Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
Moja propozycja tytułu dla wątku wrześniowego:
"Gdy lato we wrześniu ucieka za horyzont 🌄niosąc chłodną noc🌛wskakujemy ze starym pod ciepły koc 🧺, a z tych przytulanek🔥 w czerwcu na świat przychodzi słodki brzdąc 🧸."Fasolowa_zupa, Lexia, Deyansu, Darrika lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Czy Wy też tak macie dziewczyny, że podczas pierwszej fazy cyklu jesteście optymistyczne i macie poczucie, że się uda, a podczas drugiej fazy łapie Was dołek? 😪
Dzisiaj 9dpo i załapałam jakiegoś dołaWojcinka, Deyansu, Missi, 3erin, Darrika, Płotka, Elena20, Anka32, Paula6432, hakorośl, Marzycielka, NinaB, Slava, patzap1 lubią tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Czy Wy też tak macie dziewczyny, że podczas pierwszej fazy cyklu jesteście optymistyczne i macie poczucie, że się uda, a podczas drugiej fazy łapie Was dołek? 😪
Dzisiaj 9dpo i załapałam jakiegoś doła
Taaak, pisałam tu jakies 3 dni temu o dole 😂😅 na grudniowym wątku 3 lata temu smęciłam tak samo 🤣Chochlik12 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Frutellka wrote:Moją jedyną wskazówka będzie żebyś zrobiła panel na anemię (kw. Foliowy, żelazo, ferrytyna, ob, morfologia i b12). Żelazo jest bardzo zmiennym parametrem i na podstawie samego wyniku żelaza bez badań wymienionych wyżej nie powinnaś dostawać recepty na końską dawkę żelaza… tym możesz sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc; żelazo w dużych dawkach przede wszystkim niszczy nam jelita i powoduje stany zapalne… Laktoferyna jak najbardziej na plus dodałabym jeszcze sanprobi ibs;)
Bardzo dziękuję za uwagi poczytam sobie o tym i zrobię badania, o których piszesz, wiem że Diagnostyka ma taki produkt. Mam luxmed, ale od jakiegoś czasu jak się poprosi o skierowanie na badania to traktują człowieka jak naciągacza, który próbuje coś bezpodstawnie wyłudzić, szkoda mi nerwów na te rozmowy.👱🏻♀️39👴🏻39
starania od marca 24
IV biochem
VIII biochem
XII biochem
suple, ruch, zdrowa micha, Euthyrox 50
amh 2,18 -
Chochlik12 wrote:Czy Wy też tak macie dziewczyny, że podczas pierwszej fazy cyklu jesteście optymistyczne i macie poczucie, że się uda, a podczas drugiej fazy łapie Was dołek? 😪
Dzisiaj 9dpo i załapałam jakiegoś doła
A co do nastawienia to w poprzednim cyklu do owulacji byłam pozytywnie nastawiona, od owulacji miałam regres nastroju. Zwykle po owulacji mam jakos gorszy humor, mniej energii i jeszcze czas się dłuży do testowania😅Chochlik12 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
11 cs ✨
01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle -
Dzisiaj 9dpo i załapałam jakiegoś dołaDahlia, Deyansu, Lexia, Kasiekkk, hakorośl, Chochlik12 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj 9dpo i załapałam jakiegoś dołabrilka, Chochlik12 lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Od początku tego cyklu mam mieszane uczucia. A po owu to w ogóle nie wyobrażam sobie, że będzie z tego ciąża 😜i kazdy kolejny miesiąc mnie coraz bardziej zniechęca, ale wiem, że są dziewczyny które starają się latami, a mają więcej motywacji niż ja 🫢
Lauraa, pp2018 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
11 cs ✨
01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle -
Dzisiaj 9dpo i załapałam jakiegoś dołaChochlik12 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Fasolowa_zupa wrote:Bardzo dziękuję za uwagi poczytam sobie o tym i zrobię badania, o których piszesz, wiem że Diagnostyka ma taki produkt. Mam luxmed, ale od jakiegoś czasu jak się poprosi o skierowanie na badania to traktują człowieka jak naciągacza, który próbuje coś bezpodstawnie wyłudzić, szkoda mi nerwów na te rozmowy.
