kwas foliowy a metafolian
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarlena88 wrote:a możecie mi powiedzieć laski jak się to bada i ile to kosztuje?
Najlepiej poziom homocysteiny ok 50 zł i kwas foliowy ok 30 zł a też będzie obraz sytuacji -
dzięki Susanna, czyli jak zrobię sobie we własnym zakresie poziom homocysteiny i kwasu foliowego to wystarczy? też mówisz w jakiś tam sposób pokaże że moiże być jakiś problem tak?początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
nick nieaktualnyMarlena88 wrote:dzięki Susanna, czyli jak zrobię sobie we własnym zakresie poziom homocysteiny i kwasu foliowego to wystarczy? też mówisz w jakiś tam sposób pokaże że moiże być jakiś problem tak?
Ja zaczęłam brac przed jakimikolwiek wynikami te suplementy. A potem po wynikach lekarz dał mi kwas foliowy 15 mgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 14:22
-
Susanna widzę, że obeznana jesteś w tym wszystkim. z tego co sama wyczytałam, to można brać też bez wbadania niby zapobiegawczo, ale ponoć sporo droższy jest ten kwas metylowanypoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
nick nieaktualnyMarlena88 wrote:Susanna widzę, że obeznana jesteś w tym wszystkim. z tego co sama wyczytałam, to można brać też bez wbadania niby zapobiegawczo, ale ponoć sporo droższy jest ten kwas metylowany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 14:35
-
aa czyli jeszcze nie jest tak źle. dzięki za podpowiedzi mam nadzieję, że nam się uda w końcupoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Wcale nie jest droższy, w tym femibionie masz co reklamują 0,4 zwykły + 0,4 metylowany i ja za 24 zł kupiłam , mi si nie opyla bo jem 2 tabletki wiec na 2 tygodnie, dlatego ja kupię ten phoenix nutrition sobie on za 49 zł ma 1 mg metafolin 60 tabletek !
Ostatnio też się zastanawiam nad zmianą kwasu foliowego na foliany. Czy 1mg jest bezpieczną dawką dla wszystkich? Bo cenowo z tej firmy wygląda bardzo korzystnie.29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Hej Dziewczyny
chwilę tu nie zaglądałam a chyba dla spokoju ducha chcialabym wiedziec, czy kwas foliowy ktory zazywam od paru miesiecy wogole przynosi jakosc korzysc.
Susanne czyli zrobie jak zaleciałas jednej kolezance homocysteinę i kwas foliowy z krwi. Masz moze jakas stronke w necie cokolwiek co mi pozwoli przeanalizowac wyniki ktore bede miala.
znalazlam jeszcze takie badanie: http://diag.pl/katalogi/badanie/inne/termolabilny-wariant-mthfr/
dziekiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 16:21
-
Parsleyek wrote:Ostatnio też się zastanawiam nad zmianą kwasu foliowego na foliany. Czy 1mg jest bezpieczną dawką dla wszystkich? Bo cenowo z tej firmy wygląda bardzo korzystnie.
to zależy jak długo to będziesz brała; można doprowadzić do nadmiaru; niektóre dziewczyny, które biorą duże dawki zwykłego kwasu foliowego skarżą się na niektóre objawy nadmiaru;
ja brałam przez jakieś 3 mce przed zajściem w ciążę codziennie 1,2 mg (0,8 metylo i 0,4 zwykłego, bo był w suplemencie multiwitaminowym, który mi gin kazała brać). I cały I trymestr tyle. I nic mi nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 13:06
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -