was maraton 9 dni pod rząd? 🙈 ciekawa jestem czy się uda tak 🤣
-
9 dni to chyba bym chodziła okrakiem. 🤣 Nie, nie i jeszcze raz nie 🫣
MamaOlka2021, Lexia, Deyansu, pp2018, Kasiekkk, NinaB lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Lasia1234 wrote:Robiłam test 12 dpo i był negatyw biel wizira. Owu potwierdzona tylko testami. Ten 14dpo był blady to był dzień spodziewanej miesiączki.
Podtrzymujesz mnie na duchu, bo u mnie dzisiaj 11/12dpo znowu biel vizira… tak się cieszyłam że pierwszy raz od trzech cykli mam owu i byłam dobrej myśli, a tu RAL9003 ☹️
Co do jajników to mój prawy też felerny, na dodatek ma torbiel która na nim mieszka od kilku lat 😅
PaniLis a co dokładnie miał na myśli ginekolog że się nie zanosi na owulację? Nie było pęcherzyków, były za małe? Ciekawe co on na tym USG zobaczył że tak jednoznacznie wydał diagnozę.
Co do ciąży innych kobiet to mnie to w ogóle jakoś nie rusza,
, a ciąża bardziej mnie napawa niepokojem niż ekscytacją. Nie zazdroszczę kobietom w ciąży raczej mam taki strach. Pewnie będę totalnie odosobniona w tych odczuciach, bo to nawet nie moja opinia, to są emocje, a ja tego nie kontroluję. Pewnie dlatego tak jest, bo po pierwsze nie mam dzieci, a po drugie jestem już starsza więc znam doświadczenia moich bliskich i przyjaciółek i zdaje sobie sprawę z trudności i komplikacji w ciąży. Nie patrzę na to przez różowe okulary.
pp2018 lubi tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
On 34l: morfo 2-4 ❌
Starania od 04.2024, 2xCB
10cs 🤞
🔜 Laparoskopia?
🔜 IVF 2025 Marzec -
9dni 😮 chyba bym z łóżka nie dała rady wstać a chłop tym bardziej bo wole pozycje w których nie muszę się duzo gimnastykować 🤣 dla mnie 3 dni pod rząd to już jest wyczyn 🤣🤣
Deyansu lubi tę wiadomość
👩 28 👱♂️28
2018-👼💔 (9tydz)
2019-👼💔 (11tydz)
2021- 👶🏼 synek
2024- 👼👼💔 (16tydz) -
Dzięki za wszystkie miłe słowa😊
Pani Lis... jak jest Pik, to mimo wszystko warto próbować, bo może gin czegoś nie dojrzała. Szanse zawsze są🤞
Aszin już wyobraziłam sobie chodzenie okrakiem 😂 -
Pani Lis wrote:Cześć dziewczyny, potrzebuję porady 🥺
Mi też ginekolog powiedział raz, że nic nie widzi i jego zdaniem nie będzie owulacji bo w tym dc powinno już coś widać (zwykła wizyta, nie monitoring), a po jakimś tygodniu może dłużej był skok temperatury. Po prostu miewam wydłużone cykle prawdopodobnie że stresu. Z resztą ogólnie sugerował mi, że pewnie częściej nie mam owulacji niż mam, ze względu na hiperinsulinemie, z czym się nie zgadzam, bo widzę po temperaturze że wzrasta. Testów owulacyjnych nigdy nie robiłam, więc się nie wypowiem. Niestety ginekolodzy mam wrażenie lubią tak straszyć, a szkoda bo przez taki teksty jeszcze przed staraniami się niepotrzebnie negatywnie nakręcam, że na pewno będzie problem i się nie uda.29 l
2021 💏
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
4cs 🤞
Niedowaga + Hiperinsulinemia
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12, Olej z wiesiołka, Wit. D -
O kurcze, aż bym wam wkleiła niektóre wykresy z maratonami to byście chyba uznały nas za masochistów.
W porzedniej ciąży od 7 do 22 dc codziennie z 2 pojedynczymi dniami regeneracji ale w w niektóre było znowu podwójnie 😅
Na koniec- dwie kreski 🙊
Kasiekkk, patzap1 lubią tę wiadomość
-
Hehe u nas 3 dni pod rząd to już dużo 😅 najlepiej w dni płodne co ten 2 dzień, a w tygodniu zwykle jak chęci i czas pozwolą to 2-3 razy.
W ogóle jak dzisiaj mam owulke, to w 10 dpo zdążę jeszcze zatestowac w sierpniu, wiec poproszę o dopisanie na 31.08 😁 jak będzie biel to kolejny test już w dniu @ we wrześniuKinia92, Kasiekkk lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️