Polecam eBook dietetyka.hormonalna Dlatego ja właśnie zrezygnowałam z pakietów bo już wolę sobie zapłacić i się nie prosić a przerażają mnie lekarze którzy ładują takie dawki żelaza przy żelazie w normie;)Fasolowa_zupa lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - 143 g Dziewczynki 🩷🩷
13.01 - USG II trymestru
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Hej dziewczyny,
we wrześniu pewnie też będę testować, bo endokrynolog i ginekolog dali mi i mężowi zielone światło do starań o 3 dziecko, poniżej moje pomysły na tytuł wątku:
Jesienią spadają kasztany 🌰 na wiosenne maluszki czekamy ❤️
Wrzesień pod kocykiem w dwójkę 🍁 wiosną już będziemy w trójkę!
brilka, Deyansu, Lexia, Dahlia, Darrika, DreamBee, pp2018, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChochlik12 wrote:Czy Wy też tak macie dziewczyny, że podczas pierwszej fazy cyklu jesteście optymistyczne i macie poczucie, że się uda, a podczas drugiej fazy łapie Was dołek? 😪
Dzisiaj 9dpo i załapałam jakiegoś doła -
Hej dziewczyny jak tak z doskoku bo ostatnie dni są dla nas dość intensywne.
Wczoraj zrobiłam drugi test, jednak nadal biel.
Dziś 3 dzień spóźnienia, lekko zabarwiony śluz na różowo, zapewne to nadchodząca @ tylko coś nie może się rozhulać.
Dam znać jak zacznie się już na dobre 😩
Bo raczej to chyba nie możliwe żeby implantacja była dopiero w dniu miesiączki?
|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
brilka wrote:Mnie z każdym miesiącem coraz bardziej śmieszy jak na studiach biegłam po test ciążowy, bo spóźnił mi się o 3 dni okres w trakcie brania AH i wkręcałam sobie, że pewnie AH nie zadziałała bo raz godzinę przed wzięciem tabletki wypiłam sok z grejpfruta 🤡😂
-
Lexia trzymam kciuki! 🫶
Zaraz was nadrobię, dziś miałam zalatany dzień 😃
Ale w między czasie nie byłabym sobą gdybym znowu nie miała do was pytania 🤷♀️
Dziewczyny czy poziom estradiolu jest ważny jeśli już doszło do zapłodnienia? Czyli jakie znaczenie ma poziom estradiolu jak już załapało i czy ma wpływ na utrzymanie?Lexia lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Missi wrote:Lexia trzymam kciuki! 🫶
Dziewczyny czy poziom estradiolu jest ważny jeśli już doszło do zapłodnienia? Czyli jakie znaczenie ma poziom estradiolu jak już załapało i czy ma wpływ na utrzymanie?
Z tego co wiem, to nie. Ciążę podtrzymuje progesteron, w ciąży estrogeny są raczej nisko👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
nick nieaktualnyMissi wrote:Lexia trzymam kciuki! 🫶
Dziewczyny czy poziom estradiolu jest ważny jeśli już doszło do zapłodnienia? Czyli jakie znaczenie ma poziom estradiolu jak już załapało i czy ma wpływ na utrzymanie?
Coś takiego znalazłam
I na innej stronie była informacja, że estrogeny wpływają na powiększenie się gruczołów mlekowych. -
Dobry wieczór 😘 czytam Was namiętnie jakby co, często już nie odpisuje bo widzę że już ktoś napisał to co sama chciałam 🙈
@Lexia uaaaa! Czekam na jutrzejszego osikańca!
Super tytuły, aż nie wierzę że już lada chwila wrzesień 👌
U mnie 7dc i kurcze też jakiś dół mnie złapał, infekcja pochwy mi się rozkręciła, gardło mnie boli. Żyć nie umierać 🙈 cisne probiotyki, żeby jednak ten cykl nie był stracony
Dobrej nocki, widzę że koniec miesiąca obfity w testowanie także kciuki ❤️DreamBee lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj 9dpo i załapałam jakiegoś dołaChochlik12, Kasiekkk, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość
👩 28 👱♂️28
2018-👼💔 (9tydz)
2019-👼💔 (11tydz)
2021- 👶🏼 synek
2024- 👼👼💔 (16tydz)