Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do bety w ciąży bliźniaczej, ja miałam „normalne” przyrosty, a ciąża bliźniacza była. I nie ma też co patrzeć, że jak w rodzinie nie było bliźniaków to i u nas nie będzie.
Paflina, Kasiekkk, pp2018, Marcycha lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
nick nieaktualny
-
Paflina wrote:Uff😅
Powiem Wam że ja mam trochę niezdrowe podejście do pracy. Może mnie postawicie do pionu 😅
Mam trochę obawy i jak najszybciej chciałabym iść na zwolnienie ze względu na zmiany nocne
Dzieci czasami wychodzą w nocy, muszę wzywać policję, śpię po 4h. Czytałam że brak snu może doprowadzić do poronienia a chciałabym tego uniknąć.
Moja koleżanka idzie na 3tyg urlopu, w międzyczasie 2 się zwolniły z czego jedna zapowiedziała to z góry a właścicielka obiektu pojechała na 5 tygodni urlopu i rekrutacja stoi.
Za to z moją liderką żyje bardzo dobrze i nie chce jej zostawiać na lodzie.
Boje się też że pójdę na zwolnienie, poronie i będę musiała wrócić do pracy i zbierać posępne spojrzenia.
Szczególnie że moja szefowa raz zasugerowała mi "Paulina i tak w sierpniu będzie w ciąży i pójdzie na zwolnienie". Co wprawdzie było nieprofesjonalne ale miała rację 😅
Ło kurde a nie jest tak, że trochę bezsenności w ciazy jest normalne?
Ja się staram spać chociaż te 7h czy 8, ale dopiero 2 ostatnie noce wychodzi No i nie jest tak że nie wstaję np na siku itp
Co do pracy ja wczoraj praktycznie przysnęłam i padłam więc chyba sobie podaruje już ten tydzień i przeniosę wolne, na pewno moja przełożona chciała się ze mną spotkać na żywo niebawem (w naszym zespole w większości jest zdalnie praca) jednak po prostu powiem, że nie czuje się najlepiej 🤔
Wiecie czemu? Na miejscu każdy coś chce, są setki osób, kończysz siedząc przyklejona cały dzień. Za każdym jednym razem mam opuchnięte jak kiełbachy nogi tylko i wyłącznie po takim dniu (!). Więc wolałabym jednak tego uniknąć jednocześnie pracując ile się da z bezpiecznego domku. Gdzie sobie mogę chodzić ćwiczyć wbijać zastrzyki I aplikować globulki w świętym spokoju.
Do tego oczywiście z tych miliardów osób bo jednak sporo jest stacjonarnie połowa uwielbia temperaturę klimy 15 stopni 😐 gdzie jest to największy czynnik chorowania dla mnie, ja już wolę wyjść z domu i siedzieć cały dzień w zimie kiedy nie ma cholernej klimy ustawionej jak w lodówce.
Także też mam rozkminy, bardzo mi na pracy zależy ale muszę to tak rozegrać żeby też nie ryzykować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2024, 08:05
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Pokaże Wam jak testy różnych firm się różnie wybarwiają. Ta sama próbka moczu. Robione w tym samym czasie. Wszystkie czułość 25. A kolor kreski jest znacząco różny.
Miałam zapas to sobie sikam. Referencyjne podejrzalam jak mi ładnie ściemniał test z wczoraj.
Zostały mi jeszcze 3 to do poniedziałku zużyje. Potem beta i przyrost i grzecznie będę czekać na wizytę.
https://zapodaj.net/plik-VpIzgyYH8s
https://zapodaj.net/plik-Tdq3psAnolCel95, Kasiekkk, Lexia, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Modra wrote:Pokaże Wam jak testy różnych firm się różnie wybarwiają. Ta sama próbka moczu. Robione w tym samym czasie. Wszystkie czułość 25. A kolor kreski jest znacząco różny.
Miałam zapas to sobie sikam. Referencyjne podejrzalam jak mi ładnie ściemniał test z wczoraj.
Zostały mi jeszcze 3 to do poniedziałku zużyje. Potem beta i przyrost i grzecznie będę czekać na wizytę.
https://zapodaj.net/plik-VpIzgyYH8s
https://zapodaj.net/plik-Tdq3psAnol
No to teraz też rozumiem Wasze bety dziewczyny jak ja poszłam się zbadać mając cień cienia na sikaczu 10 xd
Nie ukrywam że mam też zapas pinkowWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2024, 08:13
Modra lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Cel95 wrote:Ło kurde a nie jest tak, że trochę bezsenności w ciazy jest normalne?
Ja się staram spać chociaż te 7h czy 8, ale dopiero 2 ostatnie noce wychodzi No i nie jest tak że nie wstaję np na siku itp
Co do pracy ja wczoraj praktycznie przysnęłam i padłam więc chyba sobie podaruje już ten tydzień i przeniosę wolne, na pewno moja przełożona chciała się ze mną spotkać na żywo niebawem (w naszym zespole w większości jest zdalnie praca) jednak po prostu powiem, że nie czuje się najlepiej 🤔
Wiecie czemu? Na miejscu każdy coś chce, są setki osób, kończysz siedząc przyklejona cały dzień. Za każdym jednym razem mam opuchnięte jak kiełbachy nogi tylko i wyłącznie po takim dniu (!). Więc wolałabym jednak tego uniknąć jednocześnie pracując ile się da z bezpiecznego domku. Gdzie sobie mogę chodzić ćwiczyć wbijać zastrzyki I aplikować globulki w świętym spokoju.
Do tego oczywiście z tych miliardów osób bo jednak sporo jest stacjonarnie połowa uwielbia temperaturę klimy 15 stopni 😐 gdzie jest to największy czynnik chorowania dla mnie, ja już wolę wyjść z domu i siedzieć cały dzień w zimie kiedy nie ma cholernej klimy ustawionej jak w lodówce.
Także też mam rozkminy, bardzo mi na pracy zależy ale muszę to tak rozegrać żeby też nie ryzykować...
Pamiętam z moich doświadczeń biurowych że każdy bił się o kontroler temperatury bo niektórzy pracowali dobrze w 25 stopniach a niektorzy zasypiali w tej temperaturze 🤣
No trzeba jakoś przygrac że nie czujesz się najlepiej, nie wiesz co to jest i nie chcesz nikogo zarazić 🫣 -
Kasiekkk wrote:I już bez żadnych szans? Czujesz, że zbliża się 🙈? Niektórym dziewczynom bladziochy wychodziły dopiero w dniu spodziewanej miesiączki, może jeszcze jest szansa
Termin spodziewanej miesiączki za 2 dni, ale będę wtedy w trasie na wyjeździe (jak na złośc jak mamy mieć urlop to wtedy, gdy ma przyjśc małpa ) , więc wolałam zatestować wczesniej w razie gdyby jednak się udało i trzeba by bylo isc do laba, bo tam gdzie jedziemy nie ma.... a tu nic (w sumie po tylu nieudanych cyklach i tak sie nie spodziewalam innego wyniku...) ... jeszcze nigdy nie widziałam dwóch kresek to juz 3 lata i jestem zrezygnowana... dzisiaj ide do nowej gin, ale doczytalam, ze ona nie jest od nieplodnosci, ale juz innych gin tu nie ma u mnie w okolicy... a dalej mąż nie bedzie ze mną jeździć, bo tu juz i tak poszly miliony na dojazd do najblizszego duzego miasta i diagnostykę...Deyansu lubi tę wiadomość
👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
Lilinka wrote:Termin spodziewanej miesiączki za 2 dni, ale będę wtedy w trasie na wyjeździe (jak na złośc jak mamy mieć urlop to wtedy, gdy ma przyjśc małpa ) , więc wolałam zatestować wczesniej w razie gdyby jednak się udało i trzeba by bylo isc do laba, bo tam gdzie jedziemy nie ma.... a tu nic (w sumie po tylu nieudanych cyklach i tak sie nie spodziewalam innego wyniku...) ... jeszcze nigdy nie widziałam dwóch kresek to juz 3 lata i jestem zrezygnowana... dzisiaj ide do nowej gin, ale doczytalam, ze ona nie jest od nieplodnosci, ale juz innych gin tu nie ma u mnie w okolicy... a dalej mąż nie bedzie ze mną jeździć, bo tu juz i tak poszly miliony na dojazd do najblizszego duzego miasta i diagnostykę...
Hej, zatestuj śmiało, ale 10tka.
Trzymam kciuki👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Ja pamiętam swego czasu miałam nawet opisane testy z którego dpo są, ale finalnie zostawiłam sobie nakladniejszy teścik facelle chyba na pamiątkę, a sięgnęłam go już tak z tydzień po miesiączce dobry jak nie dalej żeby była ładną gruba krecha i po tych 5 latach nadal jest piękna krecha i pamiątka 🤭 mam nadzieję, że niedługo sobie druga raka dołożę 😅
Jak tan u Was pogoda dzisiaj? U mnie od rana burzowo, ale nadal dosyć ciepło i przyjemnie.
Cel wiadomo z domku praca najlepsza, jak można sobie spokojnie wszystko zrobić, ja sama mam klimę w domu, ale u nas jest na 23 stopnie i wlacza się dopiero jak w domu się zrobi za gorąco ale toteż tak w sumie na salon, bo w gabinecie swoim gdzie pracuje nie mam klimy, ale lamietam kiedyś pracowałam dawno temu na jakiejś infolinii i tan cisnęli na 16-17 stopni klimę i zaraz wszyscy chorzy 😬Kasiekkk lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Lilinka wrote:Termin spodziewanej miesiączki za 2 dni, ale będę wtedy w trasie na wyjeździe (jak na złośc jak mamy mieć urlop to wtedy, gdy ma przyjśc małpa ) , więc wolałam zatestować wczesniej w razie gdyby jednak się udało i trzeba by bylo isc do laba, bo tam gdzie jedziemy nie ma.... a tu nic (w sumie po tylu nieudanych cyklach i tak sie nie spodziewalam innego wyniku...) ... jeszcze nigdy nie widziałam dwóch kresek to juz 3 lata i jestem zrezygnowana... dzisiaj ide do nowej gin, ale doczytalam, ze ona nie jest od nieplodnosci, ale juz innych gin tu nie ma u mnie w okolicy... a dalej mąż nie bedzie ze mną jeździć, bo tu juz i tak poszly miliony na dojazd do najblizszego duzego miasta i diagnostykę...
