Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, też mam już czasami takie myśli, że wariuje i dobija mnie to staranie…. A z drugiej strony czuję trochę ulgę, że nie dotyczy to tylko mnie i chyba każdą w którymś momencie dopadają takie skrajne emocje i to normalne. Wczoraj miałam totalną załamke i łzy co chwilę, ale dzisiaj nastał nowy dzień i już mi lepiej, tłumaczę sobie, że w którymś momencie i ja i każda z nas poczuje to szczęście dwóch upragnionych kresek ❤️
Z ciekawostek, dzisiaj dowiedziałam się o kolejnych narodzinach wśród znajomych i obawiałam się że dotknie mnie to bardzo, a ku mojemu dziwieniu przyjęłam to normalnie i bez zbędnych emocji. My kobiety mamy trochę przewalone z tą emocjonalnością i hormonami, które zmieniają się każdego dnia 🤣Darrika, Deyansu lubią tę wiadomość
-
hakorośl wrote:Kochana, jest 🐒, to święta wielkanocne będą w domu, a jest szansa na majówkę na porodówce😜 przynajmniej sobie tak tłumaczę 🤭 bo boli mnie powoli już podbrzusze, a moje testy bielsze niż kiedykolwiek
Pociesza mnie ten fakt, maj to też piękny miesiąc na przywitanie malucha 🤭Marzycielka, hakorośl, pp2018, Kasiekkk lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Pociesza mnie ten fakt, maj to też piękny miesiąc na przywitanie malucha 🤭
Mam synka z maja i potwierdzam, że jest to cudowny miesiąc na przywitanie dzieciątka 😊 cieplutko, od razu można chodzić na spacerki 😋Darrika, pp2018, patzap1 lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
WOW! Dziewczyny🫶🏻 Nie było mnie kilka dni, ale co tu się zadziało😍 Cel95, Marcycha, MamaOlka2021, Paflina, Daisy___, magdalena321, Modra🌸 Gratulacje!
Resztę dziewczyn z bielami lub małpami najmocniej przytulam🫂
Daisy___, Paflina, Marcycha, patzap1, 3erin, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry!
Gratulacje dla wczorajszych bet! Dziewczyny teraz ładnie dbać o siebie, wypoczywac i podglądać swoje fasolki
Za biele przytulam!Marcycha lubi tę wiadomość
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
07.02.2025 wizyta 🤞
Duphaston 1x1, acard 150
-
U mnie dziś 11dpo, zrobiłam test i niestety biało... 😭
Paflina lubi tę wiadomość
👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
Cel95 wrote:Dziewczyny, na otarcie naszych łez z mężem jest beta!🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
W poniedziałek rano 7,46 obecnie 13,2!
Wzrost o 74,3%
Kalkulator beta HCG
Przyrost hormonu jest w normie
Twój średni dwudniowy przyrost hormonu beta HCG to 13 mlU/ml (74.3%).
Beta HCG powinien zwiększać się mniej więcej o 66% co 48h.
HCG podwaja się co 2 dni 5 godzin (54 godzin).
Tsh mam 1,4
Ft4 20,6
Wit d lekko spadła, była 48 jest 43
D dimery w środku normy
Mocz ok
Gratulacje czyli przyrost tak jak przystało
Ja miałam w poniedziałek betę 50,5 . Jeszcze raz byłam wczoraj na badaniach i czekam na wyniki.
Mam teraz dwa dni po 12h w pracy. Wczoraj do godziny 15:00 strasznie mnie mdliło i jak już czułam fizyczny głód to dopiero jadłam. Na szczęście wszystko się przyjęło 😅 znacie jakieś skuteczne sposoby na mdłości?
-
Beta z wczoraj 242 :o czy to normalne że aż tyle? U mnie w rodzinie nie ma bliźniaków, a słyszałam że to raczej tendencyjne
Marcycha, Daisy___, Lexia lubią tę wiadomość
-
Paflina wrote:Beta z wczoraj 242 :o czy to normalne że aż tyle? U mnie w rodzinie nie ma bliźniaków, a słyszałam że to raczej tendencyjne
Kurcze no czytałam że bliźniaki xd👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
nick nieaktualny
-
Paflina wrote:Beta z wczoraj 242 :o czy to normalne że aż tyle? U mnie w rodzinie nie ma bliźniaków, a słyszałam że to raczej tendencyjne
Zawsze jest szansa na podwójne, albo jeszcze bardziej wielokrotne szczęście 😄Paflina, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Też miałam w obu ciążach duże przyrosty, nie było ciąż bliźniaczych
-
Oo czyli tez calkiem większa beta. Spokojnie nie panikuje porównując się z Wami skoro mówicie, że liczy się przyrost. No i lekarz by mi raczej wspomniał jakby coś było nie tak.
