X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kubeczek menstruacyjny - pomoc przy staraniach? ☔️
Odpowiedz

Kubeczek menstruacyjny - pomoc przy staraniach? ☔️

Oceń ten wątek:
  • Szlafro Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2023, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duuuużo tu się dowiedziałam, przeczytałam i czekałam na wieści od Was 😁
    Sama w poprzednim cyklu użyłam kubeczka menstruacyjnego (mam tez ferti lily, ale wygodniej mi z menstruacyjnym), ale niestety się nie udało.. mimo wszystko w tym cyklu również spróbuje!

Trzymam za Nas wszystkie kciuki! 🫶🏼

Miczka lubi tę wiadomość

• Niesia90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaznaczę się tutaj by poczytać jak znajdę trochę więcej czasu 🤗

Magsty lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • Miczka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam całe 71str. Czekam na dostawę kubeczka fertilily. Jedną córkę już mamy. Teraz dwa lata starań, chociaż nigdy się nie zabezpieczamy.. nasienie średnie . Ja niedoczynność tarczycy. Trzymajcie kciuki a ja trzymam za wszystkie staraczki🤞🤞🤞🤞

Magsty, Marikamb lubią tę wiadomość

• Magsty Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsparcie dużo daje 😉 Mocno trzymam kciuki za każdą z Was!

Miczka, Marikamb lubią tę wiadomość

poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)

12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
    1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
    9dpt 16,4mlu/ml
    12dpt 4,8mlu/ml 😭

5-9.24 - antybiotyki na bakterie w tym biodacyna

8.11 - transfer blastki 4BB (estrofem, neoparin, accofil, cyclogest, progesteron besins)
    17.11 - beta 0,8

12.12 - korekta niszy
  • Martqa Znajoma

Wysłany: 27 marca 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również zainteresowałam się kubeczkiem - co prawda u mnie dopiero 3 miesiąc starań w tym 2 z kubeczkiem. Pierwszy nieudany, drugi tez czuje, ze nieudany: dziś powinnam dostać @. Jeszcze nie ma, ale czuje ból okresowy także tylko czekam.

Ja niestety mam prolaktynę przekroczona 4-krotnie ponad górna granicę i zbijam Dostinexem od 4 tygodni. Także mój lekarze stwierdził, ze ta prolaktyna może być utrudnieniem przy zachodzenie w ciąże.

Ale co ciekawe w tym cyklu ból miesiączkowy jest DUŻO lżejszy niż zawsze :) oby to była zasługa tego Dostinex i obniżającej się prolaktyny.

Miczka lubi tę wiadomość

• Miczka Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martqa wrote:
    Ja również zainteresowałam się kubeczkiem - co prawda u mnie dopiero 3 miesiąc starań w tym 2 z kubeczkiem. Pierwszy nieudany, drugi tez czuje, ze nieudany: dziś powinnam dostać @. Jeszcze nie ma, ale czuje ból okresowy także tylko czekam.

Ja niestety mam prolaktynę przekroczona 4-krotnie ponad górna granicę i zbijam Dostinexem od 4 tygodni. Także mój lekarze stwierdził, ze ta prolaktyna może być utrudnieniem przy zachodzenie w ciąże.

Ale co ciekawe w tym cyklu ból miesiączkowy jest DUŻO lżejszy niż zawsze :) oby to była zasługa tego Dostinex i obniżającej się prolaktyny.

Daj znać czy drugi cykl udany 🤞🤞🤞

Nie ukrywam, że pokładam duże nadzieje w tym kubeczku, kupiłam też ten żel conceive plus.. Chwytam się już wszystkiego 🙈🙂

Mam nadzieję, że androlog znajdzie też przyczynę zmniejszonej ilości plemników. Po cichu liczę na to, że to tylko przez nasze ciągle chorowanie od świąt i że fertilman plus pomoże

• Martqa Znajoma

Wysłany: 28 marca 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczka wrote:
    Daj znać czy drugi cykl udany 🤞🤞🤞

Nie ukrywam, że pokładam duże nadzieje w tym kubeczku, kupiłam też ten żel conceive plus.. Chwytam się już wszystkiego 🙈🙂

Mam nadzieję, że androlog znajdzie też przyczynę zmniejszonej ilości plemników. Po cichu liczę na to, że to tylko przez nasze ciągle chorowanie od świąt i że fertilman plus pomoże

Niestety nie :( dziś rano przyszło plamienie także czekam aż się rozkręci. Natomiast pokładam tez duże nadzieje, ze jak tylko zbije prolaktyne, to zaskoczy ;)

• Marikamb Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U mnie właśnie się zaczęło kolejne płodne okienko.
    Zastanawiam się czy ponownie stosować kubeczek ( dwa cykle z kubeczkiem nieudane).

Szczerze trochę w nas frustracja rośnie, a dookoła same ciążowe brzuszki 🙈

Jak na złość ja tez jestem obecnie przeziębiona, mam nadzieje, ze to nie wpłynie negatywnie.

Trzymam kciuki dziewczyny za każda nas 🤍

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy

Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
    6BB (hatched blastocysta)
    4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)
    5/6BB (hatched blastocysta)

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    13.12 II transfer blastocysta 6BB
  • Martqa Znajoma

Wysłany: 28 marca 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikamb wrote:
    Zastanawiam się czy ponownie stosować kubeczek ( dwa cykle z kubeczkiem nieudane).

Jak na złość ja tez jestem obecnie przeziębiona, mam nadzieje, ze to nie wpłynie negatywnie.

Wydaje mi się, ze ten kubeczek nie szkodzi, a pomóc może :) tego się trzymam! Zreszta ostatnio pogrzebałam trochę (a nawet bardzo dużo) na zagranicznych forach i widzę, ze tam kobiety używają tych kubeczków namiętnie i mają sukcesy (o ile nie ma innych problemów z płodnością czy hormonalnych jak w moim przypadku). Wypowiadały się tam nawet kobiety ze związków homoseksualnych i również odnosiły sukcesy wykorzystując go do inseminacji domowej, to chyba musi jakoś działać 😂

Miczka, Marikamb lubią tę wiadomość

• Miczka Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikamb wrote:

Ja mam zamiar spróbować z kubkiem trzy razy. Zobaczymy. Jak to wszystko się potoczy.

Z tą frustracją to Cię rozumiem, też dookoła widzę same ciążowe brzuszki.. ale za chwilę i My będziemy głaskać nasze! 🤞

Martqa, Marikamb lubią tę wiadomość

• Magsty Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym być tak pozytywnie nastawiona jak Wy. U mnie to już 15 miesięcy...i niestety ednometrioza na pokładzie. Mimo, że głowa trochę zawodzi nie poddaje się, korzystam z każdej możliwości wsparcia. Zastanawia mnie jeszcze ten żel 🤔 drogie to pieroństwo. Jak oceniacie wydajność?

poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)

12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
    1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
    9dpt 16,4mlu/ml
    12dpt 4,8mlu/ml 😭

5-9.24 - antybiotyki na bakterie w tym biodacyna

8.11 - transfer blastki 4BB (estrofem, neoparin, accofil, cyclogest, progesteron besins)
    17.11 - beta 0,8

12.12 - korekta niszy
  • Miczka Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magsty wrote:
    Chciałabym być tak pozytywnie nastawiona jak Wy. U mnie to już 15 miesięcy...i niestety ednometrioza na pokładzie. Mimo, że głowa trochę zawodzi nie poddaje się, korzystam z każdej możliwości wsparcia. Zastanawia mnie jeszcze ten żel 🤔 drogie to pieroństwo. Jak oceniacie wydajność?

U nas to już około 25cykl.. ale po ok roku miałam ogromny kryzys..

Ja zamówiłam conceive plus, ok 70zl a jak wydajność to nie wiem, bo dopiero go dostałam 😁

• Grazyncia Nowa

Wysłany: 29 marca 2023, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam kubeczek z całego serca! Kupiłam XS ten z Rossmana facelle. Testy owulacyjne (druga kreska była bardzo delikatna), mierzenie temperatury, kubeczek założony dwa razy (dwa dni pod rząd) przez całą noc i udało się ❤️

Miczka, Marikamb, Szlafro, Magsty, rozalaa lubią tę wiadomość

• Miczka Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grazyncia wrote:
    Polecam kubeczek z całego serca! Kupiłam XS ten z Rossmana facelle. Testy owulacyjne (druga kreska była bardzo delikatna), mierzenie temperatury, kubeczek założony dwa razy (dwa dni pod rząd) przez całą noc i udało się ❤️

O i takie wiadmosci dodają mi skrzydeł . Czuje wtedy, że to co robię ma sens.
    Bardzo cieszę się Twoim szczęściem, gratulacje! 🥰

Grazyncia lubi tę wiadomość

• Miczka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że działamy z kubeczkiem i z żelem. 😅 Kurcze czy wyciąganie go jest zawsze takie nieprzyjemne? Załozenie to pikuś a jak 'wyskakuje' to czuję, lekko mówiąc, dyskomfort.

Martqa lubi tę wiadomość

• Martqa Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczka wrote:
    Melduje, że działamy z kubeczkiem i z żelem. 😅 Kurcze czy wyciąganie go jest zawsze takie nieprzyjemne? Załozenie to pikuś a jak 'wyskakuje' to czuję, lekko mówiąc, dyskomfort.

Ja właściwie nie mam zbyt dużego problemu z wyciąganiem, ale fakt: lekki dyskomfort jest. Ale cóż… trzeba czasem sie poświecić 😂

Ja zamówiłam ten FertiLily -tylko mi się jakaś infekcja pochwy przyplątała :/ mam nadzieje, ze w 3 dni zniknie, bo dni płodne za rogiem i szkoda tracić okienka pogodowego 🙃

Chyba, ze to jakieś podrażnienie żelem, bo pierwszy raz próbowałam i od razu poczułam Jakiś dyskomfort :/

• Miczka Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martqa wrote:
    Ja właściwie nie mam zbyt dużego problemu z wyciąganiem, ale fakt: lekki dyskomfort jest. Ale cóż… trzeba czasem sie poświecić 😂

Ja zamówiłam ten FertiLily -tylko mi się jakaś infekcja pochwy przyplątała :/ mam nadzieje, ze w 3 dni zniknie, bo dni płodne za rogiem i szkoda tracić okienka pogodowego 🙃

Chyba, ze to jakieś podrażnienie żelem, bo pierwszy raz próbowałam i od razu poczułam Jakiś dyskomfort :/

Ja też mam ten fertilily i muszę poćwiczyć to wyciąganie, bo serio to jest koszmarne ale tak jak napisałaś, trzeba się poświęcić 😅

Ja po pierwszym użyciu żelu czułam lekkie pieczenie ale tylko chwilę i potem przeszło. Sądzę, że jakbym go użyła po którymś z kolei ❤️ to by mnie dopiero bolalo po nim a użyłam go od pierwszego razu po 🐒 więc nigdzie nie byłam podrażniona ani nic.

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczka, no trzeba dosyć daleko te paluchy wsadzić i tak go złapać żeby się dosłownie odessał od szyjki, trochę gimnastyki jest 😅dopiero jak się odessie to można pociągnąć delikatnie za ten ogonek 😂

Miczka lubi tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    FET 🔜 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • Martqa Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczka wrote:
    Ja też mam ten fertilily i muszę poćwiczyć to wyciąganie, bo serio to jest koszmarne ale tak jak napisałaś, trzeba się poświęcić 😅

Ja po pierwszym użyciu żelu czułam lekkie pieczenie ale tylko chwilę i potem przeszło. Sądzę, że jakbym go użyła po którymś z kolei ❤️ to by mnie dopiero bolalo po nim a użyłam go od pierwszego razu po 🐒 więc nigdzie nie byłam podrażniona ani nic.

To może mnie ten żel tak załatwił jednak skoro tez odczuwalas jakieś pieczenie. Chyba już go nie będę używać w takim razie. Bo serio: już drugi dzień czuje się po prostu kompletnie opuchnięta :( a kubeczka nie używałam w tym ❤️. I to była moja jedyna nowa rzecz.

• Martqa Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grazyncia wrote:

To oby i nam się wkrótce udało ❤️ szczęśliwego rozwiązania ❤️

Miczka lubi tę wiadomość

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