Kubeczek menstruacyjny - pomoc przy staraniach? ☔️
-
WIADOMOŚĆ
-
Asika wrote:Czesc!
Mam dosc krepujace pytanie zwiazane z kubeczkiem Ferti lily.
Nigdy nie uzywalam kubeczkow menstruacyjnych. A z tego co czytalam kubeczek Ferti lily ma bardzo dobra skutecznosc w staraniach o dzidziusia.
Mam teraz do Was pytanie. Probowalam zalozyc kubeczek wedlug instrukcji, jednak za kazdym razem wypada i nie mam go jak zalozyc. Czy macie jakies techniki albo cokolwiek co mogloby mi pomoc? Nie chce tracic cennych dni na walke z kubeczkiem.
Chcialabym odrazu po stosunku zalozyc i miec nadzieje ze tym razem uda sie nam zajsc w ciaze.
Bylabym Wam bardzo wdzieczna za pomoc. To dla mnie naprawde bardzo wazne
Asika może kup zwykły kubeczek w Rossmanie i spróbuj go u siebie zastosować. Po ♥️ mięśnie są zazwyczaj rozluźnione, zginasz w literkę C, wkładasz i gotowe.
Mnie ten ferty Lily jakoś dziwnie się wywraca i obawiałam się, że może wręcz zablokować więc przerzuciłam się na zwykły.Asika lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Asika, ja także kupiłam sobie taki zwykły w rossmannie. Użyłam go po każdym współżyciu w trakcie owulacji (potwierdzona testami owulacyjnymi). Ciąża w pierwszym cyklu z kubeczkiem 😊 powodzenia!
Gorzkax33333, Asika lubią tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Asika wrote:Dziekuje Ci bardzo za pomoc. Sprobuje zrobic jak mowisz. Powiedz mi jeszcze czy po stosowaniu tego kubeczka ulatwil zajscie w ciaze? 😊
Niestety, kubeczka używam od lipca, ale nie zaszłam w ciążę. 🤷
Po ♥️warto też poleżeć 20 minut. Ja zakładam kubeczek od razu, na leżąco i tak sobie jeszcze leżę.
Aktualnie jestem po owulacji, dam znać, czy w tym cyklu coś się udało.Asika lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Asika wrote:Czesc!
Mam dosc krepujace pytanie zwiazane z kubeczkiem Ferti lily.
Nigdy nie uzywalam kubeczkow menstruacyjnych. A z tego co czytalam kubeczek Ferti lily ma bardzo dobra skutecznosc w staraniach o dzidziusia.
Mam teraz do Was pytanie. Probowalam zalozyc kubeczek wedlug instrukcji, jednak za kazdym razem wypada i nie mam go jak zalozyc. Czy macie jakies techniki albo cokolwiek co mogloby mi pomoc? Nie chce tracic cennych dni na walke z kubeczkiem.
Chcialabym odrazu po stosunku zalozyc i miec nadzieje ze tym razem uda sie nam zajsc w ciaze.
Bylabym Wam bardzo wdzieczna za pomoc. To dla mnie naprawde bardzo wazneAsika lubi tę wiadomość
-
Kurcze... kupilam kubeczek Facelle ale nadal mam problem z zalozeniem go.... 😪 wzinelam jak trzeba, ale jak juz jest w srodku dosyc gleboko , to nie chce sie rozwinac...
Nie wiem juz co robic... 😔 znow kolejna szansa stracona...
Pomozcie...
Przepraszam za takie dosadne pytania, ale po wlozeniu zwinietego kubeczka byl tak daleko ze ledwo moglam dosiegnac palcami tego ogonka... nie rozwijal sie , a ja balam sie dalej pchac... 😔 -
Asika wrote:Kurcze... kupilam kubeczek Facelle ale nadal mam problem z zalozeniem go.... 😪 wzinelam jak trzeba, ale jak juz jest w srodku dosyc gleboko , to nie chce sie rozwinac...
Nie wiem juz co robic... 😔 znow kolejna szansa stracona...
Pomozcie...
Przepraszam za takie dosadne pytania, ale po wlozeniu zwinietego kubeczka byl tak daleko ze ledwo moglam dosiegnac palcami tego ogonka... nie rozwijal sie , a ja balam sie dalej pchac... 😔
Ja mam rozmiar XS ale dlatego że nigdy nie rodziłam.. Ja sprawdzam czy się rozłożył palcem jadę wzdłuż kubeczka delikatnie jak nie to przesuwam w bok (kręcę nim) i on się rozkłada 😊 można też pomoc mu się rozłożyć delikatnie używając mięśni czyli delikatnie go wypychając i wciągając 😋 nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć 😂Asika lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Wskoczylam dzisiaj do Rossmana i kupilam kolejny kubeczek, tym razem w rozmiarze S. Mam nadzieje ze to rzeczywiscie pomoze.