Mi się robi słabo, zmęczenie, może także przez ilość leków, które przyjmuje (7 tylko niektóre po kilka razy na dzień, ale liczba ładna 🍀)
Mimo samego początku i małej bety mam też ogromne wyczulenie na zapachy. Całkiem ładnie wyglądam 🤣 Pobolewa też podbrzusze.
Wtedy kiedy było źle czułam się zupełnie normalnie I miałam zero objawów poza brakiem @ i ładną cerą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2024, 07:50
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Lilinka wrote:U mnie dziś 11dpo, zrobiłam test i niestety biało... 😭
pp2018 lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Też miałam w obu ciążach duże przyrosty, nie było ciąż bliźniaczych
Uff😅
Powiem Wam że ja mam trochę niezdrowe podejście do pracy. Może mnie postawicie do pionu 😅
Mam trochę obawy i jak najszybciej chciałabym iść na zwolnienie ze względu na zmiany nocne
Dzieci czasami wychodzą w nocy, muszę wzywać policję, śpię po 4h. Czytałam że brak snu może doprowadzić do poronienia a chciałabym tego uniknąć.
Moja koleżanka idzie na 3tyg urlopu, w międzyczasie 2 się zwolniły z czego jedna zapowiedziała to z góry a właścicielka obiektu pojechała na 5 tygodni urlopu i rekrutacja stoi.
Za to z moją liderką żyje bardzo dobrze i nie chce jej zostawiać na lodzie.
Boje się też że pójdę na zwolnienie, poronie i będę musiała wrócić do pracy i zbierać posępne spojrzenia.
Szczególnie że moja szefowa raz zasugerowała mi "Paulina i tak w sierpniu będzie w ciąży i pójdzie na zwolnienie". Co wprawdzie było nieprofesjonalne ale miała rację 😅Marcycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilinka wrote:U mnie dziś 11dpo, zrobiłam test i niestety biało... 😭
Marcycha lubi tę wiadomość
-
Lilinka wrote:U mnie dziś 11dpo, zrobiłam test i niestety biało... 😭
Przypadkie polubiłam przy scrollowaniu
Tulam 🫂 -
Cel95 wrote:Oo czyli tez calkiem większa beta. Spokojnie nie panikuje porównując się z Wami skoro mówicie, że liczy się przyrost. No i lekarz by mi raczej wspomniał jakby coś było nie tak.
Mi się robi słabo, zmęczenie, może także przez ilość leków, które przyjmuje (7 tylko niektóre po kilka razy na dzień, ale liczba ładna 🍀)
Mimo samego początku i małej bety mam też ogromne wyczulenie na zapachy. Całkiem ładnie wyglądam 🤣 Pobolewa też podbrzusze.
Wtedy kiedy było źle czułam się zupełnie normalnie I miałam zero objawów poza brakiem @ i ładną cerą.
No dokładnie, nie ma co się porównywać szczególnie że normy mają taką rozpiętość. Ważne że się podwaja 💕pp2018 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaflina wrote:Uff😅
Powiem Wam że ja mam trochę niezdrowe podejście do pracy. Może mnie postawicie do pionu 😅
Mam trochę obawy i jak najszybciej chciałabym iść na zwolnienie ze względu na zmiany nocne
Dzieci czasami wychodzą w nocy, muszę wzywać policję, śpię po 4h. Czytałam że brak snu może doprowadzić do poronienia a chciałabym tego uniknąć.
Moja koleżanka idzie na 3tyg urlopu, w międzyczasie 2 się zwolniły z czego jedna zapowiedziała to z góry a właścicielka obiektu pojechała na 5 tygodni urlopu i rekrutacja stoi.
Za to z moją liderką żyje bardzo dobrze i nie chce jej zostawiać na lodzie.
Boje się też że pójdę na zwolnienie, poronie i będę musiała wrócić do pracy i zbierać posępne spojrzenia.
Szczególnie że moja szefowa raz zasugerowała mi "Paulina i tak w sierpniu będzie w ciąży i pójdzie na zwolnienie". Co wprawdzie było nieprofesjonalne ale miała rację 😅
Nie wiem jak skrajny musiałby być ten brak snu, żeby poronić z braku snu. Ale jeśli byś się źle czuła, to bez sensu się męczyć w pracy, bo ani to przyjemne dla Ciebie, ani nie będziesz odpowiednio obowiązków służbowych wykonywać, więc ja bym wolała odpocząć.
A co do braku snu, to ja jestem fotografem ślubnym i w obu ciążach jeździłam na śluby po całej Polsce, co weekend nieprzespana noc i powrót do domu, spanko dopiero nad ranem. Było ciężko, ale na ciąże nie miało to żadnego wpływu (nie mówię, że moja historia to wyznacznik, tak tylko się dzielę)