Kubeczek menstruacyjny - pomoc przy staraniach? ☔️
-
WIADOMOŚĆ
-
Może spróbuj z mniejszym kubeczkiem? Ja mam rozmiar S (nie rodziłam jeszcze) natomiast kiedy go kupiłam też musiałam się nieźle nagimnastykować żeby go prawidłowo umieścić. Często mi się nie otwierał właśnie albo przeciekał bo był źle założony. Później rzuciłam go do szafki bo mnie to tylko irytowało. I w sumie teraz przy staraniach zaczęłam od nowa się uczyć go aplikować. Trzeba wprawy i cierpliwości. Ja składam go w literę C, kilka razy i się uda 👍🏼
-
Kochane!
Pierwszy cykl starań z kubeczkiem i udało się!
Ogólnie to 4cs.
Wiedziałam że tym razem się uda. 😍
Dziękuje!
Dzisiaj robiłam B-HCG i wynik 19.Beza27, Stysia16, Olenkaqx, redka, Domistr, Annamaria, Kaśik, Juliet, Kira, Księgowa, Monika87, Clausix, dorkaa, Omon, Takmala lubią tę wiadomość
-
U mnie pierwszy cykl z kubeczkiem nieudany 😔
-
Hej dziewczyny 😍
Właśnie dostałam 🐒 a w tym cyklu zrobiłam prawie wszystko żeby jej nie bylo 🙈! Zaczęłam mierzyć kiedy dokładnie jest owulacja, dostałam "lubrykanty", które wspomagają przeżycie plemników, a mimo to jest ta wredna 🐒. Zaczęłam zastanawiać się nad kubeczkiem na poważnie,bo tonący to i brzytwy się chwyci.. Stosujecie go za każdym stosunkiem w dni płodne? Ile go w sobie trzymacie? ☂️
Kubeczek mam, nawet jestem wprawiona bo używam podczas miesiączki 🙈 ale w temacie zapłodnienia z nim jestem prawie zielona 🤣 pomóżcie 🙏🙏🙏2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Też chyba spróbuję z tym kubeczkiem w tym cyklu, muszę jakiś zamówić, polecacie coś? W sumie trochę mnie przeraża ten kubeczek ale kto wie może zacznę stosować nawet podczas okresu 🙈
-
Ja polecam selenacup, są sztywniejsze od facelle i moim zdaniem lepsze 😊
Ja trzymałam może za krótko i się nie udało 😂 ale jakoś tak jak mijały ok 2h to mi źle było z tym kubeczkiem i świadomością spermy w nim 😂 może w tym cyklu postaram się trzymać dłużej.
używałam po każdym stosunku w dni płodneStysia16 lubi tę wiadomość
-
Kubeczek też wydawał mi się przerażający ale nie jest zły ja używałam go w tym cyklu dzień przed i dzień po owulacji. Podczas owu jakoś o nim zapomniałam ogólnie to drugi cykl z kubeczkiem. Ale w kubeczku po ❤️ zasypiam i wyciągam parę godzin później
W Rossmannie są dwa rodzaje kubeczków, ja jestem zadowolona z Facelle, ale nie mam porównania do innych firmWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 21:05
-
Hej 🙂 ja również uzywam facelle mam rozmiar xs i w sumie jest super, w ogóle go nie czuje i nie mam problemu z jego wkładaniem 😁 właśnie zaczynam 2cs z kubeczkiem 🍀 co prawda nie testowalam go jeszcze przy 🐒 bo akurat wypadła mi na święta i jakoś odpuściłam... ale po ❤ sprawdza się idealnie13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Macie go pod ręką przy łóżku i mąż/partner pomaga wam go wkładać czy raczej biegnie cię do łazienki ? 😃2/2023 💔 6tc poronienie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
Ja mam przy łóżku i wkładam sama jak mąż idzie do łazienki, zawsze po ❤ idzie 😁
Stysia16 lubi tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Kurde,a mój idzie spać 🙈 twierdzi że ❤️ wysysa z niego energię 🤔 jak się uda to w tym cyklu próbuje z kubeczkiem 💪 oby dni płodne wypadły kiedy będziemy się widzieć 🙏2/2023 💔 6tc poronienie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
Stysia16 wrote:Hej dziewczyny 😍
Właśnie dostałam 🐒 a w tym cyklu zrobiłam prawie wszystko żeby jej nie bylo 🙈! Zaczęłam mierzyć kiedy dokładnie jest owulacja, dostałam "lubrykanty", które wspomagają przeżycie plemników, a mimo to jest ta wredna 🐒. Zaczęłam zastanawiać się nad kubeczkiem na poważnie,bo tonący to i brzytwy się chwyci.. Stosujecie go za każdym stosunkiem w dni płodne? Ile go w sobie trzymacie? ☂️
Kubeczek mam, nawet jestem wprawiona bo używam podczas miesiączki 🙈 ale w temacie zapłodnienia z nim jestem prawie zielona 🤣 pomóżcie 🙏🙏🙏
Ja stosowałam kubeczek po każdym stosunku przed owulacją. Nosiłam go do 12h.
Ja kubeczek kupiłam specjalnie do ❤ wcześniej nie używałam. -
Blanka1988 wrote:Ja stosowałam kubeczek po każdym stosunku przed owulacją. Nosiłam go do 12h.
Ja kubeczek kupiłam specjalnie do ❤ wcześniej nie używałam.
Dziękuję 💚 moja mama miała problemy z zajściem w ciążę, długo to jej zajęło, może i u mnie tak zadziałała genetyka. Po roku od odstawienia antykoncepcji zaszłam w ciążę (i poroniłam). Może kubeczek będzie dobra alternatywą na przyspieszenie tego procesu 🍀2/2023 💔 6tc poronienie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
U mnie pierwszy cykl nieudany Zalożyłam z trzy razy przed owulacją. W pozostałe dni po prostu nie szłam od razu do toalety, tylko trochę dłużej przetrzymałam "materiał". Wydaje mi się, że kubeczek jest pomocny dla dziewczyn, które nie mają poważniejszych problemów z zajściem w ciążę. Dla takich dinozaurów jak ja ta metoda raczej nie wystarczyJa: 38l
Mąż: 39l
Starania 11 lat
Endometrioza, nietolerancje pokarmowe, mutacja MTHFR, niedowaga, objaw Raynauda, PPJ ANA, hiperprolaktynemia czynnościowa, przewlekły stan zapalny endometrium
Leczenie: naprotechnologia
02/05/2024 [*] Aniołek 8tc 💔 -
W poprzednich dwóch cyklach z kubeczkiem stosowałam go po każdym ❤️ niezależnie od tego, czy to dni płodne czy nie.
W tym mialam go w ogóle nie stosować, ale maz zaprotestowal, więc użyłam tylko dzien przed i w dniu owu 😊Krokus85 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)