Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kubeczek menstruacyjny - pomoc przy staraniach? ☔️
Odpowiedz

Kubeczek menstruacyjny - pomoc przy staraniach? ☔️

Oceń ten wątek:
  • Makinka Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was, również w tym miesiącu wypróbowałam kubeczek. Zobaczymy czy 🐒 nawiedzi mnie z Nowym Rokiem. Jest to pierwszy cs z kubeczkiem, drugi z żelem Concieve..

Starania o pierwszego potomka od 06/2022🧸🍼

🏩 fertistim, żel conceive plus, kubeczek i testy owu

💉 wstępne badania OK ♀️✅️

2023 to będzie Nasz rok!
  • Oliwia89 Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dołączam do grona staraczek z kubeczkiem. Narazie 3 DC, czekam na koniec @ i działamy.

• MARUUDA Debiutantka

Wysłany: 1 stycznia 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, dołączam do grona, czytanie wszystkich wypowiedzi zajęło mi ogromnie dużo czasu, ale czytając wasze wypowiedzi...takie wsparcie aż się ciepełko na serduszku robi. :)

Ja z M aktualnie półtorej roku..Bez efektów.
    M wyniki nienajlepsze, jest clo i fertiduo ibsa od 2msc.
    Końcem lutego znów badania.
    (Klinika Boci@n w Pozn.)

Ja wyniki w normie, cykle regularne.

Dołączam do grona kubeczkowych staraczek!

Obecnie 1d.cyklu także zaczynamy dopiero za tydzień <3

A nóż coś przyniesie nam ten nowy rok.

Trzymam za nas kciuki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2023, 22:42

ZdeterminowanaK lubi tę wiadomość

• ZdeterminowanaK Nowa

Wysłany: 2 stycznia 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, zaczne od tego że razem z partnerem nie staramy się jakoś długo. Jednak to wkurzajace kiedy po którymś cyklu staran pojawia się 🐒

W grudniu kupiłam kubeczek i żel wspomagający Ferty Lili. Nie liczyłam na cuda jednak pomyślałam ze czasem warto tą naszą płodność wspomóc. Tym bardziej że kilka lat brałam antykoncepcję hormonalną A po jej odstawieniu cykle miały po 38 lub 44 dni.
    Jakie było moje zdziwienie gdy 2 dniach po spodziewanym terminie miesiączki na teście pokazały się wymarzone dwie kreseczki 🤩

Dodam, że nie zabezpieczalismy się od stycznia 2022, A starania na poważnie zaczęły się od sierpnia 2022.

MARUUDA, Makinka, Selina, Marikamb lubią tę wiadomość

• MARUUDA Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZdeterminowanaK wrote:
    Cześć, zaczne od tego że razem z partnerem nie staramy się jakoś długo. Jednak to wkurzajace kiedy po którymś cyklu staran pojawia się 🐒

W grudniu kupiłam kubeczek i żel wspomagający Ferty Lili. Nie liczyłam na cuda jednak pomyślałam ze czasem warto tą naszą płodność wspomóc. Tym bardziej że kilka lat brałam antykoncepcję hormonalną A po jej odstawieniu cykle miały po 38 lub 44 dni.
    Jakie było moje zdziwienie gdy 2 dniach po spodziewanym terminie miesiączki na teście pokazały się wymarzone dwie kreseczki 🤩

Dodam, że nie zabezpieczalismy się od stycznia 2022, A starania na poważnie zaczęły się od sierpnia 2022.

Gratulacje !! :) rośnijcie zdrowo !

• ZdeterminowanaK Nowa

Wysłany: 2 stycznia 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARUUDA wrote:
    Gratulacje !! :) rośnijcie zdrowo !

Dziękuję 🥰🥰

• Makinka Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia 2023, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZdeterminowanaK wrote:

Gratulacje! Dużo zdrowia dla Was! Powodzenia 💕🧸

ZdeterminowanaK lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego potomka od 06/2022🧸🍼

🏩 fertistim, żel conceive plus, kubeczek i testy owu

💉 wstępne badania OK ♀️✅️

2023 to będzie Nasz rok!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2023, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZdeterminowanaK wrote:

Też mam ten kubeczek :) kupiliśmy mniej więcej rok temu, ale nie w każdym cyklu używaliśmy.
    W lutym rok temu miałam cb, może kubeczek tu pomógł, nie wiem. Ostatnio jednak po jego stosowaniu miałam infekcję, więc chyba go źle wymylam albo coś :/ i teraz jakiś uraz mam do jego stosowania. Mam ogólnie skłonności do infekcji (niestety nie umiem się pozbyć słodyczy z diety a wiem, że to mnie gubi, bo psuje się pH w pochwie i namnażają się drożdżaki zamiast bakterii kwasu mlekowego) i obawiam się, że może mi to nie służyć... Inna kwestia u mnie, że nie będzie tak łatwo, bo skończyłam 36lat ( w tym roku już będzie 37), ale przynajmniej męża mam młodszego 😉 On ma dobre wyniki, wiec może to kwestia czasu tylko, żeby ustrzelić dobre jajo i dobry czas

• MARUUDA Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Też mam ten kubeczek :) kupiliśmy mniej więcej rok temu, ale nie w każdym cyklu używaliśmy.
    W lutym rok temu miałam cb, może kubeczek tu pomógł, nie wiem. Ostatnio jednak po jego stosowaniu miałam infekcję, więc chyba go źle wymylam albo coś :/ i teraz jakiś uraz mam do jego stosowania. Mam ogólnie skłonności do infekcji (niestety nie umiem się pozbyć słodyczy z diety a wiem, że to mnie gubi, bo psuje się pH w pochwie i namnażają się drożdżaki zamiast bakterii kwasu mlekowego) i obawiam się, że może mi to nie służyć... Inna kwestia u mnie, że nie będzie tak łatwo, bo skończyłam 36lat ( w tym roku już będzie 37), ale przynajmniej męża mam młodszego 😉 On ma dobre wyniki, wiec może to kwestia czasu tylko, żeby ustrzelić dobre jajo i dobry czas

Najlepiej go wyparzac w wrzątku, wiadomo ze wtedy większość bakteri sie "ulatnia". Jak jestescie pod opieką* lekarza warto podpytac, moze monitoring cyklu wchodzi w grę? :) My zaczęliśmy wlasnie 1cykl z kubeczkiem, czas pokaże czy coś z tego wyjdzie.

Trzymam kciuki !

Selina lubi tę wiadomość

• Olya Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Kobietki, 4 cykl starań o drugie dziecko. Aktualnie 7dc. W tym miesiacu spróbuje z kubeczkiem :D mam nadzieje, ze to będzie udany cykl!

ZdeterminowanaK, MARUUDA lubią tę wiadomość

🤍 03.2018 - Rozpoczynamy starania 👶🏻
    🤍 08.2019 - Upragnione DWIE kreski 🤰🏼
    🤍 04.2020 - Jest i ONA 🤱🏼

Czas na rodzeństwo… 👶🏻

🤍 09.2022 - Ciąża biochemiczna 🥺💔
    🤍 01.02.2023 - Chwilo trwaj! ⏸️
    🤍 11.04.2023 - It’s a girl! 💗
    🤍 7.10.2023 - W końcu razem!🤱🏼

age.png
  • MARUUDA Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny to ja :)
    Ten kubeczek to cudeńko, jaki komfort po przytulance, niespodziewalam się, 13dc-przechodzę wlasnie owulke - nie robię testów, nie mierze temperatury, po prostu przez ostatnie lata oraz kilka wizyt u gina, okazuje się że moje cialo sygnalizuje owulke poprzez standardowe objawy (zdaniem lekarza), mam nadzieje ze ten cykl dzięki kubeczkowi będzie już ostatnim (bo kubeczek używamy 1 cykl i po każdym razie nam dopinguje) hehe, planowaną @ mam na 27.01.23 jestem podekscytowana a zarazem się nieco stresuje. Za mną ponad rok czasu starań, podchodzę do tego jeszcze na luzie ale wspomoc jakoś się trzeba. Jestem ciekawa jak tam u was ?

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruuda czekam na wynik :) w tym cyklu zaczynam przygodę z FertiLily, nie oczekuje cudów, plan jest taki żeby wstrzelić się w Owu i zastosować kubeczek :D Stary Ukochany dopiero zaczął brać suple na poprawę pływaków więc na spokojnie trzeba swoje odczekać :)

MARUUDA lubi tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • MARUUDA Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalaa, dzieki za odzew jutro mam termin planowanej @ wedlug apki i objawów które na bieżąco wpisuje.
    Testy ciążowe leżą, jeśli się nie uda ,trudno trzeba dalej próbować ale dam znać. :)

Warto spróbować a nie zaszkodzi przecież :p

Trzymam za was/nas kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 20:44

rozalaa lubi tę wiadomość

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekam rano pod kibelkiem 😇

👩 28
    🧔29

1 IVF
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • MARUUDA Debiutantka

Wysłany: 26 stycznia 2023, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczór :)

test rano zrobilam ,negatyw, a po południu zjawiła się małpa co oznacza kolejny cykl i kolejną szansę <3
    1 cykl z kubeczkiem nie udany, będziemy próbować dalej. :)

Trzymam za nas wszystkie kciuki ! :)

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz, a to franca 🐒
    Podoba mi się kubeczek, faktycznie komfortowo, aplikacja spoko, rano jak go wyciągam to czuje że jest przy samej szyjce praktycznie więc myślę że spełnia swoją rolę 🙃

👩 28
    🧔29

1 IVF
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • MARUUDA Debiutantka

Wysłany: 27 stycznia 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stąd i tak czy tak praktyczny :) daje komfort podczas snu, ale fakt jest taki że ma spełniać swoją funkcję:) ja co prawda korzystam z kubeczka menstruacyjnego typowego..ale też się trzyma na miejscu.

Mowie kolejna szansa przed nami :)

Piękny cytat pod twoją tabelką :)

• MARUUDA Debiutantka

Wysłany: 27 stycznia 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz też pytanie kiedy ja mam czekać pod twoim kibelkiem ? Hhhi

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też próbowałam z menstruacyjnym, spoko, ale ten fertilily wydaje mi się mieć lepszą budowę do spełnienia swojej roli, także drogi, ale jak ma być efekt to może warto, zobaczymy ☺️ narazie czekam na owulkę, na pewno dam znać jak się zjawi wtedy będę wiedzieć kiedy testowanie, ale pewnie coś koło Walentynek 😊

👩 28
    🧔29

1 IVF
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania z kubeczkiem czas start. Test lh pozytywny. Próba pierwsza za nami i teraz czekamy. Minus ogromny to mój wiek, ale w zeszłym roku udało się niezaplanowanie (ciążą zatrzymana w 5tc) to może i tym razem się poszczęści. Jeśli się uda dam znać 😉

rozalaa lubi tę wiadomość

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