Jednak strach mnie oblatuje jak zakladam, bo boje sie ze wpadnie za gleboko i nie wyciagne go... 🥶
Slyszalam o takich przypadkach ze trzeba bylo jechac do szpitala, ale miejmy nadzieje ze to jakies sporadyczne przypadki i ze wszystko sie uda 😊 -
Cześć Dziewczyny,
Nigdy nie pisałam na forum, ale za to Was czytałam. Zachęcona do "metody kubeczkowej" spróbowałam. Po ponad roku starań udalo się w pierwszym cyklu z kubeczkiem. Może to przypadek, a może choć na cześć z Nas ta metoda działa. W moim przypadku wszystkie wyniki moje i męża były idealne, a przyczyna przedłużającego się braku ciąży nieznana.
Nie traćcie nadziei i poprostu spróbujcie.
Życzę samych sukcesówWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2021, 12:17
Olaola, Asika, Blondyna.B, Emka_92, Mała_93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsika wrote:Wskoczylam dzisiaj do Rossmana i kupilam kolejny kubeczek, tym razem w rozmiarze S. Mam nadzieje ze to rzeczywiscie pomoze.
Jednak strach mnie oblatuje jak zakladam, bo boje sie ze wpadnie za gleboko i nie wyciagne go... 🥶
Slyszalam o takich przypadkach ze trzeba bylo jechac do szpitala, ale miejmy nadzieje ze to jakies sporadyczne przypadki i ze wszystko sie uda 😊
Ja czytałam o tym, że powinno się niezbyt mocno ściskać kubeczek, żeby było w nim powietrze.
Jak zakładam, to nawet słyszę takie szzzz, powietrze w środku rozprostowuję ładnie kubeczek ❤️ Mam nadzieje ze pomoże!
Mam M z rossmana, ale rodziłamAsika lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki zaciekawił mnie wasz wątek. Z mężem staramy się od 10 miesięcy o ciąże. Stwierdziliśmy ze już chyba nic nie zaszkodzi w pomocy realizacji celu . To drugi miesiąc starań z kubeczkiem, pierwszy był taki trochę dziwny bo mąż odrazu po ❤️ Biegł po kubeczek 😅. W drugim cyklu dodaliśmy jeszcze lubrykant pomagający plemnikom przerywać ta trudną drogę. Mamy nadzieje ze coś u nas ruszy 😊
Asika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny! Wcześniej się nie udzielałam, tylko czytałam wasze dobre rady I wiecie co? Udało się! Po 13 miesiącach starań, hektolitrach wylanych łez - w końcu są dwie kreski. To był mój pierwszy cs z kubeczkiem ferty lily.
Blondyna.B, Nasti6 lubią tę wiadomość
-
Aga13 wrote:Dziewczyny! Wcześniej się nie udzielałam, tylko czytałam wasze dobre rady I wiecie co? Udało się! Po 13 miesiącach starań, hektolitrach wylanych łez - w końcu są dwie kreski. To był mój pierwszy cs z kubeczkiem ferty lily.
A jeśli mogę zapytać o Wasze szczęście Czy były jakieś problemy z twojej strony albo męża/ partnera ?
Pytam bo my się staramy ale mąż ma słabe parametry nasienia -
Alexsa wrote:A jeśli mogę zapytać o Wasze szczęście Czy były jakieś problemy z twojej strony albo męża/ partnera ?
Pytam bo my się staramy ale mąż ma słabe parametry nasienia
Ja mam PCOS, leczone już bardzo długo, wszystkie badania w momencie rozpoczęcia starań były wyprowadzone Perfect. Jajowody miałam udrażnianie laparoskopowo.
Męża nasienie też było dobre - wszystko w normie.
-
Czesc! Powiem tak. Przed zakupem kubeczka napisalam do firmy Ferti lily dokladnie z tym samym zapytaniem. Czy kubeczek pomoze jesli parametry nasienia sa slabe i odpisali mi dokladnie tak:
"Tak. Były prowadzone badania kliniczne w tym zakresie i udowodniono, że w przypadku słabszych parametrów żywotności lub liczebności plemników, kubeczek w dużym stopniu pomaga silniejszym plemnikom w dotarciu do szyjki macicy."
Karolina9 lubi tę wiadomość