Przytulam 🫂 3 lata to ogrom czasu i rozumiem Twoja rezygnację już, ale może ta nowa gin coś wymyśli, może jakoś inaczej temat ugryzie i coś ruszy a jak daleko macie do dużego miasta właśnie?Deyansu lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
nick nieaktualnyLilinka wrote:Termin spodziewanej miesiączki za 2 dni, ale będę wtedy w trasie na wyjeździe (jak na złośc jak mamy mieć urlop to wtedy, gdy ma przyjśc małpa ) , więc wolałam zatestować wczesniej w razie gdyby jednak się udało i trzeba by bylo isc do laba, bo tam gdzie jedziemy nie ma.... a tu nic (w sumie po tylu nieudanych cyklach i tak sie nie spodziewalam innego wyniku...) ... jeszcze nigdy nie widziałam dwóch kresek to juz 3 lata i jestem zrezygnowana... dzisiaj ide do nowej gin, ale doczytalam, ze ona nie jest od nieplodnosci, ale juz innych gin tu nie ma u mnie w okolicy... a dalej mąż nie bedzie ze mną jeździć, bo tu juz i tak poszly miliony na dojazd do najblizszego duzego miasta i diagnostykę...
Przykro mi... Nie byłam nigdy w takiej sytuacji, więc nie napiszę, że Cię rozumiem, ale czuję Twój ból i niemoc i przytulam Cię mocno. Koszty leczenia niepłodności są faktycznie kosmiczne, co jest dodatkowo okropne, bo domyślam się, że nadszarpnięty budżet tylko dokłada niepotrzebnego stresu. Mam nadzieję, że nowa lekarka okaże się kompetentna. Trzymam już teraz kciuki za następny cykl, a jeszcze mocniej za maleńką niespodziankę w tym cyklu i żeby kciuki w następnym nie były potrzebne. -
U mnie temperatura nadal w górze, wzrasta po spadku. Okres mam mieć w środę. Dzisiaj 9dpo ale jestem dopiero 2 dni po tym spadku , niby na nic nie liczę ale myślę że i tak by nie wyszedł test jakby coś było na rzeczy:)
Szczerze powiedziawszy dłuży mi się ten czas jakoś wyjątkowo 😐
-
🫂 przytulam za biel i jeszcze nie odpuszczam kciuków!
Jakie dawki lamety przyjmujesz i od jakiego dnia cyklu ?
Daj znać koniecznie jak nowy lekarz 😊 -
nick nieaktualnyLaura25 wrote:U mnie temperatura nadal w górze, wzrasta po spadku. Okres mam mieć w środę. Dzisiaj 9dpo ale jestem dopiero 2 dni po tym spadku , niby na nic nie liczę ale myślę że i tak by nie wyszedł test jakby coś było na rzeczy:)
Hej, wytrzymałaś już 8 dni, jeszcze kilka dasz radę 😊 A tak btw to mi wyszedł pierwszy pozytywny test właśnie w 9dpo, ale był tak blady, że nie dało się go uchwycić na zdjęciu 😅 -
Laura25 wrote:U mnie temperatura nadal w górze, wzrasta po spadku. Okres mam mieć w środę. Dzisiaj 9dpo ale jestem dopiero 2 dni po tym spadku , niby na nic nie liczę ale myślę że i tak by nie wyszedł test jakby coś było na rzeczy:)
No jeżeli to był spadek na implantacje to coś już może się beta wydzielać, spróbuj jutro siknąć może test juz coś wychwyci, bardzo trzymam kciuki 🤭🤞🤞
U mnie 2 dni po implantacji wychwyconej przez spadek temp wyszedł taki, że dopiero widziałam cienka jak włos kreskę jak wyjęłam ze śmietnika. Ale później już każdego dnia ciemniejsza 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2024, 08:57
Marcycha lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
O właśnie sprawdziłam, że ja w 9 dpo miałam spadek temperatury także cień cienia przypadł na 11 dpo, jutro myślę możesz śmiało sprawdzać i dokładać mam kolejnego zielonego kiełka na pierwszą stronę 🤭🤞33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Cel95 wrote:Hej, zatestuj śmiało, ale 10tka.
Trzymam kciuki👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
Edit. Doczytałam - podstawowe badania nasienia w normie. Zróbcie posiew nasienia (czy to E.coli się wyniosło), rozszerzenie badań jest konieczne zróbcie HBA, SCD. Można zrobić MSOME. Jak morfologia plemników? Ruchliwość ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2024, 09:07
pp2018, Deyansu lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