Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy Wy też tak macie dziewczyny, że podczas pierwszej fazy cyklu jesteście optymistyczne i macie poczucie, że się uda, a podczas drugiej fazy łapie Was dołek? 😪
Dzisiaj 9dpo i załapałam jakiegoś doła
Wojcinka, Deyansu, Missi, 3erin, Darrika, Płotka, Elena20, Anka32, Paula6432, hakorośl, Marzycielka, NinaB, Slava, patzap1 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2024 🤍
Endometrioza & adenomioza & PCOS | czynnik męski
Teraz: pause & breathe 😴
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Czy Wy też tak macie dziewczyny, że podczas pierwszej fazy cyklu jesteście optymistyczne i macie poczucie, że się uda, a podczas drugiej fazy łapie Was dołek? 😪
Taaak, pisałam tu jakies 3 dni temu o dole 😂😅 na grudniowym wątku 3 lata temu smęciłam tak samo 🤣
Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Moją jedyną wskazówka będzie żebyś zrobiła panel na anemię (kw. Foliowy, żelazo, ferrytyna, ob, morfologia i b12). Żelazo jest bardzo zmiennym parametrem i na podstawie samego wyniku żelaza bez badań wymienionych wyżej nie powinnaś dostawać recepty na końską dawkę żelaza… tym możesz sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc; żelazo w dużych dawkach przede wszystkim niszczy nam jelita i powoduje stany zapalne… Laktoferyna jak najbardziej na plus dodałabym jeszcze sanprobi ibs;)
Bardzo dziękuję za uwagi poczytam sobie o tym i zrobię badania, o których piszesz, wiem że Diagnostyka ma taki produkt. Mam luxmed, ale od jakiegoś czasu jak się poprosi o skierowanie na badania to traktują człowieka jak naciągacza, który próbuje coś bezpodstawnie wyłudzić, szkoda mi nerwów na te rozmowy.👱🏻♀️39👴🏻39 + 🐈
starania od III 24'
IV biochem
VIII biochem
XII biochem
I 25' zaczynamy starania z pomocą medyczną
3 cykl z Ovitrelle i mamy fasolkę!
V 25' jest bijące❤️
IX 25' 💔 PPROM w 21T
Jeszcze kiedyś zaświeci dla nas słońce. -
🫂 Trzymam kciuki, żeby w tym cyklu się udało 🥰🤞🏻Chochlik12 wrote:Czy Wy też tak macie dziewczyny, że podczas pierwszej fazy cyklu jesteście optymistyczne i macie poczucie, że się uda, a podczas drugiej fazy łapie Was dołek? 😪
A co do nastawienia to w poprzednim cyklu do owulacji byłam pozytywnie nastawiona, od owulacji miałam regres nastroju. Zwykle po owulacji mam jakos gorszy humor, mniej energii i jeszcze czas się dłuży do testowania😅
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
2 cykle diphereline ⏳ -
Też tak dzisiaj miałam z rana 10 dpo... ale stwierdziłam, że co ma być to będzie 🥰 I zmieniłam nastawienie... druga połowa dnia zdecydowanie lepsza. Zajęłam się sprzątaniem, puściłam muzykę na ful i potańczyłam. A mój się dołączył jak tylko zobaczył. 🕺💃 Zdecydowanie polecam wygłupy ... od razu trochę endorfinek wpadnie. 🙃Chochlik12 wrote:Czy Wy też tak macie dziewczyny, że podczas pierwszej fazy cyklu jesteście optymistyczne i macie poczucie, że się uda, a podczas drugiej fazy łapie Was dołek? 😪
Dahlia, Deyansu, Lexia, Kasiekkk, hakorośl, Chochlik12 lubią tę wiadomość
28.08.23r ⏸️
06.10.23 poronienie chybione 💔
16.10.24⏸️
12.06.2025 Iga 2960, 52 ❤️ -
Od początku tego cyklu mam mieszane uczucia. A po owu to w ogóle nie wyobrażam sobie, że będzie z tego ciąża 😜i kazdy kolejny miesiąc mnie coraz bardziej zniechęca, ale wiem, że są dziewczyny które starają się latami, a mają więcej motywacji niż ja 🫢Chochlik12 wrote:Czy Wy też tak macie dziewczyny, że podczas pierwszej fazy cyklu jesteście optymistyczne i macie poczucie, że się uda, a podczas drugiej fazy łapie Was dołek? 😪
brilka, Chochlik12 lubią tę wiadomość
-
Mnie z każdym miesiącem coraz bardziej śmieszy jak na studiach biegłam po test ciążowy, bo spóźnił mi się o 3 dni okres w trakcie brania AH i wkręcałam sobie, że pewnie AH nie zadziałała bo raz godzinę przed wzięciem tabletki wypiłam sok z grejpfruta 🤡😂Nineq wrote:Od początku tego cyklu mam mieszane uczucia. A po owu to w ogóle nie wyobrażam sobie, że będzie z tego ciąża 😜i kazdy kolejny miesiąc mnie coraz bardziej zniechęca, ale wiem, że są dziewczyny które starają się latami, a mają więcej motywacji niż ja 🫢
Lauraa, pp2018 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
2 cykle diphereline ⏳ -
Ja w pierwszej połowie cyklu miałam dobre przeczucia, a teraz jestem pewna, że się nie udało 🤷🏼♀️ to chyba normalny stan w życiu staraczki 🫣Chochlik12 wrote:Czy Wy też tak macie dziewczyny, że podczas pierwszej fazy cyklu jesteście optymistyczne i macie poczucie, że się uda, a podczas drugiej fazy łapie Was dołek? 😪
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
• 01.26r. → start stymulacji -
Fasolowa_zupa wrote:Bardzo dziękuję za uwagi poczytam sobie o tym i zrobię badania, o których piszesz, wiem że Diagnostyka ma taki produkt. Mam luxmed, ale od jakiegoś czasu jak się poprosi o skierowanie na badania to traktują człowieka jak naciągacza, który próbuje coś bezpodstawnie wyłudzić, szkoda mi nerwów na te rozmowy.
Polecam eBook dietetyka.hormonalna
Dlatego ja właśnie zrezygnowałam z pakietów bo już wolę sobie zapłacić i się nie prosić
a przerażają mnie lekarze którzy ładują takie dawki żelaza przy żelazie w normie;)
Fasolowa_zupa lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Hej dziewczyny,
we wrześniu pewnie też będę testować, bo endokrynolog i ginekolog dali mi i mężowi zielone światło do starań o 3 dziecko, poniżej moje pomysły na tytuł wątku:
Jesienią spadają kasztany 🌰 na wiosenne maluszki czekamy ❤️
Wrzesień pod kocykiem w dwójkę 🍁 wiosną już będziemy w trójkę!
brilka, Deyansu, Lexia, Dahlia, Darrika, DreamBee, pp2018, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiestety nie, jakoś od początku cyklu do d... nastawienie.Chochlik12 wrote:Czy Wy też tak macie dziewczyny, że podczas pierwszej fazy cyklu jesteście optymistyczne i macie poczucie, że się uda, a podczas drugiej fazy łapie Was dołek? 😪
Dzisiaj 9dpo i załapałam jakiegoś doła -
Hej dziewczyny jak tak z doskoku bo ostatnie dni są dla nas dość intensywne.
Wczoraj zrobiłam drugi test, jednak nadal biel.
Dziś 3 dzień spóźnienia, lekko zabarwiony śluz na różowo, zapewne to nadchodząca @ tylko coś nie może się rozhulać.
Dam znać jak zacznie się już na dobre 😩
Bo raczej to chyba nie możliwe żeby implantacja była dopiero w dniu miesiączki?

|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
Ja tak miałam z sokiem żurawinowym 🙉😅brilka wrote:Mnie z każdym miesiącem coraz bardziej śmieszy jak na studiach biegłam po test ciążowy, bo spóźnił mi się o 3 dni okres w trakcie brania AH i wkręcałam sobie, że pewnie AH nie zadziałała bo raz godzinę przed wzięciem tabletki wypiłam sok z grejpfruta 🤡😂
-
Lexia trzymam kciuki! 🫶
Zaraz was nadrobię, dziś miałam zalatany dzień 😃
Ale w między czasie nie byłabym sobą gdybym znowu nie miała do was pytania 🤷♀️
Dziewczyny czy poziom estradiolu jest ważny jeśli już doszło do zapłodnienia? Czyli jakie znaczenie ma poziom estradiolu jak już załapało i czy ma wpływ na utrzymanie?
Lexia lubi tę wiadomość
-
Missi wrote:Lexia trzymam kciuki! 🫶
Dziewczyny czy poziom estradiolu jest ważny jeśli już doszło do zapłodnienia? Czyli jakie znaczenie ma poziom estradiolu jak już załapało i czy ma wpływ na utrzymanie?
Z tego co wiem, to nie. Ciążę podtrzymuje progesteron, w ciąży estrogeny są raczej nisko
-
nick nieaktualnyMissi wrote:Lexia trzymam kciuki! 🫶
Coś takiego znalazłam

I na innej stronie była informacja, że estrogeny wpływają na powiększenie się gruczołów mlekowych. -
Dobry wieczór 😘 czytam Was namiętnie jakby co, często już nie odpisuje bo widzę że już ktoś napisał to co sama chciałam 🙈
@Lexia uaaaa! Czekam na jutrzejszego osikańca!
Super tytuły, aż nie wierzę że już lada chwila wrzesień 👌
U mnie 7dc i kurcze też jakiś dół mnie złapał, infekcja pochwy mi się rozkręciła, gardło mnie boli. Żyć nie umierać 🙈 cisne probiotyki, żeby jednak ten cykl nie był stracony
Dobrej nocki, widzę że koniec miesiąca obfity w testowanie także kciuki ❤️
DreamBee lubi tę wiadomość
-
Ja jak narazie jestem optymistycznie nastawiona i każdej z was to polecam ❤️😊 a u mnie dopiero 3/4dpo 😀Chochlik12 wrote:Czy Wy też tak macie dziewczyny, że podczas pierwszej fazy cyklu jesteście optymistyczne i macie poczucie, że się uda, a podczas drugiej fazy łapie Was dołek? 😪
Chochlik12, Kasiekkk, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość
👩 28 👱♂️28
2018-👼💔 (9tydz)
2019-👼💔 (11tydz)
2021- 👶🏼 synek
2024- 👼👼💔 (16tydz) -
Miałam bardzo zabiegany czas i nie mogłam czytać regularnie, ale próbuję nadrobić 😉 teraz mamy rodzinnie covid i zastanawiam się czy to dobry moment na starania, ale z drugiej strony za chwilę będzie jesień i przed infekcjami nie da się uciec. Nie udzielałam się przez ostatni tydzień, ale bardzo Wam kibicowałam i ciepło myślałam o Waszych smutkach i radościach 😊
Deyansu lubi tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota