Kubeczek menstruacyjny - pomoc przy staraniach? ☔️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, 2cs z kubeczkiem okazał się szczęśliwym. Nie wiem czy to za jego pomocą czy kumulacja innych wspomagaczy, ale najważniejsze że pomogło..
Magsty, Marikamb, rozalaa lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego potomka od 06/2022🧸🍼
🏩 fertistim, żel conceive plus, kubeczek i testy owu
💉 wstępne badania OK ♀️✅️
2023 to będzie Nasz rok! -
Cześć dziewczyny, wpadłam na ten wątek i bardzo chciałabym spróbować. Ostatnio widziałam te kubeczki w Rossmanie. Myślę nad rozmiarem s/m? Czy je trzeba nałożyć na szyjkę? Jak się montuje? Troszkę się obawiam bo nigdy nie badałam szyjki, z tamponami nie ma większych problemów.
-
Zakładam jak najwyżej się da...później sobie leżę z nogami do góry, ale na płasko tez 😉
Joanna.me lubi tę wiadomość
poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)
12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭 -
Makinka wrote:Dziewczyny, 2cs z kubeczkiem okazał się szczęśliwym. Nie wiem czy to za jego pomocą czy kumulacja innych wspomagaczy, ale najważniejsze że pomogło..
Gratulacje 💐Makinka lubi tę wiadomość
poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭 -
Makinka wrote:Dziewczyny, 2cs z kubeczkiem okazał się szczęśliwym. Nie wiem czy to za jego pomocą czy kumulacja innych wspomagaczy, ale najważniejsze że pomogło..
Ja też kubeczek stosowałam 2 cykl teraz nie wiem czy pomógł ale na pewno idealnie w przeddzień owulacji trafiliśmy i kubeczek poszedł w użycie 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2023, 18:43
rozalaa, Makinka lubią tę wiadomość
-
Magsty wrote:Zakładam jak najwyżej się da...później sobie leżę z nogami do góry, ale na płasko tez 😉Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Taki był plan. Ze względu na to, że przesunięto mój zabieg na inny dzień, gdy nie było mojego lekarza dostałam operatora, który nawet nie potrafił znaleźć mojej niszy 🙄 Znalazł za to endometrium polipowate, zrosty i ogniska endometriozy. Także jest szansa, że to nie nisza robi największy bałagan.
Zmieniłam też po tym wszystkim lekarza na takiego, który stricte zajmuje się niepłodnością - także działamy. Moja dr mówi, że ta moja nisza jest całkiem ładna jak na te, które wiedziała. Zostawiliśmy ja chwilę w spokoju i skupiamy się na owulacji (mam ja późno i wg progesteronu słabej jakości).poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭 -
Makinka ogromne gratulacje !
Rozalka , czekamy cos kolo walentynek na Twój wynik.
Jeśli się nie uda w tym cyklu z tym menstruacyjny z Rossmanna, kupię również fertillily zobaczymy co przyniesie los
Ja za 2/3 dni owulka wiec zaczynamy
Pozdrawiam was cieplutko!!
Trzymam za nas kciuki :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2023, 16:26
rozalaa lubi tę wiadomość
-
MARUUDA wrote:Makinka ogromne gratulacje !
Rozalka , czekamy cos kolo walentynek na Twój wynik.
Jeśli się nie uda w tym cyklu z tym menstruacyjny z Rossmanna, kupię również fertillily zobaczymy co przyniesie los
Ja za 2/3 dni owulka wiec zaczynamy
Pozdrawiam was cieplutko!!
Trzymam za nas kciuki :* -
Obawiam się że stacjonarnie może być ciężko go dostać, ale z Allegro szybko przychodzi ☺️
Ma całkiem inną budowę, kształt, jest bardziej elastyczny. Ja próbowałam ze zwykłym menstruacyjnym i rzuciłam go po pierwszym razie, a FertiLily stosowałam kilka razy i jestem bardzo zadowolona nie powiem Ci jeszcze czy przyniósł u mnie jakiś efekt, ale jak się tylko dowiem co i jak to na pewno dam znać na tym wątku 😁
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Joanna.me wrote:A co kubeczek z Rossmana nie daje rady? Ten fertillily lepszy? Gdzie go dostać stacjonarnie? ;d też w tym cyklu spróbuję kubeczka
Ja używałam i tego i menstruacyjnego, bo chwytam się już chyba wszystkiego... Ostatecznie wróciłam do menstruacyjnego, bo gdy już odleże swoje to po wstaniu potem elegancko nic się nie wylewa zanim do łazienki dojdę. A z tego ferti i tak nieco ciekło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2023, 21:28
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Mi FertiLily nie przecieka 🤷♀️😁 wiec zostaje przy nim 😊
MARUUDA lubi tę wiadomość
👩 28
🧔29
1 IVF
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
🤯 pierwszy cykl z kubeczkiem rossmanowym 10 dni temu i dziś zrobiłam test. Może kreska nie jest super wyraźna, ale jest! Nie napalam się za bardzo bo jedną stratę przeżyliśmy w listopadzie, ale jest szansa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2023, 18:04
Magsty, rozalaa, Marikamb, MARUUDA, Martqa lubią tę wiadomość
-
Eskalopka wrote:🤯 pierwszy cykl z kubeczkiem rossmanowym 10 dni temu i dziś zrobiłam test. Może kreska nie jest super wyraźna, ale jest! Nie napalam się za bardzo bo jedną stratę przeżyliśmy w listopadzie, ale jest szansa
Eskalopka lubi tę wiadomość
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭 -
1 cykl z kubeczkiem nie udany 🤷♀️ Tak czy inaczej w dalszym ciągu będziemy go używać👩 28
🧔29
1 IVF
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Rozalka, nowy cykl nowa szansa . :*
Trzymam za nas wszystkie kciuki !!!
Mi jak się teraz nie uda w tym cyklu to zamawiam ten słynny kubeczek, być może menstruacyjny jest za głęboki..czy coś no nie wiem.
Trzeba być pozytywnie nastawionym.
W Marcu mamy kolejne badania pływaków w klinice, zobaczymy.
Przytulaam mocno!
rozalaa lubi tę wiadomość
-
Wpadaj na marcowy wątek jak już będzie, będziemy sobie tam kibicować👩 28
🧔29
1 IVF
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Hej! W poprzednim cyklu tez próbowałam z kubeczkiem menstruacyjnym, niestety się nie udało.
Planujemy w tym cyklu również wspomóc sie kubeczkiem, proszę o kciuki!
Pozdrawiam 🌺rozalaa, Eskalopka, Magsty, Martqa lubią tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny