Kubeczek menstruacyjny - pomoc przy staraniach? ☔️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie kubeczek się nie sprawdził do tej pory, ostatnio nawet nie używam bo nie mam go pod ręką i o nim zapominam.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
nick nieaktualny
-
Cześć ! Dołączam do grona testujących. Trafiłam na reklame kubeczka Fertilily i kupiłam taki. Za nami pierwsza próba, aplikowałam na całą noc .czekam na okres lub brak Aplikacja dość łatwa, faktycznie nic nie wypływa jak się wstaje.
Stwierdzono u partnera złe parametry nasienia. 1,9 mln/lm i w tym połowe nieruchliwych. Lekarz stwierdził że tylko in vitro, ale my się nie poddajemy. Do tego suplementacja, zmiana bielizny, w nocy śpi na waleta, zmiana treningów na bardziej aerobowe, przejście na kawe bezkofeinową, eliminacja alko. Nie poddamy się -
Klusia wrote:Cześć ! Dołączam do grona testujących. Trafiłam na reklame kubeczka Fertilily i kupiłam taki. Za nami pierwsza próba, aplikowałam na całą noc .czekam na okres lub brak Aplikacja dość łatwa, faktycznie nic nie wypływa jak się wstaje.
Stwierdzono u partnera złe parametry nasienia. 1,9 mln/lm i w tym połowe nieruchliwych. Lekarz stwierdził że tylko in vitro, ale my się nie poddajemy. Do tego suplementacja, zmiana bielizny, w nocy śpi na waleta, zmiana treningów na bardziej aerobowe, przejście na kawe bezkofeinową, eliminacja alko. Nie poddamy się
Tak z ciekawości pytam.... My że wzgl na złe wyniki też działaliśmy z kubkiem, ale w końcu trzeba było pójść dalej.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Hej dziewczyny my już 2 lata próbujemy (3 jeśli liczyć przerwy które były od nas niezależne) próbowaliśmy 3 cykle z kubeczkiem ale nie przynosiły rezultatów 🙁
Zamówiłam dziś ferti-lili ale powoli tracę nadzieję 😥 Partner ma złe wyniki i od razu w klinice zaproponowali nam in-vitro ale wydaje mi się, że to za szybko... Wielu badań jeszcze nie mieliśmy: nigdy nie miałam badań drożności jajowodów, AMH, partner nie miał innych badań oprócz spermiogramu.. Nie wydaje mi się, że byliśmy dobrze przebadani ... Idziemy jeszcze na konsultacje w innej klinice 🙁 Ale zaczyna nas to przerastać 😥Ja:
🧪Hashimoto
🧪Niedoczynność tarczycy
💊Euthyrox, Pregna start
Partner
🧪Spermiogram 1 08.2022
-Koncentracja plemników (mln/ml) 8,22 mln/ml
-całkowita liczba plemników w ejakulacie (mln/ejakulat) 36,86
Ruch postępowy 43%(15,85mln/ejakulat)
Ruch całkowity 57% (21,013 mln/ejakulat)
Brak ruchu 43%
Żywotność 69% 25,436 (mln/ejakulat)
Plemniki o prawidłowej budowie: 6% (2,211mln/ ejakulat)
Diagnoza: Oligozoospermia
🧪Spermiogram 2 w klinice niepłodności 2.2024
Koncentracja plemników 8mln (15mln/ml)
Calkowita liczba plemników w ejakulacie 25mln (>39mln)
Żywotność 55% (>58%)
Ruch postępowy 27%
Ruch niepostępowy 15%
Nieruchome 58% (<60%)
Plemniki normalne 4% (>4%)
Ocena próbki REM 2,70
Objętość (ml)0,5
Stężenie plemników 6,00 milionów Esp/ml
Ruch Progresywny 90%
Niepostępowy 10%
Nieruchomy 0%
Diagnoza: oligoteratozoospermia -
XBAN wrote:Hej dziewczyny my już 2 lata próbujemy (3 jeśli liczyć przerwy które były od nas niezależne) próbowaliśmy 3 cykle z kubeczkiem ale nie przynosiły rezultatów 🙁
Zamówiłam dziś ferti-lili ale powoli tracę nadzieję 😥 Partner ma złe wyniki i od razu w klinice zaproponowali nam in-vitro ale wydaje mi się, że to za szybko... Wielu badań jeszcze nie mieliśmy: nigdy nie miałam badań drożności jajowodów, AMH, partner nie miał innych badań oprócz spermiogramu.. Nie wydaje mi się, że byliśmy dobrze przebadani ... Idziemy jeszcze na konsultacje w innej klinice 🙁 Ale zaczyna nas to przerastać 😥2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Jakie badania dokładnie robiliście?
Byłam u kilku ginekologów, w badaniu i na usg wszystko w narmie, jestem pod kontrolą endokrynologa ale też niby już wszystko unormowane.
Partner miał spermiogram i na podstawie tego uznali ze nic nie da się zrobić naturalnie bo oligoteratozoospermia i od razu invitro zaproponowali 😥
Ale jak czytam tutaj forum to widzę, że niektóre dziewczyny miały znacznie więcej badań, choćby drożność jajowodów czy mężczyźni mieli usg czy badania hormonalne a nam tego nie zaproponowali nawet 🙁Ja:
🧪Hashimoto
🧪Niedoczynność tarczycy
💊Euthyrox, Pregna start
Partner
🧪Spermiogram 1 08.2022
Brak ruchu 43%
Żywotność 55% (>58%)
Ruch postępowy 27%
Ruch niepostępowy 15%
Nieruchome 58% (<60%)
Ocena próbki REM 2,70
Objętość (ml)0,5
Ruch Progresywny 90%
Niepostępowy 10%
Nieruchomy 0%
Robiłaś wszelkie hormonu, o których mowa jest na wątku?
My jak poszliśmy do kliniki to mieliśmy już moje badania tarczycy i hormonów z 3dc oraz proga z kilku cykli po owulce. Mieliśmy też badania nasienia, a mąż już był po USG bo sami żeśmy to ogarnęli, że trzeba skoro wyniki są słabe. W klinice zlecili jeszcze zrobienie fragmentacji dna plemnika.
Tak w skrócie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 11:33
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Robiłaś wszelkie hormonu, o których mowa jest na wątku?
My jak poszliśmy do kliniki to mieliśmy już moje badania tarczycy i hormonów z 3dc oraz proga z kilku cykli po owulce. Mieliśmy też badania nasienia, a mąż już był po USG bo sami żeśmy to ogarnęli, że trzeba skoro wyniki są słabe. W klinice zlecili jeszcze zrobienie fragmentacji dna plemnika.
Tak w skrócie.
Chyba tak będę musiała zrobić, doczytać, zrobić na własną rękę i iść z wynikami. Tak, badania hormonów z 3dc miałam ale robiłam je dość dawno, po roku starań. Może warto powtórzyć 🤔 Dziękuję za wsparcie 🙂Ja:
🧪Hashimoto
🧪Niedoczynność tarczycy
💊Euthyrox, Pregna start
Partner
🧪Spermiogram 1 08.2022
Brak ruchu 43%
Żywotność 55% (>58%)
Ruch postępowy 27%
Ruch niepostępowy 15%
Nieruchome 58% (<60%)
Ocena próbki REM 2,70
Objętość (ml)0,5
Ruch Progresywny 90%
Niepostępowy 10%
Nieruchomy 0%
XBAN wrote:Chyba tak będę musiała zrobić, doczytać, zrobić na własną rękę i iść z wynikami. Tak, badania hormonów z 3dc miałam ale robiłam je dość dawno, po roku starań. Może warto powtórzyć 🤔 Dziękuję za wsparcie 🙂
Jak coś to pytaj. U nas te nasienie było bardzo niedobre, mąż robił oprócz badań nasienia też te USG i hormony. W klinice i tak nie dadzą wam skierowania na nic, także trzeba to robić prywatnie chyba że lekarz rodzinny skieruje. Mąż wyciągnął od swojego lekarza skierowanie na te USG i na hormony tarczycowe oraz na krzywą cukrową. Dodatkowo za dopłatą zbadał wtedy hormony. No i u nas te wszystkie wyniki były okej obraz USG też był okej. Nie wiedzieć czemu to nasienie było kiepskie. Pierwsze badanie nasienia zrobiliśmy po pół roku starań były marne ale cały czas wierzyliśmy że może jeszcze nam się uda... Z czasem one były troszkę lepsze lub troszkę gorsze zależnie od czasu kiedy było badane, ale dobre nigdy nie było. Jak już wybraliśmy się do kliniki to właśnie z pełnym pakietem badań moich i męża. Oni nam tam zlecili ta fragmentację DNA plemnika jeszcze. Moje wyniki zawsze były ok. Faktycznie to jedynie miałam po drodze polip i histeroskopie w okresie starań i to już w momencie po podjęciu decyzji ivg i tak przez.to wszystko nam się trochę odwleklo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 22:12
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Cześć! Widzę, że ostatnio w tym wątku trochę ciszej 😃 Jako że jestem w pierwszym cyklu stymulowanym i zaczęliśmy starania "na poważnie", stwierdziłam że spróbuję z kubeczkiem. Parę razy już przeszłam przez ten wątek z ciekawości i całkiem dużo tu sukcesów! Mam nadzieję, że nam też się uda, choć nie chcę się bardzo nastawiać że ustrzelimy za 1 razem 😜
W niedzielę miałam zastrzyk Ovitrelle, od soboty już starania, a w środę monitoring u gin czy pęcherzyk prawidłowo pękł. Więc jeszcze trochę czasu zanim zacznę w ogóle myśleć o testowaniu 😉👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Cześć dziewczyny, trochę odświeżę wątek.
Nam się udało z mężem przy 2 cyklu z kubeczkiem (po roku starań o 2 dziecko), niestety ciąża biochemiczna, ale nie poddajemy się.
U nas obojga wszystkie badania ok, jedynie na badaniach drożności wyszło, że mam jajowody drożne, ale poskręcane, więc jak ktoś ma podobny problem z trudniejszą drogą plemników do celu to polecam spróbować . Kubeczek trzymałam ok. 2 godzin po każdym stosunku w okolicach owulacji, czyli jakieś 3 razy i jeszcze stosowaliśmy lubrykant fertilsafe, mimo, że śluz płodny mam.
Z pierwszym dzieckiem udało się w pierwszym cyklu po badaniu hsg rtg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada, 11:40
-